<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Úgy tűnik, előbb-utóbb törvénybe foglalják az ingyenes készpénzfelvételhez való jogot - a bankok igyekeznek a jogszabály elébe menni. Néhány feltétel teljesítése esetén van pár lehetőség az ingyenes készpénzfelvételre, persze a teljesen ingyenes bankolásról nem érdemes álmodni.

Új csomag a Raiffeisennél

A Raiffeisen Banknál új számlacsomag indult DíjNullázó Plusz néven. A havi számlavezetési díj abban az esetben 0 Ft, ha minimum 150 000 forint jóváírás érkezik a számlára, egyébként 1 990 forint. Az utalási díjak az új számlacsomag esetében drágábbak, mint a már korábban is elérhető számlacsomagok (DíjNullázó, Aktivitás, Mindennapok) esetében.

Az interneten indított utalások esetében viszont kedvezőbb kondíciókat ígér az új csomag: havonta 100 000 forint összértékig teljesen díjmentes az átutalás (tehát a tranzakciós adó sem terheli). További újdonság, hogy ha az ügyfél a DíjNullázó Plusz Számlacsomaghoz OneCard betéti kártyát igényel, akkor a belföldi ATM-ből történő készpénzfelvétel esetén 2 db díjmentes, összesen 150 000 forintig.

A fiatalok olcsóbban megússzák az OTP-nél

Az OTP a Simple bankszámlánál más szisztémát alkalmaz. Itt 35 év alattiaknak elég a minimálbért a számlára utalni a 0 Ft-os számlavezetési díjhoz, 35 éves életkor felett 150 000 forintot kér a bank az ingyenességhez. Különböző csomagokat is párosíthatunk a számla mellé: például a 2 ATM vagy az 5 ATM csomagot, amivel havonta 2-5 alkalommal díjmentesen (vagyis a csomag 349 vagy 599 Ft-os költségén) lehet OTP-s belföldi ATM-ből felvenni pénzt. Az utalásokhoz a Tranzakciós csomag (35 éva lattiaknak havi 199 forintért, idősebbeknek 349 forintért), amellyel a Simple Direkt internetes és SmartBank csatornán keresztül végzett valamennyi, belföldi bankon belüli / bankon kívüli átutalási és csoportos beszedési megbízás díjmentes, majd a teljes körű díjmentesség megszűnését követően havonta az első 5 tranzakció díjmentes.

Átlagos számlahasználat esetén SMS-sel, bankkártyával, készpénzfelvételekkel így akár 9 000 forintból is megúszható a teljes bankolási költség.

Mennyit ér meg neked egy bankszámla?

A MagNet Csillag számlacsomagja is népszerű a BankRáció.hu bankszámla kalkulátorában, amellyel évente akár 8 520 forintért megúszhatóak a banki költségek. A számlavezetési díjat mi választhatjuk meg 0 és 1 000 Ft között. A MasterCard Dombornyomott bankkártya havidíja 300 forint, havonta kétszer tudunk vele MagNet ATM-ből díjmentesen felvenni pénzt és egyszer bármelyik más belföldi ATM-ből is.

Rogán Antal törvénybe is foglalná

A bankolás költségének leszorításával kapcsolatban két elképzelése van a kormánynak illetve a frakciónak, mindkettőnek célja, hogy az emberek a jövedelmükhöz - egy bizonyos összeghatárig - mindenféle plusz költség nélkül hozzájussanak. Varga Mihály miniszter korábban elmondta: a nemzetgazdasági minisztérium azt javasolja, hogy ez vagy minimális kezelési költség mellett, vagy ingyen legyen megvalósítható, míg a frakció azt szeretné, ha havi egy vagy két alkalommal mindenféle költség nélkül lehetne pénzt felvenni.

A hírek szerint inkább ez utóbbira van nagyobb esély. Rogán Antal frakcióvezető úgy nyilatkozott a hétvégén: a "kétszeri ingyenes készpénzfelvétel az átlagjövedelem erejéig fogyasztói jog, amit a frakció törvényben fog garantálni".

Pénzügyi szektor Megújul az Erste arculata, logót vált a bank
Király Béla | 2023. január 27. 10:46
Szeretné közelebb hozni a pénzügyeket az ügyfeleihez az Erste, ennek jegyében teljesen megújul a bank arculata. Mindez az egyszerűbb kommunikációban, a fiókok átalakításában és az új arculatban is megjelenik. 2023-tól modernebb a logó, színesebb és életszerűbb a képi világ, a szövegeket pedig a hétköznapi nyelvhez igazítja a bank, hogy ezzel is segítse az ügyfeleket.
Pénzügyi szektor Többségi tulajdont szerez a Diófa Alapkezelőben a Gránit Bank
Privátbankár.hu | 2023. január 20. 10:06
A Gránit Bank többségi részesedést szerez a Diófa Alapkezelő Zrt.-ben, és tovább bővíti a szolgáltatási palettáját a befektetési szolgáltatások, a portfólió- és vagyonkezelés tekintetében a lakossági, a vállalati, valamint az intézményi ügyfelei számára. A tranzakció megvalósításához szükséges engedélyt a Magyar Nemzeti Bank megadta.
Pénzügyi szektor A készpénzfelvételi illeték növelését és az elektronikus átutalások ingyenessé tételét javasolja a Bankszövetség elnöke
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 13:38
A bankszektorra 2022-ben 500 milliárd forint pluszterhet raktak az állami intézkedések, az extraprofitadó és a kamatstop, ezért azokból Jelasity Radován szerint azokból mielőbb ki kell lépni.
Pénzügyi szektor Betéti kamatok: csak kevés bank követte az MNB-t
Privátbankár.hu | 2023. január 16. 08:14
Meglepően kevés, mindössze 4 bank követte a bő egy éven át tartó jegybanki alapkamat-emelkedést a lekötöttbetét-kamataiban. Közülük most a MagNet Bank lépett be a két számjegyű betétkamatot kínáló bankok körébe.
Pénzügyi szektor Nem gondolná, mit kezdenek a feleslegessé vált horvát kunával
Privátbankár.hu | 2023. január 15. 13:23
Horvátország január elsején csatlakozott az euróövezethez, és miután lejárt a kéthetes átmeneti időszak, vasárnaptól már csak euróban lehet fizetni az országban – írta a Vecernji List című horvát napilap alapján az MTI.
Pénzügyi szektor Világbank: az elmúlt 30 év harmadik legnagyobb recessziója jöhet
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 18:21
"Vészesen közel" kerülhet a világgazdaság a recesszióhoz 2023-ban, miután a világ vezető gazdaságai egyszerre szembesülnek a növekedés lassulásával - figyelmeztetett a Világbank kedden megjelent éves jelentésében. A washingtoni székhelyű fejlesztési bank a korábbi 3 százalékos globális növekedési előrejelzését 1,7 százalékra vágta vissza.
Pénzügyi szektor Felülvizsgálta 2025-ig szóló felügyeleti stratégiáját az MNB
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 11:20
A jövőképben továbbra is a fejlődő, versenyző, egészséges pénzügyi szektor áll, másrészt a támogató, formáló, hatékonyan felügyelő MNB fejlődése érdekében tűz ki feladatokat.
Pénzügyi szektor Három biztosítást is bevállalnak a diplomások
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 10:50
Főleg ingatlan és gépjármű a célpont.
Pénzügyi szektor Budapesten egy kis lakásnak csak ötödére elég a Babaváró
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 09:50
De van olyan város, ahol sokkal több is kitelik belőle.
Pénzügyi szektor Hiába hosszabbították meg a Babváró hitelt, visszaesés jöhet
Privátbankár.hu | 2023. január 6. 10:12
Bár a Babaváró hitelek folyósítása az új évben is folytatódik, ám 2023 több szempontból fordulatot hoz a kölcsönnél. A rendkívül népszerű konstrukció sorsával kapcsolatos bizonytalanság az elmúlt év végén jelentős rohamot hozott, így idén év elején emiatt, és a közigazgatási szünet miatt is visszaesés várható, melyet a lakáspiac szűkülése tovább erősíthet. Mindeközben sokan éppen az idén kezdik meg a három éve felvett hitelük törlesztését.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG