1p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az utóbbi hetek érdekes gazdasági híre volt, hogy a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. felvásárolta a Banco Popolare bankcsoport magyarországi leányvállalatát. Az első hallásra talán szokványosnak tűnő újdonság máris igen érdekes fénytörésben jelenik meg, ha jobban odafigyelünk a tranzakció résztvevőire. Nem egyszerűen azért, mert úgy tűnik, hogy “Dávid vásárol Góliáttól”, hanem azért is, mert szemtanúi lehetünk annak, hogyan hódít teret, ha apró lépésekkel is, egy új pénzügyi, banki gondolkodásmód az utóbbi évek válságától sújtott, és egyben fenntarthatóságában megkérdőjelezett hagyományos banki modellel szemben.
Fáy Zsolt

Megkérdeztük a MagNet Bank elnökét, Fáy Zsoltot, vajon a bank vezetősége hogyan gondolkodik a felvásárlásról.

A MagNet Banktól természetesen teljesen idegen az, hogy akár a legapróbb pénzügyi lépéseket is presztízsszempontok vezéreljék. Ugyanakkor álszerénység lenne elhallgatnunk, hogy erre a vásárlásra azért kerülhetett sor, mert tizennyolc éves múltra visszatekintő, de közösségi bankként csak 2010. óta működő bankunk a válság közepette is meg tudta őrizni eredményességét és bővülési ütemét. És persze a szakmai visszajelzések is megerősítenek minket abban, hogy igenis van jövője az általunk képviselt új, társadalmilag is felelős pénzügyi kultúrának. 2012-ben már második alkalommal nyerte el a MagNet Bank a MasterCard “az Év Társadalmilag Felelős Bankja” címet.

Bármilyen furcsán hangzik, ilyen körülmények között már magának a modellnek, a közösségi bankolás modelljének is felelősséggel tartozunk. Vagyis már nemcsak az a feladatunk, hogy - természetesen a legszigorúbb pénzintézeti normáknak megfelelve - fenntartsuk az új típusú, a profitmaximalizálás helyett a társadalmilag hasznos ügyeket preferáló banki működést. Lépést kell tartanunk a közösségi pénzügyi gondolkodás térhódításával, saját természetes növekedésünk tempójában a lehető leghatékonyabban kell kihasználnunk az e növekedésben rejlő potenciált.

A felvásárlás most lehetőséget teremt a MagNet Bank Zrt. számára, hogy a két bank közötti szinergiák kihasználásával, a nyereséges és felelős banki működés megőrzése mellett tovább fejlessze ügyfélkiszolgálási színvonalát. A megállapodás alapján a MagNet Bank mind meglévő, mind új lakossági, vállalati ügyfelei és civil partnerei számára szélesebb pénzügyi szolgáltatási palettát kínálhat a jelenleginél nagyobb méretű fiókhálózatban. A párhuzamosságok megszüntetése, a kínálat növelése a jelenlegi piaci környezetben is lehetőséget teremt a szolgáltatási színvonal emelésére, a költségek racionalizálására, a hatékonyság, és ezáltal a bank értékének növelésére, elősegítve értékeink és különleges szemléletünk térnyerését.

A MagNet Bank Zrt. közösségi pénzintézetként a magyar bankrendszerben úttörő módon a fenntarthatóság elveire alapozva, különleges ügyféljogok biztosításával épít kapcsolatot felelős betét- és hiteloldali célok, társadalmi és kisközösségi érdekek között.

Vagyis az sem mellékes szempont, hogy a növekedéssel párhuzamosan, együtt gondolkodásra kész ügyfeleink segítségével egyre több jó ügyet támogathatunk innovatív pénzügyi eszközeink révén.

Díjaink, elismeréseink >>

(x)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Hatalmas osztalékot fizet az OTP és nagy uniós felvásárlásra készül a bank
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:17
Vételi ajánlatot tettek az egyik uniós országban.
Pénzügyi szektor Elkerekedik a szeme, ha meglátja, mennyibe kerül egy euró
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 07:25
Minimálisan gyengült a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben péntek reggel a csütörtök kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Pénzügyi szektor Az MNB szigorú szemével ráncba szedte a gyorskölcsönzőket
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:44
Hatékony, „puha" eszközök bevetésével az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta.
Pénzügyi szektor Hoppon maradnak Mészáros Lőrinc bankjának befektetői
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:57
Nem fizet osztalékot az MBH Jelzálogbank. De ez nem feltétlenül rossz hír.
Pénzügyi szektor Erste-ügyfél? Akkor figyeljen, fontos bejelentést tett a bankja
Privátbankár.hu | 2024. április 24. 12:06
Megszűnik az Azonnali Könnyített Törlesztés szolgáltatás.
Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
Pénzügyi szektor Csütörtökön talán valami csodára készül a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 07:18
Erősödött kissé a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Nem „gyengeelméjűek" az elemzők – tudhattuk meg a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 10. 15:01
Szabó Balázs, a Hold Alapkezelő vezérigazgatója - többek között - az extremitásokról is beszélt a Klasszis Klub Befektetői Univerzum című rendezvényén.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG