Bisnode
KKV Adószám keresés egyszerűen! 
Márkázott tartalom | 2020. június 26. 10:09
Nem tudja a partnere adószámát? Az alábbiakban 3+1 lehetőséget ismertetünk, amellyel gyorsan és egyszerűen hozzájuthat a megfelelő információkhoz.
Vállalat Tovább fogynak a működő cégek az országban, Tolna lett a felszámoláskirály 
Privátbankár.hu | 2019. május 3. 19:30
Úgy néz ki, tartósan félmillió alatt ragad az aktív hazai cégek száma. A vállalkozások kétötöde 2019 első negyedévében a fővárosban működött, ahol negyvenötször több volt belőlük, mint a sereghajtó Nógrád megyében. Tolnában eközben majdnem két és félszeresére ugrott a felszámolt cégek száma.
Vállalat Notórius késők és rendesen fizetők – kik futhatnak a pénzük után? 
Privátbankár.hu | 2019. január 21. 20:19
Javult 2018-ban a határidőre kifizetett számlák aránya, sőt az átlagos késedelem is rövidült két nappal. A javulás annak fényében még értékesebb, hogy az átlagos fizetési határidő is csökkent két nappal.
Vállalat Futhatunk a pénzünk után: hol van a legtöbb renitens az országban? 
Privátbankár.hu | 2018. december 8. 18:01
Jó hír, hogy javult a fizetési hajlandóság Magyarországon az elmúlt hónapokban. Az iparágakat tekintve is látható a kedvező folyamat, ám voltak renitensek: a krónikusan rosszul teljesítő építőipar idén sem javított.
Vásárló Ők már tudják, ki nyeri a vébét – és te? 
Privátbankár.hu | 2018. június 21. 10:12
Egy AI-t kérdeztek meg a Bisnodenál, szerinte Brazília lesz a győztes.
KKV Itt tényleg sokat kell várni a pénzedre – mutatjuk, hol ne üzletelj 
Privátbankár.hu | 2018. február 28. 09:09
2017-ben valamelyest romlott a határidőig kifizetett számlák aránya, viszont a késve fizető vállalkozások rövidebb átlagos csúszással rendezték tartozásaikat. Melyik megyében igyekeznek leginkább tartani a fizetési határidőt? Hol csúsznak a legtöbbet a cégek a számlafizetésekkel?
Makro / Külgazdaság Javul a magyar cégvilág? Egyre kevesebb csődeljárás indult 
Privátbankár.hu | 2018. február 5. 13:03
Hetedével kevesebb nemfizetési eljárást kezdeményeztek tavaly Magyarországon, a felszámolások mellett a kényszertörlések száma is jócskán visszaesett.
Vállalat Összekapták magukat a magyarok? Nagy változás jött a cégvilágban 
Privátbankár.hu | 2018. január 2. 11:04
Drasztikusan megcsappant a cégtörlések száma 2017-ben, éves szinten 15,3 százalékkal került lejjebb, miközben a cégalapítások száma 1,8 százalékkal növekedett – derül ki a Bisnode cégcsoport év végi elemzéséből. A pozitív trendek ellenére azonban – néhány iparág kivételével - újabb 1,22 százalékkal csökkent a működő cégek száma Magyarországon.
KKV Bejött a vasszigor? Egyre megbízhatóbbak a magyar cégek 
Privátbankár.hu | 2017. december 21. 17:02
A tavalyi évhez képest jelentősen szigorodtak a fizetési határidők Magyarországon. Ugyanakkor miközben a vállalkozások átlagos fizetési határideje szűkül, a csúszással fizető társaságok mégis rövidebb késéssel képesek teljesíteni fizetési kötelezettségeiket, mint a tavalyi év első három negyedévében.
KKV Üzletelnél? Ennyire rázós a magyar cégvilág 
Privátbankár.hu | 2017. november 15. 09:50
Jó hír, hogy kevesebb cég dőlt be Magyarországon. Melyek a legkockázatosabb területek?
KKV Hirtelen megjelent több ezer cég – de még így is bajban vagyunk 
Privátbankár.hu | 2017. november 7. 09:48
Fokozatosan közeledik a cégtörlések és új cég alapítások száma egymáshoz.
KKV Eltűntek a látványvállalkozások? Különös dolog történik a magyar cégvilágban 
Privátbankár.hu | 2017. július 31. 20:31
Vajon elérkezett egy újabb pozitív trend ideje? A tavalyi év első felében 6 százalékkal nőtt az új cégek száma, és ez a gyarapodás tovább folytatódott idén is. A cégmegszűnések száma még mindig jóval magasabb, mint az induló vállalkozásoké, ám ez a válság utáni piactisztító mechanizmus elengedhetetlen következménye.
Vállalat Megtört több évnyi rossz tendencia – még ez sem lesz elég? 
Privátbankár.hu | 2017. július 1. 13:15
Több év után megtorpant a működő cégek számának csökkenése - derül ki a Bisnode Magyarország Kft. elemzéséből. Bár még mindig kevesebb működő cég van Magyarországon, mint egy évvel korábban, a változás már 1 százalék alatt maradt, sőt az elmúlt negyedévben már minimális emelkedés is tapasztalható.
Vállalat Valami nagyon elromlott: egyre többet késnek a számlákkal a magyar cégek 
Privátbankár.hu | 2017. február 28. 16:32
Tavaly a számlák kétharmadát fizették pontosan a vállalkozások, ám ez az eredmény néhány százalékponttal elmarad a 2015-östől - derül ki a Bisnode Magyarország Kft. Fizetési Tapasztalat programjából. Nemcsak az átlagos számlafizetési határidő hanem az átlagos késedelem is növekedett, így egyes szektorok cégeinél a 40 nap feletti késések is előfordulnak.
Vállalat Kivel üzletelsz? Itt van, miket kell tudnod a hazai cégekről  
Privátbankár.hu | 2017. január 18. 12:34
A csődök és felszámolások száma nagyjából húsz százalékkal esett vissza, míg a kényszertörlések száma több mint huszonöt százalékkal mérséklődött 2016-ban. Ezzel szemben a végelszámolások száma közel tíz százalékos emelkedést mutatott - derült ki egy friss elemzésből. A magyar gazdaság bedőlési indexe a tavaly tovább javult.
Vállalat Lazult a fegyelem: többet kell várnod a pénzedre  
Privátbankár.hu | 2016. december 21. 13:12
A tavalyi évhez képest közel másfél nappal hosszabbodtak a fizetési határidők. Miközben a vállalkozások fizetési határideje növekszik, a csúszással fizető társaságok is 2 nappal hosszabb késéssel teljesítik fizetési kötelezettségeiket. Nemcsak a fizetési csúszások, hanem a késve fizetett számlák aránya is nőtt.
KKV Megmenekült az építőipar? Rengeteg új céget hoznak létre 
Privátbankár.hu | 2016. november 10. 11:02
Szeptember végéig több mint 19 ezer új vállalkozás indult Magyarországon, de ez még mindig nem elég.
Vállalat Magyar cégnek számláztál? Nyugodtabban alhatsz 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 24. 15:22
A számlafizetésekkel kapcsolatban minden cégnek előbb-utóbb meggyűlik a baja, a fegyelem azonban országonként eltér. Magyarországon lassan javul a fegyelmezett cégek száma, Németország pedig továbbra is Európa legfegyelmezettebb cégeinek ad otthont. Franciaországban és Olaszországban azonban egyre tovább halogatják a fizetést. A Bisnode összegyűjtötte 21 európai ország adatait, ezek első feléből szemezgettünk.
Vállalat Fizetnek, de mikor? Ennyit kell várnod, ha kölcsönadtál 
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 22. 15:16
Minimálisan ugyan, de tovább nőtt a határidőben kifizetett számlák aránya. Egyre több megyében szorul 30 százalék alá a késve rendezett számlák aránya, de még így is jelentősen növekedett az átlagos késedelem a piacon. Hol, melyik iparágban kell várni a legtöbbet, melyikben a legnagyobb a fizetési fegyelem?
Vállalat Valami történt a hazai cégeknél  
Privátbankár.hu | 2016. április 13. 16:30
Több éves csökkenés után megtorpant a működő cégek számának visszaesése - derül ki a Bisnode Magyarország Kft. elemzéséből. Bár még mindig kevesebb működő cég van Magyarországon, mint egy évvel korábban, a változás mértéke kevesebb, mint fele a 2014 és 2015 első negyedéve között tapasztalhatónak, továbbá a 2016-os első negyedév végén több cég működött, mint 2015 végén.
Karrier Még mindig nagy a hátrány: szerinted hány magyar nő vezet céget? 
Privátbankár.hu | 2016. március 8. 08:35
Egy év alatt a női cégvezetők aránya 32 százalékról 34 százalékra emelkedett, sőt a cégtulajdonosok terén is magasabb az arány.
KKV Nagyon jó éve volt a cégeknek - mi történt? 
Privátbankár.hu | 2016. február 2. 12:21
2015-ben közel felére csökkent a felszámolások száma a 2014-es évhez képest, emiatt a bedőlési arány is jelentősen mérséklődött.
KKV Nem aludt ki a tisztítótűz, hullanak a magyar cégek 
Privátbankár.hu | 2016. január 10. 16:18
Az elmúlt néhány évben folyamatosan csökkent a cégek száma a magyar gazdaságban. A csökkenő trendnek nem tett jót sem az új cégek számának 16 százalékos visszaesése, sem a cégmegszűnések számának 20 százalék feletti emelkedése. Ezek a tényezők vezettek a működő társas vállalkozások számának újabb csökkenéséhez is. Miért nem akarnak a magyarok céget alapítani? Hoz-e változást az idei év?
KKV Bankot robbantanál vállalkozóként? Így csináld! 
Privátbankár.hu | 2015. december 26. 13:35
Az év vége sok cég életében nagy pörgést jelent. A futárcégek decemberben teljes kapacitással dolgoznak, az internetes vásárlás egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően. Az iparág teljes árbevételén közel 1000 cég osztozik, és bár számuk valamelyest csökkent az elmúlt 3 évben, egy cégre jutó árbevételük még így is több mint 8 százalékkal nőtt 2013-ról 2014-re.
KKV Kevesebbet kell várnod a pénzedre  
Privátbankár.hu | 2015. december 2. 11:52
A magyar vállalkozások számlafizetési fegyelme – összevetve az idei harmadik negyedév adatait 2014 azonos időszakával – mérsékelten ugyan, de javult. Idén ugyanis már a tavalyi 67 százalékkal szemben a számlák 70 százalékát időben egyenlítették ki a cégek, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő jelentésében. Emellett kismértékben ugyan, de a fizetési késedelem is javult annak ellenére is, hogy a fizetési határidők átlagosan szigorodtak.
KKV Vállalkoznál? Akkor készülj fel a legrosszabbra is 
Privátbankár.hu | 2015. november 13. 21:01
Idén október elején alig több mint 530 ezer cég működött hazánkban, ami 2 százalékkal kevesebb, mint 2014 tizedik hónapjának legelején, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében. 2011-ben még 560 ezer működő társas vállalkozással kellett számolni hazánkban. Mára ez a szám 530 ezer közelébe csökkent, és a trendek alapján fogyásuk nem állt meg.
KKV Te kikkel üzletelsz? Ezeket jó, ha tudod az itthoni cégekről!  
Privátbankár.hu | 2015. október 31. 14:25
A 2014-es összesített árbevételi adatok szerint Győr-Moson-Sopron megyében közel négyszer annyi volt az egy cégre jutó árbevétel, mint Baranya megyében. Ráadásul az elmúlt időszakban a dél-nyugati országrész bedőlési arány és határidőben fizetett számlák terén sem produkált jó mutatókat.
KKV Vendéglátóipar? Csak az erős idegzetűeknek! 
Privátbankár.hu | 2015. szeptember 5. 10:58
Meleg nyáron vagyunk túl, ami a vízparti területeken lévő szálláshely-szolgáltatóknak különösen kedvezett. Egy-egy forróbb hétvége előtt gyakorlatilag kitették a Balatonra a „megtelt táblát”, ami remélhetőleg jót tesz az iparágnak, mivel a vendéglátás a legnagyobb bedőlési arányú szektor Magyarországon.
KKV Életveszély már nincs, de így is kőkemény játék az építőipar 
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 14. 19:00
Az elmúlt időszakban egyre több hír jelent meg arról, hogy javul az építőipar helyzete, melyet az új erőre kapó ingatlankereslet is segít. Jó hír, hogy az elmúlt időszakban a felszámolások és kényszertörlések száma is csökkent, és 2015 végére további csökkenés várható, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében.
KKV Kemény idegzet kell annak, aki ma vállalkozni akar 
Privátbankár.hu | 2015. július 22. 19:03
Drasztikusan csökken az újonnan alapított társas vállalkozások száma, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzésében. Több mint 20 százalékkal kevesebb cég alakult az idei év első 6 hónapjában, mint a tavalyi év azonos időszakában. Egyre kevesebben gondolják, hogy cégalapítással stabil jövedelmet tudnak elérni.
KKV Ha jól megy a járműiparnak, miért szenved az autópiac? 
Privátbankár.hu | 2015. július 2. 13:07
Az autógyárak dübörögnek Magyarországon, a gépjármű-kereskedők már nem ennyire sikeresek. Több mint 12 ezer gépjármű-kereskedő működik hazánkban, amiből éves szintén közel 500 ellen indul felszámolási eljárás, áll a Bisnode nemzetközi cégminősítő jelentésében. Ez az elmúlt 12 hónapra vonatkozóan közel 4 százalékos bedőlési arányt jelent, ami magasabb, mint az országos 2,75 százalékos fizetésképtelenségi arány, azonban korábban sokkal rosszabb volt a helyzet.
KKV Óvatoskodva sikert sem lehet elérni 
Privátbankár.hu | 2015. június 24. 13:15
A gazdasági válság kirobbanása a cégvilágot is megrengette, a cégbedőlések megugró száma bizalmatlanságra és egyben óvatosságra is késztette a vállalatokat.
Vállalat Íme, a 10 legjobban menő cég listája - hova tűnt Simicska? 
Privátbankár.hu | 2015. június 6. 12:03
Épphogy csak lezárult a beszámoló leadási határidő, de az már biztosan látszik, hogy növekedett a főtevékenységként út- és autópálya-építéssel foglalkozó cégek árbevétele 2014-ben. Itt a lista a legjobban teljesítő cégekről, amelyről lemaradt a Közgép, hogyan történhetett ez?
KKV Újabb dobogóra került fel Magyarország 
Privátbankár.hu | 2015. május 15. 18:06
A legdinamikusabban változó országok – a cégalapítások és cégmegszűnések tekintetében – Lengyelország, Magyarország és Szlovénia, derült ki a Bisnode csoport regionális elemzéséből.
KKV Bekeményített a NAV: komoly büntetés jön, ha ezt elfelejti egy cég  
Privátbankár.hu | 2015. május 12. 08:11
Május 31-ig a kettős könyvvitelt vezető vállalkozásoknak le kell adniuk mérlegeiket, tehát közeleg az éves beszámoló benyújtásának határideje. Korábban, gyakorlatilag következmények nélkül számos cég nem tett eleget ennek a kötelezettségének, azonban az elmúlt néhány évben a NAV szigorított.
KKV Könnyebben jutunk pénzünkhöz - kivel nem érdemes üzletelni? 
Privátbankár.hu | 2015. április 29. 17:55
Több számlát fizetnek időben a cégek idén, mint tavaly, azok azonban, akik nem tudtak határidőre teljesíteni, többet késtek a fizetéssel - derül ki a Bisnode elemzéséből. Egy év alatt a fizetési feltételek is szigorodtak, így jelenleg 24 napos átlagos fizetési határidő jellemző Magyarországon, melynek többen tudnak megfelelni, mint korábban. Érdemes utánanézni az üzletfelek számlafizetési szokásainak, fizetőképességének.
Pénzügyi szektor Kik nyertek a DRB-csoport bukásán?  
Privátbankár.hu | 2015. április 25. 14:45
A DRB bankcsoport vállalati ügyfeleinek több mint fele az elmúlt másfél hónapban új számlavezetőt volt kénytelen választani magának. Melyek a legkedveltebb bankok a DRB pórul járt vállalati ügyfeleinek szemében? Hová tették pénzüket ezek a cégek?
KKV Jól nézze meg, hogy kivel köt üzletet! Itt dől be a legtöbb vállalkozás  
Privátbankár.hu | 2015. április 15. 15:21
Bár csökkent a felszámolások és a kényszertörlések száma, illetve több vállalkozás fizette ki határidőben számláit, a magyar gazdaság szereplői azonban nem dőlhetnek hátra, mert éves szinten továbbra is magas bedőlési arány jellemzi a magyar gazdaságot.
KKV Hullanak a cégek: itt ne akarjon vállalkozni  
Privátbankár.hu | 2015. március 31. 13:52
Az elmúlt évben országosan 3 százalék felett volt a magyar vállalkozások bedőlési aránya. Megyénként nagyon eltérő a kép.
KKV A vasárnapi boltbezárás számokban: több százezer dolgozót érinthet 
Privátbankár.hu | 2015. március 13. 15:51
Nagyon nem tűnik szerencsésnek a vasárnapi zárva tartás bevezetése, egy egyébként is nehezebb helyzetben lévő szektort terhelnek tovább. Több mint 226 ezer ember érintene, ugyanis ennyi alkalmazott dolgozik 3 vagy annál több főt foglalkoztató kiskereskedelmi vállalkozásnál.
Karrier Nők a főnöki székben: hogy áll Magyarország a brüsszeli előírással?  
Privátbankár.hu | 2015. március 8. 17:45
Hazánkban a cégvezetők 32 százaléka nő, sőt cégtulajdonosok terén még nagyobb az arányuk - derül ki a Bisnode nemzetközi cégminősítő elemzéséből. Felmérések azt mutatják, hogy átlagosan 25 százalékos a tőkemegtérülési mutató azoknál a cégeknél, ahol a vezetőségben vegyesen találhatók nők és férfiak. Ezzel szemben mindössze 9 százalék ez az arány ott, ahol valamennyi vezető férfi.
KKV Mit tegyen az a cég, akinek a DRB csoportnál van számlája?  
Privátbankár.hu | 2015. március 4. 06:04
Az egyre több ízben az évtized brókerbotrányának titulált Buda-Cash brókerház bukása súlyos következményeket ró az érdekeltségi körébe tartozó bankok ügyfeleire is. Mint az hétfőn kiderült, a jegybank visszavonta a Buda-Cash érdekeltségeibe tartozó négy bank működési engedélyét.
KKV Ne örüljünk annyira: mégsincs olyan jó helyzetben az ingatlanpiac?  
Privátbankár.hu | 2015. február 20. 18:04
Sok a felszámolás és a kényszertörlés az ingatlanügyletekkel foglalkozó cégeknél, de a szektor bedőlési indexe még így is az országos átlag alatt marad. Az iparágban jelenleg közel 40 ezer cég működik, azonban a vállalkozások száma az elmúlt időszakban csökkent. Bár az előrejelzések az ingatlanpiac fellendülését jelzik, mégsem lélegezhet fel a piac?
Adó Egy nyertes és rengeteg vesztes: őket teheti tönkre a reklámadó  
Privátbankár.hu | 2015. február 10. 18:30
Míg a médiapiac nagyszereplői csak nyerhetnek az adókulcs egykulcsossá tételével, addig a kis és közepes árbevételű cégek tömegesen lehetetlenedhetnek el a növekvő adóterhek miatt. Egy friss elemzés szerint több mint 1400 médiavállalkozást érint negatívan az adókulcs módosítása. A médiapiac kisebb cégeinek csaknem fele már most is veszteségesen működik, így számukra egy újabb adóteher a véget jelentheti.
KKV Már nem mindenre jelent megoldást a saját cég  
Privátbankár.hu | 2015. február 3. 14:10
Néhány évvel ezelőtt még a rendületlenül növekvő cégszám volt jellemző a magyar gazdaságra. Ez a trend azonban 2014-ben megfordult és a vállalkozások száma csökkenésnek indult. Ez önmagában még nem negatív folyamat, amennyiben hosszú távon egy kisebb, de stabilabb cégvilág létrejöttét hozza.
KKV Ki hinné? Egyre kevesebbet kell várunk a pénzünkre  
Privátbankár.hu | 2015. január 26. 16:18
Egy friss felmérés szerint tavaly a cégek átlagosan számláik 66 százalékát fizették ki időben, míg egy évvel korábban csupán 62 százalékát. Javul a magyar vállalkozások fizetési fegyelme, de még így is óvatosságra ad okot az a tény, hogy késés esetén átlagosan 41 napot kell várnia egy számlakibocsátónak mire a pénzéhez jut.
KKV Kinek lesz a leghúzósabb a jövő év?  
Privátbankár.hu | 2014. december 19. 06:11
Hosszú távon kisebb, de stabilabb cégvilág várható, de addig is 2015-ben még számos iparágban nagy változások lesznek. Egy friss előrejelzés szerint a következő fő irányvonalak: erős verseny a fuvarozó szektorban, tisztuló piac a vendéglátásban, visszaesés a ruhaiparban, javuló hatékonyság az élelmiszeriparban. De melyik szektorok lesznek a 2015-ben a legkockázatosabbak?
KKV Rengeteg cég tűnt el idén a süllyesztőben, de nem is olyan nagy baj ez?  
Privátbankár.hu | 2014. november 25. 13:24
Ellentétes irányba mozog a magyar cégtörlési és cégalapítási index: idén a havi cégtörlési index, azaz a cégszámhoz viszonyított törölt cégek száma nőtt az elmúlt hónapokban, a havi cégalapítási index, azaz a cégszámhoz viszonyított új cégek száma azonban csökkent. Októberben 10 ezer működő társas vállalkozásra 38 új cég jutott, míg a cégtörlések terén 10 ezer vállalkozásra 67 cégbezárással kellett számolni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG