Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
Kedves olvasóink az elmúlt héten már megújult oldalunk tesztverziójával találkozhattak, ami jelezte: a Privátbankár új útra lépett. A változás már a nyáron elkezdődött, azóta lépkedünk folyamatosan előre. Most egy nagyobb ugrás következett..

Minden kezdet nehéz, az újrakezdés is. Olvasóinkkal együtt örülhettünk az új formátumnak, vagy éppen együtt bosszankodhattunk azon, hogy a régi jól ismert szolgáltatások még nem teljesen kerültek a helyükre. De miről is szól ez az átalakulás?

Mindennapi pénzügyek

Nyár elején kezdtünk bele, hogy új lendületet adjunk a Privátbankának. A meglévő értékeinkre alapozva egy olyan internetes oldalt hozunk létre, amely a mindennapi pénzügyeinkről szól majd. Szakmailag magas színvonalon, de közérthetően.

Meggyőződésünk, hogy a következő évek során a pénzügyi információk fontossága felértékelődik. A devizahitelezés kapcsán sokan a saját bőrükön tapasztalhatták meg egy nem kellően átgondolt pénzügyi döntés következményeit. Akár tudnak élni a végtörlesztés lehetőségével, akár nem, egy biztos: ők a jövőben tudni fogják majd, hogy mi az a deviza kockázat, és sokkal óvatosabban döntenek majd hasonló helyzetben. Az állami nyugdíjrendszerbe történő visszaszerződés és a reálhozam is hónapokig tematizálta a közbeszédet.  Ebben a témakörben a döntés irányától függetlenül mindenki találkozhatott az öngondoskodás kérdéskörével. És ha most még nem is tudatosult az emberek nagy részében érintettségük, a következő évek során egészen biztos, hogy előbb-utóbb észbe kapnak majd.

Magyarországon a pénzügyi kultúra még nagyon alacsony szinten van. Szeretnénk katalizátora lenni annak a folyamatnak, amely révén a magyar lakosság egyre tudatosabban dönt majd pénzügyeiről. Legyen szó akár hitelről, akár megtakarításról, vagy bármilyen pénzügyi termékről.

Mi lesz, és mi nem lesz az oldalon

Kezdjük sokak bánatával: a korábbi regisztráció nélküli hozzászólás lehetőségét megszüntettük. Tudjuk, hogy ez egy nagyon kényelmes lehetőség volt a vélemények ütköztetésére, de ennek sajnos voltak negatív velejárói is.

A regisztrációt követően azonban továbbra is van mód a cikkekhez történő hozzászólásra, és természetesen a régi oldalon történt regisztrációk is változatlanul használhatóak. A kényelmes hozzászólási lehetőséget szeretnénk ugyanakkor úgy is elősegíteni, hogy aki nem szeretne, annak nem szükséges külön regisztrálnia, hanem a Facebook azonosítójával is be tud lépni oldalunkra.

A Privátbankár kedvelt eszközei voltak a különböző kalkulátorok és termék összehasonlító oldalak. Ezek is csak átmenetileg tűntek el, egy kis átdolgozás után újra elérhetőek lesznek, valamint hírlevelünk is megújult formában jelentkezik. A fejlesztések azonban nem állnak le itt, a jövő év során számos új szolgáltatást indítunk! Addig is várjuk olvasóink véleményét, reméljük hamar megbarátkoznak az új site-szerkezettel, és továbbra is a Privátbankár lesz a kedvenc pénzügyi internetes oldaluk!

Címkék: Cikkek

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Cikkek További árfolyamok >>
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 10:05
 
Cikkek Skandináviában sincs minden rendben
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 18:02
Folytatódik a dán lejtmenet jövőre is, a skandináv ország gazdasága tovább lassul, egyre nehézkesebb a hitelezés, és tovább csökkennek a lakásárak
Cikkek Papandreu lemondott a népszavazásról
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 16:21
A görög kormányfő elállt attól az ötletétől, hogy népszavazáson dőljön el, akarnak-e a görögök megszorításokat a nemzetközi mentőcsomagért cserébe. Ezzel visszatértünk a pár nappal ezelőtti állapotokhoz, amikor a piacok optimista hangulatban nyugtázták, hogy az európai tagállamok nagy nehezen megállapodtak a magánbefektetőkkel a görög adósság felének leírásáról.
Cikkek Papandreu nem mond le - még
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 14:05
Óriási meglepetésre kamatot vágott az Európai Központi Bank. 25 bázisponttal 1,25 százalékra csökkentették az irányadó rátát az eddig 1,5 százalékról. A piacok azonnal reagáltak. Közben egyre fogy a levegő a görög miniszterelnök körül, aki távozhat posztjáról. Ha Athén elköszön az eurótól, az első tagállam lehet, amely kilép az EU-ból
Cikkek A bankokat kérdezi a kormány, mi legyen a devizahitelesekkel
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:50
Újra tárgyalóasztalhoz ülnek a bankok a kormánnyal, az NGM várja a javaslatokat a szektor szereplőitől. Az már biztos, hogy feltőkésítik az MFB-t
Cikkek Sehol egy biztonságos magyar bank?
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 13:36
A Global Finance Magazin közzétette listáját az ötven legbiztonságosabb feltörekvő piaci bankról: sehol egy magyar bank, még a régiós összesítésben sem
Cikkek A mauríciuszi devizát a költségvetési tervek gyengítik
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 12:47
Harmadik napja gyengül a mauríciuszi rúpia a dollárral, és a fő devizákkal szemben. Az Indiai-óceán szigetországában a jövő évi költségvetés terveire várnak a befektetők. A várakozások szerint a port louis-i kormány olyan intézkedésekről dönt majd, amelyek gyengítik a devizát, ugyanis az elsősorban exportból élő gazdaságnak ez kifejezett érdeke. Érdekesség, hogy a helyi statisztikai hivatal nemrég főleg az európai válságra hivatkozva csökkentette az idei GDP előrejelzését 4,5-ről 4,1 százalékra. A mindössze 1,3 millió lakosú ország GDP-je a második Fekete-Afrikában köszönhetően az erős olaj, cukornád-kivitelnek, és a textiliparnak.   Privátbankár
Cikkek A kormány átvállalja Várpalota devizahitelét - a jó lobbi miatt
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:48
Várpalota polgármesterének lobbitevékenységét a kormány azzal ismeri el, hogy kifizeti a kistérség devizatartozását
Cikkek Kollektív szerződések: már most nyomást gyakorolnak a munkaadók
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:21
A jövő évi költségcsökkentések jegyében több munkáltató nyomásgyakorlásba kezdett, jelezvén, hogy felbontanák a kollektív szerződéseket
Cikkek Megabírság öt kereskedelmi láncnak: a legkisebb is számít
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:00
Öt kereskedelmi láncot összesen 345 millió forintra büntetett meg a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal - a beszállítókkal voltak tisztességtelenek
hírlevél