<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
Az NGM adatai szerint igen komoly érdeklődés tapasztalható - főleg a munkavállalók oldaláról - a bér melletti juttatásként adható lakáshitel-támogatás iránt - írja a Magyar Nemzet. Az bizonyosnak látszik ugyanakkor, hogy a dolgozók csak csekély része kapja majd meg az évi 1 milliós támogatást munkahelyétől.

Erős érdeklődés mutatkozik a legújabb adósmentő lehetőség iránt - tudta meg a Magyar Nemzet. A bér melletti juttatásként adható támogatás lényege - miként arról mi is beszámoltunk - , hogy a munkáltató öt év alatt ötmillió forinttal, azaz akár havi 83 ezer forinttal járulhat hozzá a dolgozók lakáshitelének törlesztéséhez. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közölte: az utóbbi időben a tárca és az adóhivatal ügyfélszolgálatainál rengeteg kérdést tettek fel az érdeklődők, s ebből arra lehet következtetni, hogy számos cég, vállalkozás gondolkozik a lehetőségen. A tárcánál megjegyezték azt is, hogy az akár ötmillió forint adómentes segítség hatalmas könnyebbség lehet a magyar családoknak, hiszen a hazai háztartások átlagos adóssága hétmillió forint körül mozog.

A folyamatot felgyorsítja, hogy a közelmúltban megjelent a nemzetgazdasági tárca végrehajtási rendelete, amely részleteiben szabályozza, miképpen adhatnak a munkáltatók akár nagyobb összeget is a hitelcsapdába szorult alkalmazottaiknak. Ennek nyomán a dolgozók az eddig megszokott juttatások, vagyis például a Szép-kártya, a helyi bérlet és az Erzsébet-utalvány mellett a jövőben hiteltörlesztési hozzájárulást is kérhetnének.

Bizonyos munkahelyeken a lehetőség év eleje óta él, másutt a következő időkben kerülhet a lakáshitel törlesztésének támogatása a kafetériaelemek közé. Ebben az esetben ugyanakkor az alkalmazottnak írásban kell nyilatkoznia arról, hogy a korábban választott juttatások helyett milyen formában szeretné megkapni a munkáltató által megszabott éves keret fennmaradó részét.

Az - az elmúlt évek tapasztalatai alapján - valószínűnek látszik, hogy a foglalkoztatók juttatása nem éri majd el a maximális összeg arányos részét, vagyis az évi egymilliós, a havi 83 ezres dotációt. Tavaly ugyanis a munkaadók által adott átlagos kafetériakeret évente két-háromszázezer forint közé esett, és az érték valószínűleg az idén is hasonlóan alakulhat - mondta a Magyar Nemzet által megkérdezett kafeteria-szakértő.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor 25 év, 3 millió szerződés, 1,5 millió megvalósult lakásálom
Privátbankár.hu | 2022. május 15. 14:56
A Fundamenta negyedszázaddal ezelőtt kezdte meg működését.
Pénzügyi szektor MNB-alelnök: jelentős kockázata van a kemény földet érésnek
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 11:22
Az infláció pedig nem kérdés, hogy "tartós". Viszont 4 százalék körüli növekedés "benne van" a magyar gazdaságban Virág Barnabás szerint.
Pénzügyi szektor Az OTP ismét nagyot esett a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 18:10
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 898,62 pontos, 2,16 százalékos csökkenéssel, 40 663,48 ponton zárt kedden.
Pénzügyi szektor Megugrottak a kamatok, nőtt a betétállomány
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 10:49
A szárnyaló infláció miatt a betéti kamatok is érezhetően nőni kezdtek, amire reagáltak a megtakarítók. Egyetlen hónap alatt 40 százalékkal nőtt a lekötött lakossági betétek összege a bankokban.
Pénzügyi szektor Ezért döntenek sokan a magán egészségügyi ellátás mellett
Privátbankár.hu | 2022. május 9. 10:52
A gyorsaság és a kényelem a legfontosabb szempont.
Pénzügyi szektor Vitairattá értek Matolcsy György tézisei
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 14:10
Az MNB bemutatta az "Új fenntartható közgazdaságtan – globális vitairat" című kötetét.
Pénzügyi szektor Az OTP megint zuhant a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 18:00
Pénteken is csökkenéssel zárt a BUX.
Pénzügyi szektor Jól tömje meg a zsebét, aki Balatonfüred környékén venne ingatlant
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 14:57
Nőtt a Balatonhoz és környékéhez költözők száma, jelentős különbségek vannak a négyzetméter- és a lakásárakban - derül ki a Takarék Index legfrissebb felméréséből.
Pénzügyi szektor MNB-s bírságot kapott a Concorde
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 10:52
Az MNB 18,1 millió forint bírságot szabott ki a Concorde Értékpapír Zrt.-re, elsősorban a piaci visszaélések szűrésére alkalmazott gyakorlat, továbbá javadalmazási és informatikai hiányosságok miatt. A jegybanki intézkedések nem érintik a Concorde biztonságos működését.
Pénzügyi szektor Itt vannak a 10 százalék feletti hitelkamatok
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 10:21
Megérkeztek a 10 százalék feletti lakáshitel-kamatok májusra a magyar piacra – derül ki a money.hu Kamattükréből. A kamatemelkedés a piaci hitelek iránti kereslet további visszaesését vetíti előre.
hírlevél
Ingatlantájoló