<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A változó külső körülmények között is lendületben van a CIB Lízing: minden kulcsterületen jelentősen növelte kihelyezéseit a harmadik negyedévben, miközben a piaci részesedése is emelkedett. A növekedésben meghatározó szerep jutott a támogatott konstrukcióknak is.

A sikeres első félév után az idei év harmadik negyedében is fenntartotta lendületét a CIB Lízing, a dinamikus bővülésben kiemelt szerep jutott az állami támogatás mellett nyújtott lízingtermékeknek. Az új kihelyezések összege több mint 22 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához mérten, ami jóval meghaladja a 7 százalék alatti piaci átlagot.

Kulcsfontosságúak a támogatott konstrukciók. Fotó: Depositphotos
Kulcsfontosságúak a támogatott konstrukciók. Fotó: Depositphotos

Az autófinanszírozásban közel 30 százalékkal emelkedett a megkötött új szerződések értéke az egy évvel korábbihoz viszonyítva, felülmúlva a teljes piacon tapasztalt, alig 9 százalékos bővülést. A nagyhaszonjárműveknél még látványosabban – több mint 76 százalékkal – emelkedett a finanszírozott összeg, miközben a teljes piacon közel 9 százalékos visszaesés mutatkozott. A gépek/berendezések szegmensében közel negyedével nőttek a kihelyezések éves összevetésben, több mint kétszeresen túlszárnyalva ezzel a piacot.* Az eszközfinanszírozásban is sikerült jelentősen felülmúlni az átlagot: miközben a teljes piacon valamivel 5 százalék feletti bővülés mutatkozott, a CIB Lízingnél 19 százalékkal emelkedett az új szerződések volumene.

A dinamikus, jóval a piaci átlag feletti bővülést mutató kihelyezéseknek köszönhetően a társaság piaci részesedése is emelkedett a harmadik negyedévben: az összes új kihelyezés alapján 4,9-ről 5,6 százalékra, míg az eszközfinanszírozásban 6,5-ről 7,3 százalékra ugrott. Az igazán imponáló előrelépést viszont a nagyhaszonjárművek területén érte el a CIB Lízing, ahol éves összevetésben közel a duplájára, 5,2-ről 10,1 százalékra emelkedett az új kihelyezések alapján számolt piaci súlya.

„Az utóbbi másfél év eredményei alapján kijelenthető, hogy a CIB Lízing a változó, bizonytalan gazdasági környezetben is helyt tudott állni a piacon, és a fontosabb területeken folyamatosan erősíti pozícióit. Azt pedig, hogy a pénzintézet a hazai vállalkozások elkötelezett és megbízható partnere, jól alátámasztja a gépek/berendezések és a nagyhaszonjárművek szegmensében elért, a piaci átlagot messze meghaladó növekedés” – nyilatkozta Fekete Csaba, a CIB Lízing vezérigazgatója. Hozzátette: az erőteljes növekedést egyszeri hatások és addicionális erőforrások bevonása nélkül sikerült elérni, javuló portfólióminőség mellett.

A vezérigazgató szerint a kilátások is biztatóak a csoport szempontjából, miután folyamatos az utánpótlás az új ügyleteknél. „2022 végére a CIB Lízing új kihelyezési volumene több mint 20 százalékkal emelkedhet 2021-hez képest, megerősítve a csoport stratégiai piaci részesedését a lízingpiac valamennyi szegmensében. Továbbra is meghatározó szerep jut majd a támogatott konstrukcióknak, amelyek érdemi kamatelőnyt biztosítanak a piaci kamatozású lízingkonstrukciókhoz képest” – tette hozzá Fekete Csaba. 

Pénzügyi szektor Többségi tulajdont szerez a Diófa Alapkezelőben a Gránit Bank
Privátbankár.hu | 2023. január 20. 10:06
A Gránit Bank többségi részesedést szerez a Diófa Alapkezelő Zrt.-ben, és tovább bővíti a szolgáltatási palettáját a befektetési szolgáltatások, a portfólió- és vagyonkezelés tekintetében a lakossági, a vállalati, valamint az intézményi ügyfelei számára. A tranzakció megvalósításához szükséges engedélyt a Magyar Nemzeti Bank megadta.
Pénzügyi szektor A készpénzfelvételi illeték növelését és az elektronikus átutalások ingyenessé tételét javasolja a Bankszövetség elnöke
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 13:38
A bankszektorra 2022-ben 500 milliárd forint pluszterhet raktak az állami intézkedések, az extraprofitadó és a kamatstop, ezért azokból Jelasity Radován szerint azokból mielőbb ki kell lépni.
Pénzügyi szektor Betéti kamatok: csak kevés bank követte az MNB-t
Privátbankár.hu | 2023. január 16. 08:14
Meglepően kevés, mindössze 4 bank követte a bő egy éven át tartó jegybanki alapkamat-emelkedést a lekötöttbetét-kamataiban. Közülük most a MagNet Bank lépett be a két számjegyű betétkamatot kínáló bankok körébe.
Pénzügyi szektor Nem gondolná, mit kezdenek a feleslegessé vált horvát kunával
Privátbankár.hu | 2023. január 15. 13:23
Horvátország január elsején csatlakozott az euróövezethez, és miután lejárt a kéthetes átmeneti időszak, vasárnaptól már csak euróban lehet fizetni az országban – írta a Vecernji List című horvát napilap alapján az MTI.
Pénzügyi szektor Világbank: az elmúlt 30 év harmadik legnagyobb recessziója jöhet
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 18:21
"Vészesen közel" kerülhet a világgazdaság a recesszióhoz 2023-ban, miután a világ vezető gazdaságai egyszerre szembesülnek a növekedés lassulásával - figyelmeztetett a Világbank kedden megjelent éves jelentésében. A washingtoni székhelyű fejlesztési bank a korábbi 3 százalékos globális növekedési előrejelzését 1,7 százalékra vágta vissza.
Pénzügyi szektor Felülvizsgálta 2025-ig szóló felügyeleti stratégiáját az MNB
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 11:20
A jövőképben továbbra is a fejlődő, versenyző, egészséges pénzügyi szektor áll, másrészt a támogató, formáló, hatékonyan felügyelő MNB fejlődése érdekében tűz ki feladatokat.
Pénzügyi szektor Három biztosítást is bevállalnak a diplomások
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 10:50
Főleg ingatlan és gépjármű a célpont.
Pénzügyi szektor Budapesten egy kis lakásnak csak ötödére elég a Babaváró
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 09:50
De van olyan város, ahol sokkal több is kitelik belőle.
Pénzügyi szektor Hiába hosszabbították meg a Babváró hitelt, visszaesés jöhet
Privátbankár.hu | 2023. január 6. 10:12
Bár a Babaváró hitelek folyósítása az új évben is folytatódik, ám 2023 több szempontból fordulatot hoz a kölcsönnél. A rendkívül népszerű konstrukció sorsával kapcsolatos bizonytalanság az elmúlt év végén jelentős rohamot hozott, így idén év elején emiatt, és a közigazgatási szünet miatt is visszaesés várható, melyet a lakáspiac szűkülése tovább erősíthet. Mindeközben sokan éppen az idén kezdik meg a három éve felvett hitelük törlesztését.
Pénzügyi szektor Petőfi Sándor kerül az új 30 ezer forintosra
Privátbankár.hu | 2023. január 4. 14:49
Közzétette a Magyar Nemzeti Bank, milyen érméket bocsát ki 2023-ban. A 200 éves Himnusz és Petőfi is szerepel majd az új pénzeken. Az utoljára a tízforintos bankjegyen szereplő költő születésének évfordulójáról 30 ezer forintos ezüstérmével emlékeznek meg – írja a Bank360.hu. 
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG