Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A generációs problematika lassan a munkahelyeken is megkerülhetetlen lesz, a most munkába lépő legfiatalabb és a harminc év alatti Y generáció ugyanis teljesen másképp gondolkodik a világról, mint a szüleik generációja. Ez azonban nem feltétlenül gond, sőt: az Y és Z generáció olyan képességekkel is rendelkezik, amit az idősebbek nehezen sajátítanak el. Miért éri meg a fiatalokat alkalmazni? A MOTIMENT összegyűjtötte a fiatalság előnyeit.

Manapság nagyon divatos a különböző generációk betűkódjaival dobálódzni, a pontos definíció azonban sokszor homályba vész. A generáció-elméletet két amerikai kutató, William Strauss és Neil Howe dobta be az emberiség közös tudatába. Vizsgálatuk során ugyanis megállapították, hogy az amerikai történelmet generációk egymásutánisága írja – vagyis olyan, egy adott időszakhoz köthető emberek csoportja, aki azonosan gondolkodik a világról, hasonlóak a várakozásaik és az életcéljaik is. Egy emberöltőt 80 évnek vettek, ez alatt négy generáció él együtt a világon. Jelenleg itt vannak a „baby boomerek” (az 1940-50-es években születettek), az X generáció (60-70-es évek), az Y generáció (80-90-es évek) és végül a legfiatalabbak, a Z generáció (2000-es évek).

Márpedig ezek a generációk meglehetősen eltérően szoktak gondolkodni a világról. Míg a baby boomer és az X generáció például egy fizetésből már 30 éves kora előtt családot tudott alapítani és házat vásárolni, addig a fiatalabb generációknak erre nem minden esetben van lehetősége, így ők sokkal inkább az önmegvalósításra teszik a hangsúlyt. Ez a gondolkodásbeli és személyiségbeli különbség a munkahelyeken is komoly súrlódásokhoz vezethet, ha azonban elengedjük a „bezzeg a mai fiatalok” szidalmazást, valójában rengeteget tanulhatnak az idősebb kollégák a fiatalok munkamoráljából.

A Mátrix gyerekei: örökké kapcsolatban

A fiatalabb generációnál tapasztalható például az okostelefonok állandó jelenléte és használata, ami a „lemaradok valamiről” érzéssel párosul. A fiatalok folyamatosan kapcsolatban vannak egymással, „rajta vannak a világ ütőerén”. Ez a fajta multitasking azonban rendkívül fárasztó, a munkahelyi telefonozás tiltása azonban inkább árt, mint használ ennek a generációnak, ezt közölte a MOTIMENT a Privátbankár.hu-val. A szakértők szerint a tiltás helyett a fáradási görbéjük figyelembe vételével és megfelelő időkezeléssel segítheti a munkahely a rekreációs telefonozás csökkentését, miközben ki tudja használni a fiatalokban rejlő lendületet.

Az Y és a Z generáció ráadásul kütyükkel a szájában nőtt fel, így az eszközhasználatuk sokkal fejlettebb és természetesebb, mint az idősebb társaiké, akinek külön meg kellett tanulniuk a számítógép, az internet vagy az okostelefon használatát. Így a 90-es évek után születetteknek mondhatni adott képessége a 10 ujjas vakon gépelés, a mozaikszavak használata, a chat alkalmazások révén folyamatos és azonnali kapcsolattartás, ráadásul sokkal kevesebb papírt is használnak, mivel digitális bennszülöttek lévén mindent e-mailben küldenek át, nem nyomtatják ki. Ezt egy X generációs kollégának sokkal nehezebb elsajátítania, mint nekik.

A fiatalabb generációknál jobban összemosódik a munka és a magánélet, ezek a fiatalok általában már a munkahelyen keresnek és találnak barátokat, közös programokat szerveznek és együtt járnak szórakozni. Nem jellemző rájuk a tipikus „8-tól 5-ig” munkarend, így sokszor előfordul, hogy a leghatékonyabb időszak nem ebbe az idősávba esik.

Válogasd meg, melyik munkára kit alkalmazol!

Ezzel szemben az X generáció szülötteinek nagyobb a munkafegyelmük és türelmesebbek, életkorukból és tapasztalatukból adódóan pedig megfontoltabbak – ezáltal azonban lassabbak is – egy döntés meghozatalában. Ők nem a leggyorsabb, hanem a legjobb megoldásra törekszenek, alaposak, precízek, jobban terveznek és kevesebb hibával dolgoznak. A fiatalok örökké csapongó szellemével szemben ők lojálisak egy munkahelyhez („egy helyen dolgozzák le az életüket”), gyorsabban átlátják az összefüggéseket és a mögöttes adatokat, és hatékonyabb az időgazdálkodásuk is.

Fontos tehát, hogy az adott munkakörben a feladatok kiosztásánál a munkaadó figyelembe vegye a dolgozói életkori és generációs sajátosságait. Érdemes vizsgálni, hogy egy adott munkaterületen személyi szinten ki teljesít jobban, és a legjobb emberre rábízni az adott munkát – nem csak az alapján, hogy miről van papírja, hanem azon egyéni skillek kapcsán is, amik adott esetben nem kerülnek fel az önéletrajzra.

A legfontosabb: az időkelezés

A MOTIMENT szerint ráadásul nem érdemes túlóráztatni a fáradt dolgozót, hanem a munkafolyamatokat kell optimalizálni, a munkakör betöltésére szükséges időt kell harmonizálni a dolgozó személyiségével. Az adott feladatra kijelölt munkatársak különböző folyamatok közötti rotálásával változatosság vihető a munkába. A cég felmérése szerint kimutatható az is, hogy melyik munkavállalónak „mi fekszik jobban”, ki tud például ebéd után is ugyanolyan ritmussal dolgozni, ki az, akinél a legkisebb a helyzetbeilleszkedési veszteség.

Az ember aktivitása változik a nap folyamán - általában reggel aktívabbak a munkavállalók. Forrás: MOTIMENT

Fontos, hogy az elmélyülést igénylő munkákat lehetőleg ne közvetlenül ebéd előttre vagy utánra időzítsük. A közel 3700 főt vizsgáló mérések eredménye alapján elmondható, hogy látványosan csökken a dolgozók aktivitása ebéd előtt, mert ilyenkor sokan már az ebédre gondolnak az éhség miatt, utána pedig jóllakottan egy ideig még kevésbé képesek odafigyelni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz januárban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Karrier Két államtitkár távozik, kettő új feladatot kapott a kormánytól
Privátbankár.hu | 2021. január 15. 10:53
Államtitkári keringőt hozott a csütörtök éjszaka megjelent Magyar Közlöny, hiszen két felmentett államtitkár is új pozícióban folytatja.
Karrier Visszatérés a hétköznapi munkanapokba - mit tanulhatunk Kínától?
Privátbankár.hu | 2021. január 3. 17:38
Már látszik a fény az alagút végén, ha a járványhelyzetről van szó, így egyre inkább felmerül az a kérdés is, hogy mi lesz, ha ténylegesen eljön az irodákba történő visszatérés ideje a több hónapnyi távmunka után.   
Karrier Új vezére lesz a Telenor Magyarországnak
Privátbankár.hu | 2020. december 16. 16:56
Két és fél év után távozik a Telenor Magyarország vezére, az O2-től igazolják le utódját.
Karrier Őrizetbe vették Bige Lászlót
Privátbankár.hu | 2020. december 16. 08:15
Magyarország egyik leggazdagabb emberét kedden tartóztatták le.
Karrier Habsburg György lehet Magyarország nagykövete Párizsban
Privátbankár.hu | 2020. december 13. 16:03
Az Index információi szerint az utolsó magyar trónörökös fia, Habsburg György diplomata, újságíró lesz Magyarország következő párizsi nagykövete. 
Karrier Orbán Viktor elmondta, mit gondol a Szájer-ügyről
Privátbankár.hu / MTI | 2020. december 2. 18:34
Amit Szájer József tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele - nyilatkozta a miniszterelnök.
Karrier Lemondott EP-képviselői tisztségéről Szájer József
MTI | 2020. november 29. 12:12
Azt közölte, hogy a döntésének nincs köze a mostani uniós, jogállamisági csörtéhez.
Karrier Orbán Viktor kinevezte az országos kórház-főigazgatót
Privátbankár.hu | 2020. november 19. 08:07
Több mint öt éven át volt a Pécsi Tudományegyetem kancellárja az új országos kórház-főigazgató.
Karrier Újabb poszton követi apját a fideszes Koncz Zsófia
Privátbankár.hu | 2020. november 3. 07:30
A jövőben a fenntartható fejlődéssel is foglalkoznia kell.
Karrier Megszólalt egy szakszervezet: digitális oktatást szeretnének
Privátbankár.hu / MTI | 2020. október 30. 17:22
A koronavírus-járványra tekintettel különleges (digitális) oktatási rendszer bevezetését kéri a közoktatásban a kormánytól a Liga Szakszervezetek elnöksége.
Friss
hírlevél