Y-generáció
Befektetési alapok Tárgyak helyett élményeket veszünk – már nemcsak a fiatalok gondolják ezt 
Eidenpenz József | 2019. november 29. 06:05
Vannak megatrendek, olyan folyamatok, amelyek megállíthatatlanul átalakítják életüket. Az elöregedésen kívül ilyen az ifjú generáció felemelkedése és gazdagodása is, ami átalakítja a fogyasztás szerkezetét. Ezek a trendek jó befektetést jelenthetnek. Interjú Naffa Helenával, az Aegon Alapkezelő szenior elemzőjével.
Személyes pénzügyek Miből és milyen autót vennének a magyarok 5 millió forint alatt? 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 15. 17:45
Ami biztos: nem érdekel már minket a dízel.
Vásárló Ebben tényleg nagyon mások a mai fiatalok  
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 15. 20:20
Felmérések szerint az utazás minden eddiginél fontosabb szempont a fiatal felnőtteknek: a magyar fiatalok megtakarítási céljai között a harmadik helyen szerepel az utazás. Az egyre növekvő kalandvágy ugyanakkor szerencsére nem jár vakmerőséggel - a számok azt mutatják, hogy a fiatal utazók egyre tudatosabbak.
Makro / Külgazdaság Hűtlenek a fiatalok a munkahelyükhöz – megvan rá a magyarázat  
Privátbankár.hu | 2018. július 2. 20:30
Más szempontokat vesznek figyelembe az Y és Z generáció tagjai, mint a munkaadók. A milleniumi generációk kevesebb, mint fele gondolta úgy, hogy a vállalkozások céljai illeszkednek az ő elvárásaikhoz, ez az arány egy éve még 65 százalék volt. A cégvezetőkről alkotott kép is alaposan átalakult.
Vásárló Valami történt: nagyon megváltoztak a magyar fiatalok 
Privátbankár.hu | 2018. május 29. 16:40
Ég és föld az idősebb generációk és fiatalok vélekedése az Y-generációról, ugyanakkor a magyar helyzet biztatóbb, mint korábban várták. A Cetelem Körkép szerint ráadásul a fogyasztási és megtakarítási hajlandóság egyaránt nő az európai fogyasztók körében: az összes megkérdezett 47 százaléka úgy látja, hogy több pénzt fog költeni az előttünk álló egy évben.
Karrier Ezért nehéz együtt dolgozni a legfiatalabb kollégákkal 
Privátbankár.hu | 2017. június 27. 11:08
Szinte minden munkavállaló és vezető személyesen is tapasztalja, hogy az X és Y generációs kollégák közötti különbségek nézeteltérésekhez vezetnek, de a valódi konfliktusok ettől függetlenül ritkák. A korosztályok alapvető különbségei mellett az egymás közötti feszültségek forrását vizsgálta egy magyar fókuszcsoportos kutatás.
Karrier Bezzeg a mai fiatalok: mit tanulhatunk az új generációktól? 
Privátbankár.hu | 2017. május 1. 09:02
A generációs problematika lassan a munkahelyeken is megkerülhetetlen lesz, a most munkába lépő legfiatalabb és a harminc év alatti Y generáció ugyanis teljesen másképp gondolkodik a világról, mint a szüleik generációja. Ez azonban nem feltétlenül gond, sőt: az Y és Z generáció olyan képességekkel is rendelkezik, amit az idősebbek nehezen sajátítanak el. Miért éri meg a fiatalokat alkalmazni? A MOTIMENT összegyűjtötte a fiatalság előnyeit.
Személyes pénzügyek Így takarékoskodik majd nálad is jobban a gyereked 
Privátbankár.hu | 2017. január 27. 13:06
Szinte tudományos konszenzus alakult ki arról, hogy az Y generáció sokkal jobban gazdálkodik a pénzzel, mint felmenőik, de ez nem biztos, hogy így van.
Tippek Amire nem számítanál: kik azok, akik még szabadságra is alig mernek elmenni? 
Privátbankár.hu | 2016. december 28. 13:05
Lehet, hogy később majd benő a fejük lágya, de az Y-generáció tagjai egy felmérés szerint pályájuk elején képtelenek elengedni a munkaügyeket: igazi mártíroknak tartják magukat, akik nélkül megáll az élet a cégnél. Még szabadságra se nagyon mennek el, vagy ha igen, akkor is a vállalati ügyekkel foglalkoznak – mivel állandóan online vannak, ezt könnyen meg is tehetik.
Tippek Akiket nem lehet kilóra megvenni - hogyan tartsuk meg a fiatalokat? 
Privátbankár.hu | 2016. december 13. 06:10
Hatalmas változáson esik át a munkaerőpiac, új generáció veszi át az irányítást a világban: az Y-generáció tagjai (az 1980-1999 között születettek) teljesen más személettel és elvárással fognak munkához, cégvezetőként pedig tudnod kell, mire van szükségük ahhoz, hogy a legjobbat nyújtsák az üzleted számára ezek a fiatalok.
Pénzügyi szektor Megjöttek azok az ügyfelek, akik szívesen bízzák a pénzüket egy robotra 
Privátbankár.hu | 2016. november 15. 13:20
Az Y generáció nem csak a digitális eszközök világában jártasabb, a befektetéseiket is szívesebben bízzák robotokra. Szakértők szerint bár a bankok komoly versenytársakat kaptak, a fiókok tömeges bezárására azért még nem számítanak.
Karrier 30 évesen még otthon: esély sincs az önálló életre?  
Privátbankár.hu | 2016. április 18. 11:50
Kirepültek a gyerekek – itthon ezt egyre ritkábban és egyre később hallani. Helyette egy új szóval kellett megbarátkoznunk: a bumeránggyerek kifejezést azokra a fiatalokra használják, akik még a 20-as, 30-as éveikben sem hagyják el a szülői fészket, vagy hosszabb-rövidebb különélés után visszaköltöznek.
Karrier Nem foglalkozunk vele, pedig sürgős lenne: mi lesz az Y-generáció nyugdíjával? 
Privátbankár.hu | 2016. február 2. 20:20
A most 20-35 éves generáció szinte alig törődik azzal, hogy lesz-e nyugdíja, vagy sem: a legtöbben még a rendszert sem látják át. A Privátbankár Foglalkoztatás és öngondoskodás konferenciáján Nagy Andrást, az Allianz Hungária Biztosító területi igazgatóját kérdeztük arról, hogyan lehet a fiatalok figyelmét felhívni a nyugdíjtakarékosságra, de kíváncsiak voltunk arra is, mit érdemes keresni a hazai piacon.
Vásárló Te mindig időben fizeted a számláidat? Gyerek mellett úgy tűnik, nehezebb 
Privátbankár.hu | 2016. január 27. 12:43
Nemzetközi felmérés készült az Y generáció számlafizetési szokásairól. Egyre tudatosabbak vagyunk, ha pénzügyeinkről van szó.
Személyes pénzügyek Azt hiszed, még messze van a nyugdíj? Így spórolj 30 évesen  
Privátbankár.hu | 2015. január 16. 18:30
A mostani fiatal és aktív korosztály élete nagyban különbözik már szüleikétől is. Számukra a nyugdíjas kor egyelőre a távolabbi jövő, nem mindegy azonban, hogy ebben a jövőben milyen életszínvonalat tudnak maguknak biztosítani.
Karrier Itt az Y generáció, a fiatalok külföldön keresik az álommunkát 
Privátbankár.hu | 2013. október 29. 13:42
Türelmetlenek, magasabb pozíciót, jobb fizetést akarnak, és szabadságot. Egy kutatás szerint a 18-30 év közöttieknek két dolog számít, amikor munkát keresnek: kapjanak szabad kezet és legyen a munkahelyen jó hangulat. Ha Magyarországon ilyet nem találnak, külföldön biztosan.
Karrier Reszkess munkaerőpiac: itt a work hard, play hard generáció! 
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 11:15
A munkaerőpiacra új generáció lép, akinek teljesen mások az igényei és motivációi, mint a korábbi generációknak. Egyre inkább a nyugati minta érvényesül Magyarországon is. Ez elkerülhetetlenné teszi, hogy a magyar munkahelyek felismerjék, és alkalmazkodni kezdjenek az új helyzethez, mert a tehetséges fiatalok, a work hard, play hard generáció sokkal mobilabb, könnyebben mennek külföldre dolgozni.
Biztosítás Amíg van olcsó sör, kit érdekel a nyugdíj?  
Privátbankár.hu | 2012. április 10. 15:19
A millenniumi generáció figyelmének felkeltése meglehetősen nehéz feladat elé állítja a biztosítótársaságokat, akiknek vagy a marketingtevékenységüket kell valamilyen formában finomra hangolniuk, vagy innovatívabb termékfejlesztésekbe kell kezdeniük, hogy megnyerjék a fiatalok figyelmét - idéz egy frissen elkészült amerikai tanulmányt a Biztosítási Szemle?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG