BUX
36 591.83
-0.45%
-165.00
OTP
11 070.00
-0.27%
-30.00
MOL
1 770.00
-0.84%
-15.00
RICHTER
7 200.00
-0.41%
-30.00
MTELEKOM
383.00
-0.26%
-1.00
 
TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
KKV
2020. június 26. 10:09

Nem tudja a partnere adószámát? Az alábbiakban 3+1 lehetőséget ismertetünk, amellyel gyorsan és egyszerűen hozzájuthat a megfelelő információkhoz.

A közeljövőben fontos változások elé néznek a magyarországi vállalkozások, ugyanis 2020. július 1-től minden kibocsájtott számlán kötelező lesz feltüntetni a vevő adószámát is. Ez a partner vállalkozásának egyértelmű beazonosíthatóságát teszi lehetővé az állami szervek számára, ugyanis a legújabb jogszabályi változások következtében 2020. július 1-jétől minden belföldi vállalkozás részére kibocsátott számlát el kell küldeni a NAV-nak, illetve rögzíteni kell azt a NAV Online Számla rendszerében. Erre azért van szükség, mert a NAV csak akkor képes kiaknázni az online adatszolgáltatás lehetőségeit, ha mind a vevők mind az eladók személye egyértelműen beazonosítható.

Ingyenes cégkereső

Az egyik legegyszerűbb megoldás, ha egy ingyenes cégkeresőben egyenként kikeresi az Ön számára fontos vállalkozások adószámát. Ha megtalálta a keresett cég adószámát, akkor csak annyi a teendője, hogy az adószámot kimásolja. Ez ugyan ingyenes, de a cégek manuális felkutatása sok időt vehet igénybe.

Adathozzáfuttatás

Biztos, hogy naprakész vevői adatokkal dolgozik? Mikor frissítette utoljára adatbázisát? Ha elkerülné az esetleges NAV bírságot, és megbizonyosodna, hogy céges adatbázisai csak friss vevői adatokat tartalmaznak, úgy kérjen adathozzáfuttatást, vagy adatbázis tisztítást az önnek szimpatikus céginformáció szolgáltatóktól.

A módszer pofonegyszerű, hiszen elég egy Excel tábla a legfontosabb - vagy akár az összes- vevői adataival és a választott szolgáltató hozzáfuttatja az Ön által kért információkat (pl. a cégek adószámát) a táblázathoz. A módszer egyszerű, de nagyszerű, hiszen ezzel felülvizsgálhatja adatbázisát, megszüntetheti a duplikációkat, valamint világossá válhatnak az eljárás alatt lévő cégek is.

Számlázóprogramok használata

A piacon jelenleg fellelhető számlázóprogramokat már rengeteg vállalkozás használja, hiszen az automatikus folyamatoknak és a felhasználóbarát felületeknek köszönhetően a számlázás folyamata gyors és problémamentessé vált. Számlázóprogramok használata - amelyek már összeköttetésben vannak céginformációs rendszerekkel - az egyik legegyszerűbb megoldás lehet, ha az elmulasztott adatszolgáltatás miatt Ön is tart a bírságtól. Amennyiben rendelkezik online számlázó programmal, abban az esetben is regisztrálnia kell a NAV Online Számla oldalára, amelyet pár kattintással össze kell kötnie az Ön által használt számlázóprogrammal. Ettől kezdve az adatszolgáltatás folyamata automatizált lesz, mivel a számlázóprogram automatikusan küldi az adatszolgáltatásra kötelezett számla típusokat a NAV rendszerébe. (Amennyiben Ön nem rendelkezik számlázóprogrammal hanem számlatömbből számlázik, abban az esetben is regisztrálnia kell a NAV oldalára, ahol manuálisan kell rögzítenie a számlákat.)

A profi megoldás - a webservice

A Webservice megoldással egyszerűsítheti az információ gyűjtést, optimalizálhatja a szervezet munkáját egyedi információ áramlással és javíthatja a belső folyamatokat minőségi, frissített adatokkal.

Ha szeretne a saját igényeire szabott információgyűjtést, naprakész CRM, ERP rendszereket, amelyek megkönnyítik a vállalati döntéshozatalt, akkor vegye igénybe a céginformációs- és adatszolgáltatók webservice megoldásait.

Amennyiben szeretne bővebben tájékozódni lehetőségeiről, a Bisnode készséggel áll rendelkezésére. 

A Bisnode Csoportról 

A Bisnode online marketing, kockázatkezelési és üzleti információs megoldások széles palettáját kínálja, mely lehetővé teszi az okos döntéseket. A Bisnode döntéshozatali megoldásai segítenek az adatok elemzésében, a célcsoport meghatározásban, a kockázati értékelésben, és a partnerkapcsolatok menedzselésében. Az 1989-ben alapított Bisnode-nak 18 európai országban, több mint 2100 alkalmazottja van. A Bisnode Csoport a Dun &Bradstreet globális hálózatának partnere, így gyakorlatilag a világ összes országából szolgáltat döntéstámogató megoldásokat. 

A cégcsoport bizonyítottan működő, előrejelző cégminősítése elősegíti a cégek biztonságos üzletmenetét, stabil növekedését, ugyanis ma már minden üzleti döntés alapja egy a partnerek megbízhatóságát előrejelző kockázatossági mutatószám, mely segítségével többek között mérlegelhető a szállító kockázata, meghatározható az utólagos fizetés engedélyezése, valamint már a kapcsolatfelvétel előtt biztosítható, hogy csak a megfelelő partnerekre fordítsák a cégek energiájukat és erőforrásaikat. 

A Bisnode Csoport évek óta működő PartnerPayment (fizetési tapasztalat) programjából egyedülálló módon értesülhetnek a vállalkozások partnereik számlafizetési szokásairól. Megtudhatják, hogy az adott cég általában mekkora határidővel és milyen késéssel egyenlíti ki tartozásait, ami hasznos és gyakorlatilag felbecsülhetetlen információ egy okos döntés meghozatalában.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Címkék: KKV Adószám Bisnode

KKV Dobogós helyen a magyar hitelgarancia piac
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 14. 11:30
Európai szinten is kiemelkedő kereslet van Magyarországon a garanciakonstrukciók iránt, amelyek segítségével a vállalkozások hitelforráshoz juthatnak. A Garanciaszervezetek Európai Szövetsége (AECM) tavalyi adatai szerint a GDP-hez mért garanciaportfolió Magyarországon 2,1 százalékot tett ki, ez a második legjobb eredmény a kontinensen. Az idei évben megváltozott az eddigi helyzet, a koronavírus-válság átírta a menetrendet és kihívás elé állítja mind a garanciaszervezeteket, mind a vállalkozásokat.
KKV K&H: A katások 15 százaléka milliós nagyságrendet bukhat a szigorításokon
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 13. 12:51
Szigorodnak a kata szabályai, így 2021. január 1-jétől 40 százalékos adót kell fizetnie a megbízó cégnek, ha egy kisadózó számára 3 millió forintnál több pénzt fizet ki. A törvénymódosítás miatt kérdésessé válhat, hogy a kata szerint adózóknak mennyire lesz érdemes továbbra is ezt a formát választani. A K&H szakértői szerint a katások harmada lehet érintett, aki pedig adózási forma váltáson gondolkodik, annak az elszámolható költségeket, illetve a vállalkozókat érintő kedvezményeket is érdemes figyelembe vennie.
KKV Felállva a válságból: aki időben észbe kap, akár nyertesként kerülhet ki
Privátbankár.hu | 2020. augusztus 9. 13:24
Számos olyan iparág volt, amelyet a koronavírus-járvány nem érintett közvetlenül, ám ezek is szembesültek kihívásokkal: a megváltozott helyzet mindenki számára új lehetőségeket kínál. Aki most képes megragadni ezeket, az nyertesként kerülhet ki a küzdelemből.  
KKV Zöld kkv-k figyelem: 7,3 milliárd forintnyi pályázati pénz vált elérhetővé
MTI | 2020. augusztus 3. 09:21
Vállalkozásonként 20 és 400 millió forint közötti összeget lehet elnyerni.
KKV Optimistábbak a cégvezetők, mint amire bárki számított
Privátbankár.hu | 2020. július 22. 12:24
A vírusjárvány meglepő módon mérsékelten hatott a cégvezetők várakozásaira: nem sokkal maradnak el a hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó árbevétel- és nyereségvárakozásai az előző év azonos időszakához képest – derült ki a K&H kkv bizalmi index legfrissebb kutatásából.  
KKV Hány milliárdot hagy a cégeknél a kormány?
Privátbankár.hu | 2020. július 19. 17:01
A hangzatosan csak a gazdaságvédelem költségvetésének keresztelt jövő évi tervben a kormány egyebek mellett arról is bemutatta egy mellékletben, hogy 2021-ben mennyi pénzt hagynak a vállalkozásoknál a társasági adónál érvényesíthető kedvezmények formájában.
KKV Az online jelenlét fontossága minden vállalati szektorban
Márkázott tartalom | 2020. július 5. 19:26
20 évvel ezelőtt, ha valaki nem szerepelt a telefonkönyvben, akkor őt nem lehetett megkeresni, elérhetetlennek számított. Ahogy a 21. század telefonkönyve egyre inkább az internet lett, úgy tolódott át a fókusz a telefonkönyvről (és úgy általánosságban véve a nyomtatott megjelenésről) az online jelenlét felé.  
KKV Nincs mese, a kkv-knak fel kell gyorsítaniuk a digitális átállást
Csabai Károly | 2020. június 18. 19:31
A március közepe előtt digitális eszközöket nem használt, vagy ilyen irányú fejlesztésekbe nem fogott kis- és középvállalkozások 40 százaléka szüneteltette vagy korlátozta jelentősen a tevékenységét. Ez is kiderült a Magyar Telekom megbízásából az eNET által végzett felmérésből.
KKV A koronavírus felforgatta a cégek életét
Kollár Dóra | 2020. június 11. 17:48
Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológia Minisztérium gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkára a Piac & Profit „Pénz a túléléshez” videókonferenciáján beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány után mire készülhetnek a magyar cégek. 
KKV Szuperkedvezményes reklámfelületekkel támogatják a kkv-kat
PR | 2020. június 11. 10:18
Közösen, egymást segítve törhetnek ki a járvány-krízisből a vállalkozások a Ringier Axel Springer Magyarország kiadó üzletélénkítő akciójával. A koncepció társadalmi és iparági összefogáson alapszik: segíts magadon vállalkozóként és tedd ugyanezt egy másik vállalkozással is! Ehhez a kiadó óriási elérésű reklámfelületekkel járul hozzá.
Friss
hírlevél