Részvény
Részvény / Deviza / Áru Nem bírt a bika a medvével a pesti parketten 
Privátbankár.hu | 2024. április 8. 17:37
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 16,71 pontos, 0,03 százalékos emelkedéssel, 66 544,12 ponton zárt hétfőn.
Makro / Külgazdaság Itt az ideje euróba fektetni? A Klasszis Klubban erre is választ kaphat 
Privátbankár.hu | 2024. március 26. 07:59
Most, hogy jelentősen csökkent az infláció és ahhoz igazodva már állampapírt sem lehet venni két számjegyű kamattal, sokakban felmerülhet, miben is fialtassák a megtakarításaikat, hogy azok legalább megőrizzék, vagy esetleg még növeljék is az értéküket. Részvénybe? Ingatlanba? Devizába? Kriptóba? Lapcsoportunk következő, március 27-én, szerdán megrendezendő Klasszis Klub Live! rendezvényének első, 17 órakor kezdődő panelbeszélgetésén e témát is körbejárjuk meghívott szakértőinkkel. Regisztráljon és jöjjön! 
Részvény / Deviza / Áru Mibe érdemes most fektetni? Erre is választ kaphat a Klasszis Klubban 
Privátbankár.hu | 2024. március 22. 16:46
Most, hogy jelentősen csökkent az infláció és ahhoz igazodva már állampapírt sem lehet venni két számjegyű kamattal, sokakban felmerülhet, miben is fialtassák a megtakarításaikat, hogy azok legalább megőrizzék, vagy esetleg még növeljék is az értéküket. Részvénybe? Ingatlanba? Devizába? Kriptóba? Lapcsoportunk következő, március 27-én, szerdán megrendezendő Klasszis Klub Live! rendezvényének első, 17 órakor kezdődő panelbeszélgetésén e témát is körbejárjuk meghívott szakértőinkkel. Regisztráljon és jöjjön! 
Részvény / Deviza / Áru Csányi Sándor hozta a bikát Budapestre 
Privátbankár.hu | 2024. március 19. 18:26
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 483,54 pontos, 0,74 százalékos emelkedéssel, 65 933,87 ponton, valamint a vezető nyugat-európai tőzsdék is erősödéssel zártak kedden.
Részvény / Deviza / Áru Meghatódva nyugtázhatta Csányi Sándor és Hernádi Zsolt e történéseket 
Privátbankár.hu | 2024. március 18. 17:39
A Mol részvényei 1,5, az OTP Bankéi 0,66 százalékos erősödéssel járult hozzá a Budapesti Értéktőzsde indexének 0,71 százalékos emelkedéséhez.
Részvény / Deviza / Áru Két óriási lépés a legális marihuána felé 
Eidenpenz József | 2024. február 28. 05:43
Németországban a kannabisz birtoklása és fogyasztása április 1-jétől szinte biztosan legálissá válik, miután a Bundestag elfogadta az erről szóló törvényt. Ám a nagy kannabisz-üzletben reménykedő cégek többségének csalódniuk kellett. Az USA-ban egy hatóság várható intézkedése nyomán kaptak hátszelet az iparág részvényei. Hogyan fektethetünk az ágazatba?
Részvény / Deviza / Áru Ennyit lehetett kaszálni a forintgyengülésen 
Csernátony Csaba | 2024. február 20. 12:13
Továbbra is bizonytalanságot okoz a befektetési piacokon a viszonylag rossz múlt heti amerikai inflációs adat. Közben az is iderült, hogyan áll a régiós devizák versenye. 
Részvény / Deviza / Áru Szinte csodát tett az OTP Budapesten 
Privátbankár.hu | 2024. február 13. 17:57
Az európai részvényindexek szinte kivétel nélkül mínuszban zártak, a BUX gyakorlatilag stagnált, így a top5-be került a keddi teljesítmény alapján - köszönhetően az OTP emelkedésének.
Közérdekű Méregdrága, de így is mindent visz a fogyókúrás gyógyszer 
Privátbankár.hu | 2024. február 8. 16:18
Az emberek lustaságára mindig lehet számítani, legalábbis erre utal a súlycsökkentő gyógyszerek iránti óriási kereslet. Ezek a szerek azt ígérik, hogy pirulák beszedésével megspórolható a mozgás.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot lép a Richter, beszáll a német Formyconba 
Privátbankár.hu | 2024. január 30. 08:08
A Formycon stratégiai befektetője lesz a Richter. 
Vásárló Félárbócra eresztette a zászlót az ikonikus cipőmárka 
Buksza blog | 2024. január 27. 17:54
Jelentősen csökkent a Dr. Martens árbevétele és a következő időszak is keménynek tűnik. 
Közérdekű Csalók élnek vissza a Mol nevével, ne dőljön be! 
Rácz Gergő | 2024. január 26. 11:27
A közösségi médiában a napokban terjedőben van egy csalási kísérlet, amivel Mol-részvények busás megtérülésével hitegetik az esetleges befektetőket Novák Katalin köztársasági elnök gyatra mesterséges intelligenciával hajtott marketingüzenetével. A cég tud róla, nem szabad beleesni a csapdába.
Részvény / Deviza / Áru A forint kétszer hajtott végre teljes fordulatot, sokan elkeseredtek, meglepetést okozott a gázár 
Csernátony Csaba | 2024. január 18. 11:57
A bizonytalanság tűnik biztosnak a piacokon, ez pedig főként annak köszönhető, hogy nem látszik a jövőben várható kamatpálya. 
Részvény / Deviza / Áru Fordulat történt az évtizedes csatában, most az Apple járt rosszabbul 
Privátbankár.hu | 2024. január 14. 11:51
Az Apple és a Microsoft azóta harcol egymással, hogy 40 évvel ezelőtt megszülettek a személyi számítógépek. A tőzsdei versenyben sokáig az utóbbi, majd sokáig az előbbi volt nyerő helyzetben.
Részvény / Deviza / Áru Áttörés a forint piacán, teljesen homályos üzenet jött a "központból", a benzinár miatt aggódhatnak az autósok 
Privátbankár.hu | 2024. január 4. 12:00
Egyelőre tanácstalanság jellemzi a piacokat, másként fogalmazva, billegnek az árfolyamok világszerte. Sok befektető a Fed jegyzőkönyvétől várt iránymutatást, de csak ködös utalásokra futotta az amerikai jegybankároktól. 
Részvény / Deviza / Áru A forint különleges produkcióval rukkolt elő, pedig "veszélyes" is lehetne 
Csernátony Csaba | 2024. január 3. 12:14
A deviza- és olajpiacon a nyugtalanság az úr. Ez látszik abból, hogy a dollár emelkedő pályán van, ugyanakkor az ilyenkor "szokásos" forintesés elmaradt. A zloty viszont gyengült. 
Részvény / Deviza / Áru Lemaradt a forint, teljesen új fejezet kezdődik  
Csernátony Csaba | 2023. november 30. 11:58
Bár a forint több mint 5 százalékos pluszt hozott össze az idén az euróval szemben, a lengyel zloty ennél is jobban szerepelt. A befektetési piacokon vegyes a kép, a jövő évi kilátások szintén felemásak. 
Részvény / Deviza / Áru Lecsapták a forintot, miközben az eladók és a vevők egymásnak feszültek 
Privátbankár.hu | 2023. október 25. 12:08
Vegyesen szerepeltek szerdán a piacok. A budapesti tőzsdét, az amerikai társaihoz hasonlóan optimizmus jellemezte, Európában viszont negatív volt a hangulat szerdán délelőtt. Ázsiában a kínai kormány gazdaságösztönző lépései keltettek optimizmust. Közben a forint lefelé menetelt. 
Részvény / Deviza / Áru "Valami végül eltörik", ha a hozamok tovább nőnek: a tízéves kötvény vezényli a pénzpiaci muzsikát 
Privátbankár.hu | 2023. október 24. 12:06
A tízéves amerikai államkötvények hozama átlépte az 5 százalékot hétfőn egy rövid időre, a dollár lejtőre került, miközben a befektetők a héten megjelenő gyorsjelentésekre és makroadatokra várnak. 
Részvény / Deviza / Áru A tőzsdéken észre sem vették, hogy kitört egy újabb háború 
Privátbankár.hu | 2023. október 10. 18:09
Az európai részvényindexek és a BUX is optimista hangulatban erősödtek, az amerikai tőzsde szép pluszban kezdett.
Részvény / Deviza / Áru Teljes fordulatot produkált a forint, egyre nagyobb a félelem 
Csernátony Csaba | 2023. október 4. 11:54
Kanyargós pályán halad a hazai fizetőeszköz, miközben a nemzetközi piacon a dollárnak áll a zászló. A befektetők pedig a Fedet figyelik. 
Részvény / Deviza / Áru Most a forint vezeti a sort, kivételes helyzetbe kerülnek az iPhone-vásárlók 
Privátbankár.hu | 2023. szeptember 13. 12:51
Bár a forint megtorpant, a régiós devizaversenyben az élen áll. A tőzsdéken az Apple volt a főszerepben, emellett a befektetők a magyar idő szerint szerdán délután érkező amerikai inflációs adatra koncentrálnak. 
Részvény / Deviza / Áru Nagy menetelés volt Budapesten 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 13. 10:55
Növekvő forgalomban csúcsközelbe emelkedett a héten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 56 114,41 ponton zárt pénteken, 2102,35 ponttal, 3,89 százalékkal magasabban, mint egy héttel korábban.
Részvény / Deviza / Áru Óriási meglepetést okozott az OTP 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 10. 07:14
Közel 294 milliárd forintos nyereséget ért el az OTP a második negyedévben. Ez majdnem 100 milliárddal haladja meg az elemzői várakozásokat. 
Személyes pénzügyek Kiszívja a pénzünket a kormány a bankokból 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 7. 12:09
Százezresével nyitják az értékpapírszámlát a kisbefektetők, ismét tarol a tbsz, és lassan több pénze van a lakosságnak állampapírban, mint bankbetétben. A spekulánsok kedvence pedig továbbra is az OTP-részvény.
Részvény / Deviza / Áru Júliusban is az OTP forgalma volt a legnagyobb 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 1. 12:47
A Budapesti Értéktőzsde  részvénymutatója, a BUX júliusban sorozatban 13 kereskedési napot zárt pozitív értékkel, amire évtizedek óta nem volt példa, végül 53 375,9 ponton fejezte be a hónapot, ami 5,7 százalékos emelkedés júniushoz képest - közölte a BÉT kedden az MTI-vel.
Befektetési alapok Naponta közel 28 milliárd forintot tettek félre a magyarok 
Privátbankár.hu | 2023. július 14. 12:55
Egyetlen hónap alatt 833 milliárd forintot raktak különböző befektetési alapokba a magyarok. 
Vállalat Új szereplő a Budapesti Értéktőzsde parkettjén  
Privátbankár.hu | 2023. július 10. 13:24
Egy 30 éves múltra visszatekintő élelmiszeripari társasággal bővült a Budapesti Értéktőzsde szabályozott piaca. 
Részvény / Deviza / Áru BÉT: Csak az OTP 
Privátbankár.hu | 2023. június 30. 17:57
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 110,52 pontos, 0,22 százalékos csökkenéssel, 50 505,73 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 7,1 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.
Részvény / Deviza / Áru Üstökösként hasít a Mészáros-birodalom ékköve - az orosz rubel viszont padlót fogott 
Gáspár András | 2023. június 29. 13:17
A forint gyengülget, de szűk sávban - fontos támaszokat nem tud áttörni a jegyzés, de a korábbiakhoz képest erős szinteken ragadtunk be. A magyar tőzsdén üstökösként száguld az Opus. Az amerikai gazdaság erősebb a vártnál, ezért feljebb húzza a héjajelmez cipzárját a Fed elnöke - az ország adóssága és deficitje viszont csúnyán elszállhat. Európában friss inflációs adatokat ízlelgetnek a befektetők.
Részvény / Deviza / Áru A forint odacsapott a többieknek és utcahosszal vezet  
Csernátony Csaba | 2023. június 28. 12:39
A forint vezeti a régiós mezőnyt, Amerika feltámadft. Jó hangulatban telt a szerdai kereskedés első fele az európai piacokon. A gáz árfolyama pedig csökkent, csakúgy, mint az olajé. 
Részvény / Deviza / Áru Az OTP vezette a budapesti tőzsde hétfői veretését 
Privátbankár.hu | 2023. június 20. 18:23
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 242,45 pontos, 0,49 százalékos emelkedéssel, 49 829,16 ponton zárt kedden.     A részvénypiac forgalma 7,8 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.
Részvény / Deviza / Áru Merre mozdul az euró Matolcsy Györgyék kamatdöntése után? 
Csabai Károly | 2023. június 20. 12:19
Messze ez a keddi nap fő kérdése idehaza. Mindenesetre dél körül a forint gyakorlatilag a hétfői szinten, az uniós pénzzel szemben a 374-es szint alatt várta a piac által biztosra vett 100 bázispontos egynapos betéti kamatcsökkentést. A hazai vezető részvények szenvedtek, az olaj és a gáz drágult, a nemesfémek olcsóbbodtak, a kriptoeszközök árfolyama viszont emelkedőben volt.
Vállalat Emberére találhat Elon Musk az üzleti dzsungelharcban 
Privátbankár.hu | 2023. június 20. 12:05
Az Eutelsat valaha a műholdas médiaszolgáltatás egyik óriása volt, ám az utóbbi időben hanyatló pályára került. Eva Berneke vezérigazgató merész húzással akar fordítani vállalata helyzetén
Részvény / Deviza / Áru Jelentős értéket tett szabaddá Csányi Sándor cége 
Privátbankár.hu | 2023. június 8. 09:14
A bankvezér közvetett tulajdonában lévő Bonitás 2002 Befektető és Tanácsadó Zrt. 50 millió forint értékben szabadított fel zálogba adott OTP-részvényeket..
Részvény / Deviza / Áru Ezért érdemes hosszú távra befektetni – interjú 
Eidenpenz József | 2023. május 31. 05:47
Viszonylag alacsony részvényhányaddal, mérsékelt kockázattal sikerült az utóbbi tíz év legjobb abszolút hozamú alapjának jó eredmény elérnie. Milyen befektetéseket kellett ehhez venni, milyen stratégiát követtek, mit gondolnak a HOLD Alapkezelő menedzserei a jövőről? Interjú Móricz Dániel befektetési igazgatóval és Cser Tamás vezető részvényportfólió-kezelővel.
Vállalat Aligha perdül táncra az MSZP exelnöke Matolcsy György válaszától 
Csabai Károly | 2023. március 29. 15:32
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke ugyanis azt írta a neki ugyancsak írásban feltett kérdésre Tóth Bertalannak, hogy nem merült fel a 4iG Nyrt. részvényeit érintő, tiltott piaci manipulációra utaIó gyanú, amely a jegybanktörvény szerinti piacfelügyeleti eljárás megindítását tenne indokolttá.
Részvény / Deviza / Áru Megint a bolondját járatja velünk a forint – mi lesz így este? 
Csabai Károly | 2023. március 22. 11:25
Folytatja libikókázását fizetőeszközünk – így várja a Fed globális hatású kamatdöntését. A hazai részvények ma is tartják a tegnapi jó formájukat, a vártnál magasabb brit infláció miatt borongóssá vált nyugat-európai hangulattal dacolva a négy vezető blue chip közül csak a Magyar Telekom nem emelkedik (de legalább nem is csökken). Az olaj, a gáz és a kriptoeszközök olcsóbbodnak, a nemesfémek viszont drágulnak.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot fordult a világ a forinttal, de Csányi Sándor is elégedetten dörzsölheti a tenyerét 
Csabai Károly | 2022. október 4. 11:46
Az MVM Gazpromnál elért fizetési halasztása, a dollár gyengülése és az EU-s forrásokhoz való hozzájutás zálogának tekinthető hazai törvénymódosítás hatására a hazai fizetőeszköz az euróval szemben csaknem tíz, míg a zöldhasúval szemben még ennél is több egységgel távolodott el a tegnap felállított negatív történelmi rekordjaitól. A Budapesti Értéktőzsdén forgó blue chipek pedig a kedvező nemzetközi piaci hangulatot lovagolják meg, közülük is a legjobban a 3-4 százalékkal erősödő Mol és OTP Bank. De az olaj, az arany és a kriptoeszközök árfolyama is emelkedő tendenciát mutat.
Részvény / Deviza / Áru A kriptovaluták valójában startup cégek részvényei? 
Eidenpenz József | 2022. augusztus 17. 05:44
Miközben sokan még mindig azt szajkózzák, hogy a bitcoin nem ér semmit, mert nincs mögötte semmi, a kriptodeviza-világban egyre több vállalatszerű struktúra alakul ki. Saját árbevétellel, nyereséggel, osztalékszerű kifizetésekkel, alkalmazottakkal, menedzsmenttel. Az irányítást pedig online rendezett "közgyűlések" teszik hatékonyabbá.
Részvény / Deviza / Áru Kaszálnak a Mol részvényesek: 302,62 forint osztalék üti a markukat részvényenként 
Privátbankár.hu | 2022. július 18. 15:29
A MOL Nyrt. 302,62 forintot fizet részvényenként - közölte a társaság hétfőn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Makro / Külgazdaság Óriásit erősödött ma a forint 
Privátbankár.hu | 2022. július 15. 18:27
Jó napja volt a hazai fizetőeszköznek, és a részvényeknek is.  
Részvény / Deviza / Áru A 4iG 12 ezer törzsrészvényt vásárolt 
Privátbankár.hu | 2022. június 16. 11:07
Újabb saját részvényeket vásárolt a társaság. A korábban meghatározott mennyiségi sávot a mostani tranzakciókkal sem érték el.
Részvény / Deviza / Áru Nagy kő esett le a Mol-részvényesek szívéről - hirtelen erősödni kezdett a forint is 
Gáspár András | 2022. május 31. 10:01
Úgy tűnik, követik a májusra vonatkozó régi bölcsességet a befektetők az amerikai tőzsdén; Kínából egész jó hír érkezett, az olajembargóról szóló uniós megállapodás miatt pedig kilőtt az olajár és a Mol árfolyama is. A Monetáris Tanács kamatdöntése előtt erősödik az egyébként elég gyengén szereplő forint.
Részvény / Deviza / Áru Most érdemes többször befektetni, fokozatosan építgetni az értékpapír-portfoliónkat 
Csabai Károly | 2022. május 31. 05:43
Ezt a receptet írják fel a mostani, a tavalyinál jóval változékonyabb, magas inflációval terhelt piaci környezetre a K&H alapok kezelőjének szakértői. Cégük a befektetési alapkezelők Privátbankár.hu Klasszis 2022-es szavazásán két első és egy második helyet szerzett. Ennek apropóján beszélgettünk Oraveczné Németh Ildikóval, a KBC Asset Management NV Magyarországi Fióktelepe vezetőjével és Bánhalmi Gábor vezető stratégával.
Személyes pénzügyek Ilyen infláció mellett háztartásonként 450 ezret bukhatunk - valutába és OTP-részvénybe menekül a lakosság 
Privátbankár.hu | 2022. május 19. 10:55
A 9-10 százalékosra várt infláció ellenére óriásit nőtt a magyarok készpénzállománya - igaz, sokan nem forintot, hanem valutát halmoztak fel a háború kitörésének hírére. Az állampapírok népszerűsége esik, sokan menekülnek OTP-részvénybe.
Pénzügyi szektor Az OTP ismét nagyot esett a tőzsdén 
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 18:10
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 898,62 pontos, 2,16 százalékos csökkenéssel, 40 663,48 ponton zárt kedden.
Pénzügyi szektor Az OTP megint zuhant a tőzsdén 
Privátbankár.hu | 2022. május 6. 18:00
Pénteken is csökkenéssel zárt a BUX.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG