MagNet Bank
Személyes pénzügyek Egymás lábát tapossák a bankok, hogy olcsóbb lakáshitelt adhassanak, de ki tudott mindenki alá ígérni? 
Privátbankár.hu | 2024. február 16. 10:38
Februárban tovább vágják a kamatokat a bankok, már közelítik a 6 százalékot, de hol kaphatjuk most a legjobb ajánlatot?
Személyes pénzügyek Új befektetési lehetőségeket nyitnak a bankok 
Privátbankár.hu | 2023. december 17. 10:35
Mondhatni, hogy kivirágzott a betétpiac. A csökkenésnek indult jegybanki alapkamat és az ugyancsak szelídülni látszó infláció közös jótékony hatására a bankbetétek kamatai sokkal versenyképesebbé váltak az utóbbi hetekben. Vajon mit tehet ma a pénzével az, aki nem szeretne állampapírba fektetni?
Makro / Külgazdaság Léteznek tiszta energiatermelési technológiák is - mondta Budapesten Bertrand Piccard ökológus, felfedező 
Privátbankár.hu | 2023. november 2. 14:00
Exkluzív vendéggel reggeliztek a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezet tagjai. A Megnet Közösségi Ház volt a helyszín.
Pénzügyi szektor Matolcsy Györgyék odacsaptak egyet a MagNet Banknak is 
Privátbankár.hu | 2023. január 2. 10:23
Bírságot kapott a pénzintézet az MNB-től, voltak súlyosbító és enyhítő körülmények is.
Pénzügyi szektor Stratégia együttműködést kötött a MagNet és az SPB 
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 21. 16:33
Stratégiai együttműködést kötött a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. (MagNet) és az SPB Befektetési Zrt. (SPB), amelynek keretében az SPB befektetési tanácsadási és portfóliókezelési szolgáltatásokat nyújt a MagNet ügyfelei számára.
Pénzügyi szektor A MagNet Bank átvette a Sopron Bank fiókjait  
Privátbankár.hu | 2022. augusztus 14. 15:03
Az év második felétől a Sopron Bank fiókhálózatával beolvadt a MagNet Bank Pest megyei fiókhálózatába.
Személyes pénzügyek Nem tudják követni a bankok az MNB tempóját a személyi kölcsönöknél 
Privátbankár.hu | 2022. július 22. 11:58
A nyáron szép számmal lehet az infláció alatti hitelkamatokkal találkozni a személyi hitelek piacán, sőt a magasabb jövedelemmel rendelkező ügyfeleknek még egyszámjegyű, a jegybanki alapkamatnál is kisebb kamaton elérhető ajánlatok is vannak a piacon a money.hu Kamattükre szerint. A bankok ugyanis itt is csak részben tudják lekövetni az MNB kamatlépéseit, így a hitelezési marzs történelmi mélyponton van.
Személyes pénzügyek Felvásárolta a MagNet Bank a Sopron Bankot 
Privátbankár.hu | 2021. október 14. 11:34
A tranzakcióra még a Magyar Nemzeti Banknak rá kell bólintani. 
Vállalat 19 millió forint büntetőpénzt fizethet a Magnetbank 
MTI | 2020. június 4. 11:11
MNB-bírságot kaptak többek között a vállalatirányítással, az ügyfélcsoport képzéssel, egy átvett portfólió árfolyamkülönbözetének elszámolásával, illetve az értékvesztés meghatározásával kapcsolatban feltárt hiányosságok miatt.
Pénzügyi szektor Megbírságolták a MagNet Bankot 
Privátbankár.hu | 2019. június 28. 10:37
Több hiányosságot is talált az MNB.
Pénzügyi szektor Ahol tényleg megnézik, mire ad pénzt a bank – portré a MagNet alapítójáról, Fáy Zsoltról 
Privátbankár.hu | 2019. március 5. 06:06
Fillérre pontosan megtudhatják az ügyfelek, hogy a bank nyereségéből mennyi jut rájuk, ennek egytizedét pedig felajánlhatják egy alapítványnak vagy társadalmi szervezetnek. Többek között ezen az elven működik a MagNet Közösségi Bank, amely még egy sor egyéb dologban is különbözik a versenytársaitól. Az alapító, Fáy Zsolt, bízik abban, hogy az általa meghonosított újfajta szemléletet előbb-utóbb egyre többen elsajátítják.
KKV Ha az ötlet már megvan - hogyan legyünk egyéni vállalkozók? 
Gáspár András | 2018. november 23. 16:00
Hamarosan eléri a félmilliót az egyéni vállalkozók száma Magyarországon, egyre többen vágnak bele a vállalkozásba, hogy valóra – és jövedelemre – váltsák álmaikat, ötleteiket. Hiába tud azonban valaki mesteri üvegékszereket készíteni vagy profin szakszövegeket fordítani, egy vállalkozás beindításától sokan megijednek – összeszedtük a legfontosabb alapokat.
KKV Online számlanyitást vezetett be a vállalkozóknak az egyik bank 
Privátbankár.hu | 2018. november 21. 14:49
A MagNet Bank Merkúr számlacsomagját olyanoknak ajánlja, akik nem szeretnének egy perccel sem több időt tölteni vállalkozásuk startvonalán, és azt követően is törekednek a kényelemre.
Pénzügyi szektor Mi baja a civileknek? És hogyan lehet nekik segíteni? 
Füstös Móni | 2018. június 19. 06:03
Idén 46 millió forintot ajánl fel a MagNet Bank olyan szervezeteknek, amelyek valamilyen a társadalom szempontjából fontos munkát végeznek. A bank ügyfelei június 25-ig dönthetnek arról, hogy melyik társadalmi szervezet, mennyi pénzt kapjon. Ennek kapcsán Erős Barbarát, a MagNet Bank Civil és Közösségi kapcsolatok terület vezetőjét kérdeztük a Közösségi Adományozási Programról (KAP), a jövőbeli terveikről, a közösségiségről, és a társadalmi szervezetekről.
Pénzügyi szektor Komoly büntetést kapott a MagNet Bank  
Privátbankár.hu | 2018. május 28. 10:41
Több hiányosságot is talált az MNB a pénzintézetnél.
Személyes pénzügyek Egy életből lopott ötlet: megtakarítás annak, aki nem tud megtakarítani 
Füstös Móni | 2017. december 18. 06:03
A MagNet Bank néhány hónapja új megtakarítási termékekkel jött ki, amelyekkel rögtön be is zsebelték a magyar bankszektor legnívósabb díját. Nem csak a szakmai közönség, de az ügyfelek is nagyon szeretik az új termékeket, amelyekkel szinte játék a megtakarítás. Ez talán nem is meglepő, hiszen a fejlesztők éppen az ügyfél igényekből indultak ki, amikor megálmodták ezt az új terméket. Az év megtakarítási termékéről Szolnoki Lindát, a MagNet integrált ügyféltapasztalat területének vezetőjét és Gács Linda, IT fejlesztőt kérdeztük.
Pénzügyi szektor Viszlát, kockásfüzet! Nagy dobásra készül egy kis startup és egy bank 
Füstös Móni | 2017. november 13. 06:04
Rendkívüli együttműködés született egy bank és egy startup között. Annak ellenére, hogy két teljesen különböző világból jöttek, jól megtalálták a közös hangot akkor is, amikor most induló közös fejlesztésükről és a jövő kihívásairól beszéltek a Privárbankár.hu-nak. Szabó Mártonnal, a Koin ügyvezetőjével és Csákay Mátyással, a MagNet Bank informatikai vezetőjével beszélgettünk.
Pénzügyi szektor Értékalapú kommunikációval tarolt a MagNet Bank 
Privátbankár.hu | 2017. november 3. 08:50
Az idén a MagNet Bank vehette át az elmúlt egy év legkiválóbb online márkaépítési teljesítményéért járó Online Brand Excellence díjat.
Személyes pénzügyek Két magyar bank mindenkit beelőzött - beköszöntött a jövő 
Gáspár András | 2017. július 25. 14:45
Két magyar bank tényleg a startvonalon várta, hogy az MNB eldörrentse a pisztolyt, és azonnal elérhetővé tette az online számlanyitás lehetőségét (leendő) ügyfeleik számára. Megkérdeztük a többi bankot, náluk mikor lesz elérhető a szolgáltatás - van, ahol rögtön továbbgondolták a kérdést, és már hitelt is adnának az ügyfeleknek anélkül, hogy a bankfiókba kellene betenni a lábukat.
Pénzügyi szektor Szeretjük egymást! Nem mindegy, ki mosogat? Elmagyarázzuk, miért nem 
Füstös Móni | 2017. július 6. 06:06
A magyar nők 13,2 százalékkal keresnek kevesebbet ugyanazért a munkáért, mint a férfiak. A bérkülönbség és a munkaerő-piaci szegregáció egy része abból fakad, hogy az otthoni munkák oroszlánrésze a nőkre hárul. Olyan ártatlannak tűnő dolgok, mint hogy ki mosogat és ki viszi le szemetet, kemény munkaerő-piaci előnyöket és hátrányokat tudnak okozni. Az egyenlőség tehát otthon kezdődik és ez nem csak a nőknek fontos, hanem a férfiaknak, gyerekeknek, az egész társadalomnak.
Pénzügyi szektor Újabb bankot bírságolt meg a felügyelet 
Privátbankár.hu | 2017. június 13. 07:59
6,5 milliós büntetést kell a Magnet Banknak fizetnie jogszabálysértés miatt.
Pénzügyi szektor Ki kapjon 72 millió forintot? Így dönthetik el egy magyar bank ügyfelei  
Privátbankár.hu | 2017. május 16. 14:59
Idén is civil szervezeteknek ajánlja fel a nyereségének 10 százalékát a MagNet Bank.
Személyes pénzügyek A magyar bankszektorban is beköszöntött az új világ: itt az első fejlesztés 
Gáspár András | 2017. február 27. 06:10
Minden olyan tevékenységet, amit emberek végeznek és nem élvezik, azt robotoknak kell átadni - vallják az autokassza létrehozói, a MagNet Bank és a Számlázz.hu, arról a fejlesztésről, amit közösen vittek véghez a közelmúltban. Az autokassza iskolapéldája annak, hogy egy bank és egy fintech képes az együttműködésre – Magyarországon ilyet még senki sem csinált, pedig a jövő biztosan erről szól majd. Interjú Csákay Mátyással, a MagNet Bank informatikai vezetőjével és Stygár Lászlóval, a Számlázz.hu szolgáltatás-fejlesztési vezetőjével.
Pénzügyi szektor A kutyát sem érdekli az egyszerűsített bankváltás? 
Veres Patrik | 2016. december 13. 14:26
Az ügyfelek érdekében könnyítettek a lakossági számlaváltás feltételein, mégsem érdekli az embereket. Közel 10 millió ügyfél válthatna olcsóbb vagy előnyösebb számlacsomagra, de a roham elmaradt az első hónapban, szinte alig vágnak bele a számlatulajdonosok. Forrásaink szerint ennek az az oka, hogy az "egyszerűsítés" bonyolultabbá tette a folyamatot. A magáncsőd sorsára jut az egyszerűsített bankváltás is?
Pénzügyi szektor Nagy lépésre készül az egyik magyar bank 
Privátbankár.hu | 2016. december 1. 11:40
A MagNet bank egyébként is közösségi bank, tőkét is a közösségtől vonnának be - irány a tőzsde.
Személyes pénzügyek Mi jöhet a legjobb mobilalkalmazás után? 
Gáspár András | 2016. november 30. 11:00
Az emberek egyre kevésbé szeretnek bankfiókba járni, miközben világszerte fiatal programozók ezrei dolgoznak azon, hogy innovatív alkalmazásokkal minél nagyobbat harapjanak ki a bankok tortájából. Hogy a végén bebetonozzák magukat a fintechek vagy néhány botrány visszatereli az ügyfeleket a hagyományos szolgáltatókhoz, azt egyelőre nem tudni – addig viszont kellő elszántsággal és okos innovációval egy kis bank is elviheti a díjakat a nagyok elől. Interjú.
KKV Hogy lehet 60 napból egyet csinálni? A világsiker küszöbén egy magyar márka 
Füstös Móni | 2016. szeptember 30. 18:05
A Nanushka az egyik legsikeresebb magyar divatmárka külföldön, Sándor Szandra - a márka megálmodója és designere - pedig az egyik legsikeresebb magyar divattervező. Olyan világsztárok hordják Nanushka ruháit, mint Lucy Liu, Selma Blair és Charlize Theron. Ennek ellenére Sándor Szandra azt mondja, hogy a márka inkább itthon sikeres, külföldön nagyon kicsinek számítanak, de most jöhet az áttörés: leszerződtek egy nagy disztribútor céggel, kiváló pénzügyi konstrukciót indítottak el a MagNet Bank segítségével, növelik a gyártást és most esélyes, hogy nagy külföldi áruházakba is bekerülnek.
Személyes pénzügyek Iskolát finanszírozni is lehet jó üzlet 
Valkai Nikoletta | 2016. május 20. 06:06
Tudatos pénzbefektetést és felelős megtakarítást jelentenek a MagNet Bank közösségi célokat támogató programjai. A pénzintézetnél elhelyezett pénzbetétek révén ugyanis a bank forrást biztosít egy-egy olyan előremutató helyi projektnek, amelyet maga a betétes választhat ki a programban résztvevő ügyletek közül. Így akár egy szülő betételhelyezéssel gyereke iskolájának hiteltörlesztését segíti.
Személyes pénzügyek Mikor éri meg átülni egy elektromos autóba? Kiszámoltuk 
Füstös Móni | 2015. október 13. 06:03
A legtöbben azt gondolják, hogy az elektromos autó egy konzervdoboz méretű akkumulátoros autó, amivel jó esetben az utca végi kisboltig lehet elgurulni és vissza, pedig a technológia már régen nem itt tart. Azokban az országokban, ahol elterjedt az elektromos autózás, észre sem lehet venni az utcán, hogy nem benzines autók járnak, hiszen ugyanúgy néznek ki az autók, mint bárhol máshol, egy különbség van, nincs benzingőz és nincs hangzavar. Sebestyén Istvánt, az Everda Kft. vezetőjét és a Magyar Villanyautó Klub elnökét kérdeztük az elektromos autózás jövőjéről, a lehetőségekről Magyarországon és az árakról, költségekről, megtérülésről.
Pénzügyi szektor Nem a szemétdombon akarok kakaskodni, a jók közt akarok a legjobb lenni - interjú 
Füstös Móni | 2015. augusztus 11. 06:04
A Zsidai család 33 éve foglalkozik gasztronómiával, a válság évei alatt öt új éttermet nyitottak. Történetük azonban nem csak emiatt izgalmas, a családi vállalkozásként működő cég 15 éve ugyanannál a bankárnál bankol úgy, hogy bankot is váltottak azért, hogy együtt dolgozhassanak Zentai-Buday Edinával. Hogyan alakul ki ilyen partneri viszony? Hogyan kell a válságban növekedni?
Pénzügyi szektor Újabb milliós bírságot kapott a magyar bank 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 7. 10:53
5,5 millió forintos bírságot kapott a MagNet Bank az ügyfelek tájékoztatásával összefüggő és egyéb jogsértések miatt.
Pénzügyi szektor Mi van, ha az ügyfél dönt a bank nyereségéről? Itt az eredmény 
Privátbankár.hu | 2015. július 20. 13:33
Nyolcvan civil szervezet részesült abból a közel 23 millió forintból, amit a MagNet Bank ügyfelei osztottak szét a Bank elektronikus felületein keresztül az általuk kiválasztott civil szervezetre leadott szavazataikkal. Közel 30 ezer ügyfél rendelkezhetett. 27 alapítvány és egyesület kapta meg az általa igényelt összeg 100 százalékát, 7 szervezet pedig nagyon közel került hozzá. Hat év alatt eddig több mint 157 millió forintot kaptak így a MagNettől a civilek.
Pénzügyi szektor Nem minden cég a focisták mezén akar díszelegni - interjú 
Füstös Móni | 2015. június 5. 06:05
A Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen (NANE) Egyesület a fennálló a rendszer kritikáját fogalmazza meg és mint a társadalomkritikus civilszervezetnél általában, a projektek finanszírozása nem könnyű. Szerencsére a cégek egyre többször keresik meg őket, támogatják őket és közös projekteket indítanak. Legutóbb néhány hete a MagNet Bankkal indítottak közös kampányt, erről és a civilszervezet életéről Tóth Györgyit, a NANE elnökét kérdeztük.
Pénzügyi szektor Így lesz egy takarékszövetkezetből középbank 
Privátbankár.hu | 2015. május 13. 13:44
Huszadik születésnapját ünnepli idén az első magyar közösségi bank, a MagNet, amelynek tavalyi adózott eredménye elérte a 256 millió forintot.
Személyes pénzügyek Ezek a bankok nem adnak lakossági hitelt 
Nagy László Nándor | 2015. május 10. 15:30
Miközben a hírek hitelkiváltó versenyről szólnak, az eredeti fél éves pauza helyett további egy éven keresztül, 2016 tavaszáig nem hitelezi a lakosságot a MagNet Bank. Továbbra sem kínál jelzáloghitelt az AegonHitel és a KDB Bank sem.
Pénzügyi szektor Így kell a sarki pékségből megépíteni a Duna Plazát - interjú 
Füstös Móni | 2015. április 15. 06:06
Tizenkét éve indult a cég egy fizikoterápiás géppel, ma Budapest egyik legmenőbb fitnesztermével, az Oxygen Wellness-szel versenyeznek. Hogy érték ezt el? Hogyan kell néhány év alatt a sarki pékségből Duna Plazává fejlődni? Erről kérdeztük Eiles Tibort, az F&M Fitness and More és Magyar Mátyást, a Fájdalom Ambulancia vezetőjét.
Pénzügyi szektor Mi alapján válasszunk bankszámlát? 
Privátbankár.hu | 2015. január 9. 06:02
Még nincs bankszámlám, de szeretnék nyitni, mi a teendő ilyenkor? Már van bankom, de nem szeretem, érdemes máshol számlát nyitni? Mit kell ilyenkor egyáltalán figyelembe venni, mi alapján döntsek?
Pénzügyi szektor Itt a második magyar bank, amelyik nem hitelez 
Nagy László Nándor | 2014. december 30. 13:35
Második kisbankként ideiglenesen a KDB Bank sem nyújt jelzáloghitelt lakossági ügyfeleinek. A bank semmilyen indoklást nem fűzött az intézkedéshez, amely ugyanakkor azt jelzi, hogy az átalakuló bankrendszerben komoly koncentráció várható, hiszen a kicsik nem tudják majd fenntartani bizonyos üzletágaikat.
Pénzügyi szektor Amíg a takarónk ér vagy tovább? Mire jó a hitel, mire kell spórolni? 
Füstös Móni | 2014. október 31. 13:00
Azt mondják, a magyarok gyakran addig nyújtózkodnak, amíg a takarójuk ér, vagy még tovább. Milyen esetben van ez rendben, milyen célokra érdemes hitelt felvenni, és mire kell inkább előtakarékoskodni? Mi a helyzet akkor, ha félretennénk, de nincs miből? Utánajártunk.
Pénzügyi szektor Óriási meglepetés: egy bank elhagyja a lakossági hitelpiacot! 
Privátbankár.hu | 2014. október 27. 19:29
A Magnet Bank meghatározatlan ideig nem értékesíti számos hiteltermékét. Az indoklás szerint az új fogyasztóvédelmi szabályokra készülnek - azok azonban csak januártól lépnek életbe.
Befektetési alapok Alig kapunk kamatot a pénzünk után – hogy kell okosan befektetni? 
Füstös Móni | 2014. október 8. 06:01
A magyar lakosság számára szokatlanul alacsonyak a mostani bankbetéti kamatok, de az infláció is alacsony és ez a fontos, mert reálkamatot így is tudunk realizálni. Mit csináljunk, ha ez mégsem elég? Hogyan fektessük be a pénzünket okosan? A Privátbankár ezekről kérdezte Fáy Zsoltot, a MagNet Bank elnökét.
Pénzügyi szektor Megbüntették a Simon-ügy miatt a MagNet Bankot 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 29. 11:22
Az MNB 19 millió forint bírságot szabott ki a MagNet Bankra a Bissau-guineai útlevelek ügyében lefolytatott vizsgálat után.
Makro / Külgazdaság Egy vödör jeges víz vagy jótékonyság? Nem is olyan könnyű adományozni 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 12. 16:21
Az Ice Bucket Challenge felhívta a figyelmet a jótékonykodásra, de adományozni nem is olyan könnyű. Míg Magyarországon nem jellemző a rendszeres adományozás, mégis kialakult egy szűk réteg, akiknek egyre természetesebb a társadalmi felelősségvállalás. Amerikában már másik problémával néznek szembe: ott van egy réteg, akik rendszeresen adományoznak, de több szakértelem kellene hozzá.
Pénzügyi szektor A bankelnök, aki kimondta: a devizahitel rossz termék 
Füstös Móni | 2014. augusztus 19. 09:59
Ki tudná megvenni az MKB Bankot az államtól? Miért fontos, hogy magyar kézben legyen a bankszektor jelentős része? Mekkora része legyen állami kézben és mekkora magántulajdonban? Kell-e a bankszektort szigorúbban szabályozni? Fáy Zsoltot, a MagNet Bank Igazgatóságának elnökét kérdeztük, aki azt is elmondta, hogy egyetért a devizaadósok segítésével, de szerinte már régen meg kellett volna lépni.
Pénzügyi szektor Hogyan írjunk jó üzleti tervet? 
Privátbankár.hu | 2014. június 30. 06:01
Az üzleti terv a cégek önéletrajza, de mikor kell írni és hogyan? Mi az aminek feltétlenül szerepelnie kell benne és mik azok a hibák, amiket el kell kerülni? Amikor a bankok a hitel nyújtásról döntenek, miket vesznek figyelembe? Utánajártunk.
Pénzügyi szektor Idén kik KAP-nak 39 milliót? 
Privátbankár.hu | 2014. május 29. 12:01
A bankok keresnek rajtunk. Hát persze. Különben miért is működnének? Kíváncsi lenne, mennyit? Kíváncsi lenne, mi lesz a nyereséggel? A MagNet Bank ügyfeleinek nem is kell kíváncsiskodniuk! A bank nyereségének 10 százalékáról egyenesen ők döntenek, idén már ötödik alkalommal.
Pénzügyi szektor Vizsgálódik a jegybank a bissau-guineai útlevelek ügyében  
Privátbankár.hu | 2014. március 27. 15:45
Helyszíni célvizsgálatot indított a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. székhelyén - az elmúlt napokban a nyilvánosság elé került - egyes bissau-guineai, illetőleg egyéb külföldi állampolgárságú természetes személyek bankszámla-nyitásaival kapcsolatban - közölte az MNB.
Pénzügyi szektor Reagált a MagNet Bank a Simon-ügyre: új intézkedéseket vezetnek be 
Privátbankár.hu | 2014. március 20. 13:53
A banktitok miatt az ügyfelekről nem nyilatkozik a bank, de bissau-guineai ügyfelek csoportjáról beszéltek, a papírjaikat nem találták hamisnak. Szigorítást vezetnek be bizonyos számlanyitásoknál.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG