<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Minden országban más ára van az útlevélnek. 

Magyarországon egy tíz évre szóló magánútlevél 14 000 forintba kerül, amit nem mondanánk ugyan kimondottan olcsónak, de sok ország áraihoz képest egyértelműen barátinak számít. Az árképzés ráadásul nem is minden esetben tükrözi azt, hogy az útlevéllel hány helyre lehet utazni - a Roadster gyűjtötte csokorba őket.

A japán útlevél például, melyet jelenleg a világon a "legerősebbként" tartanak számon, tizenhatezer japán jenbe, vagyis körülbelül 44 ezer forintba kerül, míg a leggyengébbek közé tartozó szíriaiért az országban élőknek tíz évre hatszáz dollárt, vagyis mintegy 217 ezer forintot, míg a külföldön élőknek hat évre háromszáz dollárt, vagyis majdnem 109 ezer forintot  kell fizetniük.

A japán útlevél átszámítva 44 ezer forintba kerül. Fotó: DepositphotosA japán útlevél átszámítva 44 ezer forintba kerül. Fotó: Depositphotos

Szintén nem olcsó a libanoni okmány, mely egymillió kétszázezer libanoni fontba, vagyis mintegy 288 ezer forintba kerül.

az ottélőknek, míg Amerikában valamivel olcsóbb, ott hatszáz dollárt (217 ezer forintot) kell fizetni érte.

A svájciak körülbelül 145 svájci frankkal (53 ezer forinttal) számolhatnak, míg a liechtensteiniek 256 svájci frankkal (94 ezer forinttal). A brit útlevelet online hetvenöt és fél fontért (mintegy 34 ezer forintért) újíthatják meg azok, akik ott élnek, és körülbelül százhat fontért (47 ezer forintért) azok, akik külföldre költöztek.

Az  új-zélandiaknak 191 új-zélandi dollárt (44 ezer forintot) kell fizetniük,

míg Amerikában 165 dollárba (60 ezer forintba) kerül a teljesen új okmány, a megújításhoz pedig 130 dollárra (47 ezer forintra) van szükség.

A mexikói útlevél 3505 mexikói pesóba (mintegy 63 ezer forintba) kerül, a kubai pedig 3500 kubai pesóba, (vagyis 53 ezer forintba), oly módon, hogy hat évre 2500 kubai pesót (38 ezer forintot) kell fizetni érte, és két évenként 500 pesóért (7600 forintért) lehet megújítani, egészen plusz hat évig, amikortól újraindul a számláló.

Az ausztrál útlevél átszámítva közel 80 ezer forint. Fotó: DepositphotosAz ausztrál útlevél átszámítva közel 80 ezer forint. Fotó: Depositphotos

Az ausztrál útlevél 308 ausztrál dollárba (79 ezer forintba) kerül, míg a külföldön élőknek pótdíjat kell fizetniük, így a teljes költség az Egyesült Államokban például 336 dollárra (mintegy 86 ezer forintra) nő.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Makro / Külgazdaság Stratégiai győzelem Ukrajna számára – Oroszország feladta a Kígyó-szigetet – Esti háborús összefoglaló
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 20:07
Összefoglaló az ukrajnai háború 127. napjának eseményeiről.
Makro / Külgazdaság Nagy Márton: kétszámjegyű infláció és recesszió fenyeget
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 19:19
Ma már jobban kell tartani a recessziótól, mint az inflációtól – hangsúlyozta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Mathias Corvinus Collegium által szervezett csütörtök esti előadáson. A fejlett világban szerinte biztos eljön a recesszió, Magyarországon még nem biztos. Azt is elmondta, hogy az árstopok nem jók, azokból ki kell jönni, de nem mondta meg, hogy mikor. Az árstop-rendszer a jelenlegi tervek szerint október 1-jéig él.
Makro / Külgazdaság A vártnál jobb állapotban az orosz gazdaság – további kamatcsökkentés várható
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 17:35
Az orosz jegybank folytathatja kamatcsökkentését, hogy enyhítse az idei gazdasági visszaesést, erre pedig az ad teret, hogy az infláció alacsonyabb lesz, mint korábban várták, míg a gazdasági visszaesés enyhébb.
Makro / Külgazdaság Putyin történelmi küldetése – az orosz vér szava
Káncz Csaba | 2022. június 30. 17:12
Az Ukrajna elleni háborúval Oroszország „szlavofil” irányvonala messianisztikus vonásokat öltött. A harcias orosz nacionalizmusnak a magja az Izborszk Klubban, egy formálisan független kutatóintézetben rejlik, amely mára kiterjesztette befolyását Oroszország politikai és kulturális szférájára. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Esik az amerikai földgáz ára, mert kevesebbet küldenek exportra
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 15:26
Az amerikai földgáz ára csökkenésnek indult, elsősorban azért, mert a Freeport LNG-exportőr leállása miatt több marad a helyi szolgáltatóknak. Ez azonban rossz hír Európának.
Makro / Külgazdaság NATO-csúcs: a madridi döntések biztosítják, hogy a szövetség tovább őrizze a békét
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 14:33
A madridi NATO-csúcstalálkozón meghozott döntések biztosítják, hogy az észak-atlanti szövetség tovább őrizze a békét területén, és elkerülje a konfliktusokat - hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön a spanyol fővárosban rendezett kétnapos állam- és kormányfői találkozó eredményeit ismertetve.
Makro / Külgazdaság Akinek gyenge a szíve, ne menjen vásárolni a következő hónapokban
Király Béla | 2022. június 30. 14:18
Az MNB csütörtökön mutatta be a friss Inflációs jelentést. Ebből kiderült, hogy a drágulás az ősz folyamán fog tetőzni addig fájdalmas tapasztalatokkal jár majd a vásárlás. Különösen az élelmiszerek esetén, hiszen ott továbbra is 20 százalék feletti lehet az áremelkedés.
Makro / Külgazdaság Oroszország feladta a Kígyó-szigetet – stratégiai győzelem Ukrajna számára
Tiszóczi Roland | 2022. június 30. 13:52
Az orosz erők csütörtökön feladták a Kígyó-szigetet, a stratégiai jelentőségű fekete-tengeri előretolt helyőrséget, ami Ukrajna számára jelentős győzelmet jelent, és enyhítheti a gabonaexport orosz blokádját, amely a globális éhínség súlyosbodásával fenyegetett.
Makro / Külgazdaság A nap képe: Világgazdaság – élt 53 évet
Wéber Balázs | 2022. június 30. 12:51
Újabb ikonikus laptól búcsúzunk.
Makro / Külgazdaság Az ukrán menekültek miatt ugrott meg a német munkanélküliség
Privátbankár.hu | 2022. június 30. 11:21
Németországban megugrott a munkanélküliek száma és a munkanélküliségi ráta júniusban az előző hónaphoz képest elsősorban amiatt, hogy az Ukrajnából menekülőket nagy számban regisztrálták a munkakereső szolgálatnál.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG