2p

A Nyugatot rühelljük, de a Mercedesük jöhet.

Talán ezt gondolhatta Kim Dzsong Un, amikor nem egy kínai vagy legalább ázsiai autócsodát, hanem a jó öreg német Mercedes egyik luxusmodelljét választotta arra, hogy végigfurikázza kedves vendégét, Vlagyimir Putyint az észak-koreai fővároson, Phenjanon:

Merci
Merci
Fotó: EPA/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Kim Dzsong Un nem csak egy mercis városnézéssel kedveskedett kollégájának, hanem azzal is, hogy arcképével plakátozta ki az utak mentét. Mi tagadás, nem kispályázott:


Putyini plakáterdő
Putyini plakáterdő
Fotó: EPA/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL
             

És ha már személyi kultusz, természetesen nem hiányozhattak az út menti integetők sem, akik  ünneplőbe öltözve, zászlókat lengetve vagy virágcsokrokkal a kezükben köszöntötték a koreai nép legnagyobb barátját:

Baráti köszöntés
Baráti köszöntés
Fotó: EPA/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Az orosz elnök kétnapos hivatalos látogatást tesz a világtól elzárt kommunista diktatúrában. Találkozójukon Kim Dzsong Un azt mondta, hogy teljes egészében támogatja Oroszország ukrajnai háborúját, amit Észak-Korea a Nyugat szerint fegyverekkel és munícióval is segít, élelemért és katonai segélyért cserébe. Bár ezt tagadják, múlt év szeptemberében (is) egyeztettek Oroszországban a hadiipari együttműködés fokozásáról a BBC szerint.

Nem meglepő módon most is mindketten méltatták a két ország közötti kapcsolatokat. Putyin, akinek ez az első hivatalos látogatása Észak-Koreában, megköszönte a meghívást, majd meginvitálta Kim Dzsong Unt Moszkvába.

Egyébként, az orosz elnök környezetéből származó információk szerint Putyin nem jött üres kézzel: egy Aurus márkájú orosz luxusautót, egy tőrt és egy teakészletet ajándékozott az észak-koreai diktátornak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Megtarthatja-e brüsszeli csúcspozícióját Orbán Viktor ellenlábasa?
Csabai Károly | 2024. július 16. 05:41
Az új Európai Parlament (EP) első, keddtől csütörtökig tartó plenáris ülésének első két napján az EP vezető tisztségviselőinek megválasztását, valamint bizottságainak és küldöttségeinek megalakulását egy, Ukrajnát teljes mellszélességgel támogató nyilatkozat is színesíti. Ám a fő attrakció kétségtelenül a csütörtöki napirend lesz, vagyis a szavazás arról, kap-e újabb ötéves mandátumot az Európai Bizottság élén Ursula von der Leyen. Esélylatolgatás a helyszínről, Strasbourgból.
Nemzetközi Újabb Leopard tankokat küld Ukrajnának egy uniós ország
Privátbankár.hu | 2024. július 15. 20:16
Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.
Nemzetközi Újabb szankciókkal sújtotta az EU Izrael erőszakos telepeseit
Privátbankár.hu | 2024. július 15. 19:46
Az Európai Unió globális emberi jogi szankciórendszere keretében korlátozó intézkedéseket vezetett be öt izraeli telepessel és három izraeli csoporttal szemben, akik és amelyek felelősek Ciszjordániában élő palesztinokkal szemben elkövetett súlyos és rendszeres emberi jogi visszaélésekért - tudatta az Európai Unió Tanácsa hétfőn.
Nemzetközi Megszólalt Donald Trump – ilyen volt a merénylet pillanata
Privátbankár.hu | 2024. július 15. 18:46
A volt amerikai elnök az ellene elkövetett szombati merényletkísérlet után azt is mondta: most van esélye arra, hogy “egyesítse az országot.”
Nemzetközi Áll a bál Varsóban: őrizetbe vették a volt igazságügyi miniszterhelyettest
Privátbankár.hu | 2024. július 15. 17:31
Őrizetbe vették Marcin Romanowski volt lengyel igazságügyi miniszterhelyettest, a fő ellenzéki frakció, a Jog és Igazságosság (PiS) alsóházi képviselőjét, és házkutatást végeznek nála - közölte hétfőn a lengyel államügyészség.
Nemzetközi Közös hadgyakorlatot indított Oroszország és Kína
Privátbankár.hu | 2024. július 15. 16:35
Orosz-kínai haditengerészeti gyakorlat kezdetét jelentette be hétfőn az orosz Csendes-óceáni Flotta sajtószolgálata.
Nemzetközi Több ezer radikálist kapcsoltak le a párizsi olimpia előtt
Privátbankár.hu | 2024. július 15. 13:44
A jövő héten kezdődő ötkarikás játékok előtt már mintegy három és fél ezer potenciálisan veszélyt jelentő személyt zártak ki az olimpiáról - jelentette ki a francia belügyminiszter.
Nemzetközi Kreml: Az orosz rakéták célpontjaivá válhatnak az európai fővárosok
Privátbankár.hu | 2024. július 14. 17:59
Donyeckben ismét emberéleteket követelt az orosz-ukrajnai háború. A nap összefoglalója. 
Nemzetközi Ivanka Trump: "Édesanyám vigyázott tegnap fentről édesapámra"
Privátbankár.hu | 2024. július 14. 16:47
Donald Trump lánya, Ivanka is posztolt a tegnap történekről. Szerinte édesanyja tegnap őrangyalt játszott. 
Nemzetközi Lilában tündököl Katalin hercegné a wimbledoni teniszdöntőn
Privátbankár.hu | 2024. július 14. 16:11
Már tegnap bejelentette a királyi palota, hogy ma részt vesz a wimbledoni tenisztorna döntőjén, ahol a hagyományokhoz hűen ő adja át majd a fődíjat a nyertesnek. Lila ruhájában elegáns, ahogy mindig. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG