<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p
2013 áprilisában a háztartások forintban nettó hitelfelvevők, míg devizában nettó hiteltörlesztők voltak, hitelállományuk összességében csökkent, ahogy a betétállományuk is. A vállalatok is törlesztettek, és csökkentették betéteik összegét.

Egy kis plusz forintban, nagyobb mínusz devizában

A háztartások hitelállománya tranzakciókból adódóan 27,8 milliárd forinttal mérséklődött. A forinthitelek összege 5,1 milliárd forinttal nőtt, a devizahiteleket 32,9 milliárd forint összegben törlesztette a lakosság.

A lakáscélú hitelek átlagos hitelköltség-mutatói kisebb, a szabad felhasználású jelzáloghitelek hitelköltség mutatói nagyobb mértékben csökkentek. A személyi hitelek átlagos hitelköltség-mutatója enyhén nőtt.

A háztartások betétállománya 128,1 milliárd forinttal csökkent; forintbetéteik esetében 118,4 milliárd forint, míg devizabetéteik esetében 9,7 milliárd forint nettó betétkivonás történt. Eközben a háztartások forint- és euróbetéteinek átlagos kamatlábai csökkentek.

A vállalatok is törlesztettek

A nem pénzügyi vállalatok esetében - csak a tranzakciót figyelembe véve, tehát az esetleges árfolyamhatásokat figyelmen kívül hagyni - a forinthitelek állománya 38,7 milliárd forinttal, míg a devizahitelek állománya 21,2 milliárd forinttal csökkent. Az általuk kibocsátott, hitelintézetek tulajdonában lévő kötvények állománya - tranzakciókból eredően - 0,6 milliárd forinttal növekedett. Az említett tranzakciók eredőjeként hitelállományuk 59,3 milliárd forinttal csökkent.

A nem pénzügyi vállalatok betétállománya az átértékelődés és az egyéb volumenváltozás hatásától eltekintve 8,0 milliárd forinttal csökkent; a forintbetétek esetében 70,5 milliárd forint nettó betételhelyezésre, míg a devizabetéteknél 78,5 milliárd forint nettó betétkivonásra került sor.

Pénzügyi szektor Megizmosodott estére a forint
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 19:07
Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest szerdán kora este a reggeli szintekkel összevetve.
Pénzügyi szektor Meg sem kottyant a horvát inflációnak az euró bevezetése
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 18:55
A januári inflációról szóló első gyorsjelentés azt mutatja, hogy az euró bevezetésének nem volt jelentős hatása a teljes inflációra Horvátországban.
Pénzügyi szektor Megújul az Erste arculata, logót vált a bank
Király Béla | 2023. január 27. 10:46
Szeretné közelebb hozni a pénzügyeket az ügyfeleihez az Erste, ennek jegyében teljesen megújul a bank arculata. Mindez az egyszerűbb kommunikációban, a fiókok átalakításában és az új arculatban is megjelenik. 2023-tól modernebb a logó, színesebb és életszerűbb a képi világ, a szövegeket pedig a hétköznapi nyelvhez igazítja a bank, hogy ezzel is segítse az ügyfeleket.
Pénzügyi szektor Többségi tulajdont szerez a Diófa Alapkezelőben a Gránit Bank
Privátbankár.hu | 2023. január 20. 10:06
A Gránit Bank többségi részesedést szerez a Diófa Alapkezelő Zrt.-ben, és tovább bővíti a szolgáltatási palettáját a befektetési szolgáltatások, a portfólió- és vagyonkezelés tekintetében a lakossági, a vállalati, valamint az intézményi ügyfelei számára. A tranzakció megvalósításához szükséges engedélyt a Magyar Nemzeti Bank megadta.
Pénzügyi szektor A készpénzfelvételi illeték növelését és az elektronikus átutalások ingyenessé tételét javasolja a Bankszövetség elnöke
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 13:38
A bankszektorra 2022-ben 500 milliárd forint pluszterhet raktak az állami intézkedések, az extraprofitadó és a kamatstop, ezért azokból Jelasity Radován szerint azokból mielőbb ki kell lépni.
Pénzügyi szektor Betéti kamatok: csak kevés bank követte az MNB-t
Privátbankár.hu | 2023. január 16. 08:14
Meglepően kevés, mindössze 4 bank követte a bő egy éven át tartó jegybanki alapkamat-emelkedést a lekötöttbetét-kamataiban. Közülük most a MagNet Bank lépett be a két számjegyű betétkamatot kínáló bankok körébe.
Pénzügyi szektor Nem gondolná, mit kezdenek a feleslegessé vált horvát kunával
Privátbankár.hu | 2023. január 15. 13:23
Horvátország január elsején csatlakozott az euróövezethez, és miután lejárt a kéthetes átmeneti időszak, vasárnaptól már csak euróban lehet fizetni az országban – írta a Vecernji List című horvát napilap alapján az MTI.
Pénzügyi szektor Világbank: az elmúlt 30 év harmadik legnagyobb recessziója jöhet
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 18:21
"Vészesen közel" kerülhet a világgazdaság a recesszióhoz 2023-ban, miután a világ vezető gazdaságai egyszerre szembesülnek a növekedés lassulásával - figyelmeztetett a Világbank kedden megjelent éves jelentésében. A washingtoni székhelyű fejlesztési bank a korábbi 3 százalékos globális növekedési előrejelzését 1,7 százalékra vágta vissza.
Pénzügyi szektor Felülvizsgálta 2025-ig szóló felügyeleti stratégiáját az MNB
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 11:20
A jövőképben továbbra is a fejlődő, versenyző, egészséges pénzügyi szektor áll, másrészt a támogató, formáló, hatékonyan felügyelő MNB fejlődése érdekében tűz ki feladatokat.
Pénzügyi szektor Három biztosítást is bevállalnak a diplomások
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 10:50
Főleg ingatlan és gépjármű a célpont.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG