MagNet Bank
Vállalat 19 millió forint büntetőpénzt fizethet a Magnetbank
MTI | 2020. június 4. 11:11
MNB-bírságot kaptak többek között a vállalatirányítással, az ügyfélcsoport képzéssel, egy átvett portfólió árfolyamkülönbözetének elszámolásával, illetve az értékvesztés meghatározásával kapcsolatban feltárt hiányosságok miatt.
Pénzügyi szektor Megbírságolták a MagNet Bankot
Privátbankár.hu | 2019. június 28. 10:37
Több hiányosságot is talált az MNB.
KKV Ha az ötlet már megvan - hogyan legyünk egyéni vállalkozók?
Gáspár András | 2018. november 23. 16:00
Hamarosan eléri a félmilliót az egyéni vállalkozók száma Magyarországon, egyre többen vágnak bele a vállalkozásba, hogy valóra – és jövedelemre – váltsák álmaikat, ötleteiket. Hiába tud azonban valaki mesteri üvegékszereket készíteni vagy profin szakszövegeket fordítani, egy vállalkozás beindításától sokan megijednek – összeszedtük a legfontosabb alapokat.
KKV Online számlanyitást vezetett be a vállalkozóknak az egyik bank
Privátbankár.hu | 2018. november 21. 14:49
A MagNet Bank Merkúr számlacsomagját olyanoknak ajánlja, akik nem szeretnének egy perccel sem több időt tölteni vállalkozásuk startvonalán, és azt követően is törekednek a kényelemre.
Pénzügyi szektor Mi baja a civileknek? És hogyan lehet nekik segíteni?
Füstös Móni | 2018. június 19. 06:03
Idén 46 millió forintot ajánl fel a MagNet Bank olyan szervezeteknek, amelyek valamilyen a társadalom szempontjából fontos munkát végeznek. A bank ügyfelei június 25-ig dönthetnek arról, hogy melyik társadalmi szervezet, mennyi pénzt kapjon. Ennek kapcsán Erős Barbarát, a MagNet Bank Civil és Közösségi kapcsolatok terület vezetőjét kérdeztük a Közösségi Adományozási Programról (KAP), a jövőbeli terveikről, a közösségiségről, és a társadalmi szervezetekről.
Személyes pénzügyek Egy életből lopott ötlet: megtakarítás annak, aki nem tud megtakarítani
Füstös Móni | 2017. december 18. 06:03
A MagNet Bank néhány hónapja új megtakarítási termékekkel jött ki, amelyekkel rögtön be is zsebelték a magyar bankszektor legnívósabb díját. Nem csak a szakmai közönség, de az ügyfelek is nagyon szeretik az új termékeket, amelyekkel szinte játék a megtakarítás. Ez talán nem is meglepő, hiszen a fejlesztők éppen az ügyfél igényekből indultak ki, amikor megálmodták ezt az új terméket. Az év megtakarítási termékéről Szolnoki Lindát, a MagNet integrált ügyféltapasztalat területének vezetőjét és Gács Linda, IT fejlesztőt kérdeztük.
Pénzügyi szektor Viszlát, kockásfüzet! Nagy dobásra készül egy kis startup és egy bank
Füstös Móni | 2017. november 13. 06:04
Rendkívüli együttműködés született egy bank és egy startup között. Annak ellenére, hogy két teljesen különböző világból jöttek, jól megtalálták a közös hangot akkor is, amikor most induló közös fejlesztésükről és a jövő kihívásairól beszéltek a Privárbankár.hu-nak. Szabó Mártonnal, a Koin ügyvezetőjével és Csákay Mátyással, a MagNet Bank informatikai vezetőjével beszélgettünk.
Pénzügyi szektor Értékalapú kommunikációval tarolt a MagNet Bank
Privátbankár.hu | 2017. november 3. 08:50
Az idén a MagNet Bank vehette át az elmúlt egy év legkiválóbb online márkaépítési teljesítményéért járó Online Brand Excellence díjat.
Személyes pénzügyek Két magyar bank mindenkit beelőzött - beköszöntött a jövő
Gáspár András | 2017. július 25. 14:45
Két magyar bank tényleg a startvonalon várta, hogy az MNB eldörrentse a pisztolyt, és azonnal elérhetővé tette az online számlanyitás lehetőségét (leendő) ügyfeleik számára. Megkérdeztük a többi bankot, náluk mikor lesz elérhető a szolgáltatás - van, ahol rögtön továbbgondolták a kérdést, és már hitelt is adnának az ügyfeleknek anélkül, hogy a bankfiókba kellene betenni a lábukat.
Pénzügyi szektor Szeretjük egymást! Nem mindegy, ki mosogat? Elmagyarázzuk, miért nem
Füstös Móni | 2017. július 6. 06:06
A magyar nők 13,2 százalékkal keresnek kevesebbet ugyanazért a munkáért, mint a férfiak. A bérkülönbség és a munkaerő-piaci szegregáció egy része abból fakad, hogy az otthoni munkák oroszlánrésze a nőkre hárul. Olyan ártatlannak tűnő dolgok, mint hogy ki mosogat és ki viszi le szemetet, kemény munkaerő-piaci előnyöket és hátrányokat tudnak okozni. Az egyenlőség tehát otthon kezdődik és ez nem csak a nőknek fontos, hanem a férfiaknak, gyerekeknek, az egész társadalomnak.
Pénzügyi szektor Újabb bankot bírságolt meg a felügyelet
Privátbankár.hu | 2017. június 13. 07:59
6,5 milliós büntetést kell a Magnet Banknak fizetnie jogszabálysértés miatt.
Személyes pénzügyek A magyar bankszektorban is beköszöntött az új világ: itt az első fejlesztés
Gáspár András | 2017. február 27. 06:10
Minden olyan tevékenységet, amit emberek végeznek és nem élvezik, azt robotoknak kell átadni - vallják az autokassza létrehozói, a MagNet Bank és a Számlázz.hu, arról a fejlesztésről, amit közösen vittek véghez a közelmúltban. Az autokassza iskolapéldája annak, hogy egy bank és egy fintech képes az együttműködésre – Magyarországon ilyet még senki sem csinált, pedig a jövő biztosan erről szól majd. Interjú Csákay Mátyással, a MagNet Bank informatikai vezetőjével és Stygár Lászlóval, a Számlázz.hu szolgáltatás-fejlesztési vezetőjével.
Pénzügyi szektor A kutyát sem érdekli az egyszerűsített bankváltás?
Veres Patrik | 2016. december 13. 14:26
Az ügyfelek érdekében könnyítettek a lakossági számlaváltás feltételein, mégsem érdekli az embereket. Közel 10 millió ügyfél válthatna olcsóbb vagy előnyösebb számlacsomagra, de a roham elmaradt az első hónapban, szinte alig vágnak bele a számlatulajdonosok. Forrásaink szerint ennek az az oka, hogy az "egyszerűsítés" bonyolultabbá tette a folyamatot. A magáncsőd sorsára jut az egyszerűsített bankváltás is?
Pénzügyi szektor Nagy lépésre készül az egyik magyar bank
Privátbankár.hu | 2016. december 1. 11:40
A MagNet bank egyébként is közösségi bank, tőkét is a közösségtől vonnának be - irány a tőzsde.
KKV Hogy lehet 60 napból egyet csinálni? A világsiker küszöbén egy magyar márka
Füstös Móni | 2016. szeptember 30. 18:05
A Nanushka az egyik legsikeresebb magyar divatmárka külföldön, Sándor Szandra - a márka megálmodója és designere - pedig az egyik legsikeresebb magyar divattervező. Olyan világsztárok hordják Nanushka ruháit, mint Lucy Liu, Selma Blair és Charlize Theron. Ennek ellenére Sándor Szandra azt mondja, hogy a márka inkább itthon sikeres, külföldön nagyon kicsinek számítanak, de most jöhet az áttörés: leszerződtek egy nagy disztribútor céggel, kiváló pénzügyi konstrukciót indítottak el a MagNet Bank segítségével, növelik a gyártást és most esélyes, hogy nagy külföldi áruházakba is bekerülnek.
Személyes pénzügyek Iskolát finanszírozni is lehet jó üzlet
Valkai Nikoletta | 2016. május 20. 06:06
Tudatos pénzbefektetést és felelős megtakarítást jelentenek a MagNet Bank közösségi célokat támogató programjai. A pénzintézetnél elhelyezett pénzbetétek révén ugyanis a bank forrást biztosít egy-egy olyan előremutató helyi projektnek, amelyet maga a betétes választhat ki a programban résztvevő ügyletek közül. Így akár egy szülő betételhelyezéssel gyereke iskolájának hiteltörlesztését segíti.
Pénzügyi szektor Nem a szemétdombon akarok kakaskodni, a jók közt akarok a legjobb lenni - interjú
Füstös Móni | 2015. augusztus 11. 06:04
A Zsidai család 33 éve foglalkozik gasztronómiával, a válság évei alatt öt új éttermet nyitottak. Történetük azonban nem csak emiatt izgalmas, a családi vállalkozásként működő cég 15 éve ugyanannál a bankárnál bankol úgy, hogy bankot is váltottak azért, hogy együtt dolgozhassanak Zentai-Buday Edinával. Hogyan alakul ki ilyen partneri viszony? Hogyan kell a válságban növekedni?
Pénzügyi szektor Újabb milliós bírságot kapott a magyar bank
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 7. 10:53
5,5 millió forintos bírságot kapott a MagNet Bank az ügyfelek tájékoztatásával összefüggő és egyéb jogsértések miatt.
Pénzügyi szektor Mi van, ha az ügyfél dönt a bank nyereségéről? Itt az eredmény
Privátbankár.hu | 2015. július 20. 13:33
Nyolcvan civil szervezet részesült abból a közel 23 millió forintból, amit a MagNet Bank ügyfelei osztottak szét a Bank elektronikus felületein keresztül az általuk kiválasztott civil szervezetre leadott szavazataikkal. Közel 30 ezer ügyfél rendelkezhetett. 27 alapítvány és egyesület kapta meg az általa igényelt összeg 100 százalékát, 7 szervezet pedig nagyon közel került hozzá. Hat év alatt eddig több mint 157 millió forintot kaptak így a MagNettől a civilek.
Pénzügyi szektor Nem minden cég a focisták mezén akar díszelegni - interjú
Füstös Móni | 2015. június 5. 06:05
A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület a fennálló a rendszer kritikáját fogalmazza meg és mint a társadalomkritikus civilszervezetnél általában, a projektek finanszírozása nem könnyű. Szerencsére a cégek egyre többször keresik meg őket, támogatják őket és közös projekteket indítanak. Legutóbb néhány hete a MagNet Bankkal indítottak közös kampányt, erről és a civilszervezet életéről Tóth Györgyit, a NANE elnökét kérdeztük.
Pénzügyi szektor Így lesz egy takarékszövetkezetből középbank
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 13:44
Huszadik születésnapját ünnepli idén az első magyar közösségi bank, a MagNet, amelynek tavalyi adózott eredménye elérte a 256 millió forintot.
Pénzügyi szektor Így kell a sarki pékségből megépíteni a Duna Plazát - interjú
Füstös Móni | 2015. április 15. 06:06
Tizenkét éve indult a cég egy fizikoterápiás géppel, ma Budapest egyik legmenőbb fitnesztermével, az Oxygen Wellness-szel versenyeznek. Hogy érték ezt el? Hogyan kell néhány év alatt a sarki pékségből Duna Plazává fejlődni? Erről kérdeztük Eiles Tibort, az F&M Fitness and More és Magyar Mátyást, a Fájdalom Ambulancia vezetőjét.
Pénzügyi szektor Mi alapján válasszunk bankszámlát?
Privátbankár.hu | 2015. január 9. 06:02
Még nincs bankszámlám, de szeretnék nyitni, mi a teendő ilyenkor? Már van bankom, de nem szeretem, érdemes máshol számlát nyitni? Mit kell ilyenkor egyáltalán figyelembe venni, mi alapján döntsek?
Pénzügyi szektor Amíg a takarónk ér vagy tovább? Mire jó a hitel, mire kell spórolni?
Füstös Móni | 2014. október 31. 13:00
Azt mondják, a magyarok gyakran addig nyújtózkodnak, amíg a takarójuk ér, vagy még tovább. Milyen esetben van ez rendben, milyen célokra érdemes hitelt felvenni, és mire kell inkább előtakarékoskodni? Mi a helyzet akkor, ha félretennénk, de nincs miből? Utánajártunk.
Befalap Alig kapunk kamatot a pénzünk után – hogy kell okosan befektetni?
Füstös Móni | 2014. október 8. 06:01
A magyar lakosság számára szokatlanul alacsonyak a mostani bankbetéti kamatok, de az infláció is alacsony és ez a fontos, mert reálkamatot így is tudunk realizálni. Mit csináljunk, ha ez mégsem elég? Hogyan fektessük be a pénzünket okosan? A Privátbankár ezekről kérdezte Fáy Zsoltot, a MagNet Bank elnökét.
Pénzügyi szektor Megbüntették a Simon-ügy miatt a MagNet Bankot
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 29. 11:22
Az MNB 19 millió forint bírságot szabott ki a MagNet Bankra a Bissau-guineai útlevelek ügyében lefolytatott vizsgálat után.
Makro / Külgazdaság Egy vödör jeges víz vagy jótékonyság? Nem is olyan könnyű adományozni
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 12. 16:21
Az Ice Bucket Challenge felhívta a figyelmet a jótékonykodásra, de adományozni nem is olyan könnyű. Míg Magyarországon nem jellemző a rendszeres adományozás, mégis kialakult egy szűk réteg, akiknek egyre természetesebb a társadalmi felelősségvállalás. Amerikában már másik problémával néznek szembe: ott van egy réteg, akik rendszeresen adományoznak, de több szakértelem kellene hozzá.
Pénzügyi szektor Hogyan írjunk jó üzleti tervet?
Privátbankár.hu | 2014. június 30. 06:01
Az üzleti terv a cégek önéletrajza, de mikor kell írni és hogyan? Mi az aminek feltétlenül szerepelnie kell benne és mik azok a hibák, amiket el kell kerülni? Amikor a bankok a hitel nyújtásról döntenek, miket vesznek figyelembe? Utánajártunk.
Pénzügyi szektor Reagált a MagNet Bank a Simon-ügyre: új intézkedéseket vezetnek be
Privátbankár.hu | 2014. március 20. 13:53
A banktitok miatt az ügyfelekről nem nyilatkozik a bank, de bissau-guineai ügyfelek csoportjáról beszéltek, a papírjaikat nem találták hamisnak. Szigorítást vezetnek be bizonyos számlanyitásoknál.
Pénzügyi szektor Így is lehet bankolni: van róla fogalmad, mi történik a pénzeddel?
Füstös Móni | 2014. március 19. 06:05
Miért éri meg egy banknak egy kis biogazdaságot finanszírozni óriási multik helyett, akik jóval hamarabb, jóval nagyobb profitot termelnek? Mi a fontosabb: a környezetbarát üzemanyag vagy az élelmiszerhiány megszüntetése? Lehet-e a pénzügyi rendszert átláthatóbbá és fenntarthatóbbá tenni? Eldöntheti egy ügyfél, mennyit fizet a számlavezetésért?
Pénzügyi szektor Még több tér a közösségi bankolásnak! Tovább növekszik a MagNet Bank
Privátbankár.hu | 2013. április 11. 13:41
Az utóbbi hetek érdekes gazdasági híre volt, hogy a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. felvásárolta a Banco Popolare bankcsoport magyarországi leányvállalatát. Az első hallásra talán szokványosnak tűnő újdonság máris igen érdekes fénytörésben jelenik meg, ha jobban odafigyelünk a tranzakció résztvevőire. Nem egyszerűen azért, mert úgy tűnik, hogy “Dávid vásárol Góliáttól”, hanem azért is, mert szemtanúi lehetünk annak, hogyan hódít teret, ha apró lépésekkel is, egy új pénzügyi, banki gondolkodásmód az utóbbi évek válságától sújtott, és egyben fenntarthatóságában megkérdőjelezett hagyományos banki modellel szemben.
Friss
hírlevél
depositphotos