<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
10p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Igaz, ehhez legalább 30 millió forintos megtakarítással kellett rendelkezni és azt a tizenöt hazai privátbanki szolgáltató valamelyikénél elhelyezni. Az utóbbiak által kezelt vagyon ugyanis egy év alatt csaknem 20 százalékkal, közel 7800 milliárd forintra emelkedett – derül ki a lapunk által félévente elkészített, ezúttal a 2021-es év adatait tartalmazó Privátbanki Körképből. Ugyancsak közel 20 százalékkal több számlát vezetnek a privátbankárok most, mint egy éve, mintegy 55 ezret, amelyeken egy ügyfél átlagban legalább 55 millió forintot fial, de akad szolgáltató, ahol több mint 350 milliót.

Immár második éve furcsa kettőség figyelhető meg. Míg a 2020 márciusában berobbant járvány a történelem egyik legsúlyosabb egészségügyi tragédiája, hiszen világszerte már közel 5,5 millió emberi életet követelt, idehaza pedig csaknem 40 ezren haltak bele a fertőzésbe, addig a tőkepiacok szépen muzsikálnak. A tőzsdeindexek sorra döntik meg a történelmi rekordjaikat, a BUX is soha nem látott magasságokba emelkedett. 

A privátbanki ügyfelek egyre inkább nyitnak a devizakereskedés felé. Fotó: depositphotosA privátbanki ügyfelek egyre inkább nyitnak a devizakereskedés felé. Fotó: depositphotos

Ezeket alapvetően az a hatalmas pénzmennyiség fűtötte, amelyet a világ jegybankjai pumpáltak a gazdaságokba azzal a céllal, hogy tompítsák a pandémia miatt kialakult válság negatív hatásait. Ugyanakkor a reálgazdaság mellett bőven jutott muníció a pénz- és tőkepiaci eszközök – részvények, kötvények, devizák – vásárlására is.

Ez tükröződik lapunk legfrissebb Privátbanki Körképéből is, amely a tizenöt hazai, úgynevezett privátbanki szolgáltató megkérdezésével készül el, félévente. Eszerint az általuk kezelt vagyon 2020-ról 2021-re több mint 19 százalékkal, közel 7800 milliárd forintra emelkedhetett(A feltételes mód azért indokolt, mert ketten, a Budapest Bank (BB) és az MKB Bank nem szolgáltatott adatot, így lapunk a saját információi alapján végzett becslést. Frissítés: cikkünk megjelenését követően megérkezetek a két bank válaszai, adatot azonban csak a BB közölt.)

Igaz, a kiugró számokba az is jócskán belejátszott, hogy a K&H Bank 2021-ben az addigihoz képest jelentősen kiszélesítette az ügyfélbázisát. Míg 2020 végéig még 100 millió forint alatt nem nyújtott privátbanki szolgáltatást, addig a kiemelt megtartása mellett 2021-től már egy új szegmens is létezik a 30-100 millió forinttal rendelkezőknek. Alapvetően e változás áll amögött, hogy a belga KBC tulajdonában lévő hitelintézet a 2020-as 254 milliárddal szemben 2021-ben már 666 milliárdos vagyont kezelt. Úgy

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Személyes pénzügyek Több magyar oldhatta a stresszt alkohollal a járvány második évében
Király Béla | 2022. január 25. 06:07
2021-ben már kevesebb korlátozással kellett a lakosságnak szembenéznie és a vendéglátóhelyek látogatása is csak az év elején ütközött korlátokba. Vélhetőleg ezek is hozzájárultak ahhoz, hogy tavaly is nagy mennyiségű alkohol fogyott az országban.
Személyes pénzügyek Mi is védhetjük adatainkat az interneten, ha tudatosabban vásárolunk
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 18:18
Az e-kereskedelem veszélyeire is figyelmeztet az Állami Számvevőszék.
Személyes pénzügyek Jó hírt kaptak az Ausztriában dolgozó magyarok 
Privátbankár.hu | 2022. január 20. 14:04
Nem kaphatnak kevesebb szociális ellátást a migráns munkavállalók.
Személyes pénzügyek Kié lesz a Facebook-profilom, ha meghalok? Mi lesz a bitcoinjaimmal?
Privátbankár.hu | 2022. január 19. 13:34
Bonyolult és részleteiben még nem szabályozott a digitális javak átörökítése, pedig rohamos terjedésük miatt egyre fontosabbá válik, mi lesz a sorsuk halálunk után. Ezt mutatja, hogy már a hagyatéki eljárásokban is egyre gyakrabban jelennek meg a kriptopénzek, a közösségimédia-profilok vagy a felhőben tárolt dokumentumok. Kevesen tudják ugyanakkor, hogy megfelelő szabályozás, rendelkezés híján a kriptojavakhoz való hozzáférés az örökösök számára kérdésessé válhat, vagy hogy a techóriások csak saját, egyedi szabályaik alapján engednek hozzáférést az arra jogosultaknak az elhunytak adataihoz. Míg például a Facebookon az elhunyt üzeneteit nem láthatják, addig a Google-nál akár az összes levelet elolvashatják, és az ott tárolt dokumentumokat is letölthetik az erre feljogosított személyek - derül ki a Magyar Országos Közjegyzői Kamara összeállításából.
Személyes pénzügyek Lecsengőben a babaváró hitel
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 07:37
A Bank360 index alapján a lakossági hitelkereslet még nem érte el a válság előtti szintet 2021-ben. A babaváró kölcsön iránti érdeklődés egyre süllyedve mélypontjára ért decemberben.
Személyes pénzügyek Csúcson az áremelkedés - mennyit segít, ha visszaárazzuk a farhátat? A hét videója
Izsó Márton - Gáspár András | 2022. január 14. 19:21
Innen szép nyerni: az egyik legfontosabb inflációs mutató 20 éves csúcsra emelkedett, a Privátbankár Árkosár-indexe 15 éve nem látott szinten jár - mennyit segít, ha néhány alapélelmiszer árát visszaállítják az októberi szintre?
Személyes pénzügyek Százezreket spórolhat, aki előrehozza a személyi kölcsön felvételt
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 10:44
Egyre több banknál kapcsolják be a kamatrakétákat a személyi kölcsönöknél is, nem ritka a 2 százalékpontot meghaladó kamatemelkedés. A money.hu szakértői szerint megfontolandó a hitelfelvétel előrehozatala azoknak, akik az év során kölcsönből terveznek valamilyen beruházást – százezreket spórolhatnak.
Személyes pénzügyek A zöld hitel éve lehet 2022
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 09:46
A kamatemelkedések nagy nyertese lehet 2022-ben a kedvezményes zöld hitel, mert aki ezt fel tudja venni az új lakásához vagy házához, az sokkal olcsóbban juthat kölcsönhöz. A bankoknál már az októberi indulás óta nő az érdeklődés, és a folyósítások még csak az idén indulnak be igazán.
Személyes pénzügyek Lakásfelújítás, lakásvásárlás: változtak a támogatási feltételek, több határidő is lejár idén
Privátbankár.hu | 2022. január 13. 12:42
Január elsejétől számos ponton megváltoztak a kormányzati otthonteremtési támogatások igénylésének és felhasználhatóságnak feltételei. Az elsősorban a CSOK-ot és lakásfelújítási támogatást érintő változások mellett azonban több véghatáridő is közeleg 2022-ben.
Személyes pénzügyek Ezért fagyaszthatták be Orbán Viktorék az élelmiszerárakat - durva áremelkedés történt
Gáspár András, Valkai Nikoletta | 2022. január 13. 05:38
Az új évben is folytatódik a masszív áremelkedési trend az élelmiszereknél: a Privátbankár.hu legfrissebb Árkosár-felmérésének adatai szerint újabb csúcsra értek az árak a hipermarketekben, és az áremelkedés tempója is rekordott döntött. Az egyik áruházban pedig egy furcsa árcímkét is találtunk. Nem sokkal cikkünk publikálása előtt jött a hír: a kormány 6 termék esetében befagyasztja az élelmiszerárakat - már értjük, miért.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló