<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p
A politikusok szeretnek a statisztikák mögé bújni, ám most hibáztak: a Buda-Cash csődjénél bejelentett 96 százalék a DRB betétes ügyfeleket jelöli, a tényleges befektetők egy fillért sem kaptak, sőt egyre kevesebb a remény. Eközben a Quaestor károsultjait "napokon belül" kártalanítják - panaszolja egy, a Privátbankár.hu-hoz eljuttatott olvasói levél.

A Buda-Cash Brókerház 15 ezer ügyfele közel 30 milliárd forintjának megtérítésére vár. Ügyükben nem hogy előre haladnának az események, inkább mintha visszafelé forogna a kártalanítás kereke -írja egy megkárosított befektető, akinek a levelét közöljük.

Zár alatt a vagyon - az ügyfeleké is

A politikusok ügyüket előszeretettel intézik el azzal, hogy a Buda-Cash károsultak 96%-a már kártalanítva lett. Ez teljes félreértés, hiszen a Buda-Cash csoporthoz tartozó banki ügyfelek jó része valóban már megkapta az OBA kártalanítást, a Buda-Cash Brókerház 15 000 érintett ügyfele azonban még egyetlen forintot sem látott a befektetéseiből.

Sőt! A Felszámoló április 7-én keltezett levelében arról tájékoztatta az ügyfeleket hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) zár alá vette a cég valamennyi értékpapír- és pénzforgalmi számláját, és lefoglalta a társaság egyéb vagyontárgyait is. Mint írják, a bűncselekmények súlyossága miatt a bíróság előreláthatólag vagyonelkobzásról is dönt majd, így a felszámolási eljárásban felosztható vagyon várhatóan csökkenni fog. Vagyis a politikusok szerint már 96%-ban kárpótolt Buda-Cash ügyfelek pénze éppen vagyonzár alá kerülni és fogyatkozni látszik. Az NNI által elrendelt vagyonzár teljes pénzügyi nonszensz, hiszen a zár alá helyezett vagyon nagy része nem a Brókerház, hanem az ügyfelek vagyona, amit nem lehet felhasználni a Brókerházban keletkezett hiányok betömésére.

Vagyis a néhány napja nagy sietve bejelentett örömhír, miszerint a 62 milliárdos Buda-Cash kár fedezi a Brókerháznál fellelt 68 milliárdos vagyon, a károsultakat nem igazán nyugtathatja meg.

Hiszen hiába van meg a vagyon, vagy annak nagy része az ügyfélszámlákon ha a T. Rendőrség ezt a vagyont összemossa a Brókerház vagyonával és bűnügyi zár alá veszi azt. Ezzel hosszú évekig, a büntetőper lezárásáig, megakadályozza hogy a felszámoló hozzáférjen a vagyonhoz, értékesítse azt és kártalanítsa az ügyfeleket.

A felszámoló arra bíztatja az ügyfeleket hogy polgári jogi igényként próbálják hosszú éveken keresztül perelni  jogos követelésüket.

Pedig a Questor-ügyfelek pár hónap alatt pénzhez jutnak

Ez az eljárás megdöbbentő ellentmondásban van a tapolcai választások előtt villámsebességgel megalkotott Quaestor kártalanítási javaslattal. Ez a javaslat néhány hónapos határidővel, azaz belátható időn belül, 30 millió forintig terjedő, azaz visszamenőlegesen 5-szörösére emelt összegű BEVA-kártalanításról intézkedik.

Furcsán és megdöbbentően visszás ez a kettősség. A Quaestor ügyfelek eltűnt pénze gyorsan és emelt összegű garanciavállalással kerül megtérítésre, míg a Buda-Cash ügyfelek éveken keresztül elzárva lesznek még a számláikon fellelhető pénztől is!

Holott ez a pénz messze eltörpül a Quaestor ügyben szublimált kárértéktől.

Jobb, ha az embert a Quaestor csapja be, mint a Buda-Cash...

Mivel a dolgok ezen menetében semmilyen racionális, észérvekkel megmagyarázható logika nincsen, így a külső szemlélő csak arra tud gyanakodni, hogy a háttérben a károsultak érdekeit felülíró játszmák zajlanak. Mindeközben a keményen dolgozó kisember csak azt látja, hogy a pénze nem akar hazatalálni. Vagyis míg a Quaestornál megérte fiktív kötvényeket venni, addig a Buda-Cashnél nem. Az én csalóm károsultjait kárpótoljuk, a tiéd pedig boldoguljon, ahogy tud.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor A MagNet Bank átvette a Sopron Bank fiókjait
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 15:03
Az év második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.
Pénzügyi szektor Erősödött csütörtök estére a forint
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 11. 18:09
rősödött a forint csütörtök estére a reggeli szintekhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Már elérhető a Széchenyi Kártya Program MAX hitelei a Magyar Bankholding tagbankjainál
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 8. 13:37
Elindult a Széchenyi Kártya Program MAX, amely a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését célozza. Az MKB Bank és a Takarékbank, amely élen járt az eddigi Széchenyi Kártya Programok hitelkihelyezésében, az elsők között nyújtja az ügyfelek részére a megújult program konstrukcióit.
Pénzügyi szektor A cégbíróság is rábólintott a Magyar Bankholding két alapkezelő leányvállalatának egyesülésére
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 5. 15:26
Bejegyezte a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága az MKB-Pannónia Alapkezelő beolvadását a Budapest Alapkezelőbe.
Pénzügyi szektor Újabb hitel fajtákból élhetnek túl a hazai kkv-k
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 17:15
Itt az államilag támogatott Széchenyi Kártya Program MAX.
Pénzügyi szektor Mészáros Lőrinc bankja átvette a Sberbank hitelállományát
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 13:18
Megtörtént a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország Zrt. mintegy 330 milliárd forint értékű hitelportfóliójának átvétele az MKB Bank Nyrt. részéről. A tranzakciónak köszönhetően mintegy 35 000 lakossági és mintegy 3000 vállalati ügyféllel bővül az MKB  ügyfélköre.
Pénzügyi szektor Egymilliárd euró fölé nőtt az Erste nettó nyeresége
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 1. 10:51
918 millió euróról 1,14 milliárd euróra.
Pénzügyi szektor Ez lehet a segítség a futószalagon érkező kamatemelésekre
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 11:10
Az egyre gyorsabban változó kamatkörnyezetben az ügyfelek számára komoly kedvezmény, összességében pedig versenyelőny lehet az, hogy már van bank, aki a bírálati időtől függően a hiteligény befogadásakor érvényes kamat mellett hajlandó folyósítani a lakáshitelt.
Pénzügyi szektor Még ismerkednek az emberek az okos ATM-ekkel
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 10:23
Úgy tűnik, egyre többen ismerik fel, hogy az ATM-eket nem csupán pénzfelvételre lehet használni. Az automatákon keresztüli befizetési forgalom évről-évre növekszik, az elmúlt két évben átlagosan 35 százalékkal bővült.
Pénzügyi szektor Egyre többen költik kártyáról a fizetésüket
Privátbankár.hu | 2022. július 29. 09:53
Mérföldkövet ért el a K&H a fizetésüket bankszámlára kérő ügyfelek segítségével: a számuk jelenleg közel 520 ezernél tart - közölte a pénzintézet. Ezzel párhuzamosan az arányuk is növekedett, 2016-ban a lakossági bankolók 50 százaléka utaltatta a fizetését a bankszámlájára, míg idén már 67 százalékos volt az arány. Ők a bankkártyájukkal is egyre nagyobb összeget költenek a fizetésükből.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG