<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a sporttal a NER után? Mi lesz a közpénzből felhúzott stadionokkal, a TAO-rendszerrel és az államilag kiemelt sportegyesületekkel?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázóval, a Jobbik országgyűlési képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. január 27. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A tavalyi durva veszteség után végre pozitívban zárt az FHB Bank adózás előtti eredménye.

Az idei második negyedévben 38,9 millió forint adózás előtti nyereséggel zárt az FHB Jelzálogbank Nyrt., ami jelentős javulást jelent a tavalyi év azonos időszakában elért 3 milliárd forintos veszteséghez képest. Az eredményhez a díj- és jutalékbevételek emelkedése, a hitelezési veszteség mérséklődése és az egyéb eredmény javulása járult hozzá a bank közleménye szerint.

Haraptak a hitelekre

A lakossági és a vállalati hitelkihelyezések aránya is nőni tudott a júniusig tartó időszakban, a lakossági hitelfolyósítások majdnem negyedével, 6,5 milliárd forintra nőtt az előző negyedévhez képest. Az előző évnél ez 82 százalékkal volt magasabb. A vállalati kihelyezések harmadával, 12 milliárd forintra emelkedtek. Az első fél év során a lakossági kihelyezések volumene közel 12 milliárd forintot, a vállalati kihelyezések 21 milliárdot tettek ki.

Csökkent a betétállomány

A konszolidált betétállomány a második negyedév végén 290,3 milliárd forint volt, ez 40 milliárd forinttal volt alacsonyabb az első negyedév véginél. A betétállomány csökkenésének túlnyomó része júniusban következett be, elsősorban a vállalati betéteket érintette, ez 171 milliárd forintra csökkent. A lakossági betétek állománya 119 milliárd forint volt.

Az azóta eltelt időszakban a betétállomány stabilizálódott. A csökkenés nem volt hatással a bankcsoport likviditási helyzetére, sőt a lakossági betéteken belül a látra szóló betétek állománya emelkedett az első negyedév véghez képest, áll a bank közleményében. Az FHB csoport tagjai által kezelt összes - nem konszolidált - megtakarításállomány 2016. június 30-án 818 milliárd forint volt.

Sűrű volt a nyár eleje

Az biztos, hogy zajlott az élet az FHB körül júniusban, a jegybank csinos kis büntetése mellett vizsgálatot indítottak a Spéder Zoltán érdekeltségébe tartozó Central European Media & Publishing (CEMP) Zrt.-nél, a korábbi rossz eredmények felett ráadásul a Moody’s sem hunyhatott szemet, június végén meg is jött a leminősítés, erről itt írtunk bővebben korábban a Privátbankár.hu-n. >>>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Pénzügyi szektor Lapunknak eltitkolta, másnak kiadta a pénzmosási adatokat a Pénzügyminisztérium
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 18:21
Rengeteg a gyanús eset, alig győzik jelenteni a pénzügyi szolgáltatók.
Pénzügyi szektor Még várat magára a Revolut leánybankká alakulása 
Privátbankár.hu | 2022. január 18. 11:55
Az MNB adott ki erről egy állásfoglalást.
Pénzügyi szektor Vesztesek és nagy nyertesek: mi történt a hazai befektetési alapok piacán tavaly?
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 17:19
A Bamosz tagok 7851 milliárd forintot kezeltek befektetési alapokban, összesen pedig 14 százalékkal nőtt az alapokban kezelt vagyon egy év alatt.
Pénzügyi szektor Öntötte a pénzt az EBRD tavaly a térségünkbe
Privátbankár.hu | 2022. január 14. 06:57
Rekordösszegű finanszírozást nyújtott zöldberuházásokra a működési térségéhez tartozó felzárkózó gazdaságokban tavaly az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD).
Pénzügyi szektor Brutálisan megdrágultak a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2022. január 12. 12:39
Alig több mint két hónap alatt ötödével emelkedtek a korábban legkeresettebbnek számító, 10 éves kamatperiódusra kínált jelzáloghitelek top-kamatai.
Pénzügyi szektor Kitűnően zárta az évet a svájci jegybank
Privátbankár.hu | 2022. január 7. 09:03
A nyereség egy részét kötelezően fizeti be a központi és tartományi költségvetésekbe.
Pénzügyi szektor Megvan, miért kell a vállalkozóknak a Gránit Bankba utalni a pénzt
Privátbankár.hu | 2022. január 6. 13:11
Röviden: mert rendkívül kedvező ajánlatot kaptak.
Pénzügyi szektor Idén sem vár könnyű év a HR szakmára
Privátbankár.hu | 2022. január 5. 11:03
Viharos, lezárásokkal és újranyitásokkal nehezített évet hagytunk magunk mögött, és könnyen elképzelhető, hogy 2022 sem lesz könnyebb - véli a K&H HR igazgatója.
Pénzügyi szektor Óriási átalakulás a lízingpiacon: Euroleasing néven folytatják a Bankholding lízingcégei
Privátbankár.hu | 2022. január 3. 14:01
Nagy fúzióval indul az év.
Pénzügyi szektor Orbán Viktor veje cégének már bankja is lesz
Privátbankár.hu | 2021. december 30. 11:55
A BDPST Group megvásárolja a Gránit Bank többségi tulajdonjogát.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló