<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A bankszövetség elnöksége hétfőn arról tárgyalt, hogy a jegybank állásfoglalásának megfelelően, át kell dolgozniuk az egyik javaslatuk megoldási irányát, illetve egyebek között a nehéz helyzetben lévő ügyfelekről is egyeztettek - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára a Népszabadságnak.

A főtitkár hangsúlyozta, hogy a devizahitelek problémája sokrétű, ezért nem a gyorsaság, hanem a hatásokat is figyelembe vevő optimális megoldás megtalálása a cél. Arra a kérdésre, hogy mivel készülnek a bankárok november elsejére, kijelentette: a reális célokhoz minden fél számára reális határidő kell. A devizahitelezés hosszú időszakot ölel fel, nem várható el, hogy rövid idő alatt találjunk rá átfogó megoldást, a kialakult helyzetre nincs egyszerű megoldás, ha lenne, már megtaláltuk volna - tette hozzá.

Potyautasok és spekulánsok nélkül

Leszögezte, hogy a bankok olyan megoldásban érdekeltek, amelyben az igazságosság, a méltányosság és a megfelelő teherviselés egy jól működő rendszert alkot, a potyautasokat, az ingatlanspekulánsokat pedig mindenképpen szeretnék kiszűrni a folyamatból.

Elmondta, hogy a kormányzattal folyamatos az egyeztetés. A nemzetgazdasági tárca adó- és pénzügyekért felelős államtitkárságát jelölte ki a kabinet a szakmai egyeztetések lefolytatására, őket tekintik a természetes tárgyaló partnerüknek. Képviselőikkel heti rendszerességgel tárgyalnak - tette hozzá.

Az állam nélkül nem megy

Megerősítette, hogy állami szerepvállalás nélkül nem tartják megoldhatónak a problémát. Több százezer szerződés átstrukturálását ugyan elvileg meg lehet tenni egyenként, de gyakorlatilag szerinte ez csak úgy oldható meg, ha jogszabály születik annak érdekében, hogy ne kelljen mindenkivel külön-külön megállapodni. Ugyancsak ezt indokolja, hogy olyan nagy állományról van szó, amelynek megmozgatása a jegybank nélkül zavarokat okozhat a pénzpiacok működésében, jelentősen gyengítheti a forintot.

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt napok üzengetései után lát-e esélyt olyan megoldásra, amely a bankok számára is elfogadható, igennel válaszolt, megjegyezve, hogy piacgazdasági szükségszerűségnek tartja a helyzet normalizálódását.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Érdemes megint bankbetétbe tenni a forintjainkat?
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 13:41
Érdekes módon még a devizabetéteknél sem árt körülnézni.
Pénzügyi szektor Háborús következményként hízhat tovább Mészáros Lőrincék óriásbankja
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 09:46
A Magyar Bankholdingé lesz a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország mintegy 330 milliárd forintos hitelállománya, ő nyújtotta be ugyanis a legjobb ajánlatot a végelszámolást végző PSFN Kft.-nek
Pénzügyi szektor 25 év, 3 millió szerződés, 1,5 millió megvalósult lakásálom
Privátbankár.hu | 2022. május 15. 14:56
A Fundamenta negyedszázaddal ezelőtt kezdte meg működését.
Pénzügyi szektor MNB-alelnök: jelentős kockázata van a kemény földet érésnek
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 11:22
Az infláció pedig nem kérdés, hogy "tartós". Viszont 4 százalék körüli növekedés "benne van" a magyar gazdaságban Virág Barnabás szerint.
Pénzügyi szektor Az OTP ismét nagyot esett a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 18:10
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 898,62 pontos, 2,16 százalékos csökkenéssel, 40 663,48 ponton zárt kedden.
Pénzügyi szektor Megugrottak a kamatok, nőtt a betétállomány
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 10:49
A szárnyaló infláció miatt a betéti kamatok is érezhetően nőni kezdtek, amire reagáltak a megtakarítók. Egyetlen hónap alatt 40 százalékkal nőtt a lekötött lakossági betétek összege a bankokban.
Pénzügyi szektor Ezért döntenek sokan a magán egészségügyi ellátás mellett
Privátbankár.hu | 2022. május 9. 10:52
A gyorsaság és a kényelem a legfontosabb szempont.
Pénzügyi szektor Vitairattá értek Matolcsy György tézisei
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 14:10
Az MNB bemutatta az "Új fenntartható közgazdaságtan – globális vitairat" című kötetét.
Pénzügyi szektor Az OTP megint zuhant a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 18:00
Pénteken is csökkenéssel zárt a BUX.
Pénzügyi szektor Jól tömje meg a zsebét, aki Balatonfüred környékén venne ingatlant
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 14:57
Nőtt a Balatonhoz és környékéhez költözők száma, jelentős különbségek vannak a négyzetméter- és a lakásárakban - derül ki a Takarék Index legfrissebb felméréséből.
hírlevél
Ingatlantájoló