Privátbank
Részvény / Deviza / Áru Jó sokan a rekordinfláción is szépen meggazdagodtak – mutatjuk, kik ők 
Csabai Károly | 2024. január 12. 05:41
Egy év alatt több mint 16 százalékkal nőtt a hazai privátbanki szolgáltatók által kezelt vagyon, amely következtében az 2023 végére már 9400 milliárd forint fölé ugrott. Ez a pénztömeg az egy évvel korábbinál csak alig két százalékkal több, közel 58,5 ezer számlán fialt, ami azt jelzi, hogy a szektor tavalyi gyarapodása alapvetően az átlagvagyonok felértékelődéséből származott. Utóbbiak összege már valamennyi szolgáltatónál bőven meghaladják a minimális belépési limiteket, mégis csak kevesen emelték azokat, illetve készülnek erre. Ezek mellett más érdekességek is kiderülnek a tavalyi állapotokat tükröző Privátbanki Körképből.
Részvény / Deviza / Áru A leggazdagabb magyarokat is megcsapta az EU-s rekorder forintromlás - itt a friss Privátbanki Körkép 
Csabai Károly | 2023. augusztus 14. 05:51
Újabb lélektani határt lépett át a tehetősek által legalább 20 millió forinttól profi szakemberekre bízható magánvagyonok összértéke. A három nagybank egyesülése miatt 13-asra szűkült hazai privátbanki mezőny tagjai az első félév végén együttesen mintegy 8600 milliárd forintot kezeltek, közel 6 százalékkal többet, mint 2022 végén. Ám ez reálértéken, azaz az inflációt figyelembe véve, kétszámjegyű csökkenésnek felel meg. Annak ellenére, hogy a kezelt magánvagyonok a fél évvel korábbihoz képest kevesebb, 57 ezret meghaladó darabszámú számlán szunnyadtak, ami azt jelenti, hogy az átlagállományok magasabbak lettek – derült ki lapunk friss Privátbanki Körképéből.
Vállalat Új adó, háború, generációváltás – mi lesz a pénzemmel? 
PR | 2023. június 15. 16:46
Interjú Bálint Attilával, a Raiffeisen Bank privátbanki üzletágának vezetőjével.
Részvény / Deviza / Áru Nem volt igazán jó évük, mégis újabb álomhatár fölé került a hazai tehetősek vagyona – itt a friss Privátbanki Körkép! 
Csabai Károly | 2023. január 10. 05:31
Bár a legalább 20 millió forintos megtakarítást privátbanki szolgáltatókra bízók összvagyona 2022-ben csak az éves átlagos inflációtól jelentősen elmaradó mértékben, alig 5 százalékkal bővült, ennyi is elég volt ahhoz, hogy az 8 ezer milliárd forint fölé kerüljön. Nagyobb arányban gyarapodott a privátbanki számlák száma, amely pedig már 60 ezer felé tart. Hogy ez a valóban tehetősek terepe, azt jelzi, hogy az egyes szolgáltatók által vezetett számlákon lévő átlagállományok 66 milliótól 371 millió forintig szóródnak.
Személyes pénzügyek Több tízezer honfitársunknak nem fáj annyira az infláció 
Csabai Károly | 2022. január 10. 05:51
Igaz, ehhez legalább 30 millió forintos megtakarítással kellett rendelkezni és azt a tizenöt hazai privátbanki szolgáltató valamelyikénél elhelyezni. Az utóbbiak által kezelt vagyon ugyanis egy év alatt csaknem 20 százalékkal, közel 7800 milliárd forintra emelkedett – derül ki a lapunk által félévente elkészített, ezúttal a 2021-es év adatait tartalmazó Privátbanki Körképből. Ugyancsak közel 20 százalékkal több számlát vezetnek a privátbankárok most, mint egy éve, mintegy 55 ezret, amelyeken egy ügyfél átlagban legalább 55 millió forintot fial, de akad szolgáltató, ahol több mint 350 milliót.
Pénzügyi szektor Nem lesz egy csapásra tucatnyi magyar dollármilliárdos 
Privátbankár.hu | 2019. február 20. 20:20
A jelenlegi hárommal szemben 2025-ben is még csak öt, 2028-ban pedig hét magyar dollármilliárdos lesz.
Személyes pénzügyek Miért jobb emberekre bízni a pénzünket, mint robotokra? 
Privátbankár.hu | 2017. október 16. 12:00
A magyar privát banki ügyfelek hagyományosan konzervatívak, de megjelent az a réteg, aki a jelenlegi befektetői környezetben hajlandó valamivel nagyobb kockázatot vállalni a hozam érdekében. A fintech cégek kihívást jelentenek a befektetéskezelőknek is, de a privát bankárokat nem lehet robotokra cserélni - főleg ha ők maguk is alkalmazzák a digitalizáció vívmányait. Interjú Dócs Jánossal, a CIB Bank privát banki részlegének vezetőjével.
Pénzügyi szektor Megjöttek azok az ügyfelek, akik szívesen bízzák a pénzüket egy robotra 
Privátbankár.hu | 2016. november 15. 13:20
Az Y generáció nem csak a digitális eszközök világában jártasabb, a befektetéseiket is szívesebben bízzák robotokra. Szakértők szerint bár a bankok komoly versenytársakat kaptak, a fiókok tömeges bezárására azért még nem számítanak.
Befektetési alapok Még egy jó év jöhet a hazai állampapír-piacon 
Eidenpenz József | 2016. május 3. 06:08
Van még tér a hozamok csökkenésére a Generali Alapkezelő szerint, idén az első három hónapban három százalékot hoztak a magyar kötvények. Magasabb hozamot leginkább abszolút hozamú alapokkal lehet elérni, alulértékelt részvény- és árupiaci befektetések, kötvények, devizák mixével. Interjú a Generali Alapkezelő elnök-vezérigazgatójával.
Befektetési alapok Csökkenhetnek a befektetési alapok díjai Magyarországon 
Privátbankár.hu | 2016. április 4. 06:07
A Concorde Alapkezelő saját befektetésijegy-forgalmazó társaságot hozott létre, hogy több lábon álljon. Az alacsony kamatszint egyik következménye lehet az alapok költségeinek csökkenése. Az új online felületen elengedik a forgalmazási jutalékokat. Interjú Bilibók Botond vezérigazgatóval.
Befektetési alapok Lehet, hogy ön is privátbanki ügyfél, csak nem tud róla? 
Eidenpenz József | 2015. december 1. 06:08
Mit tehet az, aki az elsők között nyitott öt éve most lejáró tbsz-számlát? Ki lehet privátbanki ügyfél? Ki fog profitálni a Volkswagen-ügyből? Miért nem jó nagy értékű ingatlanban lakni még ingatlanpiaci fellendülés idején sem? – interjú Nagy Bertalannal, az Equilor Befektetési Zrt. privátbanki igazgatójával.
Karrier Díjazták a privátbankárokat - itt vannak a legjobbak 
Privátbankár.hu | 2015. október 7. 10:09
Első alkalommal díjazták a privátbanki szakmát.
Befektetési alapok Az alacsony kamatok hatalmas esélyt jelentenek a vagyonkezelőknek – interjú 
Privátbankár.hu | 2014. december 1. 06:08
Sok vagyonos embernek nincs ideje arra, hogy folyton megtakarításaival foglalkozzon. Nekik nem az elterjedtebb privátbanki tanácsadást, inkább a privát vagyonkezelést ajánljuk – mondja Schuszter Péter, a Generali Alapkezelő elnök-vezérigazgatója. Portfólióikban elég magas a deviza aránya, kockázatos részvényeket viszont csak módjával viselnek el a magyar ügyfelek.
Pénzügyi szektor Így rendezi át a privátbanki üzletágat a minikamatok világa 
Eidenpenz József | 2014. június 26. 06:10
Másfél év alatt hatvan százalékkal nőtt az Equilor-nál levő privátbanki vagyonok értéke. Sokan még mindig 8-10 százalékos kamatot szeretnének elérni, de egyre többen látják, hogy ez csak kockázatvállalással lehetséges. A legtöbben befektetési jegyeket vásárolnak, de sokan utaznak devizában vagy ingatlanban is. Interjú Nagy Bertalannal, az Equilor Private Banking-igazgatójával.
Pénzügyi szektor Lehet ugyanaz a bankára apának és fiúnak? 
Privátbankár.hu | 2014. május 8. 09:37
A családi cégek vagyonkezelése nem könnyű dolog: a befektetési döntésekre rányomja a bélyegét a család értékrendszere, ráadásul az egymást váltó generációk tagjai előtt újra és újra meg kell szolgálnia a bizalmat a vagyonkezelőnek
Pénzügyi szektor Nekimentek a nagy ukrán banknak - keleten bezárnak a fiókok 
Privátbankár.hu | 2014. május 5. 13:13
A legnagyobb ukrán bank leállította a készpénzügyleteket Ukrajna keleti felében.
Pénzügyi szektor Újabb díjat nyert a Citi Magyarország  
Privátbankár.hu | 2014. március 5. 11:37
A Citigoldé a Legjobb befektetési termékkínálat Magyarországon az Euromoney 2014. évi Privátbanki és vagyonkezelési szolgáltatások felmérése alapján.
Adó Elnézést, ön honnan szerezte a svájci bankban tartott pénzt? 
Privátbankár.hu | 2014. március 3. 08:42
Lapinformáció szerint svájci bankok magyar ügyfeleiktől is azt kérik, igazolják vagyonuk eredetét.
Pénzügyi szektor Magyar milliárdok külföldi számlákon: nem mindenki bűnöző - interjú 
Nagy László Nándor | 2014. február 21. 16:30
Tovább ronthatja a hazai privátbanki vagyonkezelés esélyeit, ha a Simon-ügy kapcsán a politika újabb intézkedésekkel tovább csökkentené az ügyfelek amúgy is csekély bizalmát - véli Karagich István. A Blochamps Capital ügyvezető igazgatója szerint az idén a privátbanki vagyonok felhalmozói jórészt az állammal megbízási viszonyban lévő cégek vezetői lehetnek - de ők adózott pénzeket fektetnek be.
Befektetési alapok Ez lesz a következménye a kamatok további csökkenésének 
Eidenpenz József | 2013. február 20. 14:00
Jó évet zárt az Erste Alapkezelő tavaly, 50 milliárd forinttal nőtt alapjainak vagyona. A lakossági állampapírok nem annyira az alapoknak, inkább a bankbetéteknek jelentenek konkurenciát. A kamatcsökkenés jót tesz a befektetési alapoknak, ezek felé tereli a megtakarításokat. A jegybanktól a választások előtt nem várnak meredek lépéseket.
Pénzügyi szektor 60 milliárdos Erste-üzlet: vihetik a BNP Paribas leggazdagabb ügyfeleit 
Privátbankár.hu | 2012. november 20. 13:53
A GVH versenytanácsa rábólintott az üzletre, az Erste viheti a BNP Paribas privátbanki üzletágát tokkal-vonóval.
Részvény / Deviza / Áru A bankbetét a sláger a vagyonos magyarok között - interjú 
Gáspár András | 2012. szeptember 25. 06:30
Szétszakadt a lakossági befektetési piac: a bankok, brókercégek figyelme a vagyonukat tovább gyarapító privátbanki ügyfelek felé fordult, akik a kedvező kamatkörnyezetben elsősorban a hazai eszközöket kedvelik. A Concorde Értékpapír vezérigazgatója szerint a kiszámíthatatlan gazdasági környezet elriasztja a befektetőket a magyar tőzsdéről. Interjú Régely Károllyal.
Pénzügyi szektor Az Erste privátbankja lett a legjobb 
Privátbankár.hu | 2012. február 20. 13:41
Az Erste Bank Private Banking üzletágát találta a legjobbnak a Magyarországon működő szolgáltatók között a Euromoney.
Pénzügyi szektor Milliós bankszámlák: mit akarnak a leggazdagabb ügyfelek? 
Gáspár András | 2011. december 8. 06:20
A prémium banki ügyfelek pénzügyeikben igénylik a tanácsadást, a banki kapcsolattartótól személyes törődést várnak el, mely magában foglalja a nekik szóló legjobb ajánlatok ismertetését is. A bank széles körű szolgáltatási portfólióját veszik igénybe, mégis olyan alapvető költségtételek fontosságát emelték ki, mint a pénzfelvétel és a számlavezetés díja.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG