<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
4p

A BDPST Group megvásárolja a Gránit Bank többségi tulajdonjogát.

A Gránit Bank közleménye szerint új befektetővel erősödik a pénzintézet tulajdonosi struktúrája:

a BDPST  Zrt. megvásárolja a bank részvényeinek 57 százalékát.

Mindez nem jelent változást a bank stratégiai célkitűzéseiben és üzleti modelljében, a bankot változatlanul Hegedüs Éva elnök-vezérigazgató (egyúttal a Magyar Bankszövetség elnökségi tagja) irányítja.

A BDPST Zrt. azt közölte, hogy a jogszabályoknak megfelelően benyújtotta a tranzakció zárásához szükséges pénzügyi felügyeleti engedély iránti kérelmet a Magyar Nemzeti Bankhoz, az elbírálás folyamatban van.

Cégcsoportunk elkötelezett pénzügyi befektetőként hosszú távon kívánja támogatni a Gránit Bank üzleti stratégiáját. Tőkeemelés formájában biztosítani kívánjuk a bank további dinamikus növekedéséhez szükséges tőkét. A BDPST Group célja, hogy a befektetéssel tovább diverzifikálja a cégcsoport tevékenységét. Hiszünk a Magyarországon, de globálisan is átalakuló pénzügyi szektor üzleti lehetőségeiben, ezért is kerestünk olyan befektetést, ahol a jövő sikereinek zálogát jelentő digitális szemlélet már adott

– emelte ki Tiborcz István, a BDPST Group tulajdonosa, aki egyben Orbán Viktor miniszterelnök veje.

Tiborcz István (BDPST Zrt.)Tiborcz István (BDPST Zrt.)

Az új tulajdonos deklarálta, hogy további tőkeemelést kíván megvalósítani a Gránit Bankban, tervei hosszú távúak. Emellett támogatja a bankban megvalósuló Új Munkavállalói Résztulajdonosi Program indítását is.

A pénzintézet közleményében ismerteti az idei év eredményeit is. Mint írják, a Gránit Bank 2010 májusában, zöldmezős bankként kezdte meg tevékenységét,

mérlegfőösszege az alapítás óta a kilencvenszeresére nőtt, az év végére annak nagysága eléri a 700 milliárd forintot, így mára a bank Magyarország leggyorsabban növekvő hitelintézetévé vált.

A hitelek és a kötvények együttes összege meghaladja a 300 milliárd forintot, a bank ügyfélszámláinak száma meghaladja a 83 ezret, a költséghatékonysági mutató kétszer jobb a hazai bankszektor átlagához képest (működési költség/mérlegfőösszeg mutatóban), a nem teljesítő hitelek (NPL) rátája 0,03 százalék, amely kiemelkedő érték a hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

A Gránit Bank eredményeit a jó időben megválasztott üzleti modellnek, az innovációra épülő lakossági pénzügyi szolgáltatásoknak és az ezzel párhuzamosan megvalósuló konzervatív hitelezési sztenderdeknek köszönheti,

idézi Hegedüs Évát, a Bank elnök-vezérigazgatóját a közlemény. 

A bank ebben az évben is számos innovációval jelentkezett, élen járt a környezettudatos, fenntartható pénzügyi megoldások fejlesztésében és a MasterCarddal együttműködve bevezetett, a mobilbanki applikációba integrált Öko Kalkulátor világelsőséget jelent számára. Új alapokra helyezte a jelzáloghitelezést, lehetővé tette a teljesen online hiteligénylési folyamatot, amelynek köszönhetően közel 50-szer nagyobb nagyságrendben fogadott be a Bank hitelkérelmet, mint egy esztendővel ezelőtt.

A bank

lakossági betétállománya 24 százalékkal bővült, a hitelezési tevékenység, mind a lakossági, mind a vállalati szektorban két számjegyű növekedést ért el.

A közlemény kitér arra is, hogy a bank Közgyűlése döntött

egy új, 16,7 milliárd forintos Munkavállalói Résztulajdonosi Programról, amely egyfelől erősíti a kulcsmunkavállalók érdekeltségét a részvényesi érték növelésében, másfelől jelentősen bővíti a bank tőkéjét: a saját tőke 40 milliárd forint fölé emelkedik.

Mind a két tranzakció zárásához szükség van a Magyar Nemzeti Bank engedélyére és megállapodásokra harmadik felekkel.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Fél milliárd forintos osztalékot fizet a BÉT
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 14:50
Megtartotta éves rendes közgyűlését a budapesti tőzsde üzemeltetője.
Pénzügyi szektor Nagy Márton belengette, hogy újraindul a Növekedési Hitelprogram
Privátbankár.hu | 2022. május 18. 13:47
Válságkezelési menedzser akar lenni a miniszterjelölt.
Pénzügyi szektor Érdemes megint bankbetétbe tenni a forintjainkat?
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 13:41
Érdekes módon még a devizabetéteknél sem árt körülnézni.
Pénzügyi szektor Háborús következményként hízhat tovább Mészáros Lőrincék óriásbankja
Privátbankár.hu | 2022. május 17. 09:46
A Magyar Bankholdingé lesz a végelszámolás alatt álló Sberbank Magyarország mintegy 330 milliárd forintos hitelállománya, ő nyújtotta be ugyanis a legjobb ajánlatot a végelszámolást végző PSFN Kft.-nek
Pénzügyi szektor 25 év, 3 millió szerződés, 1,5 millió megvalósult lakásálom
Privátbankár.hu | 2022. május 15. 14:56
A Fundamenta negyedszázaddal ezelőtt kezdte meg működését.
Pénzügyi szektor MNB-alelnök: jelentős kockázata van a kemény földet érésnek
Privátbankár.hu | 2022. május 12. 11:22
Az infláció pedig nem kérdés, hogy "tartós". Viszont 4 százalék körüli növekedés "benne van" a magyar gazdaságban Virág Barnabás szerint.
Pénzügyi szektor Az OTP ismét nagyot esett a tőzsdén
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 18:10
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 898,62 pontos, 2,16 százalékos csökkenéssel, 40 663,48 ponton zárt kedden.
Pénzügyi szektor Megugrottak a kamatok, nőtt a betétállomány
Privátbankár.hu | 2022. május 10. 10:49
A szárnyaló infláció miatt a betéti kamatok is érezhetően nőni kezdtek, amire reagáltak a megtakarítók. Egyetlen hónap alatt 40 százalékkal nőtt a lekötött lakossági betétek összege a bankokban.
Pénzügyi szektor Ezért döntenek sokan a magán egészségügyi ellátás mellett
Privátbankár.hu | 2022. május 9. 10:52
A gyorsaság és a kényelem a legfontosabb szempont.
Pénzügyi szektor Vitairattá értek Matolcsy György tézisei
Privátbankár.hu | 2022. május 7. 14:10
Az MNB bemutatta az "Új fenntartható közgazdaságtan – globális vitairat" című kötetét.
hírlevél
Ingatlantájoló