<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p
A jelenlegi hárommal szemben 2025-ben is még csak öt, 2028-ban pedig hét magyar dollármilliárdos lesz.

A vagyonosok kilétét a hazai privátbanki piacot elemző cég vezetője, Karagich István nem nevesítette. Pedig ez azért lett volna érdekes, mert a Forbes tavaly év végi összesítése szerint csak ketten feleltek meg a dollárban kifejezett milliárdos kritériumának: Mészáros Lőrinc 381,3 milliárd, míg Csányi Sándor 317,2 milliárd forint felett diszponál. A maga rangsorát tavaly májusban publikáló Napi.hu szerint viszont csak Csányi számít dollármilliárdosnak, a maga 320 milliárd forintjával, Mészáros vagyonát „csak” 280 milliárdosra saccolták. Mindkét listán őket Gattyán György követte, 240 milliárddal.

Dollármilliomosnak a Blochamps szerint 2018 végén összesen 16 778 honfitársunk vallhatta magát, ennyien rendelkeztek legalább 300 millió forintos vagyonnal. Ez durván a kétszerese a 2005-ös mezőnynek, míg a két évvel ezelőttit több mint 2200 fővel haladta meg. A jelenlegi dollármilliomosok több mint hetven százaléka, 12 ezer személy legfeljebb 1 milliárd felett diszponálhatott, négyezren 1-3 milliárd közöttivel, hatszázan 3-10 milliárdot tudhattak magukénak, százhúszan estek a 10-30 milliárdos sávba, negyvenen pedig a 30-90 milliárdosba. Tizenöt személynek volt esélye arra, hogy a 90-300 milliárd forint közötti vagyona növekedése révén belépjen a dollármilliárdosok táborába. Ez azonban közülük Karagich István szerint 2025-re csak kettejüknek, míg 2028-ra négyüknek sikerülhet.

A dollármilliomosok számánál csaknem 4 ezerrel több ügyféllel rendelkezett a privátbanki vagyonokat kezelő 14 cég a Blochamps szerint – amely e körbe a Gutmann Magyarországot nem számította bele, azon az alapon, hogy az ügyfélvagyon egy részét a cég bécsi központja kezeli. A kft az összes hazai privátbanki vagyont 4692 milliárd forintra tette, amely szerinte 43 173 darab számlán szunnyadhatott. Ennél csaknem 300 milliárddal magasabb, az ötezer milliárdot közelítő vagyonról számoltak be az mfor.hu által jó egy hónapja megkérdezett privátbankárok

Karagich István szerint az idei inkább a vagyonok megőrzésének, enyhe növelésének az éve lesz. Komoly fejtörést okozhat a privátbankároknak, hogy a kezelésükbe adott vagyont a jelenlegi hozamkörnyezetben az ügyfelek megelégedésére fialtassák. Már csak azért is, mert a Blochamps nagy mértékű ingadozásra számít a tőzsde, az ingatlanok és a részvények árfolyamában is.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Bécsben jártak a Legyél Te is Pénzügyi Junior Klasszis! diákverseny legjobbjai
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 18. 13:19
Az egyik támogató, az Erste Bank az első két idényben az 1-3. helyen végzett csapatokat és tanáraikat hívta meg egynapos tanulmányútra az osztrák fővárosba. Amelynek fő programjaként a diákok a bank pénzügyi edukációs központjában hajtottak végre játékos gyakorlatokat.
Pénzügyi szektor Közelről vizsgálja majd a jegybank, hogy mi lesz a moratóriumosok törlesztőrészleteivel
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 15. 13:37
Az MNB 16 pénzügyi intézményt érintő témavizsgálatban tekinti át, hogy a hitelintézetek hogyan módosítják majd a törlesztési moratórium lejárta után az érintett lakossági hitelszerződések futamidejét.
Pénzügyi szektor A kereskedők örülnek a hitelmoratórium meghosszabbításának
MTI | 2021. szeptember 14. 08:32
Mert így nem kell szűkölködniük a napi fogyasztási javakban az eladósodottaknak.
Pénzügyi szektor Kiszállnak Orbán Viktorék az Erstéből?
Csabai Károly | 2021. szeptember 9. 05:21
A napokban volt öt éve annak, hogy a magyar állam, valamint az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 15-15 százalékos részesedést szerzett az addig az osztrák anyabank kizárólagos tulajdonában állt hitelintézetben. Most az a pletyka kering bankárberkekben, hogy az Orbán-kormány eladná a pakettjét. Utánajártunk, lehet-e ennek realitása.
Pénzügyi szektor Beszakadt a bitcoin, miután hivatalos fizetőeszköz lett Salvadorban
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 8. 11:24
Esett az árfolyama, a salvadoriak pedig még tüntettek is a kriptovaluta ellen az ország fővárosában.
Pénzügyi szektor Ezúttal a biztosítási szektort tarolnák le Mészáros Lőrincék
Privátbankár.hu | 2021. szeptember 1. 10:37
Szeptember elsejével indítja működését a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. (CIG EMABIT). A pénzügyi szolgáltató az induláskor vállalati ügyfelek számára értékesíti nem-életbiztosítási termékeit, de a tervek szerint jövőre a lakossági szegmensnek szánt ajánlatok is megjelennek majd portfóliójában.
Pénzügyi szektor Hogyan reagálnak a bankok Matolcsy Györgyék legújabb húzására? - A hét videója
Izsó Márton - Csabai Károly | 2021. augusztus 27. 19:15
Sorrendben harmadszor emelt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az alapkamatán, amelynek következtében az már több mint hat éve nem látott magasságba emelkedett. Ez rossz hír a hitelfelvételre készülőknek és a változó kamatozású kölcsönöket törlesztőknek egyaránt. Ráadásul szinte biztosra vehető, hogy még nincs vége a monetáris szigorításoknak. De vajon meddig emelkedhet még a hitelek árazásánál irányadó MNB-alapkamat? Ez alapvetően attól függ, mennyire sikerül letörni az inflációt. Ezekre a kérdésekre keresi a választ heti videónkban felelős szerkesztőnk, Csabai Károly.
Pénzügyi szektor Így védekezhetünk az adathalászokkal szemben
PR | 2021. augusztus 23. 09:05
Az ügyfeleknek és a bankoknak egyaránt sok bosszúságot okoz az adathalászat. A hitelintézetek folyamatosan dolgoznak a csalások megelőzéséért, de az ügyfeleknek is tudniuk kell, hogyan reagáljanak egy ilyen helyzetben. Néhány szabály betartásával ugyanis könnyedén elkerülhetjük, hogy más is hozzáférjen a megtakarításunkhoz vagy a személyes adatainkhoz.
Pénzügyi szektor Eltűnik a mágnescsík a bankkártyákról
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 21. 08:22
Elsőként a fizetéstechnológiai szolgáltatók közül a Mastercard kivezeti a mágnescsíkot a bankkártyákról..
Pénzügyi szektor Kevesebb kínai tőke vándorolt külföldre idén
MTI | 2021. augusztus 20. 14:16
Csökkent Kína pénzügyi ágazaton kívüli külföldi tőkekihelyezése (ODI) az idei első hét hónapban éves összevetésben.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos