Lízingszövetség
Pénzügyi szektor Lízingpiac: az autóknál kitart a lendület, de a kulcságazat gyengélkedik 
Privátbankár.hu | 2024. május 8. 12:54
Jól alakultak a magyar lízingpiac első negyedéves eredményei, de kettősség is látható.
Makro / Külgazdaság Átlagban 3 milliót lízingből fizetnek a hétüléses autókat vevők 
Csabai Károly | 2020. február 18. 10:57
Ami a 2,5 millió forintos nagycsaládosi támogatással együtt azt jelenti, hogy átlagban 5,5 millióba kerülő személygépkocsit vásárolhatott az a mintegy 1800 família, amely kérelmét 2019 végéig kedvezően bírálták el a lízingcégek. Ennyiből zömében Daciákhoz, esetleg alacsonyabb kategóriájú Opelekhez, Citroenekhez lehet hozzájutni.
Személyes pénzügyek Nagycsaládosok autóvásárlási programja: ráharaptak a lízingre  
Privátbankár.hu | 2020. január 23. 09:24
Tavaly decemberben napi átlagban 22 család igényelt lízingfinanszírozást az állami támogatással megvehető hétüléses autójára - közölte a Magyar Lízingszövetség. A decemberi finanszírozott összeg 1,94 milliárd forintra rúgott.
Személyes pénzügyek Már 3 milliárd forintot adtak a lízingcégek a nagycsaládos autókra 
Privátbankár.hu | 2019. december 20. 10:53
A nagycsaládosoknak indított állami autóvásárlási programban a lízing is „milliárdos” szerepet kapott – közölte a Magyar Lízingszövetség.
Személyes pénzügyek Mi történt és mi lesz az autó- és lízingpiacon? 
Privátbankár.hu | 2019. november 22. 10:15
Az idén várható 10 százalékos növekedés után jövőre inkább 5 százalékos bővülés várható a magyar lízingpiacon a Magyar Lízingszövetség előrejelzése szerint. A lassuláshoz hozzájárul majd a visszafogottabb GDP-bővülés és a beruházási kedv. Az új uniós kibocsátási normák egyelőre kiszámíthatatlan hatása miatt nehéz megmondani, milyen eredményeket produkál majd az autópiac és az autófinanszírozás. A növekedést segítik a továbbra is alacsony kamatok, és a kis- és középvállalkozásoknál látható finanszírozási igény.
Vásárló 18 ezer kocsi kelhet el a nagycsaládosok rohamában a lízingszövetség szerint 
Privátbankár.hu | 2019. július 5. 07:38
35-40 százalékuk lízingkonstrukció keretében kerülhet a gazdájához.
Vásárló Orbánék ajándéka az autópiacon is fordulatot hozhat 
Privátbankár.hu | 2019. április 7. 10:31
A Lízingszövetség szerint a nyár közepétől elérhető, nagycsaládosoknak szóló autóvásárlási támogatás plusz keresletet hozhat a lendületesen növekvő autópiacra és a lízingfinanszírozásban is bővülést eredményezhet. A gépjármű-kereskedők a családokat célzó programmal készülnek az új időszakra.
Vásárló Robbanás a magyar autópiacon - most lett elegünk a csotrogányokból?  
Privátbankár.hu | 2018. május 3. 10:30
Áprilisban folytatódott az újautó-piac növekedése: több mint 12 ezer autó került az utakra, ami kiugró, 39 százalékos növekedést jelent egy év alatt. A járművek 40 százalékát már lízingből veszik a magyarok.
KKV Hatalmas robbanás: már tudjuk, mitől van ekkora beruházási kedve a magyar cégek  
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 31. 11:26
Jelentős növekedést ért el az európai és a hazai lízingpiac.
Személyes pénzügyek A lízingszövetség üdvözli a forintosítást 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 19. 16:52
A Lízingszövetség üdvözli az autóhitelek forintosításáról létrejött megállapodást, a felvállalt terheket kezelhetőnek látják.
Pénzügyi szektor Lízingcégek kivonulását hozza az autóhiteles elszámolás 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 18. 16:15
 
Személyes pénzügyek Azt hitted, nem vehetik el az autód? Nagyon tévedsz 
Privátbankár.hu | 2015. július 12. 12:58
A lízingtársaságok továbbra is van lehetőségük a finanszírozott járművek visszavételére a Kúria döntése ellenére is.
Pénzügyi szektor Ezért a hitelért most nagyon tolonganak a cégek 
Nagy László Nándor | 2015. június 17. 14:28
A makrogazdaság bizonytalansága ellenére jól megy a lízingcégeknek: a hazai finanszírozott összeg 20 százalékkal nőtt, míg az európai lízingcégek 6,4 százalékkal több üzletet kötöttek az év első három hónapjában, mint 2014-ben.
Pénzügyi szektor Legalább az adóhátrány miatt nem mennek tönkre a lízingcégek 
Nagy László Nándor | 2015. június 14. 18:00
A gazdasági bizottságon is átment az a módosító indítvány, amely a korábban a Privátbankár.hu által is felvetett versenyhátrányt megszünteti a bankadó tekintetében hitelintézetek és a lízingcégek között. A lízingszakma bankadó-terhelése így jövőre 45 százalékkal csökkenhet.
Pénzügyi szektor Felrúgja a kormány az EBRD-megállapodást? 
Nagy László Nándor | 2015. május 21. 20:38
A szabályozók az utolsó kenetet is feladhatják a lízingcégeknek, ha a bankadó-csökkentése nem lesz érvényes rájuk - amint az adótörvények jövő évre vonatkozó terveiben szerepel. Egyes nézetek szerint ezzel a kormány felrúgja az EBRD-megállapodást.
Pénzügyi szektor Megugrott lízingpiac: hova mehet majd több pénz? 
Privátbankár.hu | 2015. május 19. 14:55
Az év első három hónapjában tovább nőtt a magyarországi lízingpiac, a finanszírozott összeg 107 milliárd forintot tett ki, ami több mint 20 százalékos növekedés éves összevetésben - közölte a Magyar Lízingszövetség.
Pénzügyi szektor Pénzt kapnak vissza az ügyfelek - fizetnek a lízincégek 
Nagy László Nándor | 2015. február 24. 16:20
A működő lízingcégek eleget tesznek elszámolási kötelezettségüknek, a visszaírt összegek után a svájci frank megugrása ellenére kisebb lehet a törlesztőrészlet. A lízingpiacot az NHP-hajtja, szép remények vannak a piacon.
Pénzügyi szektor El sem hiszi, mitől pörög a gépjármű-kereskedelem 
Privátbankár.hu | 2015. február 2. 16:26
A jegybanki hitelprogram nyomja a haszongépjármű-vásárlásokat, ezért a lízingcégek jó évben reménykednek.
Pénzügyi szektor Autóhiteled van? Akkor ennek örülni fogsz 
Privátbankár.hu | 2015. február 2. 15:30
A svájci frank árfolyama már "csak" 11 százalékkal haladja meg a januári szintet, így az autósok csak ekkora törlesztőrészlet-emelkedést tapasztalnak majd a februári törlesztőben. Májustól az elszámolás miatt ugyanakkor - a jelenlegi árfolyammal számolva - nagyjából 10-15 százalékkal még így is csökkennek a törlesztőrészletek - nem a februári, hanem a jóval kisebb januári szinthez képest.
Pénzügyi szektor Az autóhiteleknél is 20-25 százalék lehet az elszámolás utáni tehercsökkenés 
Nagy László Nándor | 2015. január 22. 06:08
A lízingszerződések esetében 20-25 százalék lehet az elszámolás utáni tehercsökkenés, ez kompenzálhatja a frank árfolyamának megugrását. Az autóhiteles probléma ma lényegesen kisebb lenne, ha a GVH 2006-ban nem zárkózik el a piaci önszabályozástól.
Pénzügyi szektor Jó hír az autóhiteleseknek: ennyivel lesz nekik könnyebb 
Privátbankár.hu | 2015. január 19. 17:48
Bankszövetség elnöke szerint az autóhitelesek terheit is csökkenti az elszámolás. A Lízingszövetség szerint 10 százalékkal.
Vásárló Olcsóbbak lettek a kocsik az autószalonokban 
Privátbankár.hu | 2014. december 17. 15:51
Öt éve tartó trend tört meg: az idei negyedévben nem drágultak tovább a gépkocsiárak Magyarországon. Ennek ellenére a Lízingszövetség óvatos: bár sok jel mutat abba az irányba, hogy tovább bővülhet az autókereskedelem (és így a lízing), az idei 21 százalékos bővülést utolérni szerintük nehéz lesz.
Vásárló A Lízingszövetség kiszámolta, mennyi pénz jár vissza az autóhiteleseknek 
Privátbankár.hu | 2014. október 26. 11:06
A jegybank elszámolási képlete híján és az eltérő lízingszerződések miatt nehéz pontos összegeket kalkulálni, mennyi járhat vissza az autóhiteleseknek, a Magyar Lízingszövetség szerint egyelőre azt lehet mondani, hogy reálisan a kihelyezett összeg 10-20 százalékát kaphatja vissza egy-egy lízingadós.
Pénzügyi szektor Autóhitelesek: nem milliók, 200-300 ezer jöhet csak vissza 
Privátbankár.hu | 2014. október 16. 13:24
A folyósítási összeg 20 százaléka, átlagosan 220 ezer forint járhat vissza az autóhiteleseknek - közli a Lízingszövetség számításait egy szakmai blog.
Pénzügyi szektor A devizahiteles törvény és az autóvásárlás: hányan futhatnak a pénzük után? 
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 2. 11:08
Lassan megáll a lízingpiac visszaesése - már csak a korábbi autófinanszírozási boom kapcsán kötött szerződések miatt csökken az állomány. A Lízingszövetség fenntartja, legalább 100 milliárdba kerül majd a devizahiteles törvény - a kis, bizonytalan tőkehelyzetű finanszírozóknál néhány ezer szerződés volt. Nem biztos, hogy mind vissza tudja adni a pénzt az autólízingelőknek.
KKV Robbanás a járműiparban: egy szegmensben megugrottak az eladások 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 31. 10:09
A magyarországi autópiac épp csak kezd "magához térni", a tágabban vett járműpiac egyik kevésbé ismert szegmense, a traktorértékesítés azonban már erőteljesen bővült az idei első hét hónapban - derül ki a Magyar Lízingszövetség által közzétett adatokból.
Pénzügyi szektor Eltűnnek a lízingcégek - figyelmeztet a szövetség 
Privátbankár.hu | 2014. július 18. 13:40
Súlyos zavarokat okozhat a gépjárműhitelekkel és gépjárműlízinggel foglalkozó hazai társaságok (lízingcégek, pénzügyi vállalkozások) működésében a devizaalapú finanszírozási szerződések rendezésére irányuló új szabályozás. A Magyar Lízingszövetség álláspontja szerint a törvényalkotók nem fordítottak figyelmet a jelzálog alapú lakásfedezetű devizahitelezés és a lízingkonstrukciók megkülönböztetésére.
Makro / Külgazdaság Csődöt mond a csődtörvény? Mit hozhatnak az új szabályok? 
Nagy László Nándor | 2014. május 13. 11:00
A csődtörvény továbbra sem oldja meg azt a problémát, hogy hazánkban alig akad valódi csődeljárás - a csődöt a végelszámolások elhúzására használják. A szabályozás számos területen problémákat okoz.
Pénzügyi szektor Lízingszövetség: tovább él a tartós bérlet 
Privátbankár.hu | 2014. március 12. 16:26
Nem szabad túlzottan leegyszerűsíteni a ptk. új, lízingre vonatkozó paragrafusait - figyelmeztet néhány vélemény kapcsán a Magyar Lízingszövetség. Ennek nyomán a társaság fontosnak tartja jelezni: nem kopik ki a piacról az operatív lízing és a tartós bérlet.
Pénzügyi szektor Az NHP fellendítheti a lízingpiacot 
Nagy László Nándor | 2014. február 25. 10:01
Ténylegesen elviheti a kisebb cégekhez az MNB Növekedési Hitelprogramját az, hogy januártól immár lízingfinanszírozás keretében is elérhetővé vált az új olcsó refinanszírozási forrás.
Pénzügyi szektor Kongatják a vészharangot: veszélyben a magyar lízingpiac 
Privátbankár.hu | 2014. február 11. 12:00
Ellehetetleníti az ingóságok finanszírozását, lízingelését, ha a törvény szerint márciustól életbe lépnek a a hitelbiztosítéki nyilvántartásnak az új polgári törvénykönyvben történő szabályozási feltételei. A fentiek miatt a Lízingszövetség és az új rendszert kezelő Magyar Országos Közjegyzői Kamara a rendszer elindulásának egy éves elhalasztását javasolja – hangzott el a Lízingszövetség sajtótájékoztatóján.
Pénzügyi szektor Szinte mindenki gondolkodás nélkül ugrott bele az autóhitelekbe 
Privátbankár.hu | 2012. február 14. 15:27
Az utóbbi 6 év során a magyarok mintegy 1 600 milliárd forint hitelt vettek fel autóvásárlásra, a hitel kiválasztására a vásárlók zöme alig 1-2 órát fordított, és azt a hitelt vette fel, amelyet először talált. A többség ma már több időt szánna a hitelekkel kapcsolatos informálódásra, és a bankoknál is tájékozódnának a lehetőségekről.
KKV Az adójogszabályok erősíthetik idén az új autók piacát 
Privátbankár.hu | 2012. január 5. 12:47
A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének várakozásai szerint az idén 15 százalékkal 52 ezerre nő a forgalomba helyezett új autók száma. Az egyesület szerint az új adójogszabályok segíthetik a gépjármű kereskedelem lassú kilábalását, a gyenge forint azonban hátráltathatja ezt a folyamatot.
Pénzügyi szektor Új elnöke van a Lízingszövetségnek 
Privátbankár.hu | 2011. november 15. 15:05
2011. november 11-ei közgyűlésén új elnököt, alelnököt és elnökségi tagokat választott a Magyar Lízingszövetség. Az új elnök - aki már 2010 óta az elnökség tagja - Hanczár Zsolt, az UniCredit Leasing üzlet- és termékfejlesztési vezetője lett.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG