<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az igazgatóség és a felügyelőbizottság is bővült.

A Takarék Jelzálogbank Nyrt. közgyűlése november 14-én a megüresedő igazgatósági és felügyelőbizottsági tagságokra megválasztandó új tagokat érintő határozatokat hozott. A közgyűlés az igazgatóság belső tagjává Tóth Illést, külső igazgatósági tagoknak pedig Brezina Szabolcs Károlyt, Kalenyák Gábort és dr. Török Ilonát választotta. A közgyűlés emellett a felügyelőbizottság tagjává választotta dr. Tisza-Papp Ákos Ferencet.

Négy évre szólnak a kinevezések. Fotó: Takarékbank
Négy évre szólnak a kinevezések. Fotó: Takarékbank

Tóth Illés, a Takarék Jelzálogbank Nyrt. tőkepiaci területének vezetője, 2015 óta dolgozik a Takarék Jelzálogbankban.
Brezina Szabolcs ügyvezető igazgatóként a pénz- és tőkepiaci, a befektetési, valamint a private banking területeket vezeti a teljes MKB bankcsoportban. Kalenyák Gábor négy és fél éve csatlakozott a bankcsoporthoz, jelenleg a vállalati szintű kockázatkezelés ügyvezető igazgatójaként dolgozik. Dr. Török Ilona 2021 márciusától az MKB Bank Nyrt. elnök-vezérigazgatói kabinetirodáját vezeti, 2022 szeptemberétől az MKB Bank Nyrt. Felügyelőbizottságának is a tagja.

Az igazgatósági tagok megbízatásai az igazgatósági tagra vonatkozó, a Magyar Nemzeti Bank által kiállított engedélyező határozatnak a társasághoz való megérkezésétől és az igazgatósági tag megválasztásának írásban történő elfogadásától kezdődően 2026. november 30-ig tartó, határozott időszakra szólnak.

Dr. Tisza Papp Ákos 2021-ben csatlakozott az MKB bankcsoporthoz, jelenleg a teljes csoport jogi területének irányítását látja el ügyvezető igazgatóként. Megbízatása a felügyelőbizottsági tagra vonatkozó, az MNB által kiállított engedélyező határozatnak a társasághoz való megérkezésétől és a felügyelőbizottsági tag megválasztásának írásban történő elfogadásától kezdődően 2027. január 2. napjáig tartó, határozott időtartamra szól.

Pénzügyi szektor Megizmosodott estére a forint
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 19:07
Erősödött a forint a főbb devizákhoz képest szerdán kora este a reggeli szintekkel összevetve.
Pénzügyi szektor Meg sem kottyant a horvát inflációnak az euró bevezetése
Privátbankár.hu | 2023. február 1. 18:55
A januári inflációról szóló első gyorsjelentés azt mutatja, hogy az euró bevezetésének nem volt jelentős hatása a teljes inflációra Horvátországban.
Pénzügyi szektor Megújul az Erste arculata, logót vált a bank
Király Béla | 2023. január 27. 10:46
Szeretné közelebb hozni a pénzügyeket az ügyfeleihez az Erste, ennek jegyében teljesen megújul a bank arculata. Mindez az egyszerűbb kommunikációban, a fiókok átalakításában és az új arculatban is megjelenik. 2023-tól modernebb a logó, színesebb és életszerűbb a képi világ, a szövegeket pedig a hétköznapi nyelvhez igazítja a bank, hogy ezzel is segítse az ügyfeleket.
Pénzügyi szektor Többségi tulajdont szerez a Diófa Alapkezelőben a Gránit Bank
Privátbankár.hu | 2023. január 20. 10:06
A Gránit Bank többségi részesedést szerez a Diófa Alapkezelő Zrt.-ben, és tovább bővíti a szolgáltatási palettáját a befektetési szolgáltatások, a portfólió- és vagyonkezelés tekintetében a lakossági, a vállalati, valamint az intézményi ügyfelei számára. A tranzakció megvalósításához szükséges engedélyt a Magyar Nemzeti Bank megadta.
Pénzügyi szektor A készpénzfelvételi illeték növelését és az elektronikus átutalások ingyenessé tételét javasolja a Bankszövetség elnöke
Privátbankár.hu | 2023. január 19. 13:38
A bankszektorra 2022-ben 500 milliárd forint pluszterhet raktak az állami intézkedések, az extraprofitadó és a kamatstop, ezért azokból Jelasity Radován szerint azokból mielőbb ki kell lépni.
Pénzügyi szektor Betéti kamatok: csak kevés bank követte az MNB-t
Privátbankár.hu | 2023. január 16. 08:14
Meglepően kevés, mindössze 4 bank követte a bő egy éven át tartó jegybanki alapkamat-emelkedést a lekötöttbetét-kamataiban. Közülük most a MagNet Bank lépett be a két számjegyű betétkamatot kínáló bankok körébe.
Pénzügyi szektor Nem gondolná, mit kezdenek a feleslegessé vált horvát kunával
Privátbankár.hu | 2023. január 15. 13:23
Horvátország január elsején csatlakozott az euróövezethez, és miután lejárt a kéthetes átmeneti időszak, vasárnaptól már csak euróban lehet fizetni az országban – írta a Vecernji List című horvát napilap alapján az MTI.
Pénzügyi szektor Világbank: az elmúlt 30 év harmadik legnagyobb recessziója jöhet
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 18:21
"Vészesen közel" kerülhet a világgazdaság a recesszióhoz 2023-ban, miután a világ vezető gazdaságai egyszerre szembesülnek a növekedés lassulásával - figyelmeztetett a Világbank kedden megjelent éves jelentésében. A washingtoni székhelyű fejlesztési bank a korábbi 3 százalékos globális növekedési előrejelzését 1,7 százalékra vágta vissza.
Pénzügyi szektor Felülvizsgálta 2025-ig szóló felügyeleti stratégiáját az MNB
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 11:20
A jövőképben továbbra is a fejlődő, versenyző, egészséges pénzügyi szektor áll, másrészt a támogató, formáló, hatékonyan felügyelő MNB fejlődése érdekében tűz ki feladatokat.
Pénzügyi szektor Három biztosítást is bevállalnak a diplomások
Privátbankár.hu | 2023. január 10. 10:50
Főleg ingatlan és gépjármű a célpont.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG