Generációváltás
Pénzügyi szektor Miben új a családi vagyonkezelés, amivel most rukkolt elő az Apelso? 
Bózsó Péter | 2024. február 23. 07:53
Eddig általában vagyonkezelésről beszéltek az iparág cégjei, most családi változatával kíván piacot szerezni az Apelso, mégpedig a felső tízezer családot célozva. Miben új ez?
KKV Nincs hova halogatni a generációváltást: zajlik a forradalom a magyar családi cégeknél 
Privátbankár.hu | 2022. július 11. 10:48
Egyre több családi cégnél történik meg a generációváltás, és ez felgyorsíthatja a digitalizációt –  derült ki a K&H családi vállalatok indexből. Mivel az infláció és az orosz-ukrán konfliktus az ő gazdálkodásuk elé is jelentős akadályokat görget, most mindennél időszerűbb lehet, hogy innovatív fejlesztésekkel növeljék hatékonyságukat.
Vállalat Generációváltás a cégben: egy révbe ért utódlás  
Privátbankár.hu | 2020. április 10. 16:38
Január 1-től Kemény Dóra tölti be a MagiCom gazdasági igazgatói pozícióját. Ez lehetne pusztán egy karrierhír, valójában azonban annál sokkal több. A több mint egy éve zajló generációváltás záróakkordja. Dóra édesapjától, Kemény Zsolttól veszi át a tisztséget, ahogyan ezt másfél évvel ezelőtt a vállalat bejelentette.
KKV Generációváltás: apa és gyermeke miért ne tudna együtt dolgozni? 
Privátbankár.hu | 2020. január 31. 12:19
A generációváltás nehezen megy? Sok a sikertelen cégátadás, ha a céget átvevő történetesen a cégátadó gyermeke? A családi vállalkozások többsége természetesen arra törekszik, hogy a majdani örökösök vigyék tovább az apa (szülők) által létrehozott értéket. Miért tudnak és miért nem tudnak együtt dolgozni a cégátadók és a cégátvevők? A cégöröklés és a vagyon biztonságba helyezésének legfontosabb tennivalója mellett többek között erre a kérdésre is választ adnak az előadók a Piac & Profit – BKIK harmadszorra megrendezendő Generációváltás a cégben című konferencián.
KKV Több tízezer magyar kkv óriási problémája: mi lesz a megoldás? 
Privátbankár.hu | 2018. április 4. 07:59
A hazai családi vállalkozások tízezrei szembesülnek mostanában a cégutódlás kérdésével - a generációváltás azonban nehezen megy, nem véletlenül.
Makro / Külgazdaság Mi történt? Itt tényleg egyre több gyerek születik 
Privátbankár.hu | 2017. november 16. 12:53
Évek óta egyre több gyerek születik Németországban, nem csak a bevándorlás miatt.
KKV Átadni a stafétát: ez a legrosszabb, ami egy családi vállalkozással történhet? 
Balkó Rita | 2017. október 13. 06:02
Családi vállalkozást üzemeltetni nem egyszerű, de mégis rendkívül népszerű a világ minden táján. Az alapító tulajdonosoknak azonban idővel szembesülniük kell a generációváltás problémájával. Mit tegyünk, ha nincs utód? Ki örökli a céget? Mi történik, ha nem tudunk megegyezni a fiatalokkal, vagy épp hallani sem akarnak a stafétabot átvételéről? Antall György ügyvéddel, a Réti, Antall & Társai Ügyvédi Iroda PwC Legal cégtársával beszélgettünk a generációváltás problémáiról és lehetséges megoldásairól.
Részvény / Deviza / Áru Jön az Xtend és a 20 milliárd forintos magyar állami tőzsdefejlesztő alap 
Eidenpenz József | 2017. szeptember 20. 12:30
Létrehozták a tőzsdén a tervezett kis- és középvállalati platformot Xtend néven, és az év végére várhatóan feláll egy 20 milliárd forintos állami-EU-s tőkealap is a tőzsde fejlesztésére. A tőzsdei bevezetés azonban csak a kezdete valaminek, a siker az elégedett befektetőkön mérhető le.
Karrier Bezzeg a mai fiatalok: mit tanulhatunk az új generációktól? 
Privátbankár.hu | 2017. május 1. 09:02
A generációs problematika lassan a munkahelyeken is megkerülhetetlen lesz, a most munkába lépő legfiatalabb és a harminc év alatti Y generáció ugyanis teljesen másképp gondolkodik a világról, mint a szüleik generációja. Ez azonban nem feltétlenül gond, sőt: az Y és Z generáció olyan képességekkel is rendelkezik, amit az idősebbek nehezen sajátítanak el. Miért éri meg a fiatalokat alkalmazni? A MOTIMENT összegyűjtötte a fiatalság előnyeit.
KKV Rengeteg a családi vállalkozás - de ki viszi tovább? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 13. 14:36
Óriási növekedést jósolnak nekik az elemzők, mégis a cégek kétharmada elvérzik a generációváltásban.
Karrier Reszkess munkaerőpiac: itt a work hard, play hard generáció! 
Privátbankár.hu | 2012. november 29. 11:15
A munkaerőpiacra új generáció lép, akinek teljesen mások az igényei és motivációi, mint a korábbi generációknak. Egyre inkább a nyugati minta érvényesül Magyarországon is. Ez elkerülhetetlenné teszi, hogy a magyar munkahelyek felismerjék, és alkalmazkodni kezdjenek az új helyzethez, mert a tehetséges fiatalok, a work hard, play hard generáció sokkal mobilabb, könnyebben mennek külföldre dolgozni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG