<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

A volt elnök által támogatott jelöltek nem szerepeltek jól, egyes republikánus politikusok már szeretnének eltávolodni tőle.

A Guardian összefoglalója szerint a volt elnök stábjának vezetői arra biztatják Donald Trumpont, hogy a korábbi terveinek megfelelően már a jövő héten jelentse be, hogy harcba száll az elnökségért a 2024-es választáson.

Szövetségeseinek egy része viszont arra próbálja rávenni Trumpot, hogy várjon a bejelentéssel a georgai szenátusi székről döntő, a helyi szabályok miatt decemberben majd megismételendő választás utánig, amely akár a szenátus republikánus vagy demokrata többségéről is dönthet.

Ugyan számos államban még nem fejeződött be a félidős választások szavazatainak összeszámolása, az azért már látszik, hogy a republikánusok - és különösen a Trump által személyesen is erősen támogatott, a párt jobbszárnyához tartozó, akár a legutóbbi elnökválasztás eredményeit is kétségbevonó politikusok - a vártnál gyengébben szerepeltek.

A jelenlegi várakozások szerint a szenátusban megmaradhat a demokrata többség, a kongresszusban viszont többségbe kerülhetnek a republikánusok, de az eredmény nagyon szoros lehet.

Az eredeti tervek szerint Trump jövő kedden jelentette volna be, hogy indul 2024-ben, de az előzetes várakozások arról szóltak, hogy a republikánusok jelentős győzelmet könyvelhetnek majd el a félidős választásokon.

Virginia állam alkormányzója, a republikánus Winsome Sears már a Fox televízióban is kimondta, hogy ő a maga részéről nem tudná Trumpot egy újabb elnökjelöltség esetén támogatni.

"Egy igazi vezető felismeri, amikor már teherré válik. Egy igazi vezető felismeri, hogy ideje lelépni a színről, és a szavazók világos üzenetet küldtek a számunkra... Én nem tudnám őt támogatni"

- mondta.

Azoban a republikánusok nincsenek egyszerű helyzetben, mivel a felmérések szerint szavazóik körében még mindig Trumpra szavaznának a toronymagasan legtöbben egy republikánus elnökjelölti megmérettetésben: a nagyot nyerő, elnökjelöltnek is tippelt floridai kormányzó, Ron DeSantis 26 százalékával szemben Trumpra 48 százalék szavazna egy előválasztáson egy friss kutatás eredménye szerint.

DeSantis lehetséges jövőjével kapcsolatban friss elemzésünkben is olvashat:

Makro / Külgazdaság Csere-helikoptereket kap Szlovákia Amerikától
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 19:59
Ukrajna nagy összegű IMF-támogatást kap, Oroszország megsorozta Zaporizzsját, az orosz és a kínai államfő nem beszélt az ukrán béketervről. Háború összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Meglepte a lengyeleket Vilmos herceg
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 19:46
Lengyelországi támaszpontokon tett látogatást szerdán a brit trónörökös.
Makro / Külgazdaság A svéd parlament hétórás vita után ma megszavazta a NATO-csatlakozást
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 18:40
A svéd parlament hivatalosan is jóváhagyta azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi az ország csatlakozását a NATO-hoz.
Makro / Külgazdaság NATO: egy rossz és egy jó hír jött Magyarországról
Wéber Balázs | 2023. március 22. 17:12
Hazánk tavaly a GDP 1,44 százalékát költötte védelmi kiadásokra, és ezzel jóval elmarad a 2 százalékos NATO-elvárástól, a fejlesztések védelmi költéseken belüli arányát tekintve viszont listavezető, derül ki a katonai szövetség friss adataiból. A tagországok összesített védelmi kiadásai évek óta folyamatosan növekednek, a teljes költés kétharmadát az Egyesült Államok adja.
Makro / Külgazdaság Itt az első kínai mRNS alapú védőoltás
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 16:46
A kínai gyógyszerengedélyezési hatóság jóváhagyta a koronavírus elleni első, mRNS-t tartalmazó, hazai gyártású védőoltás forgalmazását.
Makro / Külgazdaság IMF: szakértői szintű hitelmegállapodást kötött Ukrajnával
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 16:23
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői szinten négy évre szóló, 15,6 milliárd dolláros hitelmegállapodást kötött Ukrajnával.
Makro / Külgazdaság Elveszítheti Erdogan a választásokat a kurdbarát párt lépése miatt?
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 16:08
A törökországi kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) és parlamenten kívüli szövetségesei nem állítanak köztársasági elnök-jelöltet a május 14-re kitűzött választásokra - közölte szerdán Pervin Buldan, a HDP társelnöke egy sajtótájékoztatón.
Makro / Külgazdaság „Amint lehet, gyárat nyitunk Ukrajnában” – mondta lapunknak az olasz MAPEI első embere
Mester Nándor | 2023. március 22. 15:47
Tizenkét elosztó pont már működik a háború sújtotta országban, az export a harcok ellenére is folyamatos oda.
Makro / Külgazdaság Leopard tankok tartanak Bahmut felé, közeleg az igazság pillanata?
Privátbankár.hu | 2023. március 22. 15:13
Ha igaz, hamarosan tényleg kiderülhet, mennyit érnek a nyugati harckocsik valós harci körülmények között.
Makro / Külgazdaság Az amerikai külpolitika egy öregedő birodalom tehetetlenségét idézi
Káncz Csaba | 2023. március 22. 14:49
Az amerikai külpolitikát egy szigetszerű elit irányítja, amely a belföldi választókerületek tetszését célzó retorikával működik – és úgy tűnik, képtelen érzékelni, hogy odakint a világ gyorsan változik. Bidennek most el kell döntenie, mit tegyen az amerikai csapatok további, folyamatban lévő bevetésével Szíriában, Irakban és Nyugat-Afrikában, ahol olyan küldetésekben vesznek részt, amelyek bár nagyrészt láthatatlanok az amerikai közvélemény számára, még mindig potenciálisan robbanásveszélyesek. Káncz Csaba jegyzete.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG