<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Gránit Bank
Makro / Külgazdaság Bővültek a Gránit Bank prémium fizetőeszközei
Privátbankár.hu | 2022. november 24. 10:23
Kimagasló presztízsű GRÁNIT World Elite Metal bankkártyával bővült a napokban a GRÁNIT Banknál elérhető prémium fizetőeszközök köre. A hazai piacon elérhető legnagyobb, 18 gramm súlyú exkluzív bankkártya a GRÁNIT Bank és az ANY Biztonsági Nyomda, Zrt. illetve partnere, a Thales DIS közös együttműködése révén jött létre.
KKV Egy nap van már csak a kamarai tagdíj határidejéből
Privátbankár.hu | 2022. március 30. 10:40
Március 31-ig kell megfizetni a tagdíjat. Nagy változás a korábbi évekhez képest, hogy ezúttal a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó banknál vezetett számlára kell küldeni a pénzt.
Pénzügyi szektor Orbán Viktor veje cégének már bankja is lesz
Privátbankár.hu | 2021. december 30. 11:55
A BDPST Group megvásárolja a Gránit Bank többségi tulajdonjogát.
Makro / Külgazdaság Magyar bank a világelsők között, amely karbonkalkulátort alkalmaz
Privátbankár.hu | 2021. november 17. 12:30
Világviszonylatban is elsők között vezette be november 15-én a Gránit Bank a Mastercard Carbon Calculatort, melynek köszönhetően a kártyabirtokosok mobilbankjukban láthatják, hogy vásárlásaiknak milyen hatása van a környezetükre.
Makro / Külgazdaság A Gránit Bank a legeredményesebb évét zárta tavaly
MTI | 2021. május 17. 11:08
A Gránit Bank mérlegfőösszege 44 százalékos emelkedéssel meghaladta az 573 milliárd forintot 2020 végén, adózás előtti eredménye pedig több mint 2 milliárd forint lett, s ezzel a pénzintézet eddigi legeredményesebb évét zárta - közölték az MTI-nek hétfőn eljuttatott közleményben.
Személyes pénzügyek Hét kattintással lehet már babaváró hitelt igényelni (frissítve)
Privátbankár.hu | 2021. március 1. 11:05
Egyelőre csak a Gránit Banknál, miután már a szerződést is meg lehet kötni videóbankon keresztül.
Vállalat Érdekes ügylettel jelentkezett az MNB által alapított cég
Csabai Károly | 2020. december 23. 16:29
Szokványos tranzakciónak tűnt, hogy a MARK Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő Zrt.  november közepén értékesítette a Qut Ingatlanforgalmazó Kft.-t az Atrox Ingatlanfejlesztő Alapnak. Az ügylet azonban az eladó és a vevő személye miatt nagyobb érdeklődésre tarthat számot.
Vállalat Tőkeemeléssel száll vissza az állam az egyik magyar bankba
Csabai Károly | 2020. november 9. 14:15
Az állami Széchenyi Alapok kezelésében álló Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kockázati Tőkealap 3 milliárd, míg a néhai Demján Sándorral évtizedeken át együtt dolgozó Nyúl Sándor 1,29 milliárd forint új tőkét fektet a Gránit Bankba. 
Személyes pénzügyek Újdonsággal rukkolt elő a Gránit Bank
Privátbankár.hu | 2020. október 26. 12:23
A hazai bankok között elsőként, akár már a számlanyitás másnapján, plasztik nélküli, vásárlásra alkalmas digitális bankkártyát biztosít új ügyfeleinek a Gránit Bank. E kártyaszolgáltatás újdonsága abban áll, hogy az ügyfeleknek a számlanyitás után nem kell megvárniuk a fizikai bankkártyát ahhoz, hogy a mobiltelefonjukkal fizetni tudjanak.
Vállalat Magyarországon is elkezdődött a szelfis bankszámlanyitás korszaka
Privátbankár.hu | 2020. október 16. 14:52
Az országban először a Gránit Banknál az önportrés azonosítás is teljes értékűnek minősül egy banki mobilalkalmazás segítségével.
Személyes pénzügyek Nem is sejted, milyen extrákat rejt a bankkártyád
Privátbankár.hu | 2019. október 29. 15:27
Sokan hajlamosak azt hinni, hogy a tárcákban lapuló kis plasztikokkal csak fizethetünk vagy legfeljebb készpénzt vehetünk fel. Pedig rengeteg bank kínál a kártyák mellé kedvezményprogramokat, amivel súlyos ezreseket spórolhatunk egy-egy vásárlás alkalmával.
Makro / Külgazdaság Ennek örülhetnek az Erste és a Gránit Bank ügyfelei
Csabai Károly | 2019. július 2. 12:10
Mindkét hitelintézet ugyanis elérhetővé tette a legalább iPhone 6-os verziójú készülékkel rendelkezőknek, hogy okostelefonjuk érintésével fizessenek.
Pénzügyi szektor Lecsapott az MNB a Gránit Bankra – több hibát találtak
Privátbankár.hu | 2018. június 22. 10:23
A feltárt hiányosságok ugyan nem veszélyeztetik a hitelintézet működését, 19 millió forint bírság lett a vége.
Pénzügyi szektor Lezárult: túladott az állam az egyik bankon
Privátbankár.hu | 2017. december 22. 10:59
Értékesítették a Gránit Bankban szerzett tulajdonrészüket.
Személyes pénzügyek Két magyar bank mindenkit beelőzött - beköszöntött a jövő
Gáspár András | 2017. július 25. 14:45
Két magyar bank tényleg a startvonalon várta, hogy az MNB eldörrentse a pisztolyt, és azonnal elérhetővé tette az online számlanyitás lehetőségét (leendő) ügyfeleik számára. Megkérdeztük a többi bankot, náluk mikor lesz elérhető a szolgáltatás - van, ahol rögtön továbbgondolták a kérdést, és már hitelt is adnának az ügyfeleknek anélkül, hogy a bankfiókba kellene betenni a lábukat.
Pénzügyi szektor Kiszáll az állam az egyik bankjából – ki lesz a vevő?
Privátbankár.hu | 2017. július 20. 12:14
Kétfordulós pályázat lesz, az év végéig nyélbe ütik az eladást.
Pénzügyi szektor Nem panaszkodhat a Gránit Bank - nagyon bejött a digitális bankolás
Privátbankár.hu | 2017. április 3. 14:39
Rekordbővülésről számolhatott be a pénzintézet a 2016-os üzleti évről. Újabb tőkeemelés volt és indul a munkavállalói részvényvásárlási program is.
Személyes pénzügyek Segítség, zárolták a pénzt a bankszámlámon - mikor kapom vissza?
Gáspár András | 2017. február 9. 13:08
Szállásfoglalásnál, autóbérlésnél gyakori, hogy nagyobb összeget foglalnak be a számlánkon, hogy egy esetleges későbbi fizetnivalóra biztosan legyen majd fedezetünk - így biztosíthatják be a kereskedők, hogy a pénzükhöz jussanak. De mikor használhatjuk újra azt a pénzt, amit nem költöttünk el? Kapunk rá kamatot a zárolás alatt? A hitelkártyán kamatozik az összeg? Honnan tudjuk, hogy újra rendelkezhetünk a pénzünkkel? Megkérdeztük a hazai bankokat.
Pénzügyi szektor A kutyát sem érdekli az egyszerűsített bankváltás?
Veres Patrik | 2016. december 13. 14:26
Az ügyfelek érdekében könnyítettek a lakossági számlaváltás feltételein, mégsem érdekli az embereket. Közel 10 millió ügyfél válthatna olcsóbb vagy előnyösebb számlacsomagra, de a roham elmaradt az első hónapban, szinte alig vágnak bele a számlatulajdonosok. Forrásaink szerint ennek az az oka, hogy az "egyszerűsítés" bonyolultabbá tette a folyamatot. A magáncsőd sorsára jut az egyszerűsített bankváltás is?
Pénzügyi szektor Új világ a fizetésben – ezek után te sem akarsz majd készpénzt használni
Privátbankár.hu | 2016. november 17. 12:55
Pénztárcává változik a mobiltelefonod a GRÁNIT Bank új fejlesztésének segítségével. Az innovatív GRÁNIT Pay a kártyás fizetés új dimenzióját jelenti, amely felveszi a versenyt a hazai felhasználók bankkártyájával és bankjegyeivel, nem csak a praktikusság, hanem a biztonság terén is. Hankiss László, a GRÁNIT Bank stratégiáért és elemzésért felelős ügyvezető igazgatója arról mesél, hogyan alakulnak át fizetési szokásaink egyik napról a másikra, és miként illeszkednek ebbe a bank digitális megoldásai.
Személyes pénzügyek Te is inkább fogorvoshoz mennél, mint bankba?
Privátbankár.hu | 2016. október 27. 17:30
A digitális fizetések terjedését valószínűleg nem lehet megállítani, a kérdés inkább csak az , mely módszerek terjednek el jobban és mely cégek lesznek a piacvezetők. Az ügyfelek igényei is ebbe az irányba hatnak, akik sokkal több időt hajlandóak a számítógép előtt tölteni, mint a bankban.
Pénzügyi szektor Összefogott két magyar bank, így született egy harmadik
Privátbankár.hu | 2016. február 23. 07:39
A felügyelet elvárására reagálva az MKB is megalapította jelzálogbankját - a projektbe beszállt a Gránit Bank is.
Pénzügyi szektor Demján kiszáll a Gránit Bankból
Privátbankár.hu | 2016. január 6. 07:40
3,1 milliárdos tőkeemelés és vezércsere a Gránit Banknál.
Személyes pénzügyek Ennyit spórolhatsz azon, ha digitálisan bankolsz - interjú
Privátbankár.hu | 2015. november 16. 06:08
Miért is kellene a XXI. században sms-díjakat fizetnem azért, hogy azonnal értesüljek a bankkártyámon történt műveletekről? Miért nincs minden banknál videóbank, ahol láthatom az ügyintézőm arcát? Hol találkozik ma a személyesség az internet kényelmével és gyorsaságával? Interjú Gáborjáni Szabó Ákossal, a Gránit Bank ügyvezető igazgatójával.
Pénzügyi szektor Ilyen jól megy Demján Sándor és az állam közös bankja
Nagy László Nándor | 2015. április 9. 13:06
Működésének 4. évében nyereségessé vált a Gránit Bank. A pénzintézetben 49 százalékos tulajdonos államnak nem kell és nem is áll szándékában eladni a részesedését. Az alapító főrészvényes, Demján Sándor szerint a Gránit továbbra is a tőzsdére lépésben látja a jövőt - erre 2017-ben kerülhet sor.
Pénzügyi szektor Varga: jó döntés volt, hogy állam bevásárolta magát a bankba
Privátbankár.hu | 2014. április 2. 18:03
Varga Mihály szerint jó döntés volt, hogy a magyar állam tőkeemeléssel 49 százalékos tulajdonhányadot szerzett a Gránit Bankban.
Makro / Külgazdaság Varga: lojális hitelintézetek kellenek
Privátbankár.hu | 2014. január 23. 14:58
A miniszter szerint fontos a magyar tulajdoni hányad növelése.
Pénzügyi szektor 11 milliárdot kapott Demján bankja a Matolcsy-programból
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 21. 08:34
A Demján Sándor tulajdonában álló Gránit Bank a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Növekedési Hitelprogramjából (NHP) 11 milliárd forintot kapott, ennek az összegnek a harmadát már kihelyezte augusztus elején, a fennmaradó részt pedig augusztus végéig közvetíti ki a partnervállalkozásoknak - mondta Hegedűs Éva, a Gránit Bank alelnök-vezérigazgatója az MTI-nek adott nyilatkozatában.
Makro / Külgazdaság Már nincs eladnivaló cége az államnak - honnan lesz így 100 milliárd?
Privátbankár.hu | 2013. július 25. 08:18
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója szerint már nincs mit eladni; az állam a visszavásárlást részesíti előnyben, nem akar azonban nagyobb tulajdonrészt szerezni sem az OTP-ben, sem a Molban.
Pénzügyi szektor Miből futja az államnak bankvásárlásra?
Zsiborás Gergő | 2013. június 27. 20:06
Miközben újabb sarcokat vet ki a nagybankokra több mint 100 milliárdot forgat vissza az állam a pénzügyi szektorba, hogy a magyar tulajdonhányadot növelje. De miből futja bankvásárlásra, amikor újabb adókat kell kivetni, hogy tartani tudjuk a hiánycélt?
Pénzügyi szektor Csendben bankokba vásárolja be magát az állam
Zsiborás Gergő | 2013. június 25. 16:46
Két bankban is minősített többséget szerezhet az állam, az egyik ezek közül Demján Sándorhoz, a másik Töröcskei Istvánhoz köthető.
Makro / Külgazdaság Itt az idő pénzt pumpálni a gazdaságba
Privátbankár.hu | 2013. május 29. 14:17
Gerhardt Ferenc szerint, arra lehet számítani, hogy a vállalkozások inkább a korábbi devizahiteleik kiváltására használják majd fel a kedvezményes hiteleket.
Pénzügyi szektor A férfiak keresik, a nők kezelik a pénzt
Füstös Móni | 2013. március 8. 06:10
Általánosságban nincs jelentős különbség a nők és a férfiak bankolási szokásai között, és a bankok általában nem is vezetnek nemek szerinti statisztikát – mondta a legtöbb Privátbankár által megkérdezett bank. Ahol rendelkezésre állnak nemekre vonatkozó adatok, ott is az állapítható meg, hogy nincsen szignifikáns különbség a nők és férfiak szokásai között, ugyanakkor számokkal nem alátámasztható, a szférában dolgozók tapasztalatai alapján mégis felfedezhetők apró különbségek, például jellemzően a nők intézik a család pénzügyeit.
Személyes pénzügyek Újdonság a magyar piacon: videochaten intézhetjük a banki ügyeket
Privátbankár.hu | 2012. június 27. 15:28
A Gránit Bank bemutatta legújabb elektronikus szolgáltatását. A Gránit „Bankfiók az Otthonában” szolgáltatás keretében az interneten keresztül, webkamera és mikrofon segítségével léphetnek kapcsolatba az ügyfelek a banki ügyfélszolgálatokkal.
Pénzügyi szektor Bankszámla a közértből: összefogott a Coop és a Gránit Bank
Privátbankár.hu | 2012. június 6. 15:35
Stratégiai megállapodást kötött a Coop és a Gránit: ezentúl a Coop Csoport tagvállalatai, vállalati ügyfelei és lakossági ügyfelei faktoring szolgáltatásokat, bankkártya szolgáltatásokat is igénybe vehetnek a Gránit Bankok keresztül, de akár bankszámlát is nyithatnak a Coop üzleteiben. A két cég tulajdonrészt is szerzett egymásban.
Pénzügyi szektor Vesz-e a bankot az állam?
Privátbankár.hu | 2012. május 17. 14:55
Az állam 4 milliárd forintért vásárolná ki a német kisebbségi tulajdonost a Takarékbankból, de piaci pletykák szerint nem biztos, hogy itt meg is állna. Nem ez az egyetlen pénzintézet, mely után érdeklődést mutathat a kormány, de hivatalos közlés egyelőre nincs.
Pénzügyi szektor Hegedüs Éva: az IMF-megállapodás lejjebb viheti a hitelkamatokat is
Zsiborás Gergő | 2012. május 17. 06:50
Demján Sándor bankja már idén nyereségbe fordulhat, ha megfelelő tőkeinjekcióhoz jut a pénzintézet, a menedzsment több befektetővel is tárgyal erről. Interjú Hegedüs Évával, a Gránit Bank alelnök-vezérigazgatójával.
Karrier Elhunyt Bartha Ferenc
Privátbankár.hu | 2012. május 7. 16:20
Tragikus hirtelenséggel, 69 éves korában hétfőn elhunyt Bartha Ferenc, a Trigranit Holding elnöke, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke - közölte a Trigranit.
Karrier Beszállt a Gránit Bankba a Brokernet alapítója
Privátbankár.hu | 2012. február 28. 15:30
Kostevc Péter, a Brokernet elnöke a Gránit Bank társtulajdonosa lett a bank 2012. február 24-én megtartott közgyűlési határozata értelmében.
Pénzügyi szektor A vártnál kisebb lett a Gránit Bank vesztesége (videó)
Privátbankár.hu | 2012. február 24. 11:40
A Gránit Bank korábbi 7 milliárdos mérlegfőösszege 2011. végére több mint 33 milliárdra növekedett, amely elsősorban annak köszönhető, hogy a betétállomány hatszorosára, a kihelyezett hitelek összege pedig közel tízszeresére emelkedett.
Pénzügyi szektor Új befektető a Gránit Bankban
Privátbankár.hu | 2012. január 31. 16:26
A Gránit Bank közgyűlésén a tulajdonosok a jegyzett tőke felemeléséről döntöttek. A zárt körben kibocsátott részvények 7,12 %-kal emelik a bank jegyzett tőkéjét. Ezzel 2232 millió forint a bank jegyzett tőkéje. A teljes mennyiséget Nyúl Sándor magánszemélyként jegyezte le és a 300 millió forintos befektetéssel 7,12 százalékos tulajdonrészt szerzett a bankban. Nyúl Sándort az igazgatóság tagjává választották.
Személyes pénzügyek Tovább nyomul a nyugdíjpiacon a CIG Pannónia partnere
Zsiborás Gergő | 2012. január 30. 17:02
A Járai Zsigmond nevével fémjelzett CIG Pannónia stratégiai partnere a Mol-dolgozók egykori pénztárát olvasztja magába, a tagságnak a CIG mellett Demján Sándor bankja is exkluzív ajánlatokkal kedveskedik. A CIG kötelékébe tartozó magyar cégek tovább nyomulnak.
Pénzügyi szektor Magyar bank devizahitelek nélkül: hamarosan nyereséges lehet Demján bankja
Privátbankár.hu | 2011. december 1. 09:45
Érdemes volt másfél éve belekezdeni a Gránit Bank felépítésébe, a társaság piaci pozícióit az is erősíti, hogy nincs öröklött, rossz hitelállománya - Hegedüs Éva alelnök-vezérigazgató szerint a társaság a tervezettnél gyorsabban növekszik, és 2014-re már nyereséggel számolnak.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG