<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
Az utóbbi hetek érdekes gazdasági híre volt, hogy a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. felvásárolta a Banco Popolare bankcsoport magyarországi leányvállalatát. Az első hallásra talán szokványosnak tűnő újdonság máris igen érdekes fénytörésben jelenik meg, ha jobban odafigyelünk a tranzakció résztvevőire. Nem egyszerűen azért, mert úgy tűnik, hogy “Dávid vásárol Góliáttól”, hanem azért is, mert szemtanúi lehetünk annak, hogyan hódít teret, ha apró lépésekkel is, egy új pénzügyi, banki gondolkodásmód az utóbbi évek válságától sújtott, és egyben fenntarthatóságában megkérdőjelezett hagyományos banki modellel szemben.
Fáy Zsolt

Megkérdeztük a MagNet Bank elnökét, Fáy Zsoltot, vajon a bank vezetősége hogyan gondolkodik a felvásárlásról.

A MagNet Banktól természetesen teljesen idegen az, hogy akár a legapróbb pénzügyi lépéseket is presztízsszempontok vezéreljék. Ugyanakkor álszerénység lenne elhallgatnunk, hogy erre a vásárlásra azért kerülhetett sor, mert tizennyolc éves múltra visszatekintő, de közösségi bankként csak 2010. óta működő bankunk a válság közepette is meg tudta őrizni eredményességét és bővülési ütemét. És persze a szakmai visszajelzések is megerősítenek minket abban, hogy igenis van jövője az általunk képviselt új, társadalmilag is felelős pénzügyi kultúrának. 2012-ben már második alkalommal nyerte el a MagNet Bank a MasterCard “az Év Társadalmilag Felelős Bankja” címet.

Bármilyen furcsán hangzik, ilyen körülmények között már magának a modellnek, a közösségi bankolás modelljének is felelősséggel tartozunk. Vagyis már nemcsak az a feladatunk, hogy - természetesen a legszigorúbb pénzintézeti normáknak megfelelve - fenntartsuk az új típusú, a profitmaximalizálás helyett a társadalmilag hasznos ügyeket preferáló banki működést. Lépést kell tartanunk a közösségi pénzügyi gondolkodás térhódításával, saját természetes növekedésünk tempójában a lehető leghatékonyabban kell kihasználnunk az e növekedésben rejlő potenciált.

A felvásárlás most lehetőséget teremt a MagNet Bank Zrt. számára, hogy a két bank közötti szinergiák kihasználásával, a nyereséges és felelős banki működés megőrzése mellett tovább fejlessze ügyfélkiszolgálási színvonalát. A megállapodás alapján a MagNet Bank mind meglévő, mind új lakossági, vállalati ügyfelei és civil partnerei számára szélesebb pénzügyi szolgáltatási palettát kínálhat a jelenleginél nagyobb méretű fiókhálózatban. A párhuzamosságok megszüntetése, a kínálat növelése a jelenlegi piaci környezetben is lehetőséget teremt a szolgáltatási színvonal emelésére, a költségek racionalizálására, a hatékonyság, és ezáltal a bank értékének növelésére, elősegítve értékeink és különleges szemléletünk térnyerését.

A MagNet Bank Zrt. közösségi pénzintézetként a magyar bankrendszerben úttörő módon a fenntarthatóság elveire alapozva, különleges ügyféljogok biztosításával épít kapcsolatot felelős betét- és hiteloldali célok, társadalmi és kisközösségi érdekek között.

Vagyis az sem mellékes szempont, hogy a növekedéssel párhuzamosan, együtt gondolkodásra kész ügyfeleink segítségével egyre több jó ügyet támogathatunk innovatív pénzügyi eszközeink révén.

Díjaink, elismeréseink >>

(x)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor 25 év, 3 millió szerződés, 1,5 millió megvalósult lakásálom
Privátbankár.hu | 2022. május 15. 14:56
A Fundamenta negyedszázaddal ezelőtt kezdte meg működését.
Pénzügyi szektor MNB-alelnök: jelentős kockázata van a kemény földet érésnek
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 11:22
Az infláció pedig nem kérdés, hogy "tartós". Viszont 4 százalék körüli növekedés "benne van" a magyar gazdaságban Virág Barnabás szerint.
Pénzügyi szektor Az OTP ismét nagyot esett a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 18:10
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 898,62 pontos, 2,16 százalékos csökkenéssel, 40 663,48 ponton zárt kedden.
Pénzügyi szektor Megugrottak a kamatok, nőtt a betétállomány
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 10:49
A szárnyaló infláció miatt a betéti kamatok is érezhetően nőni kezdtek, amire reagáltak a megtakarítók. Egyetlen hónap alatt 40 százalékkal nőtt a lekötött lakossági betétek összege a bankokban.
Pénzügyi szektor Ezért döntenek sokan a magán egészségügyi ellátás mellett
Privátbankár.hu | 2022. május 9. 10:52
A gyorsaság és a kényelem a legfontosabb szempont.
Pénzügyi szektor Vitairattá értek Matolcsy György tézisei
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 14:10
Az MNB bemutatta az "Új fenntartható közgazdaságtan – globális vitairat" című kötetét.
Pénzügyi szektor Az OTP megint zuhant a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 18:00
Pénteken is csökkenéssel zárt a BUX.
Pénzügyi szektor Jól tömje meg a zsebét, aki Balatonfüred környékén venne ingatlant
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 14:57
Nőtt a Balatonhoz és környékéhez költözők száma, jelentős különbségek vannak a négyzetméter- és a lakásárakban - derül ki a Takarék Index legfrissebb felméréséből.
Pénzügyi szektor MNB-s bírságot kapott a Concorde
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 10:52
Az MNB 18,1 millió forint bírságot szabott ki a Concorde Értékpapír Zrt.-re, elsősorban a piaci visszaélések szűrésére alkalmazott gyakorlat, továbbá javadalmazási és informatikai hiányosságok miatt. A jegybanki intézkedések nem érintik a Concorde biztonságos működését.
Pénzügyi szektor Itt vannak a 10 százalék feletti hitelkamatok
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 10:21
Megérkeztek a 10 százalék feletti lakáshitel-kamatok májusra a magyar piacra – derül ki a money.hu Kamattükréből. A kamatemelkedés a piaci hitelek iránti kereslet további visszaesését vetíti előre.
hírlevél
Ingatlantájoló