4p

Idén is folytatódott a Klasszis Klub, a Klasszis Média Lapcsoport 2021 februárjában elindult rendezvénysorozata, sőt szintet lépett. Egyrészt immár havonta nem egy, hanem két adásra került sor. Másrészt a Covid miatti kényszerű módi, az online mellett már személyes részvételű panelbeszélgetéseket is rendeztünk, több jeles hazai személyiség közreműködésével.

Amikor 2021 februárjában lapcsoportunk, a Klasszis Média elindította a beszélgetős műsorát, nem volt kérdés, annak milyen lesz a formája. Emlékezzünk csak, épp akkor tombolt javában a Covid, így szóba se jöhetett más, mint az online lebonyolítás.

Szerencsére így is sikerült megvetnie a lábát a piacon a Klasszis Klubra keresztelt rendezvénynek, nem utolsósorban annak köszönhetően, hogy a hazai közélet számos neves személyiségét szóltattuk meg.

A nagy érdeklődésre tekintettel az olvasóink minél jobb kiszolgálása érdekében mindig az újdonságokra törekvő lapcsoportunk a 2023-as évben sűrítette a programot: havonta már nem egy, hanem két adást is lebonyolítottunk.

Szerencsére megtehettük: továbbra sem okozott gondot érdekes emberek meghívása. Így adásról adásra új arcokat láthattak a beszélgetések egy órás időtartamára nézőkké átvedlett olvasóink, csak elvétve fordult elő ismétlés, azaz került online-végre olyan, aki már volt korábban a Klasszis Klub vendége. Ilyen volt például Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde volt elnöke, egyetemi szakközgazdász és fotóművész vagy Holoda Attila energetikai szakértő.

Sikeresen debütált a Klasszis Klub Live! Fotó: Klasszis Klub/Juhász Gábor
Sikeresen debütált a Klasszis Klub Live! Fotó: Klasszis Klub/Juhász Gábor

Éppen utóbbi szereplésével indult a 2023-as esztendő, akit aztán több mint kéttucatnyian követtek.

A másik újdonságot éppen a Covid levonulása tehette a számunkra lehetővé. Március végén sor került az első személyes részvétellel megtartott rendezvényre, a Klasszis Klub Live!-ra, amelyet aztán júniusban és októberben további kettő követett. Mindegyik alkalommal két-két panelbeszélgetésre került sor.

A meghívottak között nemcsak a hazai gazdasági élet ismert szereplői voltak. Köztük volt jegybankelnökök – Bod Péter Ákos, Simor András –, regnáló bankárok – Jelasity Radován (Erste), Simák Pál (CIB) – ex-tőzsdeelnökök – Jaksity György, Szalay-Berzeviczy Attila –, egykori miniszterek – Chikán Attila, Oszkó Péter –, valamint jelenlegi üzletember – Bojár Gábor, Ifj. Chikán Attila – és kutató – Petschnig Mária Zita –, politológus – Kéri László –, továbbá neves egészségügyi szakértő – Kunetz Zsombor – és végül, de nem utolsósorban a magyar vízilabdázás kiemelkedő alakja, a háromszoros olimpiai bajnok szövetségi kapitány, Kemény Dénes.

De megtisztelték klubunkat a részvételükkel politikusok is: Kovács Gergő, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt társelnöke, Ujhelyi István európai parlamenti képviselő, Dobrev Klára, a DK elnöke, Karácsony Gergely, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke és Donáth Anna, a Momentum európai parlementi képviselője.

S vendégként az első miniszterként Lázár János, az építési és közlekedési tárca irányítója, aki ugyancsak visszatérőnek számít, 2022 februárjában ugyanis – a választások előtt, még csak aspiráló parlamenti képviselőjelöltként – már megfordult a Klasszis Klubban.

A harmadik innovációként elindult a Nyugdíjszervizünk, lapcsoportunk harmadik tagjának, a Piac és Profitnak a gardírozásában. Az első három adás annyira jól sikerült, hogy ezek bekerültek a legnézettebb klubadásaink közé.

Legalábbis összességében, valamennyi olyan forrást figyelembe véve, ahol a Klasszis Klub beszélgetései elérhetők. Közülük a YouTube-on, a Klasszis csatornáján messze Bojár Gábor szereplése volt a legnézettebb, őt Kovács Gergő és Holoda Attila követte. 

Facebook-on Oszkó Péter vitte a prímet, Dobrev Klára és Holoda Attila előtt.

Az utóbbival folytatott beszélgetésre a figyelmet felhívó cikk lett a legolvasottabb az Mfor és a Privátbankár oldalain, majd Kovács Gergőé, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a szeptemberi Nyugdíjszerviz került.

Reméljük kedvet csináltunk ahhoz, hogy vissza-, ha pedig még nem tette, akkor megnézze e Klasszis Klub idei adásait. Ezt itt megteheti:

(Csabai Károly szerzői oldala itt érhető el.)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Újabb jelzés érkezett: eljött a tűzszünet ideje Ukrajnában
Privátbankár.hu | 2024. március 3. 17:32
Törökország szerint úgy kell megkezdeni a tűzszüneti tárgyalásokat, hogy közben nem ismerik el az orosz megszállást. Navalnij sírja kezd zarándokhellyé válni. Összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Robbanásokról számoltak be a Krímben, jelentős orosz károkról beszélnek
Privátbankár.hu | 2024. március 3. 15:59
Egy orosz olajraktár közelében történt robbanásokról számoltak be helyiek videói alapján, de egyelőre senki sem erősítette meg az értesülést.
Makro / Külgazdaság Az izraeli miniszterelnök aláássa Joe Biden kampányát
Káncz Csaba | 2024. március 3. 14:48
Az amerikai elnök tudja, hogy Netanjahuval nem képzelhető el hosszú távú megoldás és béke a térségben. De a kampányoló Bidennek rövid és középtávú nyugalomra van szüksége a térségben. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Percek alatt tűzesőt zúdított a Gázai övezetre Izrael
Privátbankár.hu | 2024. március 3. 13:47
Percek alatt ötven célpontra mért csapást az izraeli hadsereg. Közben azt állítják, nem szándékosan okozták a csütörtöki tömeges haláleseteket egy segélyosztás helyszínén.
Makro / Külgazdaság Donald Trumpot senki sem tudja megállítani?
Privátbankár.hu | 2024. március 3. 11:35
Donald Trump győzelmét hozták a Michigan és Missouri államban szombaton tartott elnökjelölő gyűlések, amivel a volt elnök tovább növelte előnyét Mikki Haley-vel szemben.
Makro / Külgazdaság Nem akárkivel lesz találkozója a nemzetközi nőnapon Orbán Viktornak
Privátbankár.hu | 2024. március 3. 11:06
Virágot ezúttal nem kell vinnie a magyar miniszterelnöknek, aki éppen az Egyesült Államokban tesz majd látogatást.
Makro / Külgazdaság Ukrajna támadást indított a Krím félsziget ellen - leszedtek egy orosz vadászgépet is
Privátbankár.hu | 2024. március 3. 10:09
Az orosz légvédelem állítólag mind a 38 drónt lelőtte, az ukrán légvédelem pedig egy Szu-34-es lelövéséről számolt be. Több gyermek is meghalt egy orosz dróntámadásban - összefoglaló.
Makro / Külgazdaság Szijjártó Péter lassan pakolhatja a bőröndöt: irány Oroszország!
Privátbankár.hu | 2024. március 3. 09:17
Pár napja találkozott utoljára orosz kollégájával a magyar külügyminiszter, ideje egy oroszországi látogatásnak.
Makro / Külgazdaság Így kell megakadályozni, hogy két politikus találkozzon egymással
Privátbankár.hu | 2024. március 3. 08:29
A tüntetőknek nem tetszett Kanada válasza a gázai konfliktusra, így blokád alá vették a tervezett kanadai-olasz miniszterelnöki találkozó tervezett helyszínét.
Makro / Külgazdaság És akkor felrobbant egy lift – a CIA és az ukrán szolgálatok titkos játszmái
Wéber Balázs | 2024. március 3. 05:43
Az amerikai hírszerzés eleinte bizalmatlan volt az ukrán nemzetbiztonsági szervekkel. Miután azonban titkos információk tömegét kapta meg tőlük az oroszokról, a kapcsolat egyre szorosabb és kölcsönösen előnyös lett. Emiatt Washington még a „szabálysértő” likvidálásokat is elnézte Kijevnek.          
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG