árfolyamrögzítés
Pénzügyi szektor Kötelező a devizaadósok legújabb mentőcsomagja? 
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 22. 08:02
Ha valaki mégis kimaradna, külön kell erről nyilatkoznia. Az árfolyamrögzítés nem jött be.
Pénzügyi szektor Ki a legény a gáton? Háromból ketten tudják fizetni a hitelt 
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 13:05
Három hét múlva lejár a határidő. Azután már nem lehet kérni az árfolyamrögzítést. A PSZÁF összesítése szerint eddig az érintettel alig harmada élt csak a lehetőséggel.
Pénzügyi szektor Vidéken népszerűbb az árfolyamrögzítés - mire figyeljünk igényléskor? 
Privátbankár.hu | 2013. március 5. 10:54
A legtöbb árfolyamrögzítést vidéken kérték a K&H Bank ügyfelei, sok városban igényelték a könnyítést. A devizahitelesek már csak néhány hétig kérhetik a könnyítést - hogyan vágjunk bele a papírmunkába?
Pénzügyi szektor Nem gond a törlesztés? Csak az érintettek negyede lépett be az árfolyamgátba 
Privátbankár.hu | 2013. február 8. 14:23
Tavaly év végéig a jogosultak 26 százaléka lépett be az árfolyamgát-rendszerbe; a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások 2012. december 31-ig 102 201 darab gyűjtőszámlát nyitottak meg devizaalapú jelzáloghiteles ügyfeleik igénylése alapján - közölte a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete.
Pénzügyi szektor Figyelem, már csak egy hónap van az árfolyamgátra! 
Privátbankár.hu | 2012. december 1. 13:33
A deviza alapú jelzáloghitel-adósok, valamint a deviza alapú lízingszerződéssel rendelkezők december végéig kezdeményezhetik az árfolyamvédelmi-rendszerbe való belépést.
Személyes pénzügyek MNB: minden negyedik devizahiteles él az árfolyamrögzítéssel 
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 13:04
A Magyar Nemzeti Bank felmérése szerint szeptember végéig 63 ezer 100 ügyfél 595 milliárd forintos összeggel lépett be az árfolyam-rögzítési rendszerbe, ez az összes devizaalapú jelzáloghitel 16,4 százaléka.
Pénzügyi szektor Százezreket spórolhatunk az árfolyamgáttal - ketyeg az óra! 
Privátbankár.hu | 2012. november 23. 11:09
Akár több százezer forint kamat megfizetése alól mentesülhetnek azok a deviza alapú jelzáloghitelesek, akik belépnek az árfolyamrögzítési programba, és az alacsonyabb havi törlesztőrészletek miatt további jelentős összegek is megtakarításra fordíthatók. Az árfolyamgát rendszerébe már csak egy hónapig lehet belépni.
Pénzügyi szektor Még 37 napig lehet az árfolyamgát programra jelentkezni 
Privátbankár.hu | 2012. november 8. 12:00
Az árfolyamgátra való jelentkezés határideje 2012. december 31-én lejár, így már csak 37 munkanap van hátra - hívja fel a figyelmet az AXA Bank. A pénzintézet devizaalapú jelzáloghitellel rendelkező ügyfelei közül mintegy 30 ezren jogosultak a kormányzati árfolyamrögzítési programban való részvételre. Közülük több mint 12.800 ügyfél (a jogosultak mintegy 42 százaléka) nyújtotta be kérelmét az árfolyamgátra.
Pénzügyi szektor Most indult be igazán az árfolyamgát 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 23. 08:41
Felpörgött az árfolyamgát a bankoknál, a nyár utolsó hónapjában mind az érdeklődők, mind az igénylések száma megnőtt. Van olyan pénzintézet, ahol lehetségesnek tartják a 75 százalékos részvételt is, máshol legfeljebb az érintettek 20 százalékának jelentkezését várják.
Személyes pénzügyek Devizahitelesek dilemmája: mi lesz, ha véget ér az árfolyamrögzítés? 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 6. 11:10
Az árfolyamgátat igénybe venni szándékozó devizahitelesek többsége jelenleg fizetési nehézségekkel küzd, de bízik abban, hogy az árfolyamrögzítés időszakának lezárulta után képes lesz fizetni az újra megnövekedett törlesztőrészletet – derül ki egy friss kutatásból. A megkérdezettek mintegy fele a gyűjtőszámla időszaka alatt a törlesztőrészlet csökkenéséből adódó különbözetet félreteszi.
Pénzügyi szektor Árfolyamrögzítés: már gyűlik az új hitel az ügyfelek számláján 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 6. 10:50
Júniusban majdnem megduplázódott a devizahitelek árfolyamrögzítéséhez köthető gyűjtőszámlahitelek darabszáma a hitelintézeteknél és pénzügyi vállalkozásoknál. A rögzített és a tényleges árfolyam közti különbség miatt átlagosan 44 ezer forint gyűlt össze az ügyfelek
Személyes pénzügyek Az árfolyamgáton túl: mire költik a pénzüket a devizahitelesek? 
Privátbankár.hu | 2012. július 27. 12:30
Az árfolyamgát és a végtörlesztés is hozzájárul a lakossági öngondoskodás erősítéséhez: a csökkenő, illetve megszűnő törlesztőrészletek miatt magmaradó összegből – vagy annak egy részéből – sokan terveznek megtakarítást.
Pénzügyi szektor Árfolyamrögzítés: érdemes felkészülten menni a bankba 
Privátbankár.hu | 2012. június 1. 10:59
Folyamatosan növekszik az érdeklődés az OTP-nél az árfolyamgát iránt, összesen 110 ezer devizahiteles ügyfelük lehet érintett a könnyítésben. Érdemes telefonon érdeklődni, időpontot kérni és előre kitöltött nyomtatványcsomaggal érkezni, így sok időt megspórolhatunk az ügyintézésnél.
Pénzügyi szektor Korai öröm: a jövő héttől már minden devizahitelest vár a Raiffeisen 
Privátbankár.hu | 2012. május 23. 13:41
A törvényben előírt határidőnél lényegesen korábban, már május 29-étől fogadja a Raiffeisen minden, ingatlanfedezetes devizahitellel rendelkező ügyfele igényelheti a rögzített árfolyamú törlesztési lehetőséget.
Deviza / Áru Ismét lazított a jüanon Kína 
Privátbankár.hu | 2012. április 15. 06:30
Az eddigi fél százalékról 1 százalékra szélesíti a kínai jegybank hétfőtől a jüan dollárárfolyamának napi ingadozási sávját, ami jelentős - és széles körben várt - lépés az ázsiai ország devizarendszerének további liberalizálása felé. Kína eddig napi fél százalékos eltérést engedélyezett a középárfolyamtól mindkét irányban.
Pénzügyi szektor Az EKB szerint kockázatos az árfolyamrögzítés  
Privátbankár.hu | 2012. április 11. 16:30
Az Európai Központi Bank szerint rövid- és középtávon kedvező hatást fejthet ki a bankok eszközminőségére a kormány és a Bankszövetség megállapodása a lakossági devizakölcsönök törlesztési árfolyamának rögzítéséről, hosszabb távon viszont stabilitási kockázatot okozhat a megállapodás nyomán kialakított árfolyamgát rendszer.
Pénzügyi szektor Minden, amit az árfolyamrögzítésről tudni akartál, de… 
Privátbankár.hu | 2012. április 6. 12:23
A PSZÁF kisokost tett közzé a devizahitelek árfolyamrögzítéséről, arról, hogy kik, milyen feltételekkel vehetik azt igénybe.
Pénzügyi szektor Árfolyamgát: nem jár akárkinek a kamattámogatás 
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 12:05
A Magyar Közlönyben megjelent az a kormányrendelet, amiben meghatározzák az árfolyamgát lehetőségével élő, a közszférában dolgozók kamattámogatási lehetőségének feltételeit. Több korlátozó tényező is van a rendeletben: aki szeretne kamattámogatást, számolja meg, hány ingatlana van. A vissza nem térítendő támogatásból nem lesz plazmatévé.
Pénzügyi szektor A közalkalmazottaknak már elindult az árfolyamgát 
Privátbankár.hu | 2012. április 2. 10:45
Hétfőn elindult az árfolyamrögzítés új rendszere, az árfolyamgát új változatába azok léphetnek be, akik legfeljebb 20 millió forint összegű devizahitelt, vagy deviza alapú kölcsönt vettek fel. Első hullámban a közszféra dolgozóinak érdemes felkeresni bankfiókjukat, a többieknek legalább júniusig várniuk kell, ha bankjuk nem dönt másképp.
Pénzügyi szektor Hétfőn indul az új árfolyamgát - ki mikor kerül sorra? 
Privátbankár.hu | 2012. március 30. 11:17
Hétfőn indul az új típusú árfolyamgát keretében indított konstrukciók igénylése a bankoknál; a kormánnyal kötött megállapodás értelmében azonban nem szakadnak egyszerre az ügyfelek a pénzintézetek nyakába. Első körben a közalkalmazottakat várja az OTP is.
Pénzügyi szektor Ki marad ki az árfolyamrögzítésből? 
Privátbankár.hu | 2012. március 26. 14:15
A Magyar Bankszövetség szerint az árfolyamgát új rendszerébe várhatóan a jogosult ügyfelek 75 százaléka lép be - mondta Kovács Levente, a szövetség főtitkára. A teljes (végtörlesztés után megmaradt) devizahitel-állomány kétharmada kerülhet be a programba. Várhatóan azok nem élnek a lehetőséggel, akik kevéssel tartoznak, hamarosan "szabadulnak", vagy egyébként is utálják a banki ügyintézést.
Pénzügyi szektor Kész aranybánya lehet a közjegyzőknek az árfolyamrögzítés 
Privátbankár.hu | 2012. március 23. 07:25
Lapinformáció szerint akár hatmilliárd forint bevételt jelenthet a közjegyzőknek és ugyanekkora többletkiadást a bankoknak, ha az új árfolyamgát szerződésmódosításait közjegyzői okiratba kell foglalni.
Személyes pénzügyek Mit érdemel az, aki nem tudja fizetni a devizahitelét? 
Gáspár András | 2012. március 20. 14:19
Újabb állomáshoz érkezett a devizahitelesek helyzetét rendezni hivatott program: rögzített árfolyamon törlesztheti hitelét a devizahitelesek nagyjából 90 százaléka - ha bírja. Ha viszont nem, forintosíthatják a devizahitelt, elengedhetik tartozás negyedét; szükség esetén az állam megveszi a lakást, amit az adós terhétől megszabadulva visszabérelhet, de akár egy új házat is felhúznak a rászorulóknak Ócsán. Irigykedni azért mégsincs oka senkinek.
Pénzügyi szektor Ma felhúzzák az árfolyamgátat, és a felelősöket is megnevezik 
Privátbankár.hu | 2012. március 19. 08:28
Az Országgyűlés ma fogadhatja el azt a törvénymódosító javaslatot, amely a devizakölcsönnel rendelkezőknek teszi elérhetővé hiteltörlesztésük árfolyamának befagyasztását. A parlament ma dönthet a lakossági deviza-eladósodás okait feltáró albizottság jelentéséről is, amely a 2002-2010 közötti kormányok és a tőlük független intézmények, valamint a bankrendszer és a hitelfelvevők felelősségét állapítja meg.
Pénzügyi szektor Félreértés kering: nem minden devizahiteles kap levelet a bankjától 
Privátbankár.hu | 2012. március 12. 12:10
A szövegkörnyezet átszerkesztése miatt téves információ került ma reggel a híradásokba a devizahitelesek adóssegítő megoldásával kapcsolatban - hívja fel a figyelmet a Bankszövetség.
Pénzügyi szektor Az NGM szerint elég lesz 5 év árfolyamrögzítés 
Privátbankár.hu | 2012. március 9. 12:35
Nátrán Roland szerint az árfolyamgát áprilistól életbe lépő új rendszere már a devizahitelesek 97 százalékának kínál könnyítést. A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára szerint a program 5 éves futamideje alatt rendeződhet a helyzet, az euró (és ezáltal a forint) árfolyama visszaterelődhet a normális mederbe.
Pénzügyi szektor Megállapodtak az árfolyamrögzítés új feltételeiről  
Privátbankár.hu | 2012. március 8. 07:34
Az Index úgy értesült, hogy a Bankszövetség tegnap este rábólintott az árfolyamrögzítés új feltételeire. A Parlament rövid időn belül dönt az új szabályokról.
Állampapír / Kötvény Így segít az OTP az önkormányzatokon: 200 forint lesz egy svájci frank 
Gáspár András | 2012. február 29. 11:13
Az OTP Bank a svájci frank alapú kötvénnyel rendelkező önkormányzati ügyfelei számára árfolyamrögzítéses eljárást dolgozott ki: 3 évig 200 forinton törleszthetnek a bajban lévő, OTP-számlával is rendelkező önkormányzatok, a különbözet egy kedvező kamatozású gyűjtőszámlán halmozódik.
Pénzügyi szektor Az OTP árfolyamrögzítést vezet be a frankban kibocsátott kötvényekre 
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 17:31
Az OTP Bank a svájci frank alapú kötvénnyel rendelkező önkormányzati ügyfelei számára átfolyamrögzítéses eljárást dolgozott ki, a bank az új rendszerről szerdán, sajtótájékoztatón közöl részleteket. A bank tavaly augusztusban indította saját árfolyamrögzítéses hitelkonstrukcióját a devizahitelesek megsegítésére, amellett, hogy részt vett állami programban is.
Pénzügyi szektor Újabb szintre léptek Rogán árfolyamgát-ötletei 
Privátbankár.hu | 2012. február 27. 12:57
Az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottsága támogatta hétfői ülésén Rogán Antal módosító javaslatait az árfolyamgát új rendszerére. Elvetették viszont Heintz Tamás javaslatát a 2 forintos japán jenről.
Pénzügyi szektor Faragják az árfolyamgátat - a Bankszövetség még nem reagált 
Privátbankár.hu | 2012. február 23. 09:35
A Magyar Bankszövetség elnöksége március 5-én hoz döntést arról, milyen álláspontot képviseljen azokkal a módosító javaslatokkal kapcsolatban, amelyeket Rogán Antal fideszes képviselő, a parlament gazdasági bizottságának elnöke adott be az árfolyamgát új rendszeréről szóló törvényjavaslathoz.
Pénzügyi szektor Rogán átlépné a 30 milliós határt - újabb terv az árfolyamgátra 
Privátbankár.hu | 2012. február 21. 15:22
Módosító javaslatot nyújt be a Fidesz az árfolyamgát rendszerét módosító törvényjavaslathoz, kedvezményezve, hogy ne a lakás értékéhez, hanem a felvett hitel összegéhez kössék az árfolyamrögzítés lehetőségét - közölte Rogán Antal. E szerint az élhetne az árfolyamgáttal, aki 30 millió forintnál kevesebb hitelt vett fel.
Pénzügyi szektor Zöld utat kapott az új árfolyamrögzítés - április 1. a céldátum 
Privátbankár.hu | 2012. február 13. 12:45
Az Országgyűlés Számvevőszéki és Költségvetési Bizottsága hétfői ülésén egyhangúan támogatta a nemzetgazdasági miniszter által beterjesztett törvénymódosító javaslatot, amely az árfolyamrögzítést 60 hónapig, de legfeljebb 2017 júniusáig terjesztette ki.
Pénzügyi szektor Hosszabb és szélesebb árfolyamgát: a héten benyújták a Háznak a javaslatot 
Privátbankár.hu | 2012. február 9. 11:28
A kormány a tegnapi ülésén megvitatta azt a korábban kiszivárgott törvénytervezetet, mely kiszélesíti az árfolyamgátas rendszert: abban a lízingesek is részt vehetnek, valamint a program véghatáridejét is kitolták. A kormány rábólintott az előterjesztésre, a héten az Országgyűlés elé viszik a törvényjavaslatot.
Pénzügyi szektor Árfolyamgát: új szabályok, határidők - itt vannak a részletek! 
Privátbankár.hu | 2012. február 8. 10:12
Tovább finomította az árfolyamrögzítés rendszerét a kormány, a program élettartamát - amúgy logikus módon - 2017. június 30-ig hosszabbították meg, újdonság, hogy a lízingesek is kaphatnak segítséget, míg a devizában törlesztő devizahitelesek nem.
Pénzügyi szektor Végtörlesztették a devizahitelek ötödét - közel 300 milliárdot buktak a bankok 
Privátbankár.hu | 2012. február 7. 14:55
Idén január 30-ig meghaladta a 141 ezer darabot a fix árfolyamon végtörlesztett szerződések száma, s további 19 ezer szerződés esetében igazolták az ügyfelek a szükséges fedezet meglétét – derül ki a PSZÁF összesítéséből. A már teljesített végtörlesztések piaci árfolyama 1073,7 milliárd forint, ebből 776 milliárdot fizettek meg az ügyfelek - a különbözetet lenyelették a bankokkal.
Pénzügyi szektor Minden ötödik devizahiteles végtörleszthet - 300 milliárdot bukhatnak a bankok 
Privátbankár.hu | 2012. január 3. 13:11
A Bankszövetség úgy számol, hogy a devizahitelesek 20 százaléka él a végtörlesztés lehetőségével - ez rövid távon 300, hosszabb távon akár 800 milliárd forintos veszteséget is okozhat a hazai bankszektornak. A közalkalmazottak és köztisztviselők december végén észbe kaptak - a nagy számú igénybejelentés zavart okozott.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG