Kovács Levente
Pénzügyi szektor Száz vállalati bankot is elbírna a magyar piac a Bankszövetség főtitkára szerint
Csabai Károly | 2019. március 25. 15:01
Ugyanakkor Kovács Levente azt is mondta az Mfor.hu-nak adott interjúban, egyetért Matolcsy Györggyel abban, hogy a lakossággal foglalkozó bankok száma a jelenlegi tucatnyi felére csökkenjen.
Pénzügyi szektor Nagy átalakulások jönnek - mi lesz a bankokkal?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 28. 10:36
A bankszektorban az egyre hangsúlyosabb digitalizáció és a szigorodó tőkekövetelmények miatt további konszolidáció várható.
Pénzügyi szektor A csok sikeréhez is hozzájárulhat a Ptk. pontosítása
Gáspár András | 2016. március 11. 09:33
A 2013-ban elfogadott új Polgári Törvénykönyv alaposan átalakította a zálogjogi szabályokat – de az átalakítás a bankok szerint több szempontból is elnehezítette a záloghitelezést. Az új csok óriási hitelkeresletet hozhat, amit rendkívül nehéz kellő jogbiztonsággal kielégíteni a mostani feltételek szerint – nem véletlen, hogy a jogász szakma többsége és a jogalkotó is a változtatás pártján áll. Az esetleges késlekedésnek az ügyfelek és a gazdaság látná kárát a Bankszövetség szerint.
Pénzügyi szektor Kiborultak a bankok - bíróságra mennek az óriási bírság miatt
Privátbankár.hu | 2016. január 26. 08:14
A Magyar Bankszövetség ma nyújtotta be hivatalos bírósági keresetét a BankAdat adatbázissal kapcsolatban kiszabott 4 milliárd forint összegű GVH-büntetéssel kapcsolatban. A Bankszövetség ragaszkodik hozzá: nem történt jogsértés, az állam is jól járt a BankAdattal, támogatta azt és felhasználta adatait.
Pénzügyi szektor Ez vár a bankokra 2016-ban
Privátbankár.hu | 2015. december 9. 07:33
Jó hír, hogy nőhet a lakossági hitelezés, a vállalati hitelezés azonban várhatóan nem bővül.
Pénzügyi szektor Friss bejelentés: karnyújtásnyira vagyunk az autóhitelek forintosításától
Privátbankár.hu | 2015. augusztus 10. 08:57
Folyamatosan zajlanak a tárgyalások, az augusztusi kormánydöntés után forintosíthatják az autóhiteleket
Személyes pénzügyek Az autóhitelek forintosításáról tárgyalnak a bankok
Privátbankár.hu | 2015. július 3. 07:24
A magáncsőd csak keveseknek segít, kell, hogy legyen szociális lába is az adósmentésnek - mondta a Világgazdaságnak a Bankszövetség főtitkára. Kovács Levente szerint az autóhitelek forintosítása során a bankok a kamatcsökkentésben tudnak segíteni, a piacinál kedvezményesebb árfolyamon történő átváltásért kompenzációt kellene kapniuk. A pénzintézetek továbbra is ellenzik, hogy a bankok fizetik a Quaestor-kártalanítást.
Pénzügyi szektor Mikor lesz már alacsonyabb a törlesztőrészlet? Itt a válasz
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 07:24
A bankok április végéig adják postára a levelet, az ügyfelek 30 napig jelezhetik panaszukat, a bankok 15 nap alatt pénzügyileg is teljesítenek - a májusi törlesztőrészlet viszont már biztosan kisebb lesz.
Pénzügyi szektor Mindenki fizessen 18 ezret - ilyen a Quaestor kártalanítás
Privátbankár.hu | 2015. április 20. 11:43
A bankszövetség azt az álláspontot képviseli - s ezt még az alkotmányból is le lehetne vezetni -, hogy Quaestor károsultaknak nem jár semmilyen kárpótlás - jelentette ki a Kossuth rádió 180 perc című műsorában Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára hétfőn.
Pénzügyi szektor A befektetési üzletág végét jelentheti a Quaestor-kártalanítás
Nagy László Nándor | 2015. április 14. 08:06
Nem lehet azonos alapon kezelni a betéteket és a befektetéseket - aligha véletlen, hogy az EU is csak a betétvédelemre fogalmazott meg egységes, kötelező elveket - nyilatkozta a Privátbankár.hu-nak Kovács Levente. A Bankszövetség főtitkára szerint a teher miatt fennáll a veszélye, hogy a magyar állampolgárok itthoni értékpapírszámlákon nem vagy csak szűk körűen tudnak majd igénybe venni befektetési szolgáltatásokat, hiszen a szektor működőképessége kerül veszélybe.
Pénzügyi szektor Ezért gondolják a bankok, hogy piaci árfolyamon forintosítanak
Privátbankár.hu | 2014. november 5. 11:11
A bankok arra számítanak, hogy a devizahitelek forintosítására piaci árfolyamon kerül sor. Az ügyfelekkel való elszámolás ezermilliárd forintra becsült költségét több száz millióval megnövelik a folyamat lebonyolításához szükséges munkaerő- és informatikai fejlesztési költségek - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára.
Pénzügyi szektor Bankszövetség: a bankok kivéreztetése a társadalom érdekével szembe megy
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 18. 14:42
A szétzilált, ellehetetlenített bankszektor nélkül nehéz lesz a gazdaság fellendítése, ráadásul komoly kockázat, hogy a most jogszabályt alkotókra visszaüthetnek az intézkedések kockázatai a későbbikben - írja Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára.
Pénzügyi szektor Többet kellene tudnunk a pénzügyekről - de honnan?
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 10. 14:05
Pénzügyi Tudatosság szakmai fórumot tartott szerdán a Privátbankár.hu. Az egyeztetésen először ültek egy asztalhoz a témában a gazdaság- és oktatáspolitika döntéshozói, a szabályozó hatóságok és a piac képviselői. A szakmai kerekasztal során jelentette be Kovács Levente, hogy a Magyar Bankszövetség szervezésében hazánk csatlakozik a 2015-ös European Money Week kezdeményezéshez.
Pénzügyi szektor A Bankszövetség már csak az Alkotmánybíróságban bízik
Privátbankár.hu | 2014. július 9. 12:15
Azt szeretnék, ha a legfőbb taláros testület teljes egészében vizsgálná a devizahiteleseket segítő törvényt.
Pénzügyi szektor Így bankol az átlagügyfél - megszólalt a Bankszövetség
Privátbankár.hu | 2014. január 28. 17:39
A szervezet szerint minden bank elkötelezett a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel mellett.
Pénzügyi szektor Bankszövetség: a döntés igazolja, hogy a bankok jogkövetőek
Privátbankár.hu | 2013. december 16. 17:34
A szövetség szerint sok, eddig nyitott kérdés zárult le.
Pénzügyi szektor Nem tetszik a bankoknak, hogy az ingyenes pénzfelvét után is fizetni kell
Privátbankár.hu | 2013. november 12. 09:30
Az árfolyamgát kiszélesítését üdvözli, a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételt azonban társadalmilag károsnak tartja a Magyar Bankszövetség főtitkára. 42 milliárdba kerül a bankoknak az ingyenes készpénzfelvétel, az árfolyamgát évi 10-20 milliárdba fáj.
Vásárló Kisebb törlesztőrészlet és tartozás? Ez lehet a bankok javaslata
Privátbankár.hu | 2013. október 30. 07:20
Az árfolyamgátat tenné vonzóbbá a bankszövetség.
Pénzügyi szektor Megvan a bankok devizahiteles mentőcsomagja
Privátbankár.hu | 2013. október 26. 14:37
Két újdonság van benne: november 1-jétől nem lesz kilakoltatás, és akkor sem, ha az adósság félmillió forintnál kevesebb.
Pénzügyi szektor Új adósmentő megoldás készül, a potyautasok kiszorulnak
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 19. 07:50
A bankszövetség elnöksége hétfőn arról tárgyalt, hogy a jegybank állásfoglalásának megfelelően, át kell dolgozniuk az egyik javaslatuk megoldási irányát, illetve egyebek között a nehéz helyzetben lévő ügyfelekről is egyeztettek - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára a Népszabadságnak.
Makro / Külgazdaság Nyár elején elindulhat Matolcsy hitelprogramja
Privátbankár.hu | 2013. április 22. 07:57
A Magyar Bankszövetség főtitkára bízik benne, hogy június 1-től elindulhat a kkv-k kedvezményes hitelprogramja, és úgy véli, olyan növekedési paktumra van szükség a bankok és a kormány között, amely a hitelezési aktivitás növeléséért csökkenti a bankok terheit.
Pénzügyi szektor Áthárított illeték: szabálytalanságokat gyanít a PSZÁF
Privátbankár.hu | 2013. március 11. 15:11
Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete háttéranyagot készített a parlamenti fogyasztóvédelmi bizottság számára, amely alapján több pénzintézet gyanúsnak tűnik: szabálytalanul háríthatták át a tranzakciós illetéket ügyfeleikre, illetve a hirdetményben egyáltalán nem, vagy nem szabályosan jelenítették meg a változásokat.
Pénzügyi szektor Majdnem az összes pénzintézet átterhelte a tranzakciós adót
Privátbankár.hu | 2013. március 11. 13:02
Mindössze tíz olyan pénzintézet van a 164-ből, amely ne hárította volna át a tranzakciós illetéket az ügyfeleire.
Pénzügyi szektor A Parlament döntött, a Bankszövetség elnöke távozik
Privátbankár.hu | 2012. november 13. 10:21
Lemondott tisztségéről Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke - közölte a szövetség főtitkára kedden. Patai Mihály korábban jelezte, hogy ha a második egyenlegjavító-csomagban szereplő bankokat sújtó részből törvény lesz, lemond. Ez hétfő éjszaka megtörtént. A Bankszövetség elnöke azért fogadta megdöbbenéssel a második Matolcsy-csomagot, mert azzal a kormány felrúgta a korábbi megállapodást a bankadóról.
Pénzügyi szektor Óriási GDP-visszaesés fenyeget a Bankszövetség szerint
Privátbankár.hu | 2012. október 18. 11:13
A Magyar Bankszövetség folyamatosan, napi szinten tárgyal a kormánnyal, és ha a parlament elfogadja a pénzügyi tranzakciós illeték emelését, akkor a szövetség a bevezetés legalább negyedévvel való elhalasztásáért fog küzdeni. Ha a bankok a hitelállomány leépítésére kényszerülnek, 10 százalékkal visszaeshet a GDP.
Adó A Bankszövetség szerint nem futhat egyszerre a tranzakciós és a bankadó
Privátbankár.hu | 2012. június 9. 10:24
A gazdasági növekedés beindításához elengedhetetlen a bankszektor terheinek könnyítése a Bankszövetség főtitkára szerint. Ezért is elképzelhetetlen, hogy a tranzakciós illetéket úgy vezesse be a kormány, hogy mellette a bankadót is fenntartja - mondta a Népszabadságnak. Kovács Levente elmondta: a kormánnyal tavaly kötött paktum arról szólt, hogy a bankok aktivitásukat próbálják szinten tartani, illetve a bankadó kivezetésével párhuzamosan növelni. A Bankszövetség erre vonatkozó javaslata elkészült, annak alapján folynak a kormánnyal jelenleg is az egyeztetések.
Pénzügyi szektor A Bankszövetség reméli, hogy jövőre megszűnik a bankadó
Privátbankár.hu | 2012. február 21. 07:36
A Bankszövetség reményei szerint 2013-tól teljesen megszűnik a bankadó Magyarországon. Várakozásaik szerint az új árfolyamgát nagyon népszerű lesz, a devizahiteleseknek akár 90 százaléka is élhet vele. Az önkormányzatok devizahiteleivel kapcsolatban a Bankszövetség főtitkára elmondta, hogy a felvételkor az önkormányzatok diktálták a feltételeket, így nincs miről vitázni.
Makro / Külgazdaság Vértes: hatalmas megszorítások előtt állunk
Privátbankár.hu | 2011. december 6. 14:40
Vértes András, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerint Magyarországnak újra kell alakítania gazdaságpolitikáját, a hibás politika miatt ugyanis zsákutcába került a gazdaság. A közgazdász 2012-re hatalmas költségvetési megszorítást vár, amely 1 százalékos recesszióba taszíthatja a gazdaságot.
hírlevél
depositphotos