Fidelity
Részvény / Deviza / Áru Ez a két nagy kérdés, ami most a leginkább foglalkoztatja a befektetőket 
Natív tartalom | 2020. november 10. 16:34
Hogyan értelmezhetjük a piacokon zajló eseményeket? Több látszólagos ellentmondás és anomália került fókuszba ebben az évben, mint a 2008-as pénzügyi válság óta bármikor. A most látottak a válságból gyökereznek, és egyelőre úgy tűnik, hogy még ha az emberek vissza is térnek egy Covid-elleni oltás hatására a normalitás valamilyen látszatához, a pénzpiacok még sok éven át nem tűnnek majd „normálisnak”. A Fidelity International szakértőjének szakcikke.
Vállalat Szép új kapitalista világ: nem működhetnek tovább úgy a cégek, ahogy eddig 
Privátbankár.hu | 2020. június 20. 18:07
2019 nyarán az USA legfontosabb vállalatvezetőiből álló Business Roundtable megkérdőjelezte az évtizedek óta uralkodó dogmát, mely szerint egy vállalat kizárólag a részvényeseinek tartozik felelősséggel, és az érintettek érdekeinek képviselete mellett szállt síkra. Ez mindeddig puszta szándéknyilatkozatnak tűnt, de a Fidelitynél úgy gondolják, a helyzet most változni fog. A globális cégek nem remélhetik, hogy a tevékenységüket (és profitjukat) érintő egyre szigorúbb nyilvános ellenőrzés közepette változatlan formában folytathatják a működésüket, miközben a tágabb gazdaság a túlélésért küzd.
Makro / Külgazdaság Fordulóponthoz érkeztek a világ vállalatai  
Privátbankár.hu | 2020. március 4. 15:24
A gazdasági ciklusok jellemzően több évig tartanak, nem teljes évtizedekig. De ez most más. Nem csak a tekintetben, hogy ez már az eddigi leghosszabb – elérte a 10 évet, és még tart –, de a Fidelity legfrissebb elemzői felmérése szerint annak ellenére is folytatódni fog, hogy csökkent a menedzser bizalom. Habár a feldolgozóipar recesszióban sínylődik, a szolgáltatások terén megfigyelhető szokásos ciklusvégi egyensúlytalanságra utaló kevés jel mellett nevezhető ez egyáltalán ciklusnak?
Részvény / Deviza / Áru USA-kínai vámháború: ezt várják az ázsiai részvénybefektetők 
Privátbankár.hu | 2019. május 16. 17:04
A kínai-amerikai vámvita még jó sokáig elhúzódhat a Fidelity ázsiai portfólió-menedzserei szerint, a két kormány között még több adok-kapok lesz. Ennek ellenére az árfolyam-kilengéseket alapvetően inkább vételi lehetőségként értékelik a vagyonkezelők.
Makro / Külgazdaság A kínai adatkosárban a hihetetlen hitelnövekedés az igazi csemege 
Privátbankár.hu | 2019. április 30. 13:01
A kínai első negyedéves GDP-adatok közelebbi áttekintése vegyes üzeneteket közvetít az ország gazdasági teljesítményéről. De a legvilágosabb jelzés a jövőre nézve az, hogy a befektetőknek figyelniük kell Kína egyre nagyobb hitelnövekedésére.
Részvény / Deviza / Áru Japánban kevesebb nő tesz félre nyugdíjra, de már nagyon jönnek fel 
Privátbankár.hu | 2019. április 8. 19:25
A japán nők továbbra is sokkal alacsonyabb arányban fektetnek be, mint a férfiak. Ám a Fidelity felméréseinek kilenc éves eredményei a japán munkavállalók körében reményt keltő jeleit tárják fel a fokozatos változásnak. Ráadásul a legjelentősebb eltérések inkább a jövedelemre és életkorra vezethetők vissza, nem elsősorban a nemek különbségére.
Makro / Külgazdaság A Fed szilárdan laza – de ezzel kockáztat is 
Privátbankár.hu | 2019. március 23. 09:11
A piaci várakozásoknak megfelelően az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed márciusi ülésén és az azt követő sajtótájékoztatón kitartott szilárdan laza (az alacsony kamatok felé hajló, “galamblelkű”) üzenetei mellett. Ám ezzel azt kockáztatja, hogy kevés mozgástere marad a manőverezésre. Anna Stupnytska, a Fidelity International közgazdászának írása.
Részvény / Deviza / Áru Kínában kijelölték az új irányt - mit kezdjenek ezzel a befektetők? 
Privátbankár.hu | 2019. március 13. 17:01
Kína agresszív adócsökkentésekkel és fokozott kiadásokkal igyekezett felgyorsítani lassuló gazdaságát. A kínai parlament éves ülésének keddi megnyitóján Li Ko-csiang miniszterelnök egy kissé alacsonyabb GDP-céltartományt jelentett be, hozzátéve, hogy a monetáris politika továbbra is „óvatos” marad, de a fiskális politika „erőteljesebb” lesz. A Fidelity International megvizsgálta, hogy mit jelentenek ezek az intézkedések az ázsiai részvények és a kötvénybefektetők számára.
Makro / Külgazdaság A boldog öregkort el lehet felejteni? Egyre nagyobb kérdés, hogy ki fog dolgozni 
Privátbankár.hu | 2019. február 10. 19:00
Az életünk és kereső tevékenységünk színterét képező társadalmakat alaposan átalakítják bizonyos mélyreható demográfiai változások. Számos fejlett ország népessége egyre öregszik, miközben bizonyos fejlődő országok a nagyobb létszámú fiatalabb korosztálynak köszönhetően elkezdik learatni a „demográfiai osztalékot”.
Részvény / Deviza / Áru Ázsia alaposan lekörözheti Európát és Amerikát 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 24. 17:00
Változatlanul a világátlag feletti növekedési potenciált tulajdonítanak a Fidelity portfólió-menedzserei az ázsiai befektetéseknek, legyen szó részvényekről vagy magas hozamú kötvényekről. Kína egyre több területen lekörözi versenytársait, elképesztő technológiai fejlődésen megy keresztül.
Makro / Külgazdaság Tíz éve volt a válság – rossz irányból várjuk a következő fenyegetést? 
Privátbankár.hu | 2018. szeptember 20. 08:13
Szinte hihetetlen, hogy már egy teljes évtized telt el azóta, hogy a Lehman Brothers összeomlása megindította az eszközök áresését, amely nem csak a globális részvénypiacokat rázta meg, hanem – és ez volt a súlyosabb probléma – a lakáspiacokat és a reálgazdaságot is. Mivel a válság utóhatásai a politikától a befektetői lélektanig azóta is mindenhol érezhetőek, ma is úgy tűnik, mintha a 2008-as események csak épp a minap történtek volna. A befektetők és a döntéshozók megtanulták a leckét, de lehet, hogy nem jó irányból várják a következő fenyegetéseket.
Személyes pénzügyek Meghökkentő eredmény a nyugdíjról: nem a magyarok a legfelelőtlenebbek? 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 18. 13:03
Egy friss felmérés szerint a kínai Y-generáció több mint fele nem tervezi a nyugdíjas éveit. Bár a fiatal generáció tagjai általában optimistán tekintenek a nyugdíjas éveik elé, sőt, várják is ezt az időszakot, azonban több mint a felük nincs felkészülve rá. Mennyire tudatosan a kínaiak, ha a nyugdíjukról van szó?
Makro / Külgazdaság Van félretett pénzed? Álmatlan éjszakák jöhetnek 
Privátbankár.hu | 2018. július 1. 08:20
Az utóbbi időben egyre többször kerül szóba a Trump által kirobbantott kereskedelmi háború. Sorra jönnek ki a hangzatosabbnál hangzatosabb címek a növekvő vámokról és viszontvámokról, melyek egyértelműen hatással lehetnek a nemzetközi kereskedelemre, és egyre nagyobb aggodalmat váltanak ki a különböző régiók és eszközosztályok befektetőinek körében. De mit jelent Trump harca a piacok számára?
Részvény / Deviza / Áru Most a hasonló részvényeken lehet nagyot kaszálni - de mire kell odafigyelni? 
Privátbankár.hu | 2018. február 3. 16:31
Az európai gazdaságok feljövőben vannak, bár a globális gazdasági ciklus elhúzódik, és vannak kockázatok is. Bár az európai részvények nem olcsók, a többi papírhoz képest vonzó értékeltséggel rendelkeznek. Matt Siddle, a Fidelity International portfoliómenedzsere szerint a gondos részvényválogatás most fontosabb, mint valaha.
Részvény / Deviza / Áru Berobban az "új Kína" - hogy tudunk rajta pénzt keresni? 
Privátbankár.hu | 2018. január 5. 17:50
Látványosan jó éve volt a kínai tőzsdei vállalatoknak 2017-ben – vajon 2018-ban is meg tudják ismételni a teljesítményt? A Fidelity International portfóliómenedzsere szerint újabb erős év vár rájuk, de vannak különösen ígéretes ágazatok – hogyan kereshetünk rajtuk pénzt? És hogy lehet örülni annak, hogy a korábbinál lassabban nő a kínai gazdaság?
Részvény / Deviza / Áru Meghökkentő reformok Kínában, Magyarországot kiemelték a térképen 
Eidenpenz József | 2017. szeptember 28. 16:20
A kínai beruházási boom kifulladása még nem jelenti azt, hogy az ország háttérbe szorulna. A jövőben egyre inkább a fogyasztás, majd pedig az innováció, a jól képzett munkaerő viheti előre az országot. A feltörekvő piaci kötvények a kockázatok ellenére is jó befektetést jelenthetnek, különösen ahol a reálkamat magas. Magyarország nem tartozik ide, de még kiemelt célpont a Fidelity térképén.
Részvény / Deviza / Áru Betegeskedik a bika: ennyire nyomorúságos már rég volt a piac 
Privátbankár.hu | 2017. július 11. 12:31
A bikapiac pesszimizmusból születik, és az eufóriába pusztul bele. Ennek alapján a mostani bikapiac – mely már így is rekordideje tartja magát – még eltarthat egy darabig. Sok befektető óvatosan viselkedik, és nem kötelezi el magát egyetlen eszköz mellett sem; nyugodtan kijelenthetjük, hogy emberemlékezet óta nem volt még ennyire nyomorúságos és gyűlöletes bikapiac, mint ez.
Részvény / Deviza / Áru Erre az öt dologra nagyon oda kell figyelned, ha keresni akarsz 
Privátbankár.hu | 2017. június 26. 12:30
Trump, Kína, Fed, függőség és újra Kína – ezekre a főbb gazdasági tényezőkre hívja fel Anna Stupnytska, a Fidelity International nemzetközi közgazdásza a befektetők figyelmét és mutatja meg öt figyelemre méltó grafikonon, miért is olyan fontos számításba venni a fenti listát.
Részvény / Deviza / Áru Ébredezik a zöld óriás – így fektess be sikeresen, ha fontos a környezetvédelem 
Privátbankár.hu | 2017. május 16. 12:52
A 21. század egyik legnagyobb kihívása a globális felmelegedés. Mégsem követi a világ változását a fix kamatozású kötvénypiac: a “zöld” papírok iránti kereslet továbbra is visszafogott, mivel még az elhivatott befektetőket is elijeszti az egységesítés hiánya és a kiszámíthatatlan hozam. Viszont a Fidelity International szakértői szerint ez az akadály áthidalható, ha a kizárólag a kötvénypiac helyett alapos elemzést követően a szén-dioxid kibocsátás csökkentésére fókuszáló cégeknek is adunk egy esélyt. Ezzel a csavarral a pusztán elvi alapú megközelítés helyett a környezetre gyakorolt hatás kerül előtérbe, megnyitva egy olyan eszközosztályt, amely ezen a téren eddig nem volt a befektetők szíve csücske. A környezet így a stratégiánk központi része lehet egy kiegyensúlyozott kötvényportfólióban.
Vállalat Semmi sem törheti le a kirobbanó teljesítményt? Rózsaszín ködben úsznak a vállalatvezetők 
Privátbankár.hu | 2017. március 16. 13:30
Utoljára 3 éve voltak ilyen optimisták a világ legnagyobb vállalatainak vezetői, köztük is a kelet-európai régió mutatta az egyik legerősebb javulást. Érdekes módon éppen a tartós fogyasztási cikkeket előállító vállalatok vezetői tekintenek borúsan a jövőbe. Kockázatok tehát továbbra is vannak, azonban idei év a növekedésről szólhat a Fidelity International szerint.
Makro / Külgazdaság Sűrű évünk lesz – mi vár a feltörekvő országokra? 
Privátbankár.hu | 2017. február 20. 14:46
Tavaly valóságos ralit láthattunk a feltörekvő piaci részvények piacán. A folyamat fő mozgatórugói egyebek mellett a helyi politikai események, az árupiaci árak magához térése és a hozamvadászat voltak. Kérdéses ugyanakkor, hogy ez idén is kitarthat-e, ráadásul sok múlik azon, hogy végül meddig megy el Trump protekcionizmusa. A Fidelity összegyűjtötte azokat a tényezőket, amelyek hatással lehetnek ebben az évben a feltörekvő országok gazdaságára.
Makro / Külgazdaság A világgazdaság is meg fogja bánni, ha Trump elszámolja magát 
Privátbankár.hu | 2017. február 3. 15:10
A világgazdaság 2017-be átlépve is egészséges ütemben bővül – amint azt a Fidelity LeadingIndicator is jelzi. A régiókat tekintve a legszámottevőbb gyorsulásra az USA számíthat, míg az eurózónában és Japánban a 2016-oshoz hasonló ütemben zajlik tovább a növekedés a kockázatok az eurózónában lefelé, Japánban felfelé mutatnak majd, míg az Egyesült Királyság, Kína és néhány feltörekvő ország valószínűleg lassulni fog.
Makro / Külgazdaság Itt biztos nem jelent jót Trump győzelme  
Privátbankár.hu | 2017. január 14. 08:46
A Brexitet és Trump megválasztását jól kezelték a piacok tavaly, de mielőtt hátradőlnénk, érdemes előretekinteni, és megnézni, mi vár ránk 2017-ben. Eugene Philalithis a Fidelity International Multi-Asset portfóliómenedzsere az elmúlt időszakot elemezve sorra veszi, mit hozhatnak idén az európai, amerikai piacok, mi lesz Kínával és a feltörekvőkkel.
Makro / Külgazdaság 2017-ben csak a kiszámíthatatlanságra lehet számítani 
Veres Patrik | 2016. december 15. 14:31
Vajon milyen meglepetéseket tartogat nekünk a következő év? Lehet überelni Trumpot és a Brexitet? Azt senki sem tudja, hogy mi történik jövőre, esélylatolgatások viszont vannak, és a hazai befektetők is készülnek az egyes forgatókönyvekre. Megkérdeztünk néhány szolgáltatót, hogy milyen váratlan események kavarhatják meg a világgazdaságot és milyen kockázatokkal kell szembenéznünk.
Makro / Külgazdaság Trump nyert – és akkor mi jön ezután?  
Privátbankár.hu | 2016. november 9. 11:54
Milyen hatással lesz a piacokra az amerikai elnökválasztás?
Makro / Külgazdaság Gratulálunk, te lettél a világ legbefolyásosabb embere - mihez kezdesz most? 
Privátbankár.hu | 2016. november 4. 16:30
Az USA elnökválasztási küzdelme nagyon szoros, de a verseny még koránt sincs lefutva. A pénzügypolitika terén a jelöltek valószínűleg elsősorban az adóreformra összpontosítanak majd, de szerephez jutnak az infrastrukturális beruházások is. A vegyes adatok nem könnyítik meg a Fed helyzetét, de a decemberi alapkamat-emelés elkerülhetetlennek látszik.
Befektetési alapok Forintos alapokkal keresik a magyar befektetők kegyeit 
Privátbankár.hu | 2016. november 3. 15:40
A külföldi alapkezelők egyre több globális alapjukat forintosítják, a hazai devizában elérhető termékek száma megtriplázódott az utóbbi két évben.
Makro / Külgazdaság Kaszálnál az amerikai elnökválasztáson? Te is nyerhetsz! 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 29. 12:40
Gyorsan közeledik az Egyesült Államok elnökválasztásának időpontja, az első elnökjelölt-vitán már túl is vagyunk, a választást pedig november 8-ára tűzték ki. A demokraták jelenleg mind országosan, mind az egyes államokban kis előnnyel vezetnek. A GDP egyenletes ütemben növekszik, a munkanélküliség történelmi mélyponton van, a reáljövedelem emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Megint az ázsiai részvények lesznek a nagy befektetési sztori? 
Eidenpenz József | 2016. szeptember 23. 13:18
Az ázsiai gazdaságok növekedési kilátásai továbbra is nagyon jók, és jó lehetőségeket rejtenek a részvénypiacaik. Kínában sem olyan rossz a helyzet, mint korábban gondolták, de igazán vonzó India lehet. Kedvezőek az osztalékhozamok, alacsonyak a P/E-ráták. Lehet, hogy megint Ázsiában várható részvénypiaci fellendülés?
Makro / Külgazdaság Miért hasonlítanak egyre jobban a piacok Okos Hansra, a csodalóra? 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 14. 12:58
Okos Hans a patájával dobbantva tudott válaszolni egyszerű matematikai kérdésekre. Persze Hans nem egy ló testében újjászületett Archimédesz volt, csupán pontosan olvasta az idomárja testbeszédét, aki mindaddig önkéntelenül feszült volt, amíg Hans dobbantásainak száma el nem érte a helyes eredményt. Az elmúlt évek során a piacok mind erősebben hasonlítanak Okos Hansra: az értékpapírokat inkább a jegybanki vezetők – vagyis az idomárok – cselekedetei, és nem az értékpapírok jövőbeli cash-flow-jának értéke (vagy éppen konkrét számítások) alapján árazzák be.
Részvény / Deviza / Áru Már nincs nagy különbség - ismét beindultak a feltörekvő országok 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 4. 17:15
Az olajárak emelkedésének hátszelében a feltörekvő országok gazdasága kezd magához térni, és csökkentek az USA monetáris politikájának normalizálódásához fűződő várakozások is. Ráadásul a már eddig is példátlanul alacsonyan álló globális hozamok tovább süllyednek, ami egyre inkább a magasabb kockázati besorolású eszközök felé tereli a befektetőket.
Részvény / Deviza / Áru Minden 10 napon múlik? Őrizd meg a hidegvéred és megtérül! 
Privátbankár.hu | 2016. július 30. 15:10
A Brexit eldöntése óta erősödött a volatilitás az európai pénzügyi piacokon. Sok befektető azt fontolgatja, hogy eladja részvényeit vagy befektetési jegyeit, és vár a jobb idők beköszöntére. Al-Hilal István, a Fidelity International magyarországi értékesítési vezetője szerint bár nagyon is érthető ez a reakció, a megtérülés szempontjából ez a legrosszabb döntés, amit egy befektető hozhat. Az értékpapír‑befektetések viszonylag magas hozama néhány nap kiugró árfolyam-emelkedéseire vezethető vissza.
Makro / Külgazdaság Kína át akarja verni az egész világot?  
Privátbankár.hu | 2016. július 22. 13:21
A kínai GDP-adatok manipuláltak, megbízhatatlanok és csupán tájékoztató jellegűek - mondta néhány éve Liaoning tartomány korábbi párttitkára, az ázsiai ország jelenlegi kormányfője, Li Ko-csiang. A mai napig is jó okunk lehet rá, hogy kételkedjünk Kína szavában, hiszen Kína még mindig viszonylag zárt ország, ahol mindent megtesznek az információáramlás szigorú kézbentartásáért és korlátozásáért.
Részvény / Deviza / Áru Hogy lehet ilyen világvége-hangulatban pénzt keresni? 
Privátbankár.hu | 2016. május 11. 14:18
Az elemzői várakozások romlottak, de azért nincs itt a világvége - így összegezhető röviden a Fidelity elemzői kutatásának eredménye. Harmadik éve romlik a hangulat, a problémák jó része Kínából ered, de azért nem kell temetni az ázsiai óriást, ahogy a fejlett piacokat sem. Milyen szektorokat érdemes kerülnie a befektetőknek és hol lehet szép profitot találni?
Makro / Külgazdaság Hatalmas a tét: fegyverre vagy gyógyszerre költ majd többet Amerika?  
Privátbankár.hu | 2016. április 22. 14:55
Most, hogy a Fehér Ház kulcsáért folytatott küzdelem egyre hevesebbé válik, a befektetőket ismét foglalkoztatni kezdte az elnökválasztás és az USA részvénypiacának összefüggése. Az idei év több szempontból is különlegesnek számít: nincs olyan jelölt, aki az újraválasztásáért szállt versenybe, és a jelenlegi alelnök nem jelöltette magát, ezért akárki is nyer, újoncként kerül hivatalba.
Részvény / Deviza / Áru Az egész világ annak szurkol, hogy elkezdjük költeni a pénzt 
Privátbankár.hu | 2016. március 31. 18:01
A világgazdaság növekedésének motorja egyre inkább a fokozódó fogyasztás. Az alacsony növekedésű környezetben kiemelten fontos az innováció, ebben az egészségügy és az informatika jár az élen. A pénzügyi ágazatban javult az összkép, de a befektetői kilátások mégis meglehetősen borongósak. Továbbra is Japán a nyerő, de Európában és Amerikában is bíznak az elemzők.
Makro / Külgazdaság Meg fog duplázódni az idősek száma, az egészségügyre kéne ügyelni 
Privátbankár.hu | 2015. november 16. 17:01
A következő 35 év alatt megduplázódik a Földön a hatvan felettiek száma, ezért befektetési szempontból is az egészségügyet kéne szem előtt tartani a Fidelity International szerint. A személyre szabott gyógyítás egyre nagyobb teret kap. Egyre többen élnek majd városokban, ami vízellátási és energiaproblémákat okozhat.
Makro / Külgazdaság Igazából mindegy, hogy mi lesz a görögökkel? 
Privátbankár.hu | 2015. június 30. 13:24
Görögországon kívül kevés erőteljes változást hoz majd a görög népszavazás.
Deviza / Áru Kik húznak óriási hasznot, és kik buknak hatalmasat az olcsó olajon?  
Privátbankár.hu | 2015. január 27. 15:57
Kétségtelen, a tavalyi év legfontosabb gazdasági eseménye a globális olajárak zuhanása volt. Bár az olajár csökkenése a világgazdaság egészét feltehetően kedvezően érinti majd, a folyamatnak mégis lesznek konkrét nyertesei és vesztesei is.
Befektetési alapok A nap ábrája: mikor mibe kell fektetni a pénzt? 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 28. 16:55
Hogy segítsék a gazdasági szereplőket, a jegybankok világszerte a mélybe nyomták a kamatokat - ezzel viszont komoly fejtörést okoztak a befektetőknek, akiknek így több kockázatot kell vállalniuk a hozamért. Mit válasszunk infláció esetén, és mi a nyerő, ha beköszönt a defláció?
Befektetési alapok A bóvli is lehet nagyon szép - Magyarországon a Fidelity 
Eidenpenz József | 2013. február 21. 17:20
Mostantól Magyarországon is megkezdi részvény- és kötvénybefeketési alapjainak forgalmazását a londoni Fidelity Worldwide Investment alapkezelő – jelentették be. ­­A cég fundamentális elemzések alapján fektet be. Kötvénypiaci szakértője szerint hosszú távon a bóvli kategóriájú kötvények szép megtérülést biztosítottak a befektetőiknek. Magyarországot viszont alulsúlyozzák.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG