<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Amerikai választások
Részvény / Deviza / Áru A demokraták hozhatják el a kannabisz részvények új aranykorát
Király Béla | 2020. december 28. 16:13
Két éve a marihuána részvények óriási üzletnek tűntek, ám a gyors árfolyamemelkedést óriási zuhanás követte. A befektetők most a demokratákban bíznak, és azt remélik, hogy az Egyesült Államokban országszerte általánosan legális lehet a kannabisz, ami újra lendületbe hozná az érintett vállalatokat.
Makro / Külgazdaság A politikus, akit sok mindenre megtanított az élet – megszólal Biden beszédírója
Wéber Balázs | 2020. december 24. 05:47
A megválasztott amerikai elnököt számos csapás érte magánéletében, így képes helyén kezelni a politikát és a kudarcokat, véli Jon Meacham. Joe Biden beszédírója szerint két dolgot érdemes kerülnünk: a nosztalgiát egy soha nem volt kor iránt, és azt a meggyőződést, hogy a mi problémáink a legnagyobbak. És egyetlen párt sem monopolizálhatja sem az erényt, sem a bölcsességet.
Részvény / Deviza / Áru Az a jó a tőzsdének, ha a politikusok sakkban tartják egymást?
Eidenpenz József | 2020. november 6. 18:54
Ez a hét nagyszerű volt a részvénypiacok számára, de az utolsó nap kissé megpihentek az indexek többsége szerény mínuszban volt. Itthon a BUX-nak sikerült pluszban zárnia, de ez szerény eredmény ahhoz képest, hogy milyen jól sikerült a három nagy cégünk gyorsjelentése. Az újabb lezárásoktól fél az olajpiac, jól szerepeltek viszont a zöld részvények, elektromos autógyártók.
Makro / Külgazdaság Georgiában már majdnem végeztek, 500-nál kevesebb vokssal vezet Trump
Wéber Balázs | 2020. november 6. 09:53
Ha itt nyer az amerikai elnök, javít a helyzetén, de még mindig messze van a győzelemtől.   
Részvény / Deviza / Áru Így próbálja Trump végrehajtani a szinte lehetetlent
Privátbankár.hu | 2020. július 11. 13:17
Az USA piacainak jövőjét mérlegelő befektetőkre két egymással ellentétes erő hat: a Covid-19 által előidézett recesszió és az elnökválasztási időszak. A Covid-válság sebessége és mindent átható következményei egész marék homokot szórtak Donald Trump eredeti, a nagyon erős gazdaságra alapozott kampánystratégiájának gépezetébe. A Fidelity International szakértői szerint Trump kettős stratégiával próbálja majd felvenni a harcot a kedvezőtlen körülményekkel.
Makro / Külgazdaság Rasszizmussal vádolják Michael Bloomberget
Privátbankár.hu | 2020. február 12. 08:03
A demokrata elnökjelöltségre pályázó milliárdos egy most nyilvánosságra hozott, 2015-ös beszédében azt mondta, New York polgármestereként annak idején "egy rakás zsarut" kellett a feketék lakta negyedekbe küldeni, mert "ott tanyázik a bűn".
Makro / Külgazdaság Bernie Sanders nyert New Hampshire-ben
Privátbankár.hu | 2020. február 12. 07:50
A veterán politikus a szavazatok 26,1 százalékát szerezte meg, vetélytársa, Pete Buttigieg 24,2 százalékkal lett a második a demokraták előválasztásán.
Makro / Külgazdaság Emiatt teljes képtelenség, hogy az oroszok belenyúltak az amerikai választásba?
Privátbankár.hu | 2017. július 14. 20:35
Ha lehet hinni annak, amit Donald Trump állít, az oroszoknak Hillary Clinton győzelme lett volna az érdekében, ugyanakkor ezt lehet akár ügyes sárdobálásnak is venni. Ami viszont biztos, hogy az elnök nem sajnálja, hogy jóban van Putyinnal, viszont a saját képviselőházával szemben kezd elfogyni a türelme.
Karrier Visszalépett a miniszterjelölt – nem ő az első
Privátbankár.hu | 2017. február 27. 07:38
Philip Bilden nem vállalja az amerikai haditengerészeti miniszteri posztot.
Makro / Külgazdaság Egyre furcsább az amerikai választás végeredménye – Soros György is beszállt a játékba
Privátbankár.hu | 2016. november 24. 12:07
Nem maradt el az amerikai választások után szokásos cicaharc, most éppen a demokraták számoltatnának újra.
Makro / Külgazdaság Gratulálunk, te lettél a világ legbefolyásosabb embere - mihez kezdesz most?
Privátbankár.hu | 2016. november 4. 16:30
Az USA elnökválasztási küzdelme nagyon szoros, de a verseny még koránt sincs lefutva. A pénzügypolitika terén a jelöltek valószínűleg elsősorban az adóreformra összpontosítanak majd, de szerephez jutnak az infrastrukturális beruházások is. A vegyes adatok nem könnyítik meg a Fed helyzetét, de a decemberi alapkamat-emelés elkerülhetetlennek látszik.
Makro / Külgazdaság Ennyire egyszerű lenne elcsalni az amerikai választásokat?
Privátbankár.hu | 2016. október 19. 08:01
A Fox News szerint az Egyesült Államokban négymillió olyan ember szerepel a szavazói névsorban, aki nem választhat vagy halott.
Makro / Külgazdaság Putyin-Trump paktum jöhet a vitatott határokról?
Káncz Csaba | 2016. szeptember 5. 08:37
Kemény pofont kaptak a román revizionisták a minap Washingtonból. De mit gondol a Kreml Ukrajna felosztásáról és hogyan befolyásolná térségünk jövőjét Trump esetleges elnöksége? Az oroszok a Távol-Keleten is új fejezetet nyitnak. Az elmúlt héten két nagyhatalom képviselője is nyilatkozott államhatárainak stabilitásáról, ezért érdemes egy pillantást vetnünk erre a kényes kérdésre.
Makro / Külgazdaság Ellopják a rivaldafényt Trump és Clinton elől - nyerje meg a választást a nevető harmadik?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 30. 08:43
Miközben Donald Trump és Hillary Clinton folyamatosan egymást marja, szép csendben növekszik egy libertariánus jelölt támogatottsága.
Makro / Külgazdaság Egyenes út a Fehér Házig? Elfogytak Trump ellenfelei
KD | 2016. május 4. 08:31
Gyakorlatilag vége az Indiana államban zajló előválasztásoknak, Donald Trump hatalmasat nyert. Már régóta sejteni lehetett, hogy be fog következni, de most már biztos: az egyik legnagyobb déli államból elhozott nagyarányú győzelmével a milliárdos a Republikánus Párt jelöltje. A pártelit által támogatott Ted Cruz elismerte a vereségét.
Makro / Külgazdaság Hatalmas a tét: fegyverre vagy gyógyszerre költ majd többet Amerika?
Privátbankár.hu | 2016. április 22. 14:55
Most, hogy a Fehér Ház kulcsáért folytatott küzdelem egyre hevesebbé válik, a befektetőket ismét foglalkoztatni kezdte az elnökválasztás és az USA részvénypiacának összefüggése. Az idei év több szempontból is különlegesnek számít: nincs olyan jelölt, aki az újraválasztásáért szállt versenybe, és a jelenlegi alelnök nem jelöltette magát, ezért akárki is nyer, újoncként kerül hivatalba.
Makro / Külgazdaság Trump tovább hergel – nem kér bocsánatot a botrányos nézeteiért
Privátbankár.hu | 2016. április 4. 07:57
Az elszabadult hajóágyúként taroló milliárdos egy kicsit visszább vett, de a legkeményebb állításait még mindig tartja.
Makro / Külgazdaság Mégis ki szavaz Donald Trumpra?
Privátbankár.hu | 2016. március 17. 11:36
Lassan az egész világ szörnyülködve nézi, hogyan tör előre Donald Trump a republikánus elnökjelöltségért folytatott harcban.
Makro / Külgazdaság Az amerikai republikánusok pont úgy gondolkoznak, mint a magyarok?
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 31. 09:45
Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár szerint egybeesik az amerikai republikánusoknak és a magyar kormánynak az adósság- és a foglalkoztatási problémára adott válasza.
hírlevél
Ingatlantájoló