Káncz Csaba
Makro / Külgazdaság „Ebből előbb-utóbb crunch time lesz” – szakértő az Orbán-kormány Ukrajna-politikájáról 
Privátbankár.hu | 2024. február 5. 17:01
Káncz Csaba, a nemzetközi politika szakértője lapcsoportunk rendezvényén, a Klasszis Klub Live-ban fejtette ki véleményét. A beszélgetés témája az ukrajnai háború volt.
Makro / Külgazdaság A drónok dönthetik el az ukrajnai háborút? Szerdán Klasszis Klub Live! 
Privátbankár.hu | 2024. január 29. 10:11
Háborúk, geopolitika és a drónok szerepe – szerdán ismét jön a Klasszis Média Lapcsoport élő vitaestje, a Klasszis Klub Live! Rendezvényünk első felében az ukrajnai háborúban kulcsfontosságúvá vált drónokról, a második felében pedig magáról a háborúról és annak kilátásairól lesz szó.
Makro / Külgazdaság Kutyaszorítóba került Zelenszkij, Netanjahu teljesen elszabadult – A hét videója 
Juhász Gábor – Káncz Csaba – Wéber Balázs | 2024. január 26. 19:46
Számos érdekes párhuzam mutatkozik a jelenkor két legvéresebb válsága, az ukrajnai és a gázai háború között: egyik válságban sem látszik épkézláb exit stratégia, mindkét régió biztonságpolitikája alapjaiban megrendült, és mindkét esetben csődöt mondott Európa diplomáciája. Aggasztó fejlemény, hogy a szélsőjobbos politikusokkal megtűzdelt Netanjahu-kormányt már az Egyesült Államok sem képes féken tartani. Ennek hátteréről és az aktuális fejleményekről beszélt a hét videójában Káncz Csaba és Wéber Balázs.
Makro / Külgazdaság Ukrajna árnya vetül a forrongó Koreai-félszigetre 
Káncz Csaba | 2024. január 8. 09:31
Phenjan eltávolodik a hidegháború utáni, a Washingtonnal való kapcsolatok normalizálására irányuló erőfeszítéseitől, az ukrajnai háború pedig véglegesíti ezt a fordulatot. Trump kiszámíthatatlan nemzetközi vonalvezetése nyomást gyakorolna Dél-Koreára, hogy lépje át a nukleáris küszöböt. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Miért korszerűsíti Franciaország a nukleáris rakétáit? 
Káncz Csaba | 2023. november 22. 09:31
Az ukrajnai és közel-keleti háborúk időszakában Párizs szuverén akar lenni döntéseiben. Franciaország ennek jegyében múlt szombaton végrehajtotta az új M51.3 hordozórakéta tesztindítását, demonstrálva, hogy Párizs továbbra is képes az emberiség által ismert leghalálosabb fegyverrel csapást mérni ellenségeire. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Lopakodó végjáték – miben reménykedhet Kijev? 
Káncz Csaba | 2023. november 21. 09:28
Ukrajna túl későn reagált a világpolitikai környezet kedvezőtlen változásaira. Ideális esetben Kijev olyasmit érhetne el, mint 1994-ben az akkor alulmaradt Azerbajdzsán Örményországgal szemben: állandó tűzszünetet és visszavonulást az aktív harcokból anélkül, hogy elismerné szuverén területeinek elvesztését, és nemzetközi megfigyelőket küldene az érintkezési vonal mentén. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Széteső világunk – komoly javaslatok érkeztek 
Káncz Csaba | 2023. október 2. 09:54
Az ENSz a második világháború záró szakaszában fogant meg a háború utáni rend sarokköveként – de ez a világ azóta alapjaiban megváltozott. Németország, Japán, India és Brazília most joggal követelik maguknak a Biztonsági Tanács állandó tagságát. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Az orosz kémek elképesztő műveletei Skandináviában 
Káncz Csaba | 2023. június 18. 11:28
Az oknyomozó újságírók felfedték az orosz kémműveleteket, és rávilágítottak a kritikus tenger alatti infrastruktúra szabotázzsal szembeni sebezhetőségére. A halászhajóknak álcázott kémhajók műveleteit az orosz védelmi minisztérium Mélytengeri Kutatási Főigazgatósága koordinálja. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Új bázisról hallgatja le Kína az amerikai katonaságot 
Káncz Csaba | 2023. május 7. 14:51
Az új kínai bázis Srí Lankán kulcsfontosságú lesz a Diego Garcia szigetén folyó amerikai katonai tevékenység megfigyelésében. Peking számára emellett az Indiai-óceán vizeire való kijutás, illetve az ott vezető tengeri útvonalak ellenőrzése szempontjából is kitüntetett szerepe van a mianmari katonai juntával ápolt bizalmi kapcsolatoknak. Káncz Csaba jegyzete
Közérdekű Irak és Ukrajna – a birodalmak nem tanulnak a történelemből - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2023. március 24. 19:35
Húsz évvel ezelőtt, amikor az USA az Irak elleni háborúra készült, Joe Biden akkori demokrata szenátor George W. Bush republikánus elnök vakmerő kalandja mellett szavazott. A világ másik felén, Moszkvában, Putyin elnök ellenezte ezt, tévedésnek és a nemzetközi rendszert destabilizáló jelentős eszkalációnak minősítve. Az ukrajnai és iraki inváziók - hajánál fogva előrángatott indoklásaival - azt bizonyítják, hogy a világhatalmak nem vonták le a tanulságot a birodalmi elvakultság és önteltség történelmi leckéiből. Az ukrajnai háborúnak egyre erősebb kihatása van Ázsia biztonsági helyzetére. Káncz Csaba videóinterjúja.
Makro / Külgazdaság Meddig tűri a Nyugat, hogy hazánk Putyin szabotőre lett? - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2023. február 24. 19:14
Pontosan egy éve indult el az orosz agresszió Ukrajna ellen. Az EU és az USA vezetői szót emelnek azokról az országokról, amelyek nem támogatják a nyugati szankciókat, mint például India és Kína – miközben figyelmen kívül hagyják, hogy saját szövetségeseik körében Magyarország gyakorlatilag Putyin szabotőrévé vált.  Kína, India és Törökország teljesen új geogazdasági játszmát indított az agresszió nyomán. Káncz Csaba videóinterjúja.
Makro / Külgazdaság Elképesztő felelőtlenség: a Nyugat már nem foglalkozik Putyin vörös vonalaival – A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2023. január 27. 19:31
A 2023-as év drámainak bizonyulhat Oroszország számára, és több, belső kérdésre adott válasz a következő évtizedekre eldöntheti az ország sorsát. A Pentagon nyilvánosan nem deklarált célja, hogy az ukránok vágják át a Krím és Oroszország közötti „szárazföldi hidat”, amelyet Putyin erői tavaly elfoglaltak. A nyugati politikai elit most úgy véli, hogy egy orosz nukleáris csapás valószínűsége meglehetősen kicsi – de igazuk van-e? Káncz Csaba videókommentárja.
Makro / Külgazdaság Mi az ára a nyugati fegyvereknek? Klasszis Klubunkban ön is kérdezhet Káncz Csabától 
Privátbankár.hu | 2022. december 13. 15:43
Csütörtöki online rendezvényünkön, amelyen ön is kérdezhet, az orosz-ukrán háború kilátásairól lesz szó.
Makro / Külgazdaság Putyin háborúja alatt megroppan Oroszország - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. november 26. 11:54
Már csaknem másfélszer annyi orosz katona halt meg Ukrajnában, mint ahány amerikai Vietnámban. Putyin országa nem lett birodalom Ukrajna megtámadásával, sokkal inkább válik egyre inkább Kína vazallusává. Oroszország baklövései és regionális visszaszorulása az 1905-ös orosz-japán háborúhoz hasonlít, amikor Szentpétervár alábecsülte az ellenfelét, és hosszú távra kiható vereséget szenvedett. Káncz Csaba külpolitikai szakértőnk videó-interjúja
Makro / Külgazdaság Ukrajna szerint ezek a legbarátságosabb országok 
Privátbankár.hu | 2022. október 25. 14:41
Megvan a legfrissebb felmérés, hogy Ukrajna mely országokat tartja a legbarátságosabbnak. 
Makro / Külgazdaság Apokalipszis most – Kuba és Ukrajna válsága az amerikai külpolitikában 
Káncz Csaba | 2022. október 14. 16:02
John Kennedyhez hasonlóan Biden elnök is egy apokaliptikus színezetű konfliktusba került Moszkvával. Bármilyen fontos is ez a küzdelem, a jelenlegi elnöknek – akárcsak az 1962-ben hivatalban lévőnek – a nemzetközi szféra fenyegetéseinek és lehetőségeinek egész sorára kell összpontosítania. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Putyin megszégyenült, de most kijön egy teljesen új stratégiával - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. szeptember 23. 19:15
A fejetlenség egyre határozottabb jeleit mutató Kreml képtelen lesz megfelelő téli felszereléssel ellátni a 300 ezer (vagy 1 millió?) tartalékost. Most ráadásul még az eddig hátsóudvarnak tekintett Közép-Ázsia is búcsút int Moszkvának. De milyen eddig titkolt stratégiája van a Kremlnek a közeljövőre vonatkozóan? Videóinterjú Káncz Csaba külpolitikai szakértőnkkel.
Makro / Külgazdaság Putyin elbukta stratégiai céljait Ukrajnában – A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. augusztus 26. 19:01
Putyin elnök nem érte el stratégiai céljait az elmúlt fél évben: nem tudta lerombolni az ukrán államiságot, ahogyan nem tudta meggyengíteni az euroatlanti intézményeket sem - hanem akaratlanul is megerősítette azokat. A háború azonban tovább tart, és azzal fenyeget, hogy mind Oroszországot, mind Ukrajnát tovább löki a szakadék felé. De hogyan hat a súlyosbodó európai stagfláció a szolidaritásra Kijevvel? Erről beszél Káncz Csaba A hét videójában.
Makro / Külgazdaság Putyin így ássa alá Németországot és az Európai Uniót - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. július 29. 19:08
A Kreml azt reméli, hogy az energiahiány nacionalista reakciókat vált ki, és ez aláássa az Európai Unió kohézióját. Az energiaátmenet és a geopolitikai kockázat kettős sokkjának súlya alatt veszélybe került a német ipar.  Káncz Csaba, a Privátbankár külpolitikai elemzőjének videó-interjúja.
Makro / Külgazdaság Ukrajnai háború – miért is van hazánk még mindig a Moszkva-Belgrád tengelyen? - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. május 27. 18:43
Oroszország ukrajnai inváziója megrendítette a globális rend alapjait, a konfliktus mértéke és kimenetele még nem világos. A háború feltárta Oroszország politikai, hírszerzési és katonai gyengeségeit, egyben aláásta Moszkva pozícióját mind globálisan, mind a posztszovjet térben.  A konfliktus már tovagyűrűzött Ázsiára, és felerősítette a Kína és az Egyesült Államok közötti nagyhatalmi versenyt. Az amerikai közvélemény és a republikánus párt támogatása Ukrajna irányába egyre csökken, ahogy a Biden-kormány növeli a segélyeket.  De miért is tartja Orbán Viktor miniszterelnök hazánkat még mindig a Moszkva-Belgrád tengelyen?  Káncz Csaba videó-interjúja.
Makro / Külgazdaság Két hónapja indult az orosz támadás, további eszkaláció várható Ukrajnában - A hét videója 
Izsó Márton - Káncz Csaba | 2022. április 22. 18:47
Ukrajna egyre inkább egy proxy-háború színterévé válik, kiváltva Moszkva mellett Ankara és Peking kritikáját is. De hova is áll az Orbán-kormány? Káncz Csaba külpolitikai elemző videó-interjúja.
Közérdekű Ma kezdődik az óriási NATO-hadgyakorlat Norvégiában 
Káncz Csaba | 2022. március 14. 12:02
Moszkva komoly nukleáris erőket vont össze a szomszédos Kola-félszigeten, amely még kockázatosabbá teszi a térségbeli hadgyakorlatok megtartását.  A Kreml elismeri Oslo szuverenitását a Spitzbergák fölött, de követeli, hogy a szerződés többi, 44 aláíró államának „jogait és legitim érdekeit” Norvégia jobban vegye figyelembe.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Putyin új játszmája a Kaukázusban – a befulladt iráni drogútvonal 
Káncz Csaba | 2021. november 8. 18:36
Az elmúlt években Törökország és Oroszország az ellenfeleket támogatták mind Szíriában, mind Líbiában, de mindannyiszor képesek voltak elfogadható kompromisszumot elérni. Baku szerint a második karabahi háború kimenetele rosszul érintette az iráni forradalmi gárdát, mivel a korábban megszállt területeken és Örményországon keresztül végezhették kábítószer-csempész tevékenységüket Európába. Káncz Csaba jegyzet.
Makro / Külgazdaság Biden titkos szír játszmája és a 100 milliós Ferrari esete 
Káncz Csaba | 2021. november 5. 15:22
A Biden kormányzat vezető diplomatái jelenleg azon dolgoznak, hogy felszámolják a Szíriával szembeni szankciós rezsimet (Ceasar Act), és így Damaszkusz exportálhatna energiát a megrendült Libanon számára. Az USA tárgyal Egyiptommal és Jordániával is a libanoni energetikai válság különböző megoldásain. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Bosznia egy újabb polgárháború küszöbén 
Káncz Csaba | 2021. november 3. 15:01
Miközben az EU sodródik, az USA pedig Kínára koncentrál, Moszkva és Belgrád elérkezettnek tekinthetik az időt Bosznia politikai színpadának újrarendezésére. A nemzetközi közösség boszniai főképviselője szerint az országot közvetlenül fenyegeti a széthullás veszélye, és "nagyon reális" a konfliktus visszatérésének lehetősége. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság London most Orbán Viktor támogatásával gyengítené az Európai Uniót 
Káncz Csaba | 2021. október 24. 13:21
Az új brit külügyminiszter szerint „az EU valójában Franciaország”, mivel Merkel távozása óta a német befolyás lecsökkent és már Macron diktálja az Unió politikáit. London a magyar választások előtt rendezné meg a Visegrádi Négyekkel az EU-t megosztó csúcstalálkozóját, hogy egyben Orbán Viktor kampányát is támogassa. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság India új külpolitikai kurzusa – Franciaország és Izrael kiemelt szerepet kap 
Káncz Csaba | 2021. október 22. 18:06
Új-Delhi több ok miatt is kinyújtja kezét a Kelet-Mediterráneum és Európa felé. Az AUKUS szerződés okozta sokkot követően Macron francia elnök azonnal hívta Modi indiai miniszterelnököt, megvitatva „India és Franciaország szorosabb együttműködését az Indo-csendes-óceáni térségben”. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Nagy zűr a kis országban – „Robin Hood” elnöksége pénzügyi válságot okozhat 
Káncz Csaba | 2021. október 21. 15:10
Az IMF már hátat fordított a tömeg kedvét kereső puccsista tunéziai elnöknek. Törökország dühöng, de Egyiptom, Szaúd-Arábia és az Egyesült Arab Emirátusok tapssal illeti az új, szekuláris kurzust. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Választási bukás – vérengzés jön a német jobboldalon 
Káncz Csaba | 2021. október 14. 18:31
A történelmi vereség után a CDU összes vezetőjét újraválasztják, az elnöki pozícióra jó eséllyel pályázik Friedrich Merz. Az AfD-t a választási pofon tovább erősítheti eddigi kurzusában: a jobboldal külső perifériájára szorulva és a kemény választói magra koncentrálva. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Nyugat-Európa magára hagyta a szomszédságunkat: kiszivárgott a jelentés 
Káncz Csaba | 2021. szeptember 30. 17:45
Az EU nyugat-európai tagállamai magára hagyták a Balkánt, ezen az egy hét múlva sorra kerülő csúcstalálkozó sem változtat. Amikor Budapest felkínálja segítségét Szerbia csatlakozásához, akkor egyes tagállamok már olyan rejtett forgatókönyvet sejtenek, amelyet meg kell akadályozni. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Hazánk is besegít Putyinnak a nagy európai gázjátszmájában – Ukrajna tombol 
Káncz Csaba | 2021. szeptember 29. 14:54
Budapest és Kijev akkor esik egymás torkának, amikor az európai gázpiac rendkívül feszült, az árak az egekbe törnek és az orosz állami tulajdonú Gazprom nem hajlandó többletszállításokra. Kijev idegességét csak fokozhatja, hogy a magyar kormányzat legmagasabb szintjein időről időre felbukkan a határrevízió gondolata. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság A chipageddon az újabb csapás a világra 
Káncz Csaba | 2021. szeptember 28. 16:37
A félvezetők piacán világszerte akkora hiány alakult ki, hogy a várakozási idő minden idők rekordjára, 21 hétre emelkedett. Brüsszel azt szeretné, hogy 2030-ig az európai termelők 20 százalékos arányt érjenek el a félvezetők világpiacán, megerősítve kontinensünk „technológiai szuverenitását”. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság AUKUS: veszélybe került a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozása 
Káncz Csaba | 2021. szeptember 23. 18:32
Az új biztonságpolitikai megállapodás negatívan befolyásolja a már amúgy is megrendült atomsorompó szerződést. Az AUKUS után kevés érv marad a „Nyugat” kezében akár az iráni, akár az észak-koreai, esetleg japán, dél-koreai, szaúdi vagy török atomprogramokkal való nemzetközi vita során. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Az új izraeli kormány tojástánca – Egyiptom, USA, palesztinok 
Káncz Csaba | 2021. szeptember 23. 05:34
Korábbi telepes vezetőként Naftali Bennett kormányfő ellenzi a kétállami megoldást, ezért egy új stratégia értelmében „csökkenteni” akarja a palesztin konfliktust, nem pedig megoldani. Az izraeli miniszterelnök áttöréssel felérő látogatást tett Kairóban. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Angela Merkel hamarosan távozik – mi marad az utókorra? 
Káncz Csaba | 2021. szeptember 21. 16:15
Nagy elődjeivel (Adenauertól Kohlig) ellentétben Angela Merkel pályájában nem találunk egyetlen koherens stratégiát, avagy tervet sem. És az idő elröpült Németország felett: legyen az a versenyképességi előnyének csökkenése, avagy az elképesztő szintű lemaradása a digitális átállásban. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kína fontolóra vette Tajvan blokádját 
Káncz Csaba | 2021. szeptember 14. 16:53
Washington egyre nyíltabban kérdőjelezi meg az „Egy Kína elvet”. Márpedig ez az elv és a jövőbeni egyesülés Tajvannal a kínai stratégiai gondolkodás alapköve.  A kommunista pártlap már Tajvan blokádjával és megsemmisítő csapással fenyeget. Káncz Csaba jegyzet.
Makro / Külgazdaság Erdogan nem nyugszik: Közép-Ázsiában terjesztené az iszlamizmust 
Káncz Csaba | 2021. szeptember 7. 10:21
Recep Tayyip Erdogan török elnök és nacionalista szövetségesei Afganisztánra úgy tekintenek, mint amelyen keresztül ki lehet terjeszteni a török befolyást Közép-Ázsiában. Az elnök támaszkodhat a mélyállam azon iszlamista „vállalataira”, amelyek a szürke biztonságpolitikai zónában, letagadható módon tevékenykednek. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Új szakaszába lépett az afgán menekültválság 
Káncz Csaba | 2021. szeptember 2. 14:37
Pakisztán nem akar több menekültet befogadni, hiszen így is már 3-4 millió afgán él az országban. Amerikai politikai nyomásra három balkáni ország ideiglenesen befogad afgán menekülteket.  Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Vízhiányon bukhat el Kína új dimenziós vetélkedése Amerika ellen 
Káncz Csaba | 2021. augusztus 30. 15:04
  Hiába az óriási befektetés, ha Kínának nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű víz, különösen azokon a területeken, ahol a félvezetőgyártás koncentrálódik. Tavaly a tajvani TSMC felelt a legfejlettebb chipek gyártásának 92 százalékáért, márpedig Peking az utóbbi időben növelte a katonai nyomást a szigetországra. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kabuli robbantás: Washington és Moszkva közelebb húzódik a Talibánhoz 
Káncz Csaba | 2021. augusztus 29. 11:01
Az Iszlám Állam robbantása után a Fehér Ház szorosabban akar egyeztetni a Talibánnal és ma az afgán fővárosba küldi a CIA főnökét, hogy a Talibán politikai vezetőjével tárgyaljon. Washington és Moszkva csütörtökön információs egyeztető mechanizmust állított fel az afgán folyamatok figyelemmel kísérésére. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Éles fenyegetés – átvezényelhetik Lengyelországból az amerikai katonákat Romániába 
Káncz Csaba | 2021. augusztus 12. 15:31
Az amerikai TV-csatorna elleni kormányzati támadás egy olyan időszakban történik, amikor Varsó és Washington kapcsolatában már számos repedés keletkezett. Meg nem erősített hírek szerint Washington most azzal fenyegeti Varsót, hogy a tévéállomás elleni kampány folytatódása esetén az amerikai katonákat átvezénylik Romániába. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Biden első fél éve – mosoly és protekcionizmus Európával szemben 
Káncz Csaba | 2021. augusztus 3. 15:03
  Joe Biden amerikai elnök - elődjéhez hasonlóan – az USA gazdasági egyensúlytalanságainak korrekcióját protekcionista intézkedésekkel akarja orvosolni. A Fehér Ház ura nem siet összehozni egy csúcstalálkozót Hszi Csinping kínai elnökkel. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Az orosz titkosszolgálatok és a szervezett bűnözés ijesztő kapcsolatrendszere 
Káncz Csaba | 2021. július 5. 15:08
A Kreml vezetőjének helyi bűnözői csoportok segítettek a szeparatista mozgalmak megerősítésében. Az orosz biztonsági szervek folyamatosan fejlesztik a saját hekker kapacitásaikat, de a mai napig jelentős mértékben rá vannak utalva kiberbűnözőkre. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kína végképp eltörölné a múltat – Tibet tragédiája 
Káncz Csaba | 2021. július 4. 17:39
  A pekingi kormányzat januárban jelentette be, hogy a „kisebbségek által lakott” térségek iskoláiban nem taníthatják többé a nemzetiségi nyelvet. Peking fél évszázada fenyegeti Tajvant, a héten pedig a kínai állami média még egy lerohanási tervet is közzétett. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Putyinra ma komoly csapást mérhetnek – Biden sorsdöntő tárgyalása Erdogannal 
Káncz Csaba | 2021. június 14. 11:09
  Alig két nappal a Biden-Putyin csúcs előtt az amerikai elnök ma maga mellé állíthatja a beszorult Erdogant. A törökök újra visszazökkenhetnek abba a geostratégiai pozícióba, amelyet a hidegháborúban jelentettek a NATO számára. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Koronavírus: így szabja át Kína az Új Selyemút gigaprojektjét 
Káncz Csaba | 2021. június 3. 14:12
A COVID-járvány kitörése okán Pekingnek új alapokra kell helyeznie az Egészségügyi Selyemút projektet. Kína szintén kísérletet tesz külföldi segélyprogramjai prioritásainak átszabására. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Kína a célkeresztben – ma feszült csúcstalálkozó lesz a Fehér Házban 
Káncz Csaba | 2021. május 21. 14:49
Mun dél-koreai elnök nem fog odáig elmenni Peking-ellenes retorikájában, mint a japán miniszterelnök - túl nagy a félelem Kína gazdasági retorzióitól. Az amerikai fél tegnap kiszivárogtatta, hogy „rugalmas” diplomáciával akar áttörést elérni az észak-koreai vezetéssel. Káncz Csaba jegyzete. 
Makro / Külgazdaság Izraeli konfliktus: Biden mögött meghasadt a demokrata párt 
Káncz Csaba | 2021. május 20. 15:10
Az izraeli konfliktus belső erjedést és hasadást okozott az amerikai kormányzó demokrata pártban. A demokraták eltolódó geopolitikai álláspontjához hozzájárulnak az USA demográfiai folyamatai. Káncz Csaba jegyzete.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG