<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Prémium
Részvény / Deviza / Áru A Wallis Csoport továbbra is támogatja az AutoWallis régiós növekedési terveit
Privátbankár.hu | 2021. október 8. 09:48
A társaság fő tulajdonosa, a Wallis Asset Management Zrt. vállalta, hogy nem csökkenti részvényei számát az AutoWallis által tervezett nyilvános részvénykibocsátást követő egy éven belül és tervezi, hogy a kibocsátás során maga is jegyez új részvényeket. 
Közérdekű Mérföldkőhöz értünk: prémium tartalmakat kínál az Mfor és a Privátbankár.hu
Gáspár András | 2021. január 13. 05:04
Sok éve dolgozunk ezért, és most elérkezettnek látjuk az időt arra, amiről már többször írtunk, beszéltünk: a minőségi tartalmainkat előfizetésért kínáljuk olvasóinknak. Cikkeink túlnyomó többsége továbbra is szabadon olvasható marad, de hiszünk abban, hogy a kiegyensúlyozott, sokoldalú, komoly munkával készülő cikkeink elnyerik olvasóink tetszését, és az olyan szakmai elismerések, mint a Minőségi Újságírásért Díj mellett méltónak találtatunk az Ön előfizetésére is.
Vállalat Júniusban nagy öröm éri a magyar Suzuki-dolgozókat
Privátbankár.hu | 2020. május 12. 17:39
2019 jó év volt, 2020 biztosan nem lesz az - júniusban mégis bónuszt fizet a társaság a dolgozóknak.
Állampapír / Kötvény Hiánycikk Nyugaton az, amit most Magyarország kínálni fog
Eidenpenz József | 2012. október 12. 11:23
Számos országban bocsátanak ki inflációkövető állampapírokat, sok helyütt mégis hiánycikknek számít, az árak így magasak, a papírok nem is mindig védenek jól az infláció ellen. Így az új magyar inflációkövető devizakötvény akár nemzetközileg is versenyképesnek bizonyulhat. Számtalan befektetési alap specializálódott a hasonló értékpapírokra.
Állampapír / Kötvény Hét és fél százalékot fizet a Féléves Kincstárjegy névre keresztelt féléves kincstárjegy
Eidenpenz József | 2012. április 24. 16:29
Közzétették az új, rövid lejáratú lakossági állampapírok kondíciót, a féléves papírok évi 7,5 százalékos kamatot fizetnek, ami néhány elvesztett kamatnap miatt végül 7,34 százalékos hozamnak felel meg. A papírok első részletét a jövő héten három napon keresztül lehet jegyezhetik csak magánszemélyek és csak az Államkincstár irodáiban.
Állampapír / Kötvény Magas kamattal is alig veszik a Prémiumokat
Privátbankár.hu | 2012. április 23. 16:32
Az idén március végéig összességében csökkent az államadósság, de ennek elsősorban a forinterősödés volt az oka. A lakossági állampapírok állománya nőtt, az inflációkövető Prémium államkötvényeké azonban csak mérsékelten.
Állampapír / Kötvény Ennyit veszítesz, ha meguntad a régi kötvényeidet
Eidenpenz József | 2012. április 4. 13:12
Kis mértékben változott az inflációkövető Prémium államkötvényekre alkalmazott visszaváltási árfolyamok rendszere, az eddigi futamidő- és kamatfizetés-függő árfolyamok helyett minden papírra egységesen 98 százalékos árat alkalmaznak. Ezzel várhatóan csökken a papírjaikat csak rövidebb ideig tartó, gyakran cserélgető ügyfelek száma. Más banki- és államkötvényeknél hasonló marzsot alkalmaznak.
Személyes pénzügyek Újra itt van, újra itt van - a hazai betétek elinflálásának időszaka
Eidenpenz József | 2012. március 23. 06:00
Pozitív-e a reálkamat Magyarországon, aki megtakarítja a pénzét, az később többet tud rajta vásárolni, vagy így is veszíteni fog a vásárlóerejéből? Az adatok azt mutatják, hogy az átlagbetétes pórul járt az utóbbi egy évben. Nagyon oda kell figyelnünk, mit választunk, és az adó is sokat számít. A normál lekötés általában nem elég a pozitív reálkamathoz, de az egy évre lekötött akciós betétek között sok jelenleg is legalább évi nyolc százalékot fizet.
Állampapír / Kötvény Már három évre is van 9,5 százalékos kezdőkamat az államnál
Eidenpenz József | 2012. március 19. 14:47
Újabb papírral bővült az inflációkövető lakossági kötvények sora, a 2015/K három éves létére is tudja azt, amit öt éves társa: 9,5 százalékot fizet az első évre. Az előző három éves papír csak 9,3 százalékot nyújt jelenleg, viszont abból a szempontból kedvezőbb, hogy azután öt százalékot fizet az infláció felett, míg a most startoló társa csak négyet.
Állampapír / Kötvény Érdemes régi kötvényeinket 9,5 százalékos kamatozásúra cserélni
Eidenpenz József | 2012. március 1. 14:50
Annak ellenére csökkent januárban a Prémium inflációkövető lakossági államkötvények állománya, hogy egy új, sokkal magasabb, 9,3 százalékos kamatozású sorozatot vezettek be, remek eladási adatok mellett. Ennek oka lehetett a végtörlesztés, korábbi papírok lejárata és az, hogy sokan a régi kötvényeiket cserélték újra. Az új kínálat még jobb, már 9,5 százalékos kamatozású papír is van.
Állampapír / Kötvény Eldőlt, hogy bárkinek 9,5 százalékos kamatot fizet az állam
Eidenpenz József | 2012. február 29. 11:42
Meghirdették a következő inflációkövető, úgynevezett Prémium államkötvény feltételeit, az új papír öt éves lesz, és a mindenkori január/januári infláció felett négy százalékos kamatprémiumot fizet. A prémium alacsonyabb, mint az előző sorozatnál, a kezdő kamata viszont így 9,5 százalék, ami magasabb, mint a – csak három éves - 2015/J-nél.
Állampapír / Kötvény Három-négy hét alatt nyolcvanmilliárd forintnyi inflációs kötvény fogyott
Eidenpenz József | 2012. február 3. 11:36
Február 2-től újabb húszmilliárd forinttal megemelték a 2015/J jelzésű, évi 9,3 százalékos kamatozású inflációkövető kötvény maximális mennyiségét, vagyis kevesebb, mint négy hét alatt elfogyhatott az előző nyolcvanmilliárd. A kötvény az állampapír-hozamok csökkenése miatt vonzóbb, egyelőre a bankbetétek sem érik utol.
Állampapír / Kötvény Lehet harmincmilliárddal több? Nagyon veszik az új állampapírt
Eidenpenz József | 2012. január 25. 13:10
Két hét alatt elfogyott vagy közel került a végéhez az az 50 milliárd forintnyi inflációkövető kötvény, amelyet a Kincstár fiókjai január 12-től árultak, ilyen vételi érdeklődésre eddig alig volt példa a hazai lakossági állampapírok történetében. Sokan előre adták le megbízásaikat, az ÁKK pedig 30 milliárd forinttal megemelte a felkínált csomagot.
Állampapír / Kötvény Megemelték a kisbefektetőknek járó inflációs prémiumot
Eidenpenz József | 2011. november 25. 09:51
Új inflációkövető államkötvények kibocsátásáról határozott az ÁKK, az öt éves futamidejű papírok annyi újítást jelentenek a most kaphatókhoz képest, hogy infláció feletti kamatprémiumuk 3-ról 3,5 százalékra emelkedik. Így a kezdőkamat évi 7,4 százalék lesz, körülbelül negyed százalékponttal az egy éves másodpiaci referenciahozam felett.
Állampapír / Kötvény Évi 6,9 százalékkal harcolhatunk mostantól az infláció ellen
Eidenpenz József | 2011. november 11. 12:02
A 3,9 százalékos októberi év/év infláció alapján a 2015-ben lejáró inflációkövető államkötvény 6,9 százalékos éves kamatot fog fizetni jövő decemberben. Kérdés, hogy az inflációkövető papírok fizetnek-e majd többet a jövőben, vagy a fix kamatozású befektetések.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG