BUX
35 589.60
-0.53%
-191.00
OTP
10 760.00
-0.46%
-50.00
MOL
1 834.00
-1.66%
-31.00
RICHTER
6 700.00
+0.37%
+25.00
MTELEKOM
381.00
-0.78%
-3.00
 
2019. március 5. 18:50

Európában emelkedtek a tőzsdék, az USA-ban viszont inkább egy helyben toporognak. A BUX kissé felment, de úgy, hogy két vezető részvény felfelé, kettő lefelé tartott. A General Electric egyesek szerint a mostani ára kétszeresét éri, más szerint a jelenleginek csak alig több mint a felét.

Hiába lesz megállapodás az amerikai és kínai fél között a kereskedelmi tárgyalások után, ez a jelek szerint már beépült az árfolyamokba. Ismét félnek a tőzsdéken, ezúttal leginkább a globális gazdasági lassulástól, ami rossz kínai makrogazdasági prognózis után jött elő. A tavalyi 6,6 százalék után már csak 6,0-6,5 százalék közötti növekedést várnak az ázsiai óriásnál.

Az amerikai indexek jelen pillanatban semerre sem tartanak, a változások az egy ezreléket sem érik el. A Nasdaq megy pár pontot lefelé, olyan cégek esése miatt, mint a Western Digital vagy a Micron. A nyertesek között a Target van az élen, erős gyorsjelentése nyomán.

Az európai indexek 0,2-0,7 százalékos pluszban zárták a napot. A DAX-ot az erősödő dollár, gyengülő euró is támogatta. Az amerikai gazdaságból inkább jó hírek jöttek, ez viszi fel a zöldhasú árfolyamát. Ez a nemesfémeknek nem tesz jót.

Száguldott az AutoWallis

Itthon a BUX index 0,3 százalékkal emelkedett, de emögött vegyes a részvények teljesítménye. Az OTP a gyorsjelentése után két napig szépen emelkedett, de a harmadikon 0,7 százalékkal 11 920-ra süllyedt. A Telekom 0,2 százalékkal 469-re esett.

A Mol és a Richter 1,1 százalékkal ment fel, 3286, illetve 5430 forintra. Az AutoWallis 11,5 százalékkal száguldott, 175-re. A Plotinus is 7,8 százalékos emelkedést produkált. A Plotinust névváltoztatása miatt ezentúl “PLOTINUS” helyett “AKKO” kóddal kell majd keresni a tőzsdei rendszerekben.

A forint hajszálnyit tovább erősödött, 315,60 az euró ára. Tizenegy közepes nagyságú magyar részvényre adott elemzői ajánlásokat és célárakat foglaltunk össze délutáni cikkünkben.

Kiadós emelkedés jön?

Mislav Matejka, a JPMorgan globális részvénystratégája szerint nem szabad leírni a részvényeket – írta a Marketwatch. Sőt egy kiadós emelkedésnek nézhetünk elébe, aminek egyik oka a galamblelkű (alacsonykamat-párti) Fed. De a stabilizálódó amerikai hozamgörbe és az USA-Kína kereskedelmi megegyezés is ebbe az irányba mutat.

Az elemző emlékeztetett arra, hogy a 2015-2016-os húsz százalékos korrekciót 43 százalékos emelkedés követte az S&P 500 indexben.

Dupláznia vagy feleződnie kéne a GE-nek?

A General Electric részvényei jelentősen alulértékeltek lehetnek a SeekingAlpha bloggere szerint. A cég ugyanis nemrég eladott két érdekeltséget is, és ezek jelentősen a korábban becsült értékük felett keltek el.

Így feltételezhető, hogy a súlyosan eladósodott konszern egyes részei jóval többet érnek, mint ami a könyvekben van, vagy eddig becsülték. A szerző a cég részvényének értékét a jelenlegi 10,50 dollár kicsivel több mint duplájára teszi.

Mégis csak hat dollár?

Viszont Stephen Tusa, a JPMorgan elemzője továbbra is pesszimista a céggel kapcsolatban és csak hat dollárra tartja az értékét.

A biztosítás-közvetítő Willis Towers Watson több százalékos pluszban jár, miután arról jött hír, hogy az Aon nevű konkurense ajánlatot készül tenni a részvényekre. A vevőjelölt papírja viszont esik.

Ma is négy százalékkal esik a Tesla, a cégnek állítólag a vámokkal kapcsolatos problémái vannak Kínában. Nincs kizárva, hogy mindez valahogy a kereskedelmi tárgyalásokhoz kapcsolódik.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.


Részvény / Deviza / Áru Így próbálja Trump végrehajtani a szinte lehetetlent
Privátbankár.hu | 2020. július 11. 13:17
Az USA piacainak jövőjét mérlegelő befektetőkre két egymással ellentétes erő hat: a Covid-19 által előidézett recesszió és az elnökválasztási időszak. A Covid-válság sebessége és mindent átható következményei egész marék homokot szórtak Donald Trump eredeti, a nagyon erős gazdaságra alapozott kampánystratégiájának gépezetébe. A Fidelity International szakértői szerint Trump kettős stratégiával próbálja majd felvenni a harcot a kedvezőtlen körülményekkel.
Részvény / Deviza / Áru Trump ajándékán vitáznak a szakértők
Privátbankár.hu | 2020. július 10. 19:24
Az Egyesült Államokban a koronavírus-járvány továbbra sem enyhül, és a munkaerőpiacról vegyes hírek jönnek, így a gazdasági és társadalmi összeomlást elkerülendő az amerikai kormányzat továbbra is pénzügyi támogatással segíti a lakosságot. Ez azonban néhány közgazdász szerint kontraproduktív.
Részvény / Deviza / Áru A második hullám miatti félelem igazgatja a befektetőket
Csabai Károly | 2020. július 10. 09:45
A minden eddiginél magasabb, több mint 220 ezer új megbetegedést hozó tegnapi COVID-fertőzöttségi adat láttán minden esik. A részvények és az olaj árfolyama, de még a globális feszültségek idején menedéknek számító arany jegyzése is lejjebb ment. S a forint is gyengébben vágott neki a hét utolsó munkanapjának.
Részvény / Deviza / Áru Erősödött a forint, lejtőre került az OTP
Privátbankár.hu | 2020. július 9. 18:38
Reggel még úgy tűnt, mérsékelt emelkedés jöhet a piacon, ám napközben annak ellenére megváltozott a hangulat, hogy az Egyesült Államokból jó hírek érkeztek.
Részvény / Deviza / Áru Több a brummogás az autópályákon, optimista a Daimler
Eidenpenz József | 2020. július 9. 11:52
Pluszban vannak az európai tőzsdék, de csak szerény mértékben, és akad süllyedő index is. Az óvatosan optimista hangulatot egy jó gyorsjelentés és néhány gazdasági adat alapozta meg. Közben az amerikai kontinensről érkező járványhírek továbbra is borzasztóak. Az OTP süllyedését főleg a Richter emelkedése ellensúlyozza, a forint stabilizálódott.
Részvény / Deviza / Áru Az alacsony kamat miatt gyengül a forint? Emelkedik az arany és a technológiai szektor
Eidenpenz József | 2020. július 8. 18:52
Míg Európában az indexek süllyedtek, addig az Egyesült Államokban szerény pluszokat lehet látni, főleg a technológiai szektorban. A BUX szintén emelkedni tudott, ám a forint ismét gyengült. A nap egyik nyertese az arany, amely 1820 dollár fölött új kilencéves rekordokat döntöget. Az ezüst pedig egy hirtelen ugrással átlépte a 19 dolláros határt.
Részvény / Deviza / Áru Nagy a harc a házhoz szállítási piacon, 355 felett az euró
Eidenpenz József | 2020. július 8. 11:46
A járványhírek továbbra sem jók, ez rányomja bélyegét a tőzsdei kereskedésre. Ráadásul nemsokára indul a gyorsjelentési szezon, az EKB pedig kiváró álláspontra helyezkedik. Így az európai tőzsdék inkább esnek, de Budapesten van egy kis emelkedés. Újabb egy forinttal drágább az euró. Izgalmas hírek jönnek a házhoz szállítással foglalkozó nagy cégek szektorából.
Részvény / Deviza / Áru Áttörte az 1800 dollárt az arany, újra gyengül a forint
Eidenpenz József | 2020. július 7. 19:04
Megszakadt a napokig tartó emelkedő trend a világ legfontosabb tőzsdéin, az európai indexek egész nap mínuszban jártak, Amerika is eséssel kezdett. Valamelyest javítani tudott a rossz hangulaton, hogy a Citigroup emelte az év végére vonatkozó részvénypiaci várakozásait, és jött egy viszonylag kedvező munkaerő-piaci adat is. Az arany több mint kilenc éve nem látott csúcson van, a forint viszont újra gyengülő pályára állt.
Részvény / Deviza / Áru Szakadatlanul veszi saját részvényeit az OTP
Privátbankár.hu | 2020. július 7. 15:51
Június közepén írtunk arról, hogy az OTP Bank milyen aktívan vásárolja a saját részvényeit. Nos, a folyamat azóta sem változott, a pénzintézet szinte minden nap vesz egy csomagot. Így már a teljes állomány 1 százalékát tartja a tulajdonában.
Részvény / Deviza / Áru Újabb csomagok készülnek, válság előtti szinten a magyar lakáspiac
Eidenpenz József | 2020. július 7. 11:53
A hétfői szép emelkedés és csúcsdöntögetés után kedden korrigálnak az európai tőzsdék és az amerikai határidős indexek. Budapesten is egy százalék körüli az esés, három nagy részvényünk kis egy irányba tart. Újra lejtős pályán a forint. A Duna House gyorsjelentése azt állítja, hogy a válság előtti szintre javult a hazai lakáspiac. Nagy csomagok készülnek Nagy-Britanniában és az USA-ban.
hírlevél