<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Adósmentés
Személyes pénzügyek Mi lesz a bajba került adósokkal ezután?
Privátbankár.hu | 2016. december 21. 17:47
Nagyon sokan veszik igénybe a Nemzeti Eszközkezelő segítségét, de vészesen fogy a keret.
Részvény / Deviza / Áru A Richter volt talpon, tétováztak a tőzsdék a Fed előtt
Eidenpenz József | 2015. május 20. 18:41
Szerdán főleg az este várható Fed-jegyzőkönyv miatt inkább a kisebb ármozgások jellemezték a tőkepiacokat. A BUX esett, főleg az OTP miatt, a forint is gyengült. Számos okuk van a magyar tőzsde befektetőinek arra, hogy óvatosak legyenek a hosszú hétvége előtt – mondja az elemző.
Vásárló Hiába az adósmentő törvény, a végrehajtással nem állnak le
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 7. 07:39
A külföldi székhelyű magyar pénzintézetek kezdeményeztek eljárásokat a magyar adósokkal szemben. Állítják: rájuk nem vonatkozik a törvény.
Pénzügyi szektor Becsei András: egységes megoldás nincs a devizahitelekre, de a kereteket véglegesíteni kell
Nagy László Nándor | 2014. június 2. 06:35
A lakáspiacot a szocpolon keresztül "visszaadott" áfa, a lakáshitelezést a kamattámogatás fokozatos kivezetése segíthetné. A jövedelemarányos törlesztés nem ördögtől való gondolat, de szükséges feltétele a kötelező pozitív adóslista. A kockázatarányos árazásba a szélesebb marzs is belefér - a bankoknak "ismert" ügyfelek ma is 3 százalékos marzson kapnak hitelt - mondja a Bankszövetség alelnöke.
Pénzügyi szektor Lakáshitel-cafeteria: megmozgatta a képzeletet
Privátbankár.hu | 2014. április 22. 07:15
Az NGM adatai szerint igen komoly érdeklődés tapasztalható - főleg a munkavállalók oldaláról - a bér melletti juttatásként adható lakáshitel-támogatás iránt - írja a Magyar Nemzet. Az bizonyosnak látszik ugyanakkor, hogy a dolgozók csak csekély része kapja majd meg az évi 1 milliós támogatást munkahelyétől.
Pénzügyi szektor Az átstrukturált hitelekkel is buknak az adósok
Nagy László Nándor | 2014. február 18. 08:10
Bár önmagában csökkent a nem teljesítő hitelek mennyisége, a kisebb állomány okán rekordra jutott a késve fizetők állománya az MNB statisztikái szerint. Az év elejének forintgyengülése mellett az adósmentéssel kapcsolatos várakozások is megdobhatják majd a tartozásállományt.
Deviza / Áru A nap grafikonja: Gyengült a forint, megint több lesz a bajba jutott adós?
Eidenpenz József | 2014. január 31. 17:01
Nő-e a bajba jutott devizahitelesek aránya akkor, ha gyengébb a forint? A számok szerint igen, de az is biztos, hogy nem az árfolyam az egyetlen ok, ami miatt a legalább 90 napja nem fizetett hitelek aránya folyton tovább emelkedik.
Pénzügyi szektor A nap grafikonja: és a forinthiteleseket ki menti meg?
Eidenpenz József | 2014. január 28. 11:46
A devizahitelesek megmentéséről harsog a politika, miközben a forinthitelesek pont ugyanakkora bajban vannak. A végtörlesztés után is töretlenül nőtt a problémás hitelek aránya - hol lehet a hiba?
Pénzügyi szektor Új adósmentő megoldás készül, a potyautasok kiszorulnak
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 19. 07:50
A bankszövetség elnöksége hétfőn arról tárgyalt, hogy a jegybank állásfoglalásának megfelelően, át kell dolgozniuk az egyik javaslatuk megoldási irányát, illetve egyebek között a nehéz helyzetben lévő ügyfelekről is egyeztettek - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára a Népszabadságnak.
Pénzügyi szektor A devizahiteleseknek csak egy szűk körét kell megmenteni - interjú
Balla Györgyi | 2013. szeptember 12. 16:24
A bankárok nem tettek le arról, hogy lehet egyezség a kormánnyal a devizahitelek ügyében, ezért újabb javaslatokon dolgoznak. Azt még nem tudni, hogy novemberig végeznek-e a munkával, vagy sem. Egyelőre annyi biztos, hogy csak egy szűk kör, a legrászorultabbak reménykedhetnek abban, hogy egyszer megszabadulnak devizahitelüktől. És az is biztosnak látszik, hogy szociális program nem lesz. Interjú Kovács Leventével, a Bankszövetség főtitkárával.
Pénzügyi szektor Matolcsy a devizatartalékkal beszállhat az adósmentésbe
Zsiborás Gergő | 2013. szeptember 11. 14:58
Ha a kormány a jegybank segítségét kéri, akár a devizatartalékhoz is hozzáférhetnek - de vannak feltételek.
Pénzügyi szektor Itt van Orbán ultimátuma: a bankok módosítsák a devizahitel-szerződéseket
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 6. 09:06
Különben a kormány lépni fog: megszünteti a devizakölcsönöket. A kormányfő azt várja a bankoktól: viseljék a veszteségek nagy részét. Akárcsak a szolgáltatók az újabb rezsicsökkentést. Mint mondta: "nekik kell alkalmazkodniuk a magyarokhoz, és nem a magyaroknak hozzájuk".
Pénzügyi szektor Csányi: annyi adósmentő ötlet van, hogy kár a hatásokat vizsgálni
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 30. 13:25
A bank, a kormány és az ügyfelek is viselhetik az adósmentés terheit.
Pénzügyi szektor Devizaadós mentőcsomag: egy tipp, hogy kevésbé fájjon
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 30. 10:47
A lakossági devizaadósok mentésével járó banki veszteségek kellemetlen mellékhatásai a vállalati hitelezésben csapódhatnak le, hangsúlyozza Balatoni András, az ING Bank vezető elemzője. Számítása szerint a korábbi végtörlesztés áttételesen 0,8 százalékkal csökkentette az 2012-es GDP növekedést, egy további több száz milliárd forintos banki veszteséggel járó csomag negatív hatásai pedig bőven ellensúlyozhatják a jegybank által meghirdetett Növekedési Hitelprogram várt pozitív hatásait. Javítani a helyzeten, az elemző szerint a banki különadó újfajta felhasználásával lehetne.
Pénzügyi szektor Még titok, mennyire fog fájni az államnak az adósmentés
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 23. 08:02
Banai Péter Benő, a költségvetésért felelős helyettes államtitkár sajtótájékoztatón beszélt az devizahiteles mentőcsomagról és a Dunaferr megvásárlásáról.
Részvény / Deviza / Áru Nem vesz bankot az OTP, ha durva lesz az adósmentés
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 15. 13:52
Az OTP Bank csoportban gyorsult a portfólió romlása a második negyedévben - mondta Bencsik László vezérigazgató-helyettes csütörtöki sajtóbeszélgetésen. Hogy vesznek-e újabb bankot, az az új adósmentő programtól is függ.
Ingatlan Borsodban és Szabolcsban tarol a Nemzeti Eszközkezelő
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 8. 16:45
A program indulása óta valamivel több mint 7 ezer ingatlant ajánlottak fel, 6,4 milliárd forintot fizetett értük az állam.
Állampapír / Kötvény Devizaadós-mentés után hektikusabb euró/forint árfolyamot várhatunk
Privátbankár.hu | 2013. július 31. 17:50
Míg korábban a forintárfolyam viszonylag stabil volt, a kamatszintet viszont néha 2-3 százalékkal is meg kellett emelni, nemsokára fordítva lehet, legalábbis a devizahitelek kivezetése után. Az MNB lépéseiről, állampapírjaink várható teljesítményéről, a külföldi hedge fund-menedzserek gondolkodásmódjáról, a forint kilátásairól beszélt Barlai Róbert, az OTP ügyvezető igazgatója a Gazdasági Rádiónak.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG