1p
Az első félévben csökkent az ATM-es készpénzfelvételek volumene, a kártyás vásárlásoké viszont jelentős mértékben nőtt tavalyhoz képest - számol be róla a Világgazdaság hétfői száma.

Idén az első hat hónapban mindössze 58 milliószor vettek fel pénzt a bankkártya-birtokosok az automatákból, ez bő 6 százalékkal kevesebb a tavalyinál. Emellett a felvett készpénz volumene is csökkent 3,2 százalékkal, 2870 milliárd forintra.

A kártyás vásárlásoknál éppen fordított a helyzet. A tranzakciók száma 119 millióról 135,4 millióra emelkedett, a kártyával elköltött összeg is nőtt 11,6 százalékkal, megközelítve a 900 millió forintot. Az is megfigyelhető, hogy egyre kisebb összegnél veszik elő az emberek a kártyát.

A változásban a tranzakciós illeték bevezetése is szerepet játszhatott, mintegy 100 millió forintnyi közterhet kerülhettek el az emberek ezáltal - írja az újság.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Pénzügyi szektor Júliusban már a személyi kölcsönt felvevők száma is csúcsot döntött
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 4. 12:07
Amilyen óvatossá váltak a fogyasztásban, annyira felbátorodtak a kölcsönigénylésben a magyarok. 
Pénzügyi szektor Figyelmeztetést kaptak az OTP-ügyfelek: ezt a levelet azonnal dobják a kukába!
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 3. 12:45
Támadnak a csalók. Törölni kell a "Törölt fizetési megbízás.tar" csatolmánnyal érkező emailt! Nem szabad letölteni és megnyitni! 
Pénzügyi szektor Gondozásból kikerülő fiataloknak segít az SOS Gyermekfalu és a K&H Bank
Privátbankár.hu | 2024. szeptember 2. 15:49
Szeptember hagyományosan a környezeti és társadalmi fenntarthatóság hónapja a K&H-nál. Ebből az alkalomból a K&H 10 millió forinttal támogatja az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa Életkezdési Alapját, amely az állami gondoskodásban nevelkedett fiatalok életkezdési esélyeit javítja.
Pénzügyi szektor A lakosság fele nem érti a kriptovalutákat
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 31. 09:20
A magyarországi lakosok kriptovaluta-ismeretei jobbak, mint a többi közép-európai ország esetében, azonban felük továbbra sem ismeri ki magát a virtuális valuta világában – derül ki az Ipsos által a BITmarkets Academy számára készített nemzetközi felmérésből.
Pénzügyi szektor Elfogadott 20 milliárd forintot az Államadósság Kezelő Központ
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 27. 12:23
Hozamcsökkenés mellett értékesített 3 hónapos diszkont kincstárjegyet keddi aukcióján az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK).
Pénzügyi szektor Ritkán látható produkciót mutat be a forint az euróval szemben
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 27. 07:23
Erősödött a forint kedd reggel a főbb devizákkal szemben az előző esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben.
Pénzügyi szektor Fontos mérföldkőhöz érkezett az OTP Bank Szlovéniában
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 22. 14:04
A bankcsoport két bankja, az SKB Banka és a Nova KBM d.d. minden szükséges szabályozói jóváhagyást követően jogilag sikeresen összeolvadt, és ettől kezdve egy márkanéven, OTP Banka-ként folytatja tovább tevékenységét. Ez volt a legnagyobb bankfúzió Szlovénia eddigi történetében. 
Pénzügyi szektor CIB: emelkedtek a vállalkozói számlák költségei
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 21. 18:12
Augusztus elsejétől megemelkedett a bankok által fizetendő tranzakciós illeték. A növekvő adó miatt sorba jelentek meg az új bankszámla hirdetmények: a pénzintézetek ugyanis átterhelik megnövekedett költségeiket a vállalati ügyfeleikre. Utolsóként a CIB Bank is beadta a derekát, nála is emelkednek a vállalkozói számlaköltségek.
Pénzügyi szektor Euromoney: nemcsak legjobb bank, de legjobb digitális bank is a K&H idén itthon
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 21. 12:00
Egymás után gyűjti be a nemzetközi elismeréseket a K&H. 
Pénzügyi szektor Fontos hírt közölt az OTP
Privátbankár.hu | 2024. augusztus 21. 11:38
Egyetlen negyedév elég volt az áprilisban elindult OTP CETOP UCITS ETF tőzsdén kereskedett befektetési alapnak, hogy meghússzorozza nettó eszközértékét, amellyel a legnagyobb hazai ETF-é vált.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG