1p
Folyamatosan növekszik az érdeklődés az OTP-nél az árfolyamgát iránt, összesen 110 ezer devizahiteles ügyfelük lehet érintett a könnyítésben. Érdemes telefonon érdeklődni, időpontot kérni és előre kitöltött nyomtatványcsomaggal érkezni, így sok időt megspórolhatunk az ügyintézésnél.

Azoknak a közszférában dolgozóknak, akik meglévő devizahitelükhöz az árfolyamrögzítés mellé a törvény által biztosított vissza nem térítendő támogatás lehetőségét is igénybe szeretnék venni, 2012. július 1-ig meg kell kötniük erről a szerződést a bankjukkal. A jogszabály legfeljebb 30 napot ad a kérelem bírálatára, aki tehát biztosra akart menni, annak legkésőbb május 31-ig be kellett adnia az igénylését a teljes szükséges dokumentációval együtt bankjában.

 

Ha a banknál az elbíráláshoz nem veszik igénybe a jogszabályban biztosított maximális 30 napot, akkor azoknak is összejöhet a szerződéskötés július 1-jéig, akik csak a jövő héten kezdik meg az ügyintézést - garancia azonban nem lesz a gyors ügymenetre.

 

A Privátbankár által megkérdezett bankok  - köztük az OTP - mindazonáltal nem kívántak válaszolni arra a kérdésre, jellemzően mennyi az átfutási ideje az ügyeknek az igénylés (hiánymentes) benyújtásától a szerződéskötésig.

Az érdeklődések és igénybeadások száma május 2. óta - mióta a lakáshitellel rendelkező ügyfeleknek is lehetőségük nyílt az igénylések beadására – növekedett és fokozatosan továbbra is nő az OTP-nél,   azonban a fiókokban az igénylések feldolgozása továbbra is zökkenőmentes - közölte szerkesztőségükkel a bank sajtóosztálya. Kérdéseinket csütörtöki cikkünk kapcsán tettük fel.

A bank a jövőben is kiegyenlített forgalomra számít; az ügyfelek közül összesen körülbelül 110 ezren felelnek meg a gyűjtőszámlahitel feltételeinek.

Amennyiben az ügyfelek a bankfiókba már a hiánytalanul kitöltött dokumentumokkal érkeznek, az igénylés beadásához szükséges ügyintézési idő jelentősen csökkenthet, így azt javasolják, erre szánjanak több időt az ügyfelek, és csak azután keressék fel a bankfiókot, miután minden szükséges dokumentumot beszereztek és kitöltötték a kérelmi nyomtatványcsomagot. A gyűjtőszámlahitel-igényléshez szükséges dokumentumok listája az OTP Bank honlapján elérhető.

Az ügyfelek számára a személyes ügyintézés előtt a telefonos tájékozódást is javasolják.

Az OTP Bank a Magyar Bankszövetség javaslatának megfelelően az eredetileg kitűzött határidőnél előrébb hozta az egyes ügytípusok lehetséges igénylési időpontját, emiatt azonban az ügyfélforgalom megnövekedhet, ezért célszerű csak előzetes időpontegyeztetés után felkeresni az eredeti devizakölcsönt nyújtó bankfiókot.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Tovább él a kamatsapka Magyarországon
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 16:33
Jövő év áprilisáig.
Pénzügyi szektor Fontos határidő jár le hamarosan a babaváróval kapcsolatban
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 12:52
Azoknak a pároknak, akik még a jelenlegi feltételekkel szeretnének babaváró hitelt felvenni, legkésőbb december 16-ig be kell nyújtaniuk az igénylésüket, máskülönben kicsúszhatnak a határidőből.
Pénzügyi szektor Javuló profittermelési képesség az MBH-nál
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 10:20
Stabilan növekvő pénzügyi eredményekkel zárta az év első kilenc hónapját, ezen belül pedig a harmadik negyedévet az MBH Bank.
Pénzügyi szektor Újabb rekordot döntött az AutoWallis
Privátbankár.hu | 2023. november 30. 09:46
Tovább gyorsított az AutoWallis Csoport az év első kilenc hónapjában, így már szeptember végére meghaladta a tavalyi egész éves árbevételét és nyereségét.
Pénzügyi szektor Kulcsfontosságú időszak jön, érdemes lépnie a pénztártagoknak
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 12:47
A munkaerő megtartása miatt a kedvezményes adókulcsú cafeteria idejéhez hasonló arányban vállalják a munkáltatók azt, hogy dolgozóik öngondoskodását önkéntés nyugdíjpénztári befizetésekkel is segítik – hívta fel a figyelmet Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu szakértője. Szerinte a befizetések ennek ellenére messze az infláció alatt maradnak, utoljára 2014-ban érkezett ilyen kevés új tag a pénztárakba, ráadásul a kifizetések immár harmadik negyedéve meghaladják a bevételeket.
Pénzügyi szektor Utolsó lehetőség: búcsúzik az egyik legjobban fizető állampapír
Privátbankár.hu | 2023. november 28. 10:33
A keddi nap végéig lehet vásárolni a jövőre várhatóan 18 százalékos hozamot fizető magyar állampapírból. 
Pénzügyi szektor Kell az állam, kell a család az ingatlanvételhez
Natív tartalom | 2023. november 22. 15:51
Minden forintot meg kell fognia annak, aki most ingatlanhoz szeretne jutni. Viszlay Zoltán, az MBH Bank árazási vezetője szerint az 50-60 milliós, átlagos nagyvárosi ingatlan megvásárlásához jó eséllyel kell egy méretes önerő, aminek a megteremtéséhez minden lehetőséget meg kell vizsgálni, legyen ez állami támogatás, családi segítség vagy épp banki forrás.
Pénzügyi szektor Még az idén is jól jöhet a babaváró
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 12:56
Négy okot sorolnak fel a szakértők, amiért érdemes lehet még idén felvenni a babaváró hitelt
Pénzügyi szektor Figyelmeztetést küldött minden vásárlónak az MNB
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 10:41
A "Hitel nem ajándék" - ezzel a címmel indít edukatív kampányt a Magyar Nemzeti Bank. A cél, hogy a vásárlók elkerüljék az átveréseket. 
Pénzügyi szektor Búcsú a két számjegyű betéti kamatoktól
Privátbankár.hu | 2023. november 22. 08:29
Tavaly októberben megjelentek, idén novemberben eltűnhetnek a banki betétlekötési ajánlatokból a két számjegyű kamatok. Ugyanakkor az év végén nagy eséllyel lesz olyan bank, amely az infláció feletti (reál)kamatot ajánl ügyfeleinek.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG