3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Úgy tűnik, előbb-utóbb törvénybe foglalják az ingyenes készpénzfelvételhez való jogot - a bankok igyekeznek a jogszabály elébe menni. Néhány feltétel teljesítése esetén van pár lehetőség az ingyenes készpénzfelvételre, persze a teljesen ingyenes bankolásról nem érdemes álmodni.

Új csomag a Raiffeisennél

A Raiffeisen Banknál új számlacsomag indult DíjNullázó Plusz néven. A havi számlavezetési díj abban az esetben 0 Ft, ha minimum 150 000 forint jóváírás érkezik a számlára, egyébként 1 990 forint. Az utalási díjak az új számlacsomag esetében drágábbak, mint a már korábban is elérhető számlacsomagok (DíjNullázó, Aktivitás, Mindennapok) esetében.

Az interneten indított utalások esetében viszont kedvezőbb kondíciókat ígér az új csomag: havonta 100 000 forint összértékig teljesen díjmentes az átutalás (tehát a tranzakciós adó sem terheli). További újdonság, hogy ha az ügyfél a DíjNullázó Plusz Számlacsomaghoz OneCard betéti kártyát igényel, akkor a belföldi ATM-ből történő készpénzfelvétel esetén 2 db díjmentes, összesen 150 000 forintig.

A fiatalok olcsóbban megússzák az OTP-nél

Az OTP a Simple bankszámlánál más szisztémát alkalmaz. Itt 35 év alattiaknak elég a minimálbért a számlára utalni a 0 Ft-os számlavezetési díjhoz, 35 éves életkor felett 150 000 forintot kér a bank az ingyenességhez. Különböző csomagokat is párosíthatunk a számla mellé: például a 2 ATM vagy az 5 ATM csomagot, amivel havonta 2-5 alkalommal díjmentesen (vagyis a csomag 349 vagy 599 Ft-os költségén) lehet OTP-s belföldi ATM-ből felvenni pénzt. Az utalásokhoz a Tranzakciós csomag (35 éva lattiaknak havi 199 forintért, idősebbeknek 349 forintért), amellyel a Simple Direkt internetes és SmartBank csatornán keresztül végzett valamennyi, belföldi bankon belüli / bankon kívüli átutalási és csoportos beszedési megbízás díjmentes, majd a teljes körű díjmentesség megszűnését követően havonta az első 5 tranzakció díjmentes.

Átlagos számlahasználat esetén SMS-sel, bankkártyával, készpénzfelvételekkel így akár 9 000 forintból is megúszható a teljes bankolási költség.

Mennyit ér meg neked egy bankszámla?

A MagNet Csillag számlacsomagja is népszerű a BankRáció.hu bankszámla kalkulátorában, amellyel évente akár 8 520 forintért megúszhatóak a banki költségek. A számlavezetési díjat mi választhatjuk meg 0 és 1 000 Ft között. A MasterCard Dombornyomott bankkártya havidíja 300 forint, havonta kétszer tudunk vele MagNet ATM-ből díjmentesen felvenni pénzt és egyszer bármelyik más belföldi ATM-ből is.

Rogán Antal törvénybe is foglalná

A bankolás költségének leszorításával kapcsolatban két elképzelése van a kormánynak illetve a frakciónak, mindkettőnek célja, hogy az emberek a jövedelmükhöz - egy bizonyos összeghatárig - mindenféle plusz költség nélkül hozzájussanak. Varga Mihály miniszter korábban elmondta: a nemzetgazdasági minisztérium azt javasolja, hogy ez vagy minimális kezelési költség mellett, vagy ingyen legyen megvalósítható, míg a frakció azt szeretné, ha havi egy vagy két alkalommal mindenféle költség nélkül lehetne pénzt felvenni.

A hírek szerint inkább ez utóbbira van nagyobb esély. Rogán Antal frakcióvezető úgy nyilatkozott a hétvégén: a "kétszeri ingyenes készpénzfelvétel az átlagjövedelem erejéig fogyasztói jog, amit a frakció törvényben fog garantálni".

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Elkerekedik a szeme, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 07:25
Minimálisan gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Az MNB szigorú szemével ráncba szedte a gyorskölcsönzőket
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:44
Hatékony, „puha" eszközök bevetésével az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta.
Pénzügyi szektor Hoppon maradnak Mészáros Lőrinc bankjának befektetői
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:57
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank. De ez nem feltétlenül rossz hír.
Pénzügyi szektor Erste-ügyfél? Akkor figyeljen, fontos bejelentést tett a bankja
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:06
Megszűnik az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás.
Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
Pénzügyi szektor Csütörtökön talán valami csodára készül a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 07:18
Erősödött kissé a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Nem „gyengeelméjűek" az elemzők – tudhattuk meg a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 10. 15:01
Szabó Balázs, a Hold Alapkezelő vezérigazgatója - többek között - az extremitásokról is beszélt a Klasszis Klub Befektetői Univerzum című rendezvényén.
Pénzügyi szektor Hogyan lehet megvédeni a családi vagyont? Ezt is körbejártuk a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 8. 15:09
A családi vagyontervezés és -védelem állt a legutóbbi Klasszis Klub Live! második panelbeszélgetésének fókuszában, amely során főszerkesztőnk, Csabai Károly PIllár Zsolttal, az Equilor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójával, Varga Szabolccsal, a Bank Gutmann magyarországi vezetőjével és Magyar Csabával, a Cyrstal Worldwide Zrt. vezérigazgatójával cserélt eszmét.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG