<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Vagyonkezelés
Ingatlan Hogyan lehet egyszerre két lovon ülni az ingatlanpiacon? - Klasszis podcast
Izsó Márton - Mester Nándor | 2022. november 22. 18:31
Nem túl egyszerű, de megoldható a tulajdonos és a bérlő egyidejű kiszolgálása.
Befektetési alapok Az ESG nem múló divat, és jó hozamot lehet vele elérni
Eidenpenz József | 2022. május 11. 05:17
Egy kisbefektető, aki szívén viseli a bolygó és a társadalom sorsát, hogyan tud hatékonyan ESG portfóliót összeállítani? Miként segíti az új irány, amely jóval több múló divatnál, a vagyonkezelést, befektetést? Interjú Vízkeleti Sándorral, az Év ESG Alapkezelője vezérigazgatójával.
Személyes pénzügyek Klasszis: megvannak a legjobb magyar befektetési alapok és alapkezelők
Privátbankár.hu | 2022. április 20. 15:46
A befektetési alapok vagyona tovább nőtt tavaly, majdnem 8000 milliárd forint. A Privátbankár.hu idén is kiosztotta a Klasszis 2022 díjakat a hazai alapkezelői szakma legjobb vagyonkezelő szakembereinek. Az Év Alapkezelője az Accorde, az Év Portfóliómenedzsere Czachesz Gábor, az Év Feltörekvő Portfóliómenedzsere pedig Szabó Balázs lett.
Részvény / Deviza / Áru Lehet-e a robotokból is tőzsdeguru?
Privátbankár.hu | 2019. október 6. 13:01
A mesterséges intelligencia óriási fejlődése oda vezetett, hogy a gépek ma már nagy segítséget jelentenek a megfelelő részvények kiválasztásában. Óriási előny, hogy millió és millió adatot tudnak kielemezni gyorsan, vagy műholdképeket tudnak feldolgozni, és az érzelmeik sem befolyásolják őket. De vannak korlátaik is.
Személyes pénzügyek Így tartható egyben a családi vagyon
Privátbankár.hu | 2019. május 29. 10:57
A Corvinus Egyetem kapcsán ismertté vált vagyonkezelő alapítványi forma a már meglévő és jogilag körbebástyázott bizalmi vagyonkezeléssel megoldást jelenthet a nagy vagyonok átörökítésére – közölte az Apelso Trust, egy szerdai sajtóbeszélgetésen.
Pénzügyi szektor Nem lesz egy csapásra tucatnyi magyar dollármilliárdos
Privátbankár.hu | 2019. február 20. 20:20
A jelenlegi hárommal szemben 2025-ben is még csak öt, 2028-ban pedig hét magyar dollármilliárdos lesz.
Makro / Külgazdaság Még hogy válság? Most kell elkezdeni bevásárolni!
Fellegi Tamás | 2018. szeptember 20. 12:30
A Generali Alapkezelő sajtóebéd keretében számolt be stratégiájáról, idei évéről, jövőbeni terveiről. A cég nyit a vagyonkezelés felé, a tőkepiacokon pedig úgy látja, hogy az amerikai rali kitart még, az európai tőzsdék és a feltörekvő piacok pedig egyenesen beszállási pontot kínálnak.
Személyes pénzügyek Euróban szeretnéd a nyugdíjadat? 2019-től összehozhatod
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 12. 20:31
Elfogadtak egy javaslatot egy új európai önkéntes nyugdíjmegtakarítási termékre, a terv szerint már jövőre lehetne ezekben takarékoskodni. Az előnyök az olcsóság és a hordozhatóság, az alapos szabályozás és ellenőrzés lenne az EU egész területén, de sok kérdés nyitott még, mint az adózás vagy a nyugdíjcélú felhasználás módja.
Vállalat Új céget alapított Orbán volt tanácsosa
Privátbankár.hu | 2017. május 24. 13:55
Mandiner Press néven jegyeztetett be céget Orbán Viktor volt miniszterelnökségi főtanácsadója.
Részvény / Deviza / Áru A lengyelek 35 milliárd dollárnyi nyugdíjvagyont államosítanának
Privátbankár.hu | 2016. július 5. 18:00
Lengyelország 1999 óta a legnagyobb nyugdíjszektor-átalakítást jelentette be, de lehet, hogy nem lesz akkora, mint amekkora eddig számítani lehetett. Így is 35 milliárd dollárnyi vagyont érint. A feltételek nem véglegesek, ami sokáig nyomaszthatja a lengyel tőzsdét. Van, aki szerint választási költségvetés készül belőle.
Személyes pénzügyek A legtöbb vagyont külföldről utalhatják haza a jövőben
Eidenpenz József | 2016. április 20. 17:00
Az adószabályok globális változásával sok nagyobb vagyon hazakerülhet külföldről, ezzel azonban tovább koncentrálódnak a megtakarítások. Az Erste World néven új, kiemelt prémium ügyfélszegmenst hoz létre a 20 és 70 millió forint közötti megtakarításokkal rendelkezőknek.
Részvény / Deviza / Áru Veszteségek? Soros két alvezére is távozik egyszerre
Privátbankár.hu | 2016. április 20. 11:38
Két vezető vagyonkezelő is távozik egyszerre Soros György vagyonkezelő vállalkozásából, miután nézeteltérésük támadt egy harmadik, január óta ott levő befektetési igazgatóval. Az alap idén állítólag 4-5 százalékos veszteséget ért el.
Részvény / Deviza / Áru Óriási lesz a számla – a világ legnagyobb adóhátralékát hozta össze Soros?
Privátbankár.hu | 2015. május 1. 11:11
Nem kevesebb, mint 6,7 milliárd dollárra, azaz 1809 milliárd forintra rúghat Soros György korábbi évekről egy kiskapu segítségével törvényesen elhalasztott adója, amit 2017-ben be kell fizetnie. De nem csak neki, hanem az egész iparágnak. Ha mindig minden amerikai adót befizetnek, csak töredékét termelték volna ki a hozamnak.
Állampapír / Kötvény Vigyázzon, ez a cég még a Quaestornál is többet ígér
Eidenpenz József | 2015. április 22. 12:18
Magyar weboldalakon is megjelent egy svájci-luxemburgi cég reklámja, amely évi 7-8 százalékos fix kamatozású befektetésekkel kecsegteti az ügyfeleket. Persze ezt aligha szabad készpénznek venni, leírjuk, miért. A cég alapvető információkat hallgat el, és szerepel az MNB nemzetközi feketelistáján is.
Befektetési alapok Ömlik a pénz az új ingatlanalapba, de erős a konkurencia
Eidenpenz József | 2015. március 31. 10:40
A FHB új alapkezelő társasága három bankhálózatban is jelen van, de mindegyik helyen nagyon erős a helyi termékek és az állampapír konkurenciája. A nyilvános ingatlanalapba erősen áramlik be a pénz, a kezelésnél nagyon vigyáznak arra, hogy mindig sok likvid tőke maradjon. Az egyéni portfólió-kezelés alapokon keresztül történik.
Befektetési alapok Az alacsony kamatok hatalmas esélyt jelentenek a vagyonkezelőknek – interjú
Privátbankár.hu | 2014. december 1. 06:08
Sok vagyonos embernek nincs ideje arra, hogy folyton megtakarításaival foglalkozzon. Nekik nem az elterjedtebb privátbanki tanácsadást, inkább a privát vagyonkezelést ajánljuk – mondja Schuszter Péter, a Generali Alapkezelő elnök-vezérigazgatója. Portfólióikban elég magas a deviza aránya, kockázatos részvényeket viszont csak módjával viselnek el a magyar ügyfelek.
Részvény / Deviza / Áru Brókerpanaszok: az alacsony kamatok miatt támadnak a kóklerek
Eidenpenz József | 2014. november 20. 17:30
A brókercégek, vagyonkezelők felé sokan a régi beidegződések alapján irreális, tíz százalék feletti hozamelvárásokat támasztanak. Ezt használja ki sok csaló, akik érezhetően megszaporodtak a jelenlegi kamatkörnyezetben. A magyar tőzsdén lesz fellendülés, ha lesz végre sztori – hangzott el a Dorsum Zrt. Brókerklubjában.
Pénzügyi szektor Kire bízzuk a pénzünket? Ma még nincs sok választásunk
Nagy László Nándor | 2014. október 27. 16:50
Egyelőre egy társaság kapott felhatalmazást arra, hogy üzletszerűen bizalmi vagyonkezelést végezzen, de 5-10 ilyen társaságnál több nem is lesz a piacon – véli dr. Menyhei Ákos ügyvéd, a STEP Hungary elnöke és Karagich István privátbanki szakértő, a STEP Hungary alapító tagja. A szakemberek szerint a generációváltás kapcsán mind több klasszikus kkv-vezetőnek ésszerű segítséget nyújthatnának a bizalmi vagyonkezelők.
KKV Jobb, mint a végrendelet - mi az?
Privátbankár.hu | 2014. május 13. 16:00
Külföldön teljesen bevett joggyakorlat, Magyarországon még gyerekcipőben jár a bizalmi vagyonkezelés. Ingatlant, hajót, repülőt is rábízhat egy vagyonkezelőre a tulajdonosa. Mivel jár ez? Mi a garancia arra, hogy aki gazdag, nem tűnik el az állami szervek szeme elől? Videóinterjú.
Pénzügyi szektor Lehet ugyanaz a bankára apának és fiúnak?
Privátbankár.hu | 2014. május 8. 09:37
A családi cégek vagyonkezelése nem könnyű dolog: a befektetési döntésekre rányomja a bélyegét a család értékrendszere, ráadásul az egymást váltó generációk tagjai előtt újra és újra meg kell szolgálnia a bizalmat a vagyonkezelőnek
Részvény / Deviza / Áru Aki nagyon hisz a kínai internet-sztoriban
Privátbankár.hu | 2014. május 5. 18:02
A Fidelity Funds Pacific Fund portfólió­-menedzsere, Dale Nicholls három tágabb területre koncentrál leginkább: ezek a kínai informatikai, a japán pénzügyi részvények, valamint az alacsony és közepes tőkésítettségű vállalatok papírjai.
Befektetési alapok A Concorde Alapkezelő felkerült a norvég vagyonalap listájára
Eidenpenz József | 2014. április 2. 10:01
Az idén tovább nőhet és az 5000 milliárdot is elérheti a hazai befektetési alapokban levő tőke nagysága – mondták el a Concorde Alapkezelőnél. A cég egy átvilágítás után felkerült a norvég állami vagyonalap kezelőinek listájára, ami jó referencia lesz másutt is.
Pénzügyi szektor Magyar milliárdok külföldi számlákon: nem mindenki bűnöző - interjú
Nagy László Nándor | 2014. február 21. 16:30
Tovább ronthatja a hazai privátbanki vagyonkezelés esélyeit, ha a Simon-ügy kapcsán a politika újabb intézkedésekkel tovább csökkentené az ügyfelek amúgy is csekély bizalmát - véli Karagich István. A Blochamps Capital ügyvezető igazgatója szerint az idén a privátbanki vagyonok felhalmozói jórészt az állammal megbízási viszonyban lévő cégek vezetői lehetnek - de ők adózott pénzeket fektetnek be.
Részvény / Deviza / Áru Mesés hozamot ígérnek? Megmutatjuk, hol van a kutya elásva
Privátbankár.hu | 2013. október 4. 06:05
Egyre alacsonyabbak a kamatok a bankbetétek után, emiatt a magyar lakosság havonta tízmilliárdokat vesz ki bankokból, és keres más befektetési lehetőségeket. Az internetnek köszönhetően már rengeteg nemzetközi befektetési szolgáltatás is rendelkezésre áll, de nem árt óvatosnak lenni ezekkel. Mire kell figyelni, ha félmilliós befektetéssel gyorsan, magas hozam elérésével kecsegtetnek?
Befektetési alapok Amikor a díjat mi kapjuk - egy százalékot fizet az ügyfeleknek az Aegon
Privátbankár.hu | 2013. február 1. 13:36
Az elmúlt év nagyon sikeres volt a befektetési alapok számára, vagyonuk feltehetően a jó hozamok miatt nőtt. Az Aegon Alapkezelő szerint az alapok versenyképesek lehetnek a bankbetétekkel és az állampapírokkal is. Az újonnan számlát nyitó ügyfeleknek februárban egy százalék extrahozamot ír jóvá.
KKV Zárolták a kapuvári húsgyár vagyonát - lőttek a befektetői tárgyalásnak
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 16:33
A felszámoló szerint megnehezíti a befektetői tárgyalások megindítását, hogy a győri Városi Bíróság zár alá vette a Kapuvári Hús néhány vagyontárgyát.
Személyes pénzügyek Kedves Lottónyertesek! Titkoljátok el a nyereményeteket!
Privátbankár.hu | 2012. június 20. 12:17
A múlt héten két nyertes megosztva elvitte az ötös lottó öttalálatos főnyereményét, amely már 4,155 milliárd forint volt. A befektetési szakmában sokszor látott olyan embereket Faluvégi Balázs befektetésialap-kezelő, akik hirtelen jutottak sok pénzhez, és látta, milyen hibákat követtek el. Ezért blogjában 12 pontba szedve néhány tanácsot ad arra vonatkozóan, hogy mit érdemes most tennie a nyerteseknek, és mit nem.
Befektetési alapok Ősszel a tőzsdére menne az új vagyonkezelő társaság
Eidenpenz József | 2012. június 13. 09:35
Az elmúlt öt év második legnagyobb nyilvános részvénykibocsátására készül az Altera Vagyonkezelő Zrt. ez év őszén, a Budapesti Értéktőzsdén – mondta a cég sajtótájékoztatóján. Az év elején alapított társaság várakozásai szerint a jegyzést követően a cég saját tőkéje meghaladja majd a kétmilliárd forintot, középtávú terveik között pedig az „A” kategóriába és a BUX kosárba kerülés is szerepel.
Befektetési alapok A lakossági befektetők felé szeretne nyitni a Generali Alapkezelő
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 11:17
A Generali Alapkezelő új stratégia megvalósításába kezdett, amelynek célja, hogy a lakossági befektetőinek a teljes kezelt vagyonhoz viszonyított aránya középtávon 25-30 százalékra bővüljön. Ezzel összhangban az alapkezelőhöz csatlakozik márciustól portfólió-menedzserként Malinovszky Melinda, aki az alapkezelő kötvény- és abszolút hozamú portfólióinak kezelését végzi majd.
Befektetési alapok Magyarországon fektet be a liechtensteini hercegi család
Privátbankár.hu | 2012. január 25. 10:42
A Brokernet-csoport és a liechtensteini hercegi család tulajdonában levő LGT-csoport a kelet-európai régióra vonatkozó stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá – közölték a cégek. Megállapodtak, hogy az LGT Capital Management kisebbségi, 30 százalékos részesedést szerezhet a befektetési alapkezeléssel foglalkozó Quantis Investment Management Zrt.-ben.
Személyes pénzügyek Kézzelfogható eszközökbe fektetnek az idén a gazdagok
Privátbankár.hu | 2012. január 10. 10:28
A legalább 30 millió dollárnyi vagyont befektető amerikai családok megkérdezésével készült felmérés szerint a gazdagok defenzívek, előnyben részesítik a vagyon biztonságos megőrzését a gyarapítással szemben az idén. Elfordulnak a nyilvános tőkepiacoktól, a zárt körű társaságokat kedvelik inkább, amelyeken keresztül főleg aranyat, műkincseket, termőföldet vásárolnak.
Befektetési alapok Az MNB valószínűleg mindenképpen megvédené a forintot
Privátbankár.hu | 2011. december 13. 14:00
A várható törvényi változások miatt sokféle új alap megjelenésére számít az ING Alapkezelő a közeljövőben, és maga is megvizsgálja majd, milyeneket érdemes létrehozni. A cég szakemberei a jövő évre nulla körüli növekedést várnak. Ha a forint nagyon elmozdulna, az MNB szerintük mindenképpen beavatkozna.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG