<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A DRB bankcsoport vállalati ügyfeleinek több mint fele az elmúlt másfél hónapban új számlavezetőt volt kénytelen választani magának. Melyek a legkedveltebb bankok a DRB pórul járt vállalati ügyfeleinek szemében? Hová tették pénzüket ezek a cégek?

 

Másfél hónappal a Buda-Cash brókerház és az érdekeltségi körébe tartozó DRB bankcsoport bankjainak bukása után a Bisnode Magyarország Kft. gyorselemzésében a bankcsoport vállalatai ügyfeleinek új bankszámlanyitási preferenciáit vizsgálta.

 

A DRB bankcsoport bankjainál összesen 7639 vállalkozás vezetett számlát március elején, amikor az MNB visszavonta a brókerbotrányban érintett 4 bank engedélyét. A 7639-ből csaknem 5700 cég kizárólag a DRB bankcsoport ügyfele volt, más banknál nem vezetett számlát.

A Bisnode elemzése szerint a DRB bankcsoport vállalati ügyfélállományának mindössze 57%-a nyitott új bankszámlát valamely hitelintézetnél a vizsgált másfél hónapos időszakban. Elsőre ez a szám rendkívül alacsonynak tűnhet, ám ha figyelembe vesszük, hogy azoknak a vállalkozásoknak, akik nem nyitottak új bankszámlát március eleje óta, csaknem a fele már rendelkezett korábbról más hitelintézeteknél aktív bankszámlával, máris sokkal szebb képet kapunk.

Forrás: Bisnode

Hova máshova? Akik nyertek

Az új bankszámlát nyitó vállalkozások körében végzett vizsgálat során kiderült, hogy a számlanyitások számát tekintve az OTP Bank Nyrt. volt a legnépszerűbb a korábbi DRB ügyfelek körében, több mint 1250 új bankszámlával. A K&H Bank Zrt. 840 új számlájával került a második helyre, a dobogó harmadik fokát pedig a Raiffeisen Bank Zrt. szerezte meg 360 új bankszámlával.

A 10 országosan legnépszerűbb bank

A három legnépszerűbb bank nem okozott nagy meglepetést, hiszen országos viszonylatban is ők uralják a dobogó 3 fokát a március óta nyitott vállalati bankszámlák terén.

A nagy meglepetés

A kilencedik és tizedik helyet elérő takarékszövetkezetek voltak (HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet és Szigetvári Takarékszövetkezet), akik a DRB károsultak körében jelentős – 3-3%-os – népszerűségnek örvendtek, jócskán meghaladva ezzel az országosan elért 1% körüli részesedésüket a számlanyitások számát illetően.

A legnépszerűbb bankok a DRB-ügyfelek körében

Az elemzésből az is kiderült, hogy míg a vizsgált időszak alatt nyitott összes bankszámla 27%-át adják a volt DRB-csoport vállalati ügyfeleinek új számlái, addig ennél a két takarékszövetkezetnél az összes új számlanyitás 70 (Szigetvári Takarékszövetkezet) illetve 86%-át (HAJDÚ TAKARÉK Takarékszövetkezet) a korábbi DRB ügyfelek tették ki.

Nem mindegy a méret

A számlanyitások számán felül érdemes azt is megvizsgálni, hogy a különböző jellemzőkkel rendelkező cégek mely bankokat részesítették előnyben. Az elemzésből látható, hogy a DRB ügyfelek közül elsősorban a kis-és közepes árbevételű vállalkozások választották az OTP Bank Nyrt-t számlavezetőnek, míg az 500 millió Ft éves árbevétel feletti vállalkozások körében már a K&H Bank Zrt. vette át az első helyet. Hasonló népszerűségnek örvendett az OTP a maximum 50 alkalmazottat foglalkoztató cégek körében, míg az 50 fő feletti vállalkozásoknál ugyancsak a K&H végzett az élen, az OTP a Raiffeisen Bank Zrt. mögé szorult a dobogó harmadik helyére.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Téved, aki azt hiszi, a kamatstopnál nincs jobb megoldás
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 11:02
Még a kamatstopban beégetett törlesztőrészletnél is kisebb törlesztőrészlet-ajánlatot kaphatnak a változó kamatozású kölcsönnel rendelkezők annak köszönhetően, hogy az új hitelek kamatfelára töredékére esett a korábbiaknak. A referenciakamatok eltérő mértékű emelkedése miatt több esetben a végig fix hitelek kamatai ma már alacsonyabbak, mint a hosszabb időre fixált hiteleké – de gyorsan lépni kell.
Pénzügyi szektor Lapunknak eltitkolta, másnak kiadta a pénzmosási adatokat a Pénzügyminisztérium
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 18:21
Rengeteg a gyanús eset, alig győzik jelenteni a pénzügyi szolgáltatók.
Pénzügyi szektor Még várat magára a Revolut leánybankká alakulása 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:55
Az MNB adott ki erről egy állásfoglalást.
Pénzügyi szektor Vesztesek és nagy nyertesek: mi történt a hazai befektetési alapok piacán tavaly?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 17:19
A Bamosz tagok 7851 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, összesen pedig 14 százalékkal nőtt az alapokban kezelt vagyon egy év alatt.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Pénzügyi szektor Brutálisan megdrágultak a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 12:39
Alig több mint két hónap alatt ötödével emelkedtek a korábban legkeresettebbnek számító, 10 éves kamatperiódusra kínált jelzáloghitelek top-kamatai.
Pénzügyi szektor Kitűnően zárta az évet a svájci jegybank
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 09:03
A nyereség egy részét kötelezően fizeti be a központi és tartományi költségvetésekbe.
Pénzügyi szektor Megvan, miért kell a vállalkozóknak a Gránit Bankba utalni a pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 13:11
Röviden: mert rendkívül kedvező ajánlatot kaptak.
Pénzügyi szektor Idén sem vár könnyű év a HR szakmára
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:03
Viharos, lezárásokkal és újranyitásokkal nehezített évet hagytunk magunk mögött, és könnyen elképzelhető, hogy 2022 sem lesz könnyebb - véli a K&H HR igazgatója.
Pénzügyi szektor Óriási átalakulás a lízingpiacon: Euroleasing néven folytatják a Bankholding lízingcégei
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 14:01
Nagy fúzióval indul az év.
hírlevél
Ingatlantájoló