1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

A Budapest Bank 2011 első félévében erős likviditását és stabilitását megőrizve működött, növelve nyereségét
A Budapest Bank 2011 első félévében erős likviditását és stabilitását megőrizve működött, növelve nyereségét.

A Budapest Bank-csoport ügyfelekkel és hitelintézetekkel szembeni követelésállománya (675 milliárd forint) valamint ügyfelekkel és hitelintézetekkel szembeni kötelezettségállománya (715 milliárd forint) egyaránt csekély csökkenést mutatott a 2010 első félévi eredményekhez képest.

A bankcsoport 2011 első félévében 10 milliárd forinttal (56%-kal) kevesebb értékvesztést képzett az előző év hasonló időszakához képest, aminek torzító hatására a bankcsoport idei első féléves adózás utáni eredménye 11,2 milliárd forintra növekedett.

Tisztul a portfolió

A bankcsoport portfoliója 2011 első félévében javulást mutatott a lakossági fedezetlen és autóhitelek, valamint a vállalati hitelek terén egyaránt, míg a jelzáloghitel portfolió romlása lassult. A bank tovább növelte döntően CHF-ben denominált jelzáloghitel portfolióján a késedelmes ügyfelei után képzett értékvesztés összegét. Ennek ellenére a teljes bankcsoportra vonatkozó értékvesztés összege csökkent a svájci frank tavalyinál kisebb árfolyamváltozásának hatására (a 2011-es első félév végére 3 forinttal 219 forintra gyengült a 2010. december 31-i szinthez képest).

A Budapest Bank csoport eddigi stratégiáját folytatva, szigorú költségkontroll mellett az idei év első félévében is eredményesen gazdálkodott, így fenntartották pénzügyi stabilitásukat és nyereségességüket. Zolnai György, a bank vezérigazgatója elmondta, hogy célkitűzéseiknek megfelelően néhány kulcsfontosságú szegmensben — így a vállalati- és a jelzáloghitelezésben — sikerült növekedést is elérniük. Kiemelte, hogy a továbbiakban is kiemelt feladatnak tekintik, hogy segítséget nyújtsanak az átmeneti pénzügyi gondokkal küzdő ügyfeleknek, és arra törekszenek, hogy hosszú távú partneri kapcsolatokat építsenek ki lakossági valamint kis- és középvállalati ügyfelekkel.

Vannak lehetőségek a fizetési nehézségekkel küzdők számára

A hitelpiac dinamikájának lassulása miatt a bank lakossági hitelállománya (autóhitelekkel együtt) 5,7%-kal (468 milliárd forintra), ezen belül a jelzáloghitelek állománya az új kihelyezések növekedése ellenére 2%-kal csökkent (217 milliárd forintra) az előző év hasonló időszakához képest. Közel ötszörösére (4 milliárd forintra) nőtt ugyanakkor az új jelzáloghitelek volumene 2010 első félévéhez képest, a tavaly bevezetett Egyenlítő Hitelnek köszönhetően.

Kamatkockázat nélküli hitelhez juthatnak az exportorientált cégek

2011 júniusától a Budapest Bank kis- és középvállalati ügyfélköre mellett nagyvállalatok számára is elérhetővé tette a Magyar Export-Import Bank Zrt. által refinanszírozott hitelkonstrukcióját, amely a cégek jövőbeni exportbevételének előfinanszírozását hivatott biztosítani. Részletek>>

A bank fizetési nehézségekkel küzdő ügyfeleinek továbbra is számos megoldást kínál (pl. tőkefizetési moratórium, futamidő-hosszabbítás, halasztás, felhalmozott tartozás részletfizetése, devizahitelek esetén forintban fix törlesztőrészlet fizetése stb.). A pénzintézet saját adósvédelmi programja az eddigiekben eredményesnek bizonyult, a megoldásokat igénybe vevő ügyfelek döntő többségének sikerült érdemi segítséget nyújtani, akik ennek hatására képesek határidőre eleget tenni fizetési kötelezettségeiknek.

A Budapest Bank Business, a pénzintézet kis- és közepes vállalatokra (kkv) szakosodott üzletágának eredménye a piaci tendenciákhoz képest javulást mutatott. A vállalati üzletág portfoliója továbbra is a piaci átlag felett teljesít. A kihelyezett vállalati hitelállomány (a lízing üzletág nélkül) 4%-kal (219 milliárd forintra) nőtt, míg az idei első félévben kihelyezett új lízingállomány 293%-kal (7,1 milliárd forintra) növekedett az előző év azonos időszakához képest. Az új kihelyezések dinamikus növekedéséhez hozzájárult többek között az Európai Beruházási Alappal kötött két garancia-megállapodás valamint az Eximbank által refinanszírozott hitelkonstrukció, amelyet a bank az idén elérhetővé tett a nagyvállalati ügyfélkör számára is.

Privátbankár

Címkék: Pénzügyi szektor

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Kiderült, mire számít az Erste
Privátbankár.hu | 2024. április 30. 10:25
A hitelállomány stagnálása mellett a betéteknél növekedést ért el az Erste Csoport. 
Pénzügyi szektor Huszonnégymilliárd forint osztalékot fizet az MBH Bank
Privátbankár.hu | 2024. április 29. 16:47
Rendkívül sikeresnek tartja első évét a társaság.
Pénzügyi szektor Hatalmas osztalékot fizet az OTP és nagy uniós felvásárlásra készül a bank
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:17
Vételi ajánlatot tettek az egyik uniós országban.
Pénzügyi szektor Elkerekedik a szeme, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 07:25
Minimálisan gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Az MNB szigorú szemével ráncba szedte a gyorskölcsönzőket
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:44
Hatékony, „puha" eszközök bevetésével az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta.
Pénzügyi szektor Hoppon maradnak Mészáros Lőrinc bankjának befektetői
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:57
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank. De ez nem feltétlenül rossz hír.
Pénzügyi szektor Erste-ügyfél? Akkor figyeljen, fontos bejelentést tett a bankja
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:06
Megszűnik az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás.
Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG