3p

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az Y generáció nem csak a digitális eszközök világában jártasabb, a befektetéseiket is szívesebben bízzák robotokra. Szakértők szerint bár a bankok komoly versenytársakat kaptak, a fiókok tömeges bezárására azért még nem számítanak.

Szakmai háttérbeszélgetést tartott a napokban a Dorsum Zrt. A cég képviseletében Rokob Imre az Y generációról, mint a jövő prémium ügyfélszegmensének kulcsáról beszélt a portfolio.hu beszámolója szerint.

Akár egy robotra is rábíznák a pénzüket

Ők a prémium ügyfeleken belül a fiatalabb generáció egy képzettebb, a digitális eszközök világában jártasabb réteget képviselnek, akik viszont pénzügyek terén tanácsokra szorulnak - akár pénzügyi szolgáltatójuktól, akár szüleiktől. A szakértő egy tanulmányt idézett, amely szerint 2020-ra már a generációba tartozók egyharmada mobilon intézi majd befektetéssel kapcsolatos ügyeit.

Ki tartozik az Y generációba? A Pew Research Center kutatóintézet az 1946 és 1964 között születetteket hívja Baby Boomereknek, az 1965-1980-ig születettek az X generáció, míg az 1981 és 1997 között születettek az Y generáció tagjai (angol nyelvterületen Millennials).

Az Y már az a generáció, amely sokkal nyitottabb a robotok iránt is: befektetéseiket is szívesebben bízzák rájuk, ami a robotszolgáltatók által kezelt vagyon dinamikus növekedéséhez vezethet. A robotok egyébként jelenleg leginkább ETF-ekbe fektetik a vagyont, és egyre inkább megjelennek olyan hibrid modellekben is, amikor részben személyes, részben automatizált kiszolgálást kapnak a prémium ügyfelek.

Komoly versenytársakat kaptak a bankok

A portfolio.hu beszámolója szerint az előadást követő beszélgetésben Ákos Tamás, a CIB Bank lakossági üzletágának vezetője arról beszélt a digitalizáció kapcsán: a bankoknak ma már nem egymással, hanem más, bankon kívüli cégek alkalmazásaival kell versenyre kelniük.

Parádi-Varga Tamás, az SPB Befektetés Zrt. vezérigazgatója pedig úgy véli, hogy bár a technológiai fejlesztés iránti igény megvan, a személyes kapcsolat és tanácsadás továbbra is érték és ezt igénylik is a privátbanki ügyfelek. Lukács-Szalkay Petra, az MKB Bank Affluent Segment részlegének vezetője is arról beszélt: a privátbanki szegmensben a személyes ügyfélkiszolgálás továbbra is hangsúlyos marad.

Konkoly Miklós, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatója szerint az digitális eszközök térnyerése már most is megfigyelhető a fiókokban, bár Lukács-Szalkay Petra szerint egyelőre nem várható, hogy a digitalizáció térnyerése miatt a bankfiókok száma jelentősen csökkenne.

Készpénzes szendvics - te rábíznád a vagyonod egy robotra?

Komoly viták zajlanak arról, hogy az új technológiákat felhasználó fintech vállalkozások mekkora veszélyt jelentenek a klasszikus bankokra és más klasszikus pénzügyi szolgáltatókra. A „Money on Toast” szolgáltatás nagyon jó példa arra, hogy a klasszikus szolgáltatók is tudnak újat alkotni a pénzügyi szolgáltatások területén. Korábbi szakcikkünk a témában >>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Amundi-közgyűlések futószalagon
Privátbankár.hu | 2024. április 15. 16:12
Tavaly több mint 10 ezer részvényesi közgyűlésen szavazott az Amundi vagyonkezelő.
Pénzügyi szektor Az MNB elmagyarázta, hogy mi történik az inflációval
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 11:45
Az infláció és a maginfláció is a jegybank márciusi Inflációs jelentése előrejelzési sávjának közepén alakult - állapította meg a Magyar Nemzeti Bank márciusi inflációs adatokhoz fűzött elemzése.
Pénzügyi szektor MNB: Fokozott befektetői kockázattal járhatnak a kriptoeszközök
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 09:58
A jegybank felkészül a kriptopiaci szereplők felügyelésére.
Pénzügyi szektor Csütörtökön talán valami csodára készül a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 11. 07:18
Erősödött kissé a forint csütörtök reggelre a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Nem „gyengeelméjűek" az elemzők – tudhattuk meg a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 10. 15:01
Szabó Balázs, a Hold Alapkezelő vezérigazgatója - többek között - az extremitásokról is beszélt a Klasszis Klub Befektetői Univerzum című rendezvényén.
Pénzügyi szektor Hogyan lehet megvédeni a családi vagyont? Ezt is körbejártuk a Klasszis Klubban
Bózsó Péter | 2024. április 8. 15:09
A családi vagyontervezés és -védelem állt a legutóbbi Klasszis Klub Live! második panelbeszélgetésének fókuszában, amely során főszerkesztőnk, Csabai Károly PIllár Zsolttal, az Equilor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójával, Varga Szabolccsal, a Bank Gutmann magyarországi vezetőjével és Magyar Csabával, a Cyrstal Worldwide Zrt. vezérigazgatójával cserélt eszmét.
Pénzügyi szektor Soha nem lesz vége a kamatstopnak?
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 14:39
Azt már korábban megtudtuk, hogy június 30. után is marad, most Nagy Márton azt is kilátásba helyezte, meddig szeretné kitolni a piacellenes intézkedést.
Pénzügyi szektor Folytatódik a harc a bankok és a csalók között: figyelmeztetést küldött mindenkinek az MNB
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 12:24
Jelentősen csökkent az átutalásos kibercsalások száma és a károk összege a múlt év utolsó negyedévében, de a kártyás visszaéléseké tovább nőtt.
Pénzügyi szektor Élesedik a verseny a banki megtakarítások között - segítünk a legjobbat választani
Privátbankár.hu | 2024. április 7. 16:35
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az idei év egészében maximum 5 százalékos inflációt vár. Ennek fényében érdemes áttekinteni a banki betéti ajánlatokat.
Pénzügyi szektor Csak találgathatnak a szakértők is, hogy mitől erősödött a forint
Privátbankár.hu | 2024. április 4. 07:57
Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG