3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Bankszövetség elnöke szerint az autóhitelesek terheit is csökkenti az elszámolás. A Lízingszövetség szerint 10 százalékkal.

Patai Mihály, a Bankszövetség elnöke indokoltnak és helyesnek nevezte az árfolyamkockázat kivezetését a lakossági jelzáloghitelezési piacról, és arra hívta fel a figyelmet, hogy az elszámolás az autó- és fogyasztási hitelesek terheit is enyhíti.

Patai az elmúlt napok devizapiaci eseményeire reagálva elmondta: a svájci jegybanknak az alpesi deviza árfolyamküszöbének eltörlését követő árfolyamváltozások igazolták, hogy indokolt és helyes döntés volt az árfolyamkockázat kivezetése a lakossági jelzáloghitelezési piacról, amiben a bankszektor szorosan együttműködött és együttműködik ma is a jegybankkal és a kormánnyal.

Ennyivel csökkenhet

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az autó- és fogyasztási hitellel rendelkezőket a törvények ugyan nem mentesítették az árfolyamkockázattól, de az elszámolás során ők is átlagosan 25 százalékos könnyítésben részesülnek, ahogy ezt több kormányzati forrás is megállapította.

Az elszámolási folyamat során a bankok jelentős terheket viselve könnyítenek ügyfeleik fizetési kötelezettségein. Ez a szektor mérlegfőösszegének egyharmadát kitevő plusz teher jól mutatja, hogy a bankok részvétele a devizahiteles gondok enyhítésében rendkívüli mértékű - hangsúlyozta Patai Mihály.

Mit mond a Lízingszövetség?

A lízingkonstrukcióknál a következő hónapokban várható elszámolás szerződésenként körülbelül 10 százalékos kompenzációt eredményez majd, ami ellensúlyozhatja a svájci frank árfolyamának mostani, jelentős emelkedését - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség főtitkára az MTI érdeklődésére.

250 ezer szerződést, 300 milliárd forintos állományt érint a svájci frank árfolyamának emelkedése.A z érintett szerződések értéke átlagosan 1,2 millió forintot tesz ki, körülbelül negyedük 2015 végéig kifut, mintegy 30 százalékuk pedig 2016 végéig zárul le.

Forduljanak a lízingcégükhöz!

A Magyar Lízingszövetség arra kéri a svájci frank drágulása miatt esetlegesen fizetési nehézségekkel szembesülőket, hogy egyeztessenek a lízingcégekkel, amelyek megoldást igyekeznek nyújtani a felmerülő problémákra - tette hozzá.

A főtitkár kiemelte: "tagvállalataink több megoldást is nyújtanak ilyen esetekre, különféle fizetési könnyítésekkel, például átütemezéssel, futamidő-hosszabbítással orvosolható az átmeneti fizetési nehézség". Lévai Gábor végezetül hangsúlyozta: a lízingcégek felhívják a figyelmet arra, a finanszírozók elemi érdeke az, hogy az ügyfelek teljesíteni tudják fizetési kötelezettségeiket.

 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Hatalmas osztalékot fizet az OTP és nagy uniós felvásárlásra készül a bank
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:17
Vételi ajánlatot tettek az egyik uniós országban.
Pénzügyi szektor Elkerekedik a szeme, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 07:25
Minimálisan gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Az MNB szigorú szemével ráncba szedte a gyorskölcsönzőket
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:44
Hatékony, „puha" eszközök bevetésével az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta.
Pénzügyi szektor Hoppon maradnak Mészáros Lőrinc bankjának befektetői
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:57
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank. De ez nem feltétlenül rossz hír.
Pénzügyi szektor Erste-ügyfél? Akkor figyeljen, fontos bejelentést tett a bankja
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:06
Megszűnik az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás.
Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
Pénzügyi szektor Csütörtökön talán valami csodára készül a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 07:18
Erősödött kissé a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Nem „gyengeelméjűek" az elemzők – tudhattuk meg a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 10. 15:01
Szabó Balázs, a Hold Alapkezelő vezérigazgatója - többek között - az extremitásokról is beszélt a Klasszis Klub Befektetői Univerzum című rendezvényén.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG