<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Trumpnak a Scorsese-filmben feldolgozott több maffiacsalád fejével is közvetlen személyes- és üzleti kapcsolata volt. Giuliani az 1980-as években New York vezető ügyészeként az egyik maffiafőnök ügyeit vizsgálta - három évtizeddel később pedig ő áll egy szövetségi vizsgálat célkeresztjében az ukrajnai sötét manipulációk miatt. Káncz Csaba jegyzete.
Donald Trump

Az FBI szeptemberben hozott nyilvánosságra több száz dokumentumot a New York-i szervezett bűnözés korábbi hírhedt alakjáról, Roy Cohn-ról. Cohn az 1970-es és 1980-as években 5 maffia-család ügyvédjeként is funkcionált. Nos, mindez csak mérsékelten érdekelhetne bennünket, hacsak nem tudjuk, hogy Cohn ugyanebben az időszakban egyben Donald Trump mentora és ügyvédje is volt.

Szervezett alvilágból a szervezett felvilágba

És itt jön a képbe Martin Scorsese legújabb filmje, Az ír (The Irishman), amely feldolgozza az olasz-amerikai maffia egyik kiemelt bérgyilkosa, Frank Sheeran történetét. A film valódi történetet elevenít meg, márpedig a Rolling Stone folyóirat oknyomozó írása szerint Trumpnak a történetben feldolgozott több maffiacsalád fejével is közvetlen személyes- és üzleti kapcsolata volt. Az egyikük „Dagadt Tony” Salerno, a Genovese maffia feje.

A film egy 2003-as életrajzi könyvre (I Heard You Paint Houses: Frank “The Irishman” Sheeran & Closing the Case on Jimmy Hoffa) alapoz, amely még további maffiafőnököket is említ, akik Trumppal kapcsolatba kerültek. Egyikük Philadelphia maffiafőnöke, Philip Testa, akit 1981-ben gyilkoltak meg. Egy másik pedig Testa utódja, Nicodemus „Kis Nicky” Scarfo.

A sötét cementbiznisz

Salerno ellenőrizte azokban az években a New York-i cement-forgalmat, így ő szállított a Trump Tower építéséhez is. Salerno kontrollálta a helyi építőipari szakszervezetet is, és amikor 1982-ben egész Manhattan-ben a sztrájkjuk miatt leálltak az építkezések, akkor csak pár építkezés folytatódhatott tovább. Micsoda véletlen, hogy a Trump Tower ezen pár szerencsés között volt.

A Trump Tower 1983-ban nyitotta meg kapuit és a jövendő elnök akkor személyes is találkozott Salernoval. Ezt a hírhedt Roy Cohn hozta össze, aki mindkét felet képviselte jogilag. Wayne Barrett oknyomozó újságíró szerint a találkozó Cohn manhattani házában jött létre. Nem tekinthető véletlennek, hogy Roger Stone, aki hosszú ideig volt Trump politikai tanácsadója, szintén találkozott Cohn-nal, ugyanabban a házban, de már korábban, 1979-ben. 

Giuliani átzsilipel

Rudy Giuliani, Trump jelenlegi személyes ügyvédje, még a másik oldalon állt, amikor New York vezető ügyészeként az 1980-as években Salerno ügyeit vizsgálta. Giuliani olyan vehemenciával hajszolta Salerno üzelmeit, hogy a maffiafőnök védője panaszt emelt, kijelentve, hogy „az ügyész személyes ügyének tekinti ügyfelem eltemetését”.

1986 márciusában Giuliani jelentette be, hogy az esküdtszék Salernot és társait bűnösnek találta építési ajánlatok manipulálásában. A 29-oldalas vádirat kiemelte a Trump Plaza építését ennek kapcsán, ahol Salerno vállalata 7.8 millió dolláros szerződést kapott. Az FBI úgy göngyölítette föl az ajánlat-manipulálási rendszert, hogy titokban lehallgatta a maffiafőnököket otthonaikban és kedvenc bárjaikban.

De hát változik a világ és több mint 3 évtizeddel később Giuliani áll egy szövetségi vizsgálat célkeresztjében az ukrajnai sötét manipulációk miatt. Trump elnök lett, de alkotmányos felmentési eljárás (impeachment) alatt áll. A maffiafőnökök - köztük Salerno - pedig már halottak.

(Káncz Csaba szerzői oldala itt érhető el.)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Ezért hirdetett Ferenc pápa január 26-ra nemzetközi imanapot
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 15:34
Ferenc pápa 24 órás imanapra hív mindenkit január 26-án.
Makro / Külgazdaság Ismét meg akarták gyilkolni a szerb elnököt
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 14:17
Hét ember szövetkezett a szerb kormányfő életének kioltására.
Makro / Külgazdaság Mégsem lesz ellenzéki népszavazás április 3-án?
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 11:45
Elképzelhető, hogy április 3-án  nem lesz népszavazás a Fudan Egyetemről.
Makro / Külgazdaság Itt nyílik az Amazon első okos ruhaboltja
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 09:38
Az Amazaon még idén megnyitja első „fizikai” ruhaboltját Los Angelesben. Nem egy hétköznapi butikról van szó, az Amazon élelmiszerboltjaihoz hasonlóan ez az üzlet is dugig lesz high-tech kütyükkel.
Makro / Külgazdaság Moszkva oroszbarát vezetőt szeretne Ukrajna élére?
Privátbankár.hu | 2022. január 23. 08:34
A brit külügyminisztérium vasárnap ismertetett értesülései szerint Moszkva Oroszországgal baráti viszonyt ápoló ukrán politikusokat akar hatalomra juttatni Kijevben.
Makro / Külgazdaság Háborús helyzet Ukrajnában – óriási mennyiségű hadianyag érkezett
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 16:06
Megérkezett szombatra virradóan Ukrajnába a nemrég megígért, 200 millió dollár értékű amerikai fegyversegély első szállítmánya, 90 tonnányi hadianyag - közölte a kijevi amerikai nagykövetség.
Makro / Külgazdaság Elárulták a németek milyen eszközökkel segítik Ukrajnát
Privátbankár.hu | 2022. január 22. 10:05
Németország semmiképpen nem szállít fegyvert Ukrajnának most, az Oroszországgal fennálló feszültség idején, de tábori kórházat igen - jelentette ki Christine Lambrecht német védelmi miniszter egy interjúban, amely vasárnap jelenik meg annak apropóján, hogy több NATO-tagország fegyverekkel segíti Ukrajnát.
Makro / Külgazdaság Tanár úr a képernyőn – különutas távoktatás Svédországból
Gonda Zsuzsanna (Stockholm) | 2022. január 22. 06:07
A tanár otthon, diákok az osztályteremben – ez is egy lehetőség a távoktatásra, amit egy stockholmi általános iskola felső tagozatosai tesztelnek. A diákok szerint ez az eddigi legjobb megoldás, még ha nem is tökéletes.
Makro / Külgazdaság Tényleg gerillaháború jön Ukrajnában? – A hét videója
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. január 21. 20:01
Washington már egy ukrán gerillaháború támogatására sző terveket. A stratégia autonómiát kóstolgató EU számára az orosz-ukrán konfliktus most úgy jött, mint ablakos tótnak a hanyatt esés. De mik Putyin stratégiai céljai az ukrán válság kirobbantásával?  Káncz Csaba, a Privátbankár külügyi szakértőjének videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Lech Walesa három oltás után kapta el a koronavírust
Privátbankár.hu | 2022. január 21. 18:33
Elkapta a koronavírust Lech Walesa volt lengyel elnök, a Szolidaritás szakszervezet egykori vezetője - jelentette be maga az érintett pénteken a Facebook-oldalán.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló