2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Akinek nincs elég pénze arra, hogy lakberendező szakember segítségével rendezze be a lakását, az eddig csak rokonaitól, barátaitól kérhetett tanácsokat, ám az Ikea úgy gondolja, változtathat ezen.

Az Ikea továbbképzi call centerének munkatársait, hogy képesek legyenek lakberendezési tanácsokat adni a bútoráruházlánc vásárlóinak – írta a Retail Gazette kiskereskedelmi szakportál. A bútorkereskedő mamut ugyanis rájött, hogy úgy erősítheti eladásait, ha hasznossá tudja tenni magát vásárlói lakásfelújításaiban. Eközben a megszokott, tipikus kérdéseket a Billie névre keresztelt mesterséges intelligencia fogja megválaszolni.

Az MI használatának növekedése nem jelenti azt, hogy a vállalat csökkenteni akarná a dolgozói létszámot. Fotó: Depositphotos
Az MI használatának növekedése nem jelenti azt, hogy a vállalat csökkenteni akarná a dolgozói létszámot. Fotó: Depositphotos

Az Egyesült Államok, Európa egyes országai, az Egyesült Arab Emírségek, Ausztrália és más országok után az Egyesült Királyságba a tavasz közepén érkezett meg a belsőépítészeti tanácsadás. A szigetországban 25 fontba (11 ezer forint) kerül egy 45-60 perces lakberendezési kiselőadás videóhívás keretében. Ehhez a tanácsadó mellékel egy terméklistát, amiből a javasolt berendezés megvalósítható. A munkahelyek kialakítása kissé bonyolultabb. Egy alaprajzzal és háromdimenziós bemutatóval kiegészített konzultáció 125 fontba (54 ezer forint) kerül.

A Ingka Group, az Ikea tulajdonosa arról számolt be, hogy 2021 óta 8500 call centeres alkalmazottat képeztek ki belsőépítészeti tanácsadóvá. Billie, aki a cég egyebek mellett Magyarországon gyártott Billy könyvszekrényéről kapta a nevét, a vásárlói kérdések 47 százalékát válaszolta meg az elmúlt két évben.

A mesterséges intelligencia (MI) használatának növekedése nem jelenti azt, hogy a vállalat csökkenteni akarná a dolgozói létszámot. Legalábbis erre utalt Ulrika Biesert, az Ingka kulturális menedzsere, akinek elmondása szerint jelenleg nem foglalkoznak ezzel a lehetőséggel.

A 2022 augusztusában végződött pénzügyi évében 1,4 milliárd dollár bevételt hozott a telefonos és videós értékesítés, illetve a távoli belsőépítészeti tanácsadás az Ikeának. Ez a teljes bevétel 3,3 százaléka volt. A vállalat 2028-ra 10 százalékra akarja növelni ezt az arányt – árulták el a Reutersnek. Főként a tinédzsereket és 20-30 éves generációhoz tartozó vásárlókat akarják megcélozni ezzel a szolgáltatásukkal. Az Ikea weboldaláról indított vásárlások a teljes értékesítés negyedét tették ki a 2022-es pénzügyi évben.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Megismételhetik a főpolgármester-választást! Ezt kezdeményezi Karácsony Gergely
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 16:28
Budapest teljes területén, a lehető legrövidebb időn belül. Bármi is legyen az eredménye a szavazatok pénteki újraszámlálásának.
Makro / Külgazdaság Az amerikai recessziós forgatókönyv inkább már a múlté
Bózsó Péter | 2024. június 13. 15:01
Az Eurizon Asset Management Hungary befektetési igazgatóját, Hajdu Egont többek között az amerikai gazdasági várakozások tavasz óta bekövetkezett változásáról kérdezte újságírónk Bózsó Péter, annak apropóján, hogy az alapkezelő idén elnyerte „Az Év Legjobb Tőkevédettalap-kezelője” díjat a Privátbankár. hu - Alapkezelő Klasszis 2024 versenyén.
Makro / Külgazdaság Nem jött örömhír a magyar iparról
Privátbankár.hu | 2024. június 13. 08:30
A második becslés sem sok okot adott az örömre.
Makro / Külgazdaság Rossz hírt kapott a Szegeden építkező kínai autógyár
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 13:16
Az Európai Bizottság vizsgálata szerint az akkumulátoros elektromos járműgyártás Kínában tisztességtelen támogatásban részesül, ami gazdasági kárral fenyegeti az Európai Unió elektromos járműgyártásban érdekelt vállalatait, valamint hátrányos lehet a kínai gyártmányok uniós importőreire, felhasználóira és fogyasztóira, ezért ideiglenes kiegyenlítő vámok bevezetését helyezte kilátásba - tájékoztatott az uniós bizottság szerdán.
Makro / Külgazdaság Le kell cserélni az árakat a magyar benzinkutakon
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 12:03
A gázolaj átlagára péntektől 600 forint fölé kerül. 
Makro / Külgazdaság Sötét alagútba tart a német lokomotív
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 11:27
A kelet-közép-európai régió gazdasága az a német iparhoz kapcsolódó beszállítói láncra épül, így idegesítő azt látni, hogy a rendszer központja olyan fordulóponthoz ért, amit mintha nem tudna kezelni. Legalábbis erre jutott egy friss elemzés. 
Makro / Külgazdaság Meglepetést okozott Kína
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 10:34
A piaci várakozásokat alulmúlta a kínai infláció. 
Makro / Külgazdaság Az oroszok tudják, hogy elveszíthetik a háborút?
Privátbankár.hu | 2024. június 12. 07:22
Harkivot visszafogottabban lövik az oroszok, miután az ukrán sereg támadja az orosz területen lévő csapatokat. 
Makro / Külgazdaság Nagyon nagy a baj: nincs elég cement, tégla, üveg és beton Ukrajnában
Mester Nándor | 2024. június 11. 15:17
Az építőanyagokat előállító gyárak közül sokat lebombáztak az oroszok, az ukránok pedig nem tudják hitelesen felmérni, hogy mennyi anyag kell az infrastruktúra és az épületek újjáépítéséhez. Enélkül a nyugati kormányok és cégek nem fognak túl sok pénzt adni, miközben azért a vállalatok ugrásra készen várják, hogy béke legyen.
Makro / Külgazdaság Tizenharmadszor is átírta az alaptörvényt az Országgyűlés
Privátbankár.hu | 2024. június 11. 14:57
Szabályozni kellett, kinek nem adhat kegyelmet a jövőben a köztársasági elnök - de az uniós hitelfelvétel módjáról és a hadsereg bevetésének lehetőségéről is rendelkeztek.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG