TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
A Fidelity Funds Pacific Fund portfólió­-menedzsere, Dale Nicholls három tágabb területre koncentrál leginkább: ezek a kínai informatikai, a japán pénzügyi részvények, valamint az alacsony és közepes tőkésítettségű vállalatok papírjai.

Az informatikán belül Dale nagyon hisz a kínai internet-sztoriban, mivel ez a piac még igen telítetlen, és számos olyan üzleti modellnek jó lehetőségeket kínál, melyek a fejlettebb piacokon már komoly sikereket értek el – írja a Fidelity közleménye.

Csak Abenomics-optimizmus?

A Bitauto, egy online autóértékesítési portál, valamint az ingatlanokkal foglalkozó Soufun továbbra is rekordnyereségeket könyvel el, így ez a két cég az elmúlt időszakban az alap két legjobban teljesítő elemét képezte. Japánt továbbra is erőteljesen alulsúlyozza, mivel itt nem lát a többi régióhoz képest fennálló, relatív előnyöket, ráadásul tart attól, hogy az értékeléseket csak az Abenomics harmadik nyilának hatására kialakult, túlzóan optimista várakozások hajtották fel.

(Fotó: Wikimedia Commons)

Ugyanakkor tart egy-egy gondosan kiválogatott, jó minőségű, nem banki japán pénzügyi részvényt, amelyeknek jól jöhet az ingatlanpiaci fellendülés és az, hogy a lakossági finanszírozási piac végre elérte a gödör alját. A pénzügyi szolgáltató Orix kiemelkedő teljesítményt nyújtott, csakúgy, mint a Japan Exchange Group, amelynek kapóra jött a piaci kereskedés megnövekedett volumene.

Hong Kong Express

Végül, az alap jó teljesítményének java a kis és közepes tőkésítettségű szektorból származott. Ez egy olyan terület, melyen a mai napig talál kevésbé elemzett és alulértékelt lehetőségeket, melyeket a piac eddig nem fedezett fel magának.

Mivel a kínai internetszolgáltatói részvények az utóbbi időben nagyon jól teljesítettek, az értékelések egy-egy esetben már kezdenek túlzónak tűnni, ezért ezt a pozíciót az alapkezelő folyamatosan alakítgatja. A nem alapvető (konjunktúraérzékeny) fogyasztási cikkek szektorát szintén érdekesnek találja, mivel itt erős középtávú növekedési lehetőségeket lát, felülsúlyozott pozíciókkal rendelkezik médiavállalkozásokban és kiskereskedelmi szaküzleteket működtető cégek papírjaiból. Kedvencei a Hong Kong-i székhelyű vállalatok, melyek az egyre több kínai turistának köszönhetően növelni tudják a forgalmukat.

Autóipai kételyek

Ugyanakkor jelentősen alulsúlyozott az autóipari vállalatok területén, főleg azért, mert nem lát tisztán a nagy japán autógyárak értékeléseivel kapcsolatban. Szívesen fektet az infrastrukturális beruházások arányának növekedéséből profitáló területekbe is, főleg az ASEAN-régióban. A Toyo Thai részvényei már régóta a portfóliója részét képezik, mert továbbra is jó esélye van arra, hogy az ASEAN-régión belül tovább növelje megrendelés-állományát. Vannak Muhibbah Engineering részvényei is, ez egy jelentős malajziai konglomerátum, amely várhatóan komoly hasznot húz majd az ország infrastrukturális hálózatának bővítéséből és a Petronas átfogó olaj- és gázipari beruházási programjából.

Óvakodj az ausztál bankoktól

Egyetlen ausztrál banki részvénye sincs, mivel nem tartja jónak az értékeléseiket, és az állandó jogszabályi kockázatok és a behajthatatlan követelésállomány szintjének növekedése miatt kerüli a kínai bankokat is.

Ausztráliának jól ment a sora az elmúlt két évtizedben – vállalatait szakértő módon irányítják, és kiemelkedő minőséget képviselnek, még sincs könnyű dolga annak, aki kedvező értékeléseket keres arrafelé. Emellett az ország igen erősen támaszkodik két iparágra, a bankokra és a bányászatra. A bankokat Dale drágának látja, a bányák pedig strukturális nehézségekkel néznek farkasszemet. A bányaipari beruházások mértéke csökken, mivel csökken a nemzetközi kereslet is, és ez az egész ausztrál gazdaság növekedését visszafogja majd.

Nálunk is árulják

A Fidelity Worldwide Investment világszerte 192,8 milliárd euró értékben kezel vagyont (Assets under Management). Több mint hatezer munkatársat foglakoztat a világ 24 országában. Az osztrák, cseh, szlovák és magyar ügyfeleknek összesen 1,24 milliárd eurós vagyonát kezeli alapokban, kooperációs partnereken keresztül 138 nyilvános alapot értékesít e négy országban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon után, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Jön végre az elektromos népautó?
Eidenpenz József | 2020. november 27. 12:01
Szerény pluszban vannak az európai tőzsdék, itthon a Richter és a Mol tud emelkedni. A Ford és a Volkswagen is új elektromos modellt tervez, az utóbbi valóságos népautó lehet 20 ezer eurós kezdő árával. Az Apple és a Foxconn elköltözteti a gyártást Kínából, a Tesla viszont újabb gyárat kezd építeni ugyanott.
Részvény / Deviza / Áru 30 ezer autót hív vissza a Mercedes, alulteljesített a Mol
Eidenpenz József | 2020. november 26. 19:03
A hálaadás-nap és a fekete péntek a szokásosnál visszafogottabb ugyan, de így is komoly következményekkel járhat a kiskereskedelemben és a vírus terjedésében. Az európai indexek és a BUX nyugodtak voltak, Pesten a Mol húzta vissza a mutatót. Károsanyag-kibocsátásuk miatt hívja vissza járműveit a Mercedes.
Részvény / Deviza / Áru Kiugró OTP-célár jött ki, a Nio az új kedvenc
Eidenpenz József | 2020. november 26. 11:54
Miközben Amerikában pulykasütögetéssel vannak elfoglalva, emelkednek a német technológiai részvények. Az online cégek profitálhatnak abból, hogy szigorítanak a járványügyi előírásokon Németországban. A német fogyasztói bizalom viszont nagyon rossz lett. Alig emelték meg az elemzők a Teslára és a Nióra vonatkozó céláraikat, az élet máris túlszaladt rajtuk, az árfolyam lehagyta az ajánlásokat.
Részvény / Deviza / Áru Mit tett a járvány a Mollal? A hulladékból csinálna bombaüzletet a cég
Privátbankár.hu | 2020. november 26. 10:39
Az olajipar a leggyengébben teljesítő szektor 2020-ban a részvénypiacokon, ami a Mol árfolyamán is meglátszik, mostanra viszont a jobban teljesítők közé került a társaság. Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató szerint ez a petrolkémiának és a kiskereskedelemnek köszönhető. A jövőben jobban ráfekszenek a hulladékkezelésre.
Részvény / Deviza / Áru Musk parkolási gondja miatt jöhet a kompakt Tesla, óvakodj a bitcoin-klónoktól!
Eidenpenz József | 2020. november 25. 18:52
Nem találják az irányt ma a tőzsdék az amerikai szünnap előtt, a hagyományos szektorok részvényei inkább süllyednek, a technológiai papírok viszont emelkednek New Yorkban. Európában is vegyes képet mutatnak az indexek, a BUX is alig változott. Elon Musk az Európaiaknak szánt kompakt Teslát tervez, Buffett pedig valami nagy dobásra készül.
Részvény / Deviza / Áru Extrém-e az optimizmus a tőzsdéken? Csúcsra járnak a német lakásárak
Eidenpenz József | 2020. november 25. 12:27
Ma egyelőre takaréklángon működnek a tőzsdék Európában, de a nap folyamán még fontos hírek érkeznek. Két részvényünk pluszban, kettő mínuszban, a forint pedig gyengül. A tőzsdéket annyi pozitív behatás érte az utóbbi napokban, hogy ezt nehéz lesz überelni, miközben holnap az USA-ban Hálaadás lesz. Négy éve nem ugrottak ekkorát a lakásárak Németországban.
Részvény / Deviza / Áru Felrobbantak a piacok: rekordszint körül a Bitcoin, történelmi csúcson a Dow
Király Béla | 2020. november 24. 18:47
A befektetők úgy vásárolnak, mintha nem lenne holnap, számos eszköz állított fel kedden újabb történelmi rekordot, vagy közelítette még látványosan az évekkel korábban felállított csúcsszintet. A járvány várható kezelése, a potenciális vakcinákról érkező kedvező hírek nagyot lendítettek a piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Nem Trump lelépése az egyetlen dolog, aminek ma lehet örülni a piacon
Gáspár András | 2020. november 24. 11:22
Trump ujjait egyesével kell lefejteni a kormányrúdról, de lassan csak beletörődik abba, hogy át kell adnia a hatalmat - a befektetők örülnek a bizonytalanság elmúlásának, és a tömeges oltások közeledtével a gyors gazdasági fellendülésben bíznak, amit az USA-ban egy régi ismerős arc pénzügyminiszteri kinevezése is segíthet. Budapesten a CIG vezeti a tőzsdei erősödést, a BUX azonban továbbra is csak oldalazni tud - a forint pedig teljesen beállt.
Részvény / Deviza / Áru Elfogyott a nap végére a reggeli optimizmus
Király Béla | 2020. november 23. 19:08
A tőzsdéken reggel még kitörő lelkesedéssel fogadták az újabb vakcinával kapcsolatos információkat, a nap végére viszont elfogyott az optimizmus. A magyar piac minimális pluszban zárt, az európai börzék viszont mínuszba csúsztak.
Részvény / Deviza / Áru Tovább gyengül a forint, ki tudja hol áll meg?
Csabai Károly | 2020. november 23. 11:58
Jó hangulatban vágtak neki a mai napnak a befektetők, a kedvezőnek tűnő vakcinahírek hatására veszik a részvényeket, a hazai blue chipeket is, így a BUX-index is méretes pluszban kezdte a napot. Az olaj is drágul, ami arra utal, hogy a szerdától – igaz, megint csak a gázolajra – érvényes drágulás folytatódhat. Az arany gyengül és a forint is: euróval szembeni árfolyama ismét a 360-as szint fölé került és nem zárható ki, hogy a következő napokban még ennél többet is kell majd fizetni az uniós pénz egységéért.
Friss
hírlevél