Gyorsjelentés
Részvény / Deviza / Áru Évtizedes mélyponton a gázár, tőzsdét indítana a Revolut 
Eidenpenz József | 2024. február 19. 12:30
Az amerikai földgáz a pandémia óta nem volt ilyen olcsó, és 25 éves mélypontok közelében jár. A részvénypiac kissé esik, míg az amerikai zárva, viszont sok minden történik majd a héten. Jön a Revolut kriptotőzsdéje, érkeznek a magyar gyorsjelentések, optimistán pesszimista a Goldman.
Részvény / Deviza / Áru Megismétlődhet a fényes Mol-osztalék, ezért drágulhatnak tovább a kriptók 
Eidenpenz József | 2024. február 16. 12:21
A tőzsdék hangulata kiváló, az indexek történelmi csúcson vagy szorosan az alatt vannak, így van ez Budapesten is. A Mol a húzópapír a remek gyorsjelentése után, a forint stabil. Nem véletlenül gyengült a dollár, öt ok miatt is tovább drágulhatnak a kriptók.
Részvény / Deviza / Áru Alig érezte meg az OTP a bankeladást, kétéves csúcson áll a bitcoin 
Eidenpenz József | 2024. február 12. 11:56
Hivatalossá vált az OTP kivonulása Romániából, a vesztesége kissé magasabb a vártnál, de valószínűleg nem emiatt esik. A gyorsjelentési szezon az USA-ban jól sikerült, de a részvények túlértékeltnek számítanak. Több mint két éve nem látott magasságokba ment a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Drasztikusan emelték a Richter célárát, megint inog a forint 
Eidenpenz József | 2024. február 7. 12:08
A keddi csúcsdöntés után kissé süllyed a német index, az amerikai mutatók alig rezdülnek, a BUX esik. Másfél forinttal többe kerül az euró, lényegesen megemelték a Richter célárát. A kínai részvényeseket végre megvédhetik, részvénypiaci reform készül Olaszországban, órákra leállt a legnépszerűbb blokklánc.
Részvény / Deviza / Áru Három meglepetés rángatta a forintot, pénzeső hullt a kriptódollár-kibocsátóra 
Eidenpenz József | 2024. február 2. 12:11
Európában is kiderült az ég és emelkedésre váltottak a tőzsdeindexek, a BUX azonban eléggé visszafogott. Az OTP Bank célárát emelték, mégis csökkentenék a súlyát, mivel már nagyon felment. Három kockázat is volt a forint árfolyamában, mindegyik rendeződni látszik. A Tether több pénzt keresett, mint a Goldman Sachs.
Részvény / Deviza / Áru Négyhónapos mélyponton a forint, kényes helyzetben az olaj 
Eidenpenz József | 2024. január 29. 12:26
A német tőzsdeindexet vállalati hírek húzzák vissza, a BUX is jókorát esik, a forint pedig rég nem látott határra érkezett. Záporoznak a gyorsjelentések és makrogazdasági adatokban, kamatdöntésekben is bővelkedünk majd a héten. Valaki megtalálni véli a bolygó legjobb kontrariánus befektetését, két jó és egy rossz hír jött a kriptókról.
Vásárló Félárbócra eresztette a zászlót az ikonikus cipőmárka 
Buksza blog | 2024. január 27. 17:54
Jelentősen csökkent a Dr. Martens árbevétele és a következő időszak is keménynek tűnik. 
Részvény / Deviza / Áru Megvan, mitől gyenge a forint, teletömik intelligenciával a telefonunkat 
Eidenpenz József | 2024. január 24. 12:09
Jó a hangulat a tőzsdéken, a záporozó gyorsjelentések között vannak gyöngyszemek. Kellemes meglepetést okozott a Netflix, tíz százalékkal ugrik. Nem tért magához a forint, amire több magyarázatot is adtak az elemzők. Nagy dolgok készülnek az Apple-nél.
Vállalat Tovább tart a pesti tőzsde üdvöskéjének szárnyalása 
Privátbankár.hu | 2023. december 1. 06:35
Rekordösszegű árbevételről és EBITDA-ról számolt be a 4iG Csoport.
Vállalat Senki nem számított arra, amit Hernádi Zsolt és csapata bejelentett  
Privátbankár.hu | 2023. november 10. 06:37
Ma hajnalban tette közzé a Mol a harmadik negyedéves gyorsjelentését, amely a második negyedévhez képest jelentős növekedést felmutatva, felülmúlta az elemzői várakozásokat. 
Vállalat Sejthető volt, mivel rukkolhatnak elő Csányi Sándorék, de a bejelentés így is frenetikusra sikeredett 
Privátbankár.hu | 2023. november 10. 06:28
Az OTP Bank módosított harmadik negyedévi adózott eredménye 307,5 milliárd forinttal ismét rekordot döntött, 29 százalékkal felülmúlva az elemzői konszenzust.
Részvény / Deviza / Áru Bejött a telefonár-emelés, valami jót remélnek az OTP-től 
Eidenpenz József | 2023. november 9. 12:30
Az európai tőzsdék felfelé tartanak, a BUX pedig stagnál, ami nem csoda, hiszen a két legnagyobb tőzsdei cégünk hamarosan közzéteszi eredményét. A forint is tartja magát, pedig az energia drágul. A bitcoin egyre újabb és újabb határokat szel át, pedig volt egy egy órás leállás is a rendszerben.
Részvény / Deviza / Áru Ázsiai országban erősít a Mol, figyelmeztetést adott ki az Apple 
Eidenpenz József | 2023. november 3. 12:01
A hét közepi száguldás után a hét végére elfáradtak a tőzsdék, kijózanítólag hathatott az Apple figyelmeztetése. A forint viszont szépen erősödött, amit a dollár gyengülésével magyaráznak. A Richter és a Mol háza tájáról is jött jó hír. Elítélték a kriptógurut.
Vásárló Kíméletlenül köszöntött be az ősz a barkácsáruházakban 
Buksza blog | 2023. október 23. 16:01
A kerti gépeket gyártó vállalatokat egyszerre sújtja az ezt az iparágat is érintő elektromos átállás, illetve a koronavírus-járvány idején szépen megugrott kereslet visszaesése.
Vállalat Fordított a Philips 
Privátbankár.hu | 2023. október 23. 12:44
A tavalyi mínusz után pluszba került a Philips eredménye, közben meg is nőtt a cég étvágya. 
Részvény / Deviza / Áru A zloty húzta a forintot, de most Biden jelölheti ki az irányt 
Eidenpenz József | 2023. október 17. 12:23
A tőkepiacokon kivárás látható, az árfolyamok kissé süllyednek, mindenütt nagy fontosságot tulajdonítanak Joe Biden amerikai elnök holnapi közel-keleti látogatásának. Beindul a gyorsjelentési szezon, a héten a legfontosabb amerikai vállalatok 11 százaléka közzéteszi a számait. A forint a zlotynak köszönhetően erősödik a brókerek szerint, életjeleket mutat a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Bírja a forint a viharokat, aggasztó az olaj makacs drágasága 
Eidenpenz József | 2023. október 16. 13:13
A feszült nemzetközi politikai helyzetben a forint még erősödni is tud, ellentétben a lengyel zlotyval. A lengyel részvényeket viszont nagyon veszik a választás után. Esik a gáz, stagnál az olaj, de aggasztóan magas szinten. Kína chiphiánnyal nézhet szembe, megugrott a bitcoin.
Részvény / Deviza / Áru Több kozmetikum, kevesebb alkohol – az ősz legjobban várt időszaka kezdődik 
Eidenpenz József | 2023. október 11. 12:24
Megnyugodtak a tőzsdék a hét eleji turbulenciák után, az indexek nagy része ma is felfelé tart. A dollár alig változik, a forint lassacskán erősödik. Enyhén csökken az új mumus, az olajár is, annál kicsit jobban a földgázé. Elindult az amerikai gyors jelentési szezon, amely sok izgalmat tartogathat a következő hetekben, miközben gazdasági adatok is bőven érkeznek, leginkább az inflációról.
Részvény / Deviza / Áru Hatalmasat illene ugraniuk ezeknek a magyar részvényeknek 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 30. 05:40
Ha a brókercégek elemzőinek hihetünk, több magyar vagy magyar vonatkozású társaság részvénye is drasztikusan alulértékelt, durván félreárazott. Így 60, illetve 80 százalékos felértékelődési potenciált látnak bennük. Melyek ezek, és miért érnének többet a jelenleginél a szakemberek szerint?
Részvény / Deviza / Áru Csúcson a BUX, idén az olajcsapot zárhatják el az oroszok 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 23. 12:57
Jó a hangulat a tőzsdéken, a BUX is új rekordok felé halad, a forint szűk sávban mozog. Az olajfegyver bevetése az oroszoknak nem kerülne olyan sokba, Joe Biden székébe viszont igen. Egy hónapig még lehet kiutalni a világ legnagyobb kriptotőzsdéjéről.
Részvény / Deviza / Áru Elszállt a Buffett-indikátor, 3,5 forinttal ugrik az euró 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 15. 12:58
A tőzsdéken jelentős esés látható, Kína rossz gazdasága sötét árnyként telepszik a piacokra. A BUX-ot most az OTP húzza le, az árupiacokon szinte csak a földgáz erősödött, de az nagyot. Extrém magasan van a guru által figyelt mutató, apátiaszerű állapotban a kriptópiac.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot ugrott a gázár, remekel a BUX index 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 9. 12:58
Főleg szeptemberre drágult nagyot a gáz, a téli hónapok árvárakozása alig nőtt. A forint erősödött és a BUX is tovább menetel, bár az OTP túlvett lehet a holnapi jelentés előtt. Chipóriás érkezett Európába, stabilérmékkel ijesztgetik a politikusokat.
Vállalat Jól kibabrált a kormány a Richterrel, de így is jó hírrel szolgált a befektetőinek 
Csabai Károly | 2023. augusztus 4. 10:19
Hiába zárta pazarul a legnagyobb magyar gyógyszergyártó az idei első félévét és számíthat az idei év egészében 15-20 százalékkal magasabb árbevételre és nyereségre a tavalyinál, a három év alatt, 2022-2024 kötött összességében több mint 70 milliárd forintra rúgó különadók súlyos csapást mérnek a Richter versenyképességére. Ezek miatt ugyanis vissza kell fognia a K+F kiadásait és az értékesítési marketingköltségeit.
Részvény / Deviza / Áru Brutális koncentráció a hazai tőzsdén, 392 forint az euró 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 3. 12:39
A részvénypiacok szenvednek, a forint gyengül. Holnap kezdődik a hazai gyorsjelentési szezon, az összprofit háromnegyedét az OTP termelhette meg. Drága-e a forint, vagy épp olcsó? Nyugisabb a bitcoin, mint a részvények, de meddig?
Részvény / Deviza / Áru Jól állja a forint a sarat, 15 éve nem láttunk ilyet 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 2. 13:20
A részvénypiacokat alaposan megtépázta az amerikai államadósság leminősítése, de a magyar eszközök ma is felülteljesítők. Másfél évtizede nem emelkedtek a részvények ilyen környezetben, mint idén, nem is szokott ez az állapot túl sokáig fennmaradni. Túl sok volt már a bika, jó és rossz meglepetések érkeztek.
Vállalat Szépen gömbölyödik a szeszmamut 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 10:44
A Diageo közel 11 százalékkal növelte az árbevételét a június végén zárult pénzügyi évében. 
Részvény / Deviza / Áru Nem tudni, mitől gyengül a forint - pezseg az európai autógyártás 
Eidenpenz József | 2023. július 26. 12:57
Három forinttal lett drágább az euró mára, pedig sem a földgáz, sem a dollár, sem a tegnapi MNB-ülés nem indokolná ezt. Este jön az amerikai kamatdöntés, amire mindenki vár, de az európai piacok ma esésbe váltottak. Jó gyorsjelentések és fejlesztési tervek láttak napvilágot az európai autógyártóknál.
Részvény / Deviza / Áru Negyedszázada nem csinált ilyet a BUX, lélegzetét is visszafojtja a forintpiac 
Eidenpenz József | 2023. július 25. 12:34
Egy sor kamatdöntés közül az első ma jön itthon, a forint enyhe gyengüléssel várja. A BUX index 12 napja emelkedik, amire csak a múlt században volt utoljára példa. Egy fontos mutató alapján még sohasem volt ilyen erős az euró, ami a forintot is más megvilágításba helyezi.
Részvény / Deviza / Áru Ingatlan helyett mást vesznek a gazdagok, izgalmas hete lesz a forintnak 
Eidenpenz József | 2023. július 24. 12:58
A forint stabil, kevéssel 380 alatt ingadozik az euró, a Mol húzza vissza a BUX indexet, bejelentésre szárnyal az Opus. A héten izgalmas kamatdöntések és gyorsjelentések sorozata érkezik. Drágul a búza, de még messze van a tavalyi csúcsoktól. Az ingatlan szegénnyé, a részvény gazdaggá tesz?
Részvény / Deviza / Áru Mitől kapott ekkora pofont a forint? Most kell földgázt venni? 
Eidenpenz József | 2023. július 20. 12:34
Ütemesen tovább gyengül a forint, amire több magyarázat is van, a részvényeink viszont szépen mennek, a Mollal az élen. Lesz-e újra kétezer dollár az arany, merre mehet a gáz? Dübörög az amerikai gyorsjelentési szezon, de a Tesla, a Netflix és az IBM is esett.
Makro / Külgazdaság Ismét lecsaptak Matolcsy Györgyék 
Privátbankár.hu | 2023. június 19. 08:39
Tőzsdei kibocsátókat bírságolt a felügyelet.
Vállalat A vártnál rosszabb eredményt ért el a Magyar Telekom 
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 19:19
A társaság közzétette negyedéves jelentését.
Részvény / Deviza / Áru 371 alatt az euró, jól sikerült az OTP jelentése 
Eidenpenz József | 2023. május 10. 12:03
Jó volt a fogadtatása az OTP gyorsjelentésének, az amerikai inflációs adat előtti óvatosság közepette azonban a részvény árfolyama alig változik. A forint kicsit erősödött a magyar inflációs adat hatására, sorozatos hazai kamatcsökkentésekre vár az egyik alapkezelő elemzője. Újabb kriptovalutatőzsde ment csődbe az Egyesült Államokban, de a globális üzletága még megmaradt.
Részvény / Deviza / Áru Pezsgőbontással nyithatta a napot Csányi Sándor 
Privátbankár.hu | 2023. május 10. 06:16
Az általa vezetett OTP Bank ugyanis a vártnál jobban zárta az év első negyedévét - derül ki a ma hajnalban közzétett tőzsdei gyorsjelentésből.
Részvény / Deviza / Áru Az OTP a húzópapír, tőzsdekrachot okozhatnak a bankrészvények 
Eidenpenz József | 2023. május 8. 12:52
Fontos adatok érkeznek a héten az inflációról, a gyorsjelentési szezon itthon is beindul. A forint stabil, a gázár esik, az OTP a húzópapír Budapesten. Warren Buffett nagy kiárusítást rendezett, irányt váltott a Warner, száguldott a Coinbase. Tőzsdekrachot okozhatnak az amerikai bankrészvények?
Részvény / Deviza / Áru Izgalmas hetük lesz a devizatulajdonosoknak, csúcson a DAX és a Telekom 
Eidenpenz József | 2023. május 2. 12:00
Kivárás tapasztalható a részvénypiacokon, de a BUX szárnyal, főleg az OTP húzza. A forint éves csúcsa közelében van, a földgáz pedig 12 havi gödörben. A jegybanki kamatdöntések, a gyorsjelentések és egyes makroadatok egyaránt megrángathatják még az árfolyamokat a héten.
Részvény / Deviza / Áru A Mol az állam fejőstehene, visszaerősödik a forint? 
Eidenpenz József | 2023. április 27. 12:30
Az európai indexek csak enyhén, a BUX egész szépen tud emelkedni, a forint újra a 370-es határhoz közelít. A Mol közgyűléséhez több elemzőnek is van egy-két szava, az egyik szerint a céget folyamatosan kizsigereli az állam, a másik a finomítói marzsok esése miatt aggódik. Javult a Meta helyzete.
Részvény / Deviza / Áru Tízezer az OTP, 370 az euró, jó befektető lehet a mesterséges intelligenciából 
Eidenpenz József | 2023. április 18. 12:24
A tőzsdék ismét optimisták, pedig Németországból elég rossz gazdasági hangulatindex érkezett. A magyar eszközök felülteljesítők, különösen a forint erősödik, átmenetileg már benézett a 370-es szint alá is az euró. Jól szerepelt a mesterséges intelligencia a befektetési iparágban.
Részvény / Deviza / Áru Száguldanak a kriptovaluták, fordulóponthoz értek a gáztárolók 
Eidenpenz József | 2023. április 14. 12:08
Enyhén pozitív a hangulat ma is a részvénypiacokon, a BUX pedig behozza a lemaradást, amit tegnap begyűjtött. Az OTP és a Mol is nagyon szépen teljesít. A forint is szilárd, kissé gyengül a tegnapi esti állapothoz képest, de nagyjából ott van, mint tegnap délben. Amerikában elkezdtek telni a gáztárolók. Nagyot ugrott az ether ára, de a bitcoin is sok havi csúcson áll.
Vállalat Orbán Viktor a hűséges fegyverhordozója bankját sem kímélte  
Privátbankár.hu | 2023. március 30. 10:52
Az állami intézkedések több mint 70 milliárd forinttal rövidítették meg a Mészáros Lőrinc többségi tulajdonában lévő MKB Bankot, amely azonban még így is bőven nyereséges lett és a többi mutatója is nőtt éves szinten.
Részvény / Deviza / Áru Tízezer alá lökték a hírek az OTP-t, eljött az amerikai bankok fekete napja 
Eidenpenz József | 2023. március 10. 12:01
Megint csúnyán néznek ki a tőzsdék, a BUX-ot az OTP húzza le. Pedig gyorsjelentése nem volt rosszabb a vártnál, miközben a külföldi bankrészvények hatalmasat zuhannak, így végül felülteljesítőnek számít. Gyengélkedik a forint, húszezer alatt a bitcoin, bővül a BUX-index.
Vállalat Nem várt ajándékkal kedveskedett Csányi Sándor a benne bízóknak 
Privátbankár.hu | 2023. március 10. 06:06
A Magyarország egyik leggazdagabb embere által igazgatott OTP Bank adózás utáni eredménye némileg magasabb lett a vártnál. 
Részvény / Deviza / Áru A tízezret ostromolja az OTP, eredmény, hogy nem gyengül a forint 
Eidenpenz József | 2023. március 9. 12:33
Nem jó a részvénypiaci hangulat, pedig tegnap az amerikai Fed elnöke kissé finomított szavain. A forint stabil, nem tud tartósan 380 felett maradni az euró. Az OTP holnap jelent, a Mol ma esik nagyot. A Silvergate amerikai kriptobank csődje már nemcsak a kriptópiacot aggasztja.
Részvény / Deviza / Áru Mitől ugrott ekkorát a Magyar Telekom árfolyama a tőzsdén? 
Privátbankár.hu | 2023. február 23. 12:31
Az elemzői várakozásokat jócskán felülmúló számokat közölt szerdán, a piaczárás után publikált negyedik negyedéves gyorsjelentésében a Magyar Telekom, melyet csütörtöki sajtótájékoztatón a vállalat vezérigazgatója, Rékasi Tibor és gazdasági vezérigazgató-helyettese Daria Dodonova elemzett. Hatalmasat ugrott a cég árfolyama a tőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru Négyszáz a Telekom, 381 az euró, zuhantak a kötvényhozamok  
Eidenpenz József | 2023. február 23. 12:09
A Fed-jegyzőkönyv tegnapi közzététele után megnyugodtak a piacok, így ma a legtöbb tőzsdeindex pluszban van. Vágtatni kezdett a Magyar Telekom a jól sikerült gyorsjelentés után, a forint pedig tartani tudja a tegnap esti viszonylag erős szintet. Nagyot estek a magyar kötvényhozamok, van, aki már kamatcsökkentést vár.
Részvény / Deviza / Áru Lassan gyengülget a forint, megjöttek az elmaradt gázkatasztrófa számai 
Eidenpenz József | 2023. február 22. 12:07
Ma már 384 forint az euró, miközben a tőkepiacok lélegzetvisszafojtva várják az esti amerikai híreket. A tervezettnél sokkal több gázt sikerült Európában megtakarítani a télen. A jegybankok, főleg a kínai támaszthatják meg az arany árfolyamát. Minden Falcon-befektető jelentkezzen a rendőrségen – mondja az MNB.
Részvény / Deviza / Áru Naponta két forinttal drágul az euró, vegyes fogadtatásra talált a Mol 
Eidenpenz József | 2023. február 17. 11:25
A Mol gyorsjelentéséről megoszlanak a vélemények, nem mindenki szerint hozta a papírformát. A forint pedig napok óta gyengül. A piacokat a héja Fed-vezetők és a termelői árak növekedése lombozták le. Jól megy a Mercedes gyárnak, a kriptodeviza-tranzakciók egy százaléka kapcsolódott tavaly bűncselekményhez.
Részvény / Deviza / Áru Dől a pénz a magyar kötvényalapokba, nyolc hónapos csúcson a bitcoin 
Eidenpenz József | 2023. február 16. 12:07
Ismét kellemes a hangulat a tőzsdéken, a pesti index lemaradó, de legalább Varsót túlszárnyalja. A forint második napja esik, de ezzel együtt is viszonylag jól áll. A június eleji szinteket ostromolja a bitcoin, és rengeteg pénz megy a magyar rövid kötvényalapokba.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG