BUX
35 931.52
-0.80%
-291.00
OTP
10 760.00
-1.28%
-140.00
MOL
1 858.00
-0.11%
-2.00
RICHTER
6 795.00
-1.45%
-100.00
MTELEKOM
385.00
+1.18%
+4.00
 
2020. június 19. 19:03

A nap nagy részében pozitív volt a nemzetközi tőzsdék hangulata ma, így kezdett az amerikai részvénypiac is. A kínai-amerikai viszony ugyanis javulni látszott. Az első pár óra után azonban elromlott a hangulat, állítólag azért, mert az Apple két, a vírus által erősen érintett államban ismét boltjai bezárásáról döntött. A BUX mínuszban végzett, csak a Mol tartotta magát.

Szép, egy százalék körüli emelkedéssel kezdtek ma az amerikai tőzsdeindexek, amit elsősorban a gazdaságok újranyitásával kapcsolatos várakozásokkal magyarázott a sajtó. Ezenkívül érkeztek pozitív vállalati hírek is. Felébredtek az oltóanyag gyors elkészültével kapcsolatos remények is. Három amerikai államban, Kaliforniában, Floridában és Észak-Karolinában kötelező maszkviselést írtak elő csütörtökön.

Az is jó hír volt, hogy Kína növelni készül az amerikai mezőgazdasági termények vásárlását. A kínai-amerikai kereskedelmi vita enyhülni látszik ez mindig jó hatással szokott lenni a tőzsdére. Ám hat óra után nem sokkal történt valami, ami elrontotta az amerikai tőzsdék hangulatát. Sajtóhírek szerint a fordulatot az a bejelentés okozta, hogy az Apple bezárja boltjait Arizona és Florida Államokban. Ezek nagyon magas koronavírus-fertőzési statisztikákat közöltek az utóbbi időben. (Lásd erről délelőtti cikkünket is.)

Megjöttek a boszorkányok

Az európai indexek még fél százalék körüli pluszban végeztek, sőt a brit mutató 1,1 százalékkal ment fel. A Bloomberg is említi a négyszeres boszorkánytáncnak vagy boszorkányszombatnak emlegetett jelenséget (Quadruple Witching). Ez a határidős és opciós termékek halmozott lejáratát jelenti, ami gyakran okoz fokozott volatilitást a tőzsdéken minden harmadik hónap harmadik péntekén.

Grafikon: A WTI olaj árfolyama (Tradingview.com) Grafikon: A WTI olaj árfolyama (Tradingview.com)

Itthon a BUX index 0,6 százalékkal csökkent, pedig a nap elején még egész jól alakult a hangulat. Az OTP végül 0,8, a Richter 1,1, a Magyar Telekom 1,4 százalékkal esett. A Mol fél százalékkal emelkedni tudott, talán azért, mert ma az olajárak pluszban mozogtak. A forint minimális mértékben gyengült, 345,90 az euró ára este.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Németországban a Wirecard főnöke távozni kényszerült, miután a cégnél mintegy kétmilliárd euró eltűnéséről beszélnek. Ez elég nagy pánikot okozott a hitelezők körében. A Wirecard maga két hasonóan rossz nap után további 35 százalékkal zuhan, a Commerzbank 1,8 százalékkal esik. A Deutsche Bank viszont emelkedni tudott , pedig szintén a hitelezők közé tartozik.

Rekordszinten a Spotify

A jó vállalati hírek közé tartozott a Spotify, elemzők szerint a cég egyre több tartalmat vásárol fel, akvirál. Ez erősítheti a fizető felhasználók táborát. A részvény hat százalékkal emelkedett. A Penn National Gaming kaszinó-üzemeltető azért ment fel öt százalékkal, mert újranyitott 41 kaszinója közül harmincat az USA területén. A részvény a kisbefektetők egyik nagy kedvence.

A Ford 1,7 százalékkal ment fel, miután hétfőtől teljes termelésre áll vissza, két héttel a korábban előrejelzetthez képest. Szépen emelkedtek az olajtársaságok és a nemesfémbányászok részvényei is. Nem csoda, az arany 1,3 százalékos pluszban van, az ezüst és a platina pedig 1,8 százalékkal drágul.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

 

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Tízezreket bocsátanak el a német autógyárak, hát még a beszállítók
Eidenpenz József | 2020. július 3. 18:35
Ma Európában egy százalék körüli mértékben estek a részvényindexek, miközben Amerika zárva volt. Budapesten is hasonló a helyzet, a forint is megindult lefelé. A rossz hírek közé tartozik, hogy nő a feszültség India és Kína között, ráadásul megnyílt a kereskedelmi háborús front. Több tízezer embert küldhetnek el a német autógyárak, és további tízezrekről beszélnek a beszállítók körében.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a rettegett mutáció? De legalább nyitnak a pubok
Eidenpenz József | 2020. július 3. 11:54
A vártnál valamivel jobb beszerzésimenedzser-indexek érkeztek az európai országokból, miközben továbbra is nagyon rosszak a járványügyi hírek Amerikában. Komolyan felmerült, hogy a vírus már mutálódik. Az USA ma zárva van, így Európa egy kicsit el van veszve, irány nélkül oldalaz. Nem úgy a BUX index, amelynek minden fontosabb komponense pluszban van, és a forint is stabil.
Részvény / Deviza / Áru Itt az új 4iG elemzés: határ a csillagos ég?
Privátbankár.hu | 2020. július 3. 10:14
Angol nyelvű elemzést készített a 4iG-ról az Edison Investment Research annak apropóján, hogy változtak a társaságban a tulajdoni viszonyok. Az elemzésben található számok alapján szép jövő elé néz a magyar informatikai vállalat.
Részvény / Deviza / Áru Kirobbanó formában a tőzsdék, a Richter vezette az emelkedést Pesten
Eidenpenz József | 2020. július 2. 18:55
Nagyon jó volt a tőkepiaci hangulat egész nap, de még külön lendületet kapott, amikor közzétették délután az amerikai munkaerő-piaci adatokat. Az európai tőzsdeindexek egy része három százalék körüli emelkedést is elért, de a BUX 2,3 százaléka is szép. A forint is erősödött. Az egyik brókercég szerint olcsó a Magyar Telekom, a másik viszont arról ír, miért esett tegnap akkorát a Mol.
Részvény / Deviza / Áru Aprócska autógyár lett a világ legértékesebbje
Király Béla | 2020. július 2. 14:31
Amikor egy adott szektoron belül a részvényárak erősen eltérő értékeléssel bírnak, rendre felmerül, hogy mennyire megbízható a tőzsdék értékítélete. Nem kérdéses, hogy ez a Toyota trónfosztása kapcsán is téma lesz.
Részvény / Deviza / Áru Lezárták fél Amerikát, a tőzsdék meg mámorban úsznak
Eidenpenz József | 2020. július 2. 11:40
Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvánnyal, a készülő oltásokkal kapcsolatos hírek cseppet sem megnyugtatók, nagyon szépen emelkednek az indexek Európában. Ezúttal a BUX is csatlakozott, mindegyik vezető papírunk szépen drágul. A német autóipar szereplői lassú élénkülését várnak a következő hónapokra. A McDonald’s felfüggesztette üzleteinek újranyitását.
Részvény / Deviza / Áru Fantomárak, dühös brókerek – miért omlott össze ma a pesti és frankfurti kereskedés?
Eidenpenz József | 2020. július 1. 18:43
Európában vegyes volt a tőzsdék hangulata, az USA-ban viszont pluszban nyitottak az indexek, miután nőtt a remény arra, hogy elkészül a vírus elleni oltás. Emellett néhány gazdasági adat is viszonylag jól alakult. Az olajkészletek is többet estek a vártnál. Itthon a BUX index viszont 1,1 százalékkal esett, a forint viszont végre erősödött. De mi okozhatta a délelőtti leállást?
Részvény / Deviza / Áru Mészáros Lőrincék kiszálltak a 4iG-ből
Privátbankár.hu | 2020. július 1. 18:30
A 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója tőzsdén kívüli ügyletekkel meghatározó, többségi befolyást szerez a 4iG Nyrt.-ben. Az eladó a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus és a Konzum PE Magántőkealap.
Részvény / Deviza / Áru A koronavírus egyik lehetséges nyertese: innováció és digitalizáció egy 24 milliárd dolláros piacon
MFC Equity | 2020. július 1. 12:46
Indul Stock Picking rovatunk - az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. Kéthetente tesszük közzé elemzéseiket - az első ígéretes vállalat a Nasdaq-on bevezetett Five9 Inc., amely egy 24 milliárd dolláros piacon kínál újfajta, felhő alapú megoldást.
Részvény / Deviza / Áru Kereskedési hiba Frankfurtban és Budapesten, leépítések és fizetéscsökkentések a légitársaságoknál
Eidenpenz József | 2020. július 1. 10:50
Mind a német tőzsdén, mind Budapesten kereskedési hibával indult a nap, de a tőzsdei hangulat alapvetően pozitív Európában. Szerény plusszok jellemzőek több más börzén, miközben a forint kissé erősödik, a nemesfémek tovább drágulnak. Megindult az olaj is. Forrong a repülés-szektor.
Friss
hírlevél