1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Ugyan az adózás után az első félévben pozitív eredményt ért el a K&H, de a profit az egy évvel ezelőttihez képest több mint egyharmadával visszaesett - köszönhetően a végtörlesztésnek és a magas forintárfolyamnak.

A K&H Bankcsoport 2012. első félévében 7,9 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el. Ez az összeg 37%-kal alacsonyabb az egy évvel korábbi eredménynél, elsősorban a deviza jelzáloghitelek végtörlesztése nyomán alacsonyabb hitelállomány és a növekvő euró finanszírozási költségek miatt, amelyeket részben ellensúlyozott az alacsonyabb céltartalék képzés. A tisztított adózás utáni eredmény 2012 első hat hónapjában 15,7 milliárd forint volt. A nem-teljesítő hitelek aránya 12,1%-ról 13,3%-ra nőtt egy negyedév alatt.

A K&H Bankcsoport adózás utáni eredménye 7,9 milliárd forint volt 2012. első félévében. Ez az eredmény az előző évhez viszonyítva csökkenést mutat, elsősorban a lakossági deviza jelzáloghitelek végtörlesztése nyomán alacsonyabb hitelállomány és az emelkedő euró-finanszírozási költségek miatt.

Hendrik Scheerlinck, a K&H Csoport vezérigazgatója elmondta, a nem-teljesítő hitelek aránya áprilisban és májusban növekedett, júniusban azonban már csökkenni kezdett. Ez a pozitív tendencia egyrészt annak köszönhető, hogy egyre több ügyfél kezdi igénybe venni a kormány deviza jelzáloghiteleseket segítő programja keretében biztosított árfolyamgát és az ahhoz kapcsolódó gyűjtőszámla hitel lehetőségét, másrészt annak, hogy újra elérhetővé vált a bank saját fizetéskönnyítési programja, amit korábban ideiglenes jelleggel felfüggesztett a K&H. Éves összehasonlításban így is nőtt a nem teljesítő hitelek aránya: 9,4%-ról 13,3%-ra.  

A kkv és a vállalati portfolió folyamatosan stabil minősége és a fent említett kedvező lakossági fejlemények eredményeképpen a hitelezési céltartalék 27%-kal csökkent.

Működési költségünk 2%-kal nőtt, magasabb költségek jelentkeztek az új székházba költözés és az új – anyavállalatunk, a KBC által Magyarországon létrehozott - közép-európai adatközpontba való költözés kapcsán. Működési bevételeink 13%-kal csökkentek, a nettó kamatbevétel  elsősorban a deviza jelzáloghitelek végtörlesztése nyomán alacsonyabb hitelállomány, illetve a magas deviza finanszírozási költségek miatt csökkent - mondta Gombás Attila, a K&H Csoport pénzügyi vezetője. A betétállomány a lakossági szegmensben 4%-kal, a kkv területen 6%-kal nőtt éves összehasonlításban. A lakossági hitelállományunk elsősorban a deviza jelzáloghitelek végtörlesztése miatt csökkent, a hitelek iránti kereslet, minden – lakossági, kkv és vállalati - szegmensben továbbra is visszafogott. A hitel-betét arányunk a jelentős magyarországi bankok összevetésében továbbra is a legjobb a magyar piacon; június végén 77,7% volt – tette hozzá Gombás.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Kiderült, mire számít az Erste
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 10:25
A hitelállomány stagnálása mellett a betéteknél növekedést ért el az Erste Csoport. 
Pénzügyi szektor Huszonnégymilliárd forint osztalékot fizet az MBH Bank
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 16:47
Rendkívül sikeresnek tartja első évét a társaság.
Pénzügyi szektor Hatalmas osztalékot fizet az OTP és nagy uniós felvásárlásra készül a bank
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:17
Vételi ajánlatot tettek az egyik uniós országban.
Pénzügyi szektor Elkerekedik a szeme, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 07:25
Minimálisan gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Az MNB szigorú szemével ráncba szedte a gyorskölcsönzőket
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:44
Hatékony, „puha" eszközök bevetésével az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta.
Pénzügyi szektor Hoppon maradnak Mészáros Lőrinc bankjának befektetői
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:57
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank. De ez nem feltétlenül rossz hír.
Pénzügyi szektor Erste-ügyfél? Akkor figyeljen, fontos bejelentést tett a bankja
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:06
Megszűnik az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás.
Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG