<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Megerősítette az alacsony kamat politika folytatásának szándékát hétfőn Mario Draghi, az Európai Központi Bank (EKB) elnöke, a BDI német iparszövetség (Bundesverband der Deutschen Industrie) és a német munkaadók szervezete (Bundesvereinigung der Deutschen Arbeitgeberverbände) által rendezett berlini konferencián.

Nyomják a pénzpumpát, növekedés meg sehol?

Mélyponton
Augusztusban éves összevetésben 1,3 százalékos volt az infláció az euróövezetben - közölte hétfőn az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat). Ez a legalacsonyabb érték idén április óta.

A rendszerkockázatok az euróövezetben a 2011 előtti szintre csökkentek - állapította meg Mario Draghi beszédében. A tagországok javuló költségvetési helyzete fontos szerepet játszott a piacok bizalmának megerősítésében, valamint az EKB közvetlen monetáris tranzakciós programja, az OMT is nagyban hozzájárult a pénzpiacok normális működésének helyreállításához - hangsúlyozta.

A pénzügyekben elért javulás azonban nem gyűrűzött át a reálgazdaságba és nem követte széles alapokra támaszkodó gazdasági növekedés - mutatott rá.

A gazdasági helyzet javulása még gyerekcipőben jár, a 0,3 százalékos második negyedévi euróövezeti GDP-növekedés még meglehetősen törékeny alapokon nyugszik és a munkanélküliség és változatlanul túlságosan magas.

Marad az alacsony kamat

Draghi megerősítette, az EKB kitart alacsony kamat politikájának folytatása mellett. Az EKB júliusban hagyott fel azzal a hagyománnyal, hogy nem kötelezi el magát jövőbeni intézkedések mellet. Azóta úgynevezett "forward guidance" jelzésekkel ad tájékoztatást a piacoknak monetáris politikai szándékairól.

Mario Draghi berlini beszédében is így tett: "A középtávon változatlanul alacsony inflációs kilátások alapján az EKB kormányzótanácsa az alacsonykamat politika hosszabb ideig történő folytatása mellett áll" - szögezte le. "Csökkent a szélsőséges események bekövetkezésének kockázata az euróövezetben, és ezzel együtt az árstabilitást veszélyeztető kockázatoké is" - fogalmazott a "forward guidance" indoklásában.

Mario Draghi hangsúlyozta a reálgazdasági hitelezés újraindításának a fontosságát. Ugyanígy elengedhetetlenül fontosnak nevezte a fenntartható növekedést támogató gazdaságpolitika folytatását, a versenyképességet javító intézkedések bevezetését, ezen belül a tagországok között a versenyképességben tátongó szakadék felszámolását. Már csak azért is, mert a versenyképesség javítása munkahelyteremtő tényező - jegyezte meg.

Mario Draghi felhívta a hallgatóság figyelmét az európai gazdasági és monetáris unió (EMU) intézményi szerkezete megerősítésének szükségességére is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor A hitelmoratóriumban lévők is felvettek új hiteleket
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:36
A jegybank alelnöke is kiemelte – csak az vegye igénybe a hitelmoratórium hosszabbítását, akinek valóban szüksége van rá.
Pénzügyi szektor Drágulnak egyes lakáshitelek, de vajon mennyivel?
Privátbankár.hu | 2021. október 20. 17:13
A Magyar Nemzeti Bank folytatta és folytatja az alapkamat emelését, s ez a pénzpiaci kamatszintek gyorsuló emelkedését hozta magával. Ebben a helyzetben a bankok stratégiát váltottak: a korábbi szelektív emelés helyét az általános drágítás vette át a lakáshiteleknél. A versenyt most az mutatja, hogy 1-1 szegmensben fenntartják kedvező kamatajánlataikat a bankok. Ezeket megtalálni csak a hitelek összehasonlításával lehet.
Pénzügyi szektor Jól járhatnak az Erste Bank és a Deutsche Leasing ügyfelei
Privátbankár.hu | 2021. október 4. 12:39
A két hitelintézet partnersége eredményeként a hazai vállalkozások a lízingkonstrukciók teljes köréhez hozzáférnek a társaságoknál, az ügyfelek kiszolgálása még hatékonyabbá válik. 
Pénzügyi szektor Üzbegisztánban terjeszkedik az OTP Bank
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 29. 16:16
Az üzbég Ipoteka Bankban szerzhetnek többségi tulajdont.
Pénzügyi szektor Több magyar bank is jól vizsgázott a Moody's-nál
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 28. 16:21
Hat pénzintézetet is felminősítettek.
Pénzügyi szektor Jobb osztályzatot kapott az OTP orosz érdekeltsége
MTI | 2021. szeptember 24. 06:25
Javította az OTP Bank oroszországi leánybankjának alapszintű hitelképességi mutatóját csütörtökön a Fitch Ratings, elsősorban az orosz OTP-érdekeltség megfelelő tőkehelyzetével indokolva a lépést.
Pénzügyi szektor Elindult a Széchenyi Lízing GO!
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 21. 15:29
A széles körűen felhasználható, kiemelten kedvező feltételű Széchenyi Lízing GO! az állami támogatásnak köszönhetően évi FIX 0,5 százalékos kamat mellett érhető el a vállalkozások számára.
Pénzügyi szektor Bécsben jártak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny legjobbjai
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 18. 13:19
Az egyik támogató, az Erste Bank az első két idényben az 1-3. helyen végzett csapatokat és tanáraikat hívta meg egynapos tanulmányútra az osztrák fővárosba. Amelynek fő programjaként a diákok a bank pénzügyi edukációs központjában hajtottak végre játékos gyakorlatokat.
Pénzügyi szektor Közelről vizsgálja majd a jegybank, hogy mi lesz a moratóriumosok törlesztőrészleteivel
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 13:37
Az MNB 16 pénzügyi intézményt érintő témavizsgálatban tekinti át, hogy a hitelintézetek hogyan módosítják majd a törlesztési moratórium lejárta után az érintett lakossági hitelszerződések futamidejét.
Pénzügyi szektor A kereskedők örülnek a hitelmoratórium meghosszabbításának
MTI | 2021. szeptember 14. 08:32
Mert így nem kell szűkölködniük a napi fogyasztási javakban az eladósodottaknak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos