<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A politikusok szeretnek a statisztikák mögé bújni, ám most hibáztak: a Buda-Cash csődjénél bejelentett 96 százalék a DRB betétes ügyfeleket jelöli, a tényleges befektetők egy fillért sem kaptak, sőt egyre kevesebb a remény. Eközben a Quaestor károsultjait "napokon belül" kártalanítják - panaszolja egy, a Privátbankár.hu-hoz eljuttatott olvasói levél.

A Buda-Cash Brókerház 15 ezer ügyfele közel 30 milliárd forintjának megtérítésére vár. Ügyükben nem hogy előre haladnának az események, inkább mintha visszafelé forogna a kártalanítás kereke -írja egy megkárosított befektető, akinek a levelét közöljük.

Zár alatt a vagyon - az ügyfeleké is

A politikusok ügyüket előszeretettel intézik el azzal, hogy a Buda-Cash károsultak 96%-a már kártalanítva lett. Ez teljes félreértés, hiszen a Buda-Cash csoporthoz tartozó banki ügyfelek jó része valóban már megkapta az OBA kártalanítást, a Buda-Cash Brókerház 15 000 érintett ügyfele azonban még egyetlen forintot sem látott a befektetéseiből.

Sőt! A Felszámoló április 7-én keltezett levelében arról tájékoztatta az ügyfeleket hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) zár alá vette a cég valamennyi értékpapír- és pénzforgalmi számláját, és lefoglalta a társaság egyéb vagyontárgyait is. Mint írják, a bűncselekmények súlyossága miatt a bíróság előreláthatólag vagyonelkobzásról is dönt majd, így a felszámolási eljárásban felosztható vagyon várhatóan csökkenni fog. Vagyis a politikusok szerint már 96%-ban kárpótolt Buda-Cash ügyfelek pénze éppen vagyonzár alá kerülni és fogyatkozni látszik. Az NNI által elrendelt vagyonzár teljes pénzügyi nonszensz, hiszen a zár alá helyezett vagyon nagy része nem a Brókerház, hanem az ügyfelek vagyona, amit nem lehet felhasználni a Brókerházban keletkezett hiányok betömésére.

Vagyis a néhány napja nagy sietve bejelentett örömhír, miszerint a 62 milliárdos Buda-Cash kár fedezi a Brókerháznál fellelt 68 milliárdos vagyon, a károsultakat nem igazán nyugtathatja meg.

Hiszen hiába van meg a vagyon, vagy annak nagy része az ügyfélszámlákon ha a T. Rendőrség ezt a vagyont összemossa a Brókerház vagyonával és bűnügyi zár alá veszi azt. Ezzel hosszú évekig, a büntetőper lezárásáig, megakadályozza hogy a felszámoló hozzáférjen a vagyonhoz, értékesítse azt és kártalanítsa az ügyfeleket.

A felszámoló arra bíztatja az ügyfeleket hogy polgári jogi igényként próbálják hosszú éveken keresztül perelni  jogos követelésüket.

Pedig a Questor-ügyfelek pár hónap alatt pénzhez jutnak

Ez az eljárás megdöbbentő ellentmondásban van a tapolcai választások előtt villámsebességgel megalkotott Quaestor kártalanítási javaslattal. Ez a javaslat néhány hónapos határidővel, azaz belátható időn belül, 30 millió forintig terjedő, azaz visszamenőlegesen 5-szörösére emelt összegű BEVA-kártalanításról intézkedik.

Furcsán és megdöbbentően visszás ez a kettősség. A Quaestor ügyfelek eltűnt pénze gyorsan és emelt összegű garanciavállalással kerül megtérítésre, míg a Buda-Cash ügyfelek éveken keresztül elzárva lesznek még a számláikon fellelhető pénztől is!

Holott ez a pénz messze eltörpül a Quaestor ügyben szublimált kárértéktől.

Jobb, ha az embert a Quaestor csapja be, mint a Buda-Cash...

Mivel a dolgok ezen menetében semmilyen racionális, észérvekkel megmagyarázható logika nincsen, így a külső szemlélő csak arra tud gyanakodni, hogy a háttérben a károsultak érdekeit felülíró játszmák zajlanak. Mindeközben a keményen dolgozó kisember csak azt látja, hogy a pénze nem akar hazatalálni. Vagyis míg a Quaestornál megérte fiktív kötvényeket venni, addig a Buda-Cashnél nem. Az én csalóm károsultjait kárpótoljuk, a tiéd pedig boldoguljon, ahogy tud.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor A hitelmoratóriumban lévők is felvettek új hiteleket
Privátbankár.hu | 2021. október 22. 10:36
A jegybank alelnöke is kiemelte – csak az vegye igénybe a hitelmoratórium hosszabbítását, akinek valóban szüksége van rá.
Pénzügyi szektor Drágulnak egyes lakáshitelek, de vajon mennyivel?
Privátbankár.hu | 2021. október 20. 17:13
A Magyar Nemzeti Bank folytatta és folytatja az alapkamat emelését, s ez a pénzpiaci kamatszintek gyorsuló emelkedését hozta magával. Ebben a helyzetben a bankok stratégiát váltottak: a korábbi szelektív emelés helyét az általános drágítás vette át a lakáshiteleknél. A versenyt most az mutatja, hogy 1-1 szegmensben fenntartják kedvező kamatajánlataikat a bankok. Ezeket megtalálni csak a hitelek összehasonlításával lehet.
Pénzügyi szektor Jól járhatnak az Erste Bank és a Deutsche Leasing ügyfelei
Privátbankár.hu | 2021. október 4. 12:39
A két hitelintézet partnersége eredményeként a hazai vállalkozások a lízingkonstrukciók teljes köréhez hozzáférnek a társaságoknál, az ügyfelek kiszolgálása még hatékonyabbá válik. 
Pénzügyi szektor Üzbegisztánban terjeszkedik az OTP Bank
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 29. 16:16
Az üzbég Ipoteka Bankban szerzhetnek többségi tulajdont.
Pénzügyi szektor Több magyar bank is jól vizsgázott a Moody's-nál
Privátbankár.hu / MTI | 2021. szeptember 28. 16:21
Hat pénzintézetet is felminősítettek.
Pénzügyi szektor Jobb osztályzatot kapott az OTP orosz érdekeltsége
MTI | 2021. szeptember 24. 06:25
Javította az OTP Bank oroszországi leánybankjának alapszintű hitelképességi mutatóját csütörtökön a Fitch Ratings, elsősorban az orosz OTP-érdekeltség megfelelő tőkehelyzetével indokolva a lépést.
Pénzügyi szektor Elindult a Széchenyi Lízing GO!
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 21. 15:29
A széles körűen felhasználható, kiemelten kedvező feltételű Széchenyi Lízing GO! az állami támogatásnak köszönhetően évi FIX 0,5 százalékos kamat mellett érhető el a vállalkozások számára.
Pénzügyi szektor Bécsben jártak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny legjobbjai
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 18. 13:19
Az egyik támogató, az Erste Bank az első két idényben az 1-3. helyen végzett csapatokat és tanáraikat hívta meg egynapos tanulmányútra az osztrák fővárosba. Amelynek fő programjaként a diákok a bank pénzügyi edukációs központjában hajtottak végre játékos gyakorlatokat.
Pénzügyi szektor Közelről vizsgálja majd a jegybank, hogy mi lesz a moratóriumosok törlesztőrészleteivel
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 13:37
Az MNB 16 pénzügyi intézményt érintő témavizsgálatban tekinti át, hogy a hitelintézetek hogyan módosítják majd a törlesztési moratórium lejárta után az érintett lakossági hitelszerződések futamidejét.
Pénzügyi szektor A kereskedők örülnek a hitelmoratórium meghosszabbításának
MTI | 2021. szeptember 14. 08:32
Mert így nem kell szűkölködniük a napi fogyasztási javakban az eladósodottaknak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos