<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Részvényárfolyamok
Részvény / Deviza / Áru Ma nem dobott le újabb különadó-bombát a kormány, a Richter kicsit magához tért - így zárt a pesti tőzsde
Privátbankár.hu | 2022. december 28. 17:33
Csendes napot zárt a BÉT, a Richter szerény pluszban, a Mol és az OTP kis mínuszban zárt.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyal a Mol a nagy bejelentés után, a forint az uniós pénzekre vár
Tiszóczi Roland | 2022. november 22. 12:23
Szépen teljesít a BUX, különösen a Mol tegnapi bejelentését követő szárnyalásának köszönhetően. Bár a befektetők tartanak attól, hogy Kína ismét szigorítja a koronavírus-lezárásokat az újabb kitörések megfékezése érdekében, és kivárnak a Federal Reserve legutóbbi ülésének szerdán nyilvánosságra kerülő jegyzőkönyve előtt, ennek ellenére jó a hangulat az európai piacokon, a vezető ázsiai tőzsdék is erősödéssel zártak, és pozitív korrekció várható az amerikai piacokon is.
Részvény / Deviza / Áru Nem akárki vásárolt osztalékpapírokat, 357 felett az euró
Eidenpenz József | 2020. szeptember 2. 11:15
Ismét beindultak az európai tőzsdék, az átlagos indexemelkedés 1,3 százalék körüli. Térségünk azonban lemaradt, Varsóban és Budapesten is mérsékelt a nyereség. A forint is gyengül, miközben a dollár visszapattant az 1,2-es szintről az euróval szemben. Soros György vagy menedzserei sziklaszilárd osztalékpapírokat vásároltak. Újabb fontos indexet rendeznek át, öt új papír érkezik.
Részvény / Deviza / Áru Robbant a Zoom árfolyama, felfelé araszolgat az euró
Eidenpenz József | 2020. szeptember 1. 18:42
A kezdeti pluszok után Trend nélküli kereskedés és szerény esés jellemezte az európai tőzsdéket, de Amerikában ismét az optimizmus az úr. Ebben szerepet játszott, hogy Kínából is, Európából is és az USA-ból is jó ipari beszerzési menedzserindexeket jelentettek. Néhány részvény csuda dolgokat művel, ilyen a Zoom Video, amelynek árfolyama valósággal robbant.
Részvény / Deviza / Áru A gamerek pörgették az inflációt a briteknél, sok ellenanyagot termelt az oltás
Eidenpenz József | 2020. július 15. 11:12
Egy százalék körüli pluszban vannak az európai tőzsdék, hasonló nyitás várható az Egyesült Államokban is. A jó hangulatot az oltóanyaggal kapcsolatos biztató tesztek alapozták meg, de az eheti európai uniós csúcstalálkozótól is sokat várnak kontinensünkön. Ma ülésezik az OPEC+, szerény pluszban van az olaj és a nemesfémek is drágulnak. A tegnapi stagnálás után erősödésre váltott a forint.
Részvény / Deviza / Áru Utazhatunk végre vagy sem? Ez foglalkoztatja a tőzsdéket
Eidenpenz József | 2020. június 30. 11:36
Enyhe mínuszban vannak a tőzsdeindexek Európában, Ázsiában viszont az új Hong Kong-törvény ellenére is jó a hangulat. A BUX sem nagyon tér el az átlagtól, fél százalékkal süllyed, főleg az OTP húzza le. Tart a forint maratoni gyengülése, alaptőkét emel a CIG Pannónia.
Részvény / Deviza / Áru A kapcsolatteremtés aranykora, avagy mehetnek még feljebb a technológiai részvények?
Eidenpenz József | 2020. június 21. 12:51
Az emberek közösségi lények, a technológia és a telekommunikáció hídként működött közöttük a karantén ideje alatt. A videó konferenciáktól elkezdve az online vásárlásokig nagyon sok minden előtérbe került, megváltozott. Sok tevékenység online térbe helyeződött, sokan még az orvosokat is az interneten keresztül látogatták meg. Így elsősorban az internetes szolgáltatásokról, kommunikációról, a digitális világról szólt a Fidelity international befektetői webináriuma.
Részvény / Deviza / Áru A nap grafikonja: Tizenegyedik születésnapján halálozik el a tőzsdei bika?
Eidenpenz József | 2020. március 9. 16:46
Pont tizenegy éve volt mélyponton a Lehman-válság idején a legtöbb tőzsdeindex, ezt a szülinapot elég csúnyán ünneplik a tőzsdék. A koronavírus-pánikot tetéző olajár-összeomlás közepette úgy megugrott a félelem-indexnek is nevezett VIX, hogy 2009 március óta nem látott szintre érkezett.
Részvény / Deviza / Áru Kevésbé galamblelkű az MNB, történelmi mélyben a dollárhozam
Eidenpenz József | 2020. február 25. 18:49
Ma is rossz a hangulat a tőzsdéken, a pozitív amerikai nyitás hamar negatívba fordult. Európában kettő, az USA-ban egy százalék körüli az esés, Budapesten még több. A forint gyengült, az MNB közleményben változásokat látnak az elemzők.
Részvény / Deviza / Áru CIB Alapkezelő: az idei is a részvények éve lehet
Csabai Károly | 2020. február 6. 11:43
Pedig már most is csúcsra járnak. Optimizmusukat arra alapozzák, hogy szerinte továbbra is lazák maradhatnak a monetáris politikák, az ezzel járó alacsony kamatok miatt a befektetők a reálhozammal kecsegtető eszközöket kereshetik, köztük is a részvényeket.
Részvény / Deviza / Áru Hogyan hat a forint értékvesztése a BUX indexre?
Eidenpenz József | 2020. január 29. 20:01
A forint újabb és újabb történelmi mélypontokra süllyed, eközben a BUX index emelkedett az utóbbi egy évben, bár kevésbé, mint nyugat- vagy közép-európai kollégái. Jó-e a tőzsdei társaságoknak, befektetőknek a gyenge forint, vagy sem? A kép nem egyértelmű. Megnéztük az angol font és a tőzsde kapcsolatát is.
Részvény / Deviza / Áru Recesszió jön, vagy fellendülés? 335,20 is volt az euró
Eidenpenz József | 2020. január 13. 19:36
Amerikában megállíthatatlanok a részvényárak, a BUX is emelkedett, de több európai index esett. A szokásos magyarázatok mellett, mint a kereskedelmi megállapodás vagy a laza jegybankok, most a gyorsjelentési szezon is divatba jött, sokat várnak ettől. A forint viszont megint gyengült.
Részvény / Deviza / Áru Semmit sem érnek a részvénypiaci előrejelzések?
Privátbankár.hu | 2020. január 10. 18:03
Jó a hangulat a tőzsdéken, de az OTP mínuszba húzta a BUX-ot és az euró 334 forint felett is járt. Felejtsd el a részvénypiaci előrejelzéseket, azok teljesen használhatatlanok – állítják elemzők. A piac irányának becsülgetése helyett inkább vegyél olcsó részvényindex-alapokat. Vagy indexalapokból és kötvényekből álló vegyes csomagot. A prognózisok ekézésének egyébként már évtizedes hagyományai vannak.
Részvény / Deviza / Áru Arany év volt, vagy csak bronz? Tíz év tíz forradalmi befektetése
Eidenpenz József | 2019. december 31. 16:24
Nem tudni, az év utolsó két tőzsdenapjának esése a Mikulás-rali végét jelzi-e, vagy csak a hiányzó forgalom és befektetői aktivitás eredménye. A tőzsdei visszatekintések egy részében 2019 mint aranyév szerepel, de mások fanyalognak, mondván, alacsony volt a bázis. Megint mások inkább tíz évre tekintenek vissza.
Részvény / Deviza / Áru Mi történhetett? Több a tökfilkó, mint a részvény?
Eidenpenz József | 2019. december 31. 10:49
A szép év végi Mikulás-rali hétfőn véget érni látszott, Szilveszter napján pedig Európában a tőzsdék kétharmada zárva. Mi lehet ennek az oka? Adózási okok, vagy csak a befektetők ünnepi szeszélye? New Yorkban még lehet egy kis tűzijáték este, a határidős indexek pluszban vannak.
Részvény / Deviza / Áru Soha nem látott magasságokban az európai tőzsdék is
Privátbankár.hu | 2019. december 27. 11:50
Történelmi csúcsot döntöttek pénteken az európai részvénypiacok, a New York-i tőzsde nyomdokain haladva.
Részvény / Deviza / Áru Ennél többet vártak az EKB-tól? Esik szinte minden
Eidenpenz József | 2019. július 25. 18:27
Többet, talán már ma is cselekvést várhattak a befektetők az EKB-tól és Mario Draghitól, mert az európai részvénypiacok pluszból mínuszba váltottak az esemény után. A forint is gyengült, a BUX viszont megúszta. Milyen következménye lehet az EKB politikájának itthon?
Részvény / Deviza / Áru Sorra dőlnek a rekordok, remek volt részvényesnek lenni az idén
Eidenpenz József | 2019. július 2. 06:06
Az első félévben a főbb részvénypiacok indexeinek hozama két számjegyű volt, alapvetően jó dolog volt részvényesnek lenni. A hazai BUX index teljesítménye szerényre sikeredett, de ez régiósnak mondható jelenség. Magas hozamot az alacsony forgalmú “kispapírokkal” lehetett elérni.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyiket nevezték a világ legutáltabb részvénypiacának
Privátbankár.hu | 2019. június 28. 19:05
Mi köze a Spice Girls-nek a Deutsche Bankhoz? Miért nevezik a legutáltabb részvénypiacnak az európait? Miért van még mindig válságszinteken az európai bankok árfolyama? A nap tőzsdei sztorija.
Részvény / Deviza / Áru Buborék vagy nem buborék? IPO-lázban égnek a tőzsdések
Privátbankár.hu | 2019. június 21. 18:58
Sorozatban sikerül olyan részvénykibocsátásokat rendezni, ahol az első nap óriásit ugrott a részvény árfolyama, mint tegnap a Slacknál. Egyenesen IPO-őrületről beszélnek, ami azonban hosszabb távon nem jó jel a tőkepiacnak. A későbbi áralakulásnak az esetek nagy részében nem sok köze az első napi teljesítményhez, vagy éppen a fordítottja.
Részvény / Deviza / Áru Musk okos húzása? A Tesla 2,3 milliárd dollárt akar bevonni
Eidenpenz József | 2019. május 2. 19:12
Három-négy százalékos pluszban mozog ma a Tesla árfolyama arra a hírre, hogy a társaság 2-3 milliárd dolláros forrásbevonást tervez, részvények és hitelek formájában. Pedig az nem szokott jó hír lenni, ha egy cég pénzzavarban van, de erről még messze nincs szó. Viszont a későbbi terjeszkedéshez kellenek majd a források, és ezzel a részvényesek sok aggodalma elcsitul majd.
Részvény / Deviza / Áru Megvan, mely magyar cégek növelik osztalékukat, melyek nem
Eidenpenz József | 2019. április 23. 14:50
Ha a papírforma az utolsó közgyűléseken is bejön, több tőzsdei cég növeli osztalékát az idén, mint amennyi csökkenti. Ha összegszerűen számolunk, akkor viszont a Mol és a Richter óriások osztaléknövelése mindent visz, e két cég együtt 19 milliárddal növelheti a juttatást. Egyes cégek részvényei 5-7 százalékos osztalékhozammal forognak, ami a lakossági állampapírok hozamát is meghaladhatja.
Befektetési alapok Mennyit nyerhettél, ha elkaptad a Lehman-válság alját?
Eidenpenz József | 2019. március 13. 15:24
Azok az abszolút hozamú hazai alapok, amelyek tíz éve is működtek, többségükben infláció feletti hozamot értek el. A főbb részvényindexeket már kevesebbnek sikerült megközelíteni, de ez nem is volt céljuk, hiszen inkább vegyes jellegűek, többnyire kötvényeket is vesznek. A kötvényeken is szépen lehetett keresni ez idő alatt.
Részvény / Deviza / Áru Ideje részvényt vásárolni? De melyiket?
Eidenpenz József | 2019. március 5. 18:50
Európában emelkedtek a tőzsdék, az USA-ban viszont inkább egy helyben toporognak. A BUX kissé felment, de úgy, hogy két vezető részvény felfelé, kettő lefelé tartott. A General Electric egyesek szerint a mostani ára kétszeresét éri, más szerint a jelenleginek csak alig több mint a felét.
Befektetési alapok Vajon ebben a formában is érdemes nyugdíjra előtakarékoskodni?
Eidenpenz József | 2019. január 15. 06:06
Érdemes-e vásárolni a BÉT-re nemrég bevezetett nemzetközi részvényalapokból, valóban olyanok-e, mint a hírük, azaz olcsóbbak-e az aktívan kezelt alapoknál? A passzívan kezelt ETF-eket a vedd meg és tartsd stratégiához ajánlják elsősorban, így nyugdíjszámlákon is érdemes lehet őket elhelyezni. Megnéztük a költségeket.
Részvény / Deviza / Áru Nagy medve lesz a kis medvéből? Meddig esik még a piac?
Eidenpenz József | 2018. december 7. 15:31
Az amerikai piacok mintegy két hónapja, az európai piacok inkább négy hónapja szenvednek, hullámvasutaznak. Az idei emelkedést a részvénypiacok többsége lenullázta. Miért alakulhatott ez ki, és meddig tarthat? Pontosan senki sem tudja, de érvek és vélemények vannak. Megszólalt egy Nobel-díjas is.
Részvény / Deviza / Áru Mit ki nem találnak – vásároljunk részvényt a tisztes nyugdíjhoz?
Eidenpenz József | 2018. december 4. 18:15
Egy német konzervatív politikus azt javasolja, hogy adókedvezménnyel ösztönözzék a részvényvásárlásokat, amennyiben azok célja a nyugdíjas korra szóló előtakarékosság. Ezt sok kritika éri, balról is, jobbról is. Veszélyes lenne bármely befektetési osztály felé terelni a befektetőket, csúcsközelben részvényvásárlásokra rábeszélni.
Részvény / Deviza / Áru Bevásároltak a magyar kisbefektetők, jöhet az összeomlás?
Eidenpenz József | 2018. november 6. 08:46
Még az 1300 forint körüli OTP időszakában sem volt olyan magas a magyar kisbefektetők részesedése a tőzsdei részvényeinkből, mint az idén. Az eladók leginkább a külföldiek lehettek. A múltban volt már pár hasonló szituáció, a hazai háztartások és a külföldiek egymástól vásárolták a papírokat. Mikor kinek lett igaza?
Részvény / Deviza / Áru Ki az őrült, Trump vagy a jegybank?
Privátbankár.hu | 2018. október 11. 13:38
Miután Donald Trump őrültnek nevezte az amerikai Fed-et a kamatemelései miatt, Christine Lagarde megvédte a szervezetet. Trump mindenért a bankot hibáztatja, abban igaza van, hogy a kamatok hatnak a részvényárfolyamokra. De sok más faktor is szerepet játszhat, mint a kereskedelmi háború, amiben viszont ő a ludas.
Részvény / Deviza / Áru Megint szembe ment a BUX az árral, drága lesz az üzemanyag
Eidenpenz József | 2018. október 1. 19:04
Az európai tőzsdék többségének emelkedése ellenére a BUX index esett, különösen nagyot az Opus zuhant. Óriásit ugrott a General Electric és a Tesla, négy éves csúcsokon forog a kőolaj, de az amerikai gáz is feljebb ment.
Részvény / Deviza / Áru Eme bika valóban minden bikák legbikábbika?
Eidenpenz József | 2018. augusztus 23. 06:06
A tőzsdei emelkedések hossza állítólag történelmi rekordot döntött tegnap, aminek alkalmából azt találgatják, öreg-e már a bika, és halálán van, vagy a legszebb évei még hátra vannak? Mások azt is kétségbe vonják, hogy valóban rekord született. Nézőpont kérdése, mi számít visszaesésnek.
Részvény / Deviza / Áru Vigyázz, minden álmod összezúzhatja az olajár emelkedése
Eidenpenz József | 2018. január 17. 16:35
Minimális pihenőkkel lényegében június óta folyamatosan emelkedik az olaj ára, aminek már komoly gazdasági következményei lehetnek. Az infláció emelkedhet, ami a kötvénypiacon elhozhatja a nagy fordulatot, és ez a részvénypiacokat is megakaszthatja. Akár újabb recesszióhoz is hozzájárulhat a drágulás.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz osztalékbajnok az OTP-ből? Jó jelentésre esik a részvény
Privátbankár.hu | 2017. november 10. 13:28
Ma reggel kellemes gyorsjelentést tett közzé az OTP Bank, az elemzői fogadtatások jók, a részvény mégis esik. A vélemények inkább abban térnek el, hogy a várnál jobb-e az eredmény, vagy csak a megszokott módon erős. A bank több osztalékot is fizethetne, de várhatóan inkább akvizíciókra fordítja a pénzt.
Részvény / Deviza / Áru Ott tartunk, mint 1929-ben – de mikor jön már az összeomlás?
Eidenpenz József | 2017. szeptember 15. 06:06
Mostanában szaporodnak a borúlátó jóslatok az amerikai részvénypiaccal kapcsolatban, mintha egyre többen várnának egy csúnya visszaesést, de legalább egy kis korrekciót. Mások szerint azonban ez még messze van, pont azért, mert sokan várják.
Részvény / Deviza / Áru Megérkezett az elektromos autók korszaka? – ez mindent megváltoztat
Privátbankár.hu | 2017. július 31. 10:56
Európa legnagyobb bankja a várakozások felett teljesített, a részvénytőzsdéken kellemes a hangulat. A Bloomberg kipróbálta a Tesla 3-as modellt, és mellbevágó eredményekre jutott. Az OTP remekel, a forint erős szintről gyengült egy picit. Trump gyengíti a dollárt?
Részvény / Deviza / Áru A nap grafikonja: micsoda félkarú rablóba vásárolta be magát Mészáros Lőrinc!
Eidenpenz József | 2017. március 14. 14:54
A Konzum, az utóbbi napok sikertörténete, sok fájdalmat okozott már a kisebb-nagyobb befektetőknek. Azon részvények közé tartozik, amelyek az idők során értékének zömét, közel 98 százalékát veszítették el. Az árfolyam nominálisan ugyan nem feltűnően alacsonyabb a kilencvenes évek áránál, ám az azóta bekövetkezett magas infláció miatt teljesen elértéktelenedett.
Részvény / Deviza / Áru Gyorsjelentés előtt hajrázott az OTP, ölik egymást a Snapchat-ért
Eidenpenz József | 2017. március 2. 18:42
Az amerikai tőzsde a szerdai száguldás után korrigál, az európai indexek viszont nagyjából helyben topogtak, kivéve a BUX-ot. Itthon az OTP gyorsjelentése előtt egy nappal emelkedni tudott, a többi nagyobb részvényünk esett. Erősen gyengültek az árupiaci termékek, az olaj, arany, ezüst, réz. A Snapchat kibocsátása óriási siker lett, a papírt valóssággal széttépik.
Részvény / Deviza / Áru A világon a negyedik legjobb részvénypiac volt a magyar
Privátbankár.hu | 2017. január 5. 06:06
A BUX index az utóbbi egy évben 37 százalékkal emelkedett, ezzel a negyedik legjobb teljesítményt nyújtotta Oroszország, Argentína és Brazília után. A világátlag bőven pozitív, mínuszban kevés tőzsde végzett. A sor végén elsősorban az európai krízisállamok és pár távol-keleti ország található.
Részvény / Deviza / Áru Mit nekünk olasz népszavazás, tavaly nyár óta nem láttunk ekkora olajárat
Eidenpenz József | 2016. december 5. 18:41
Az olasz népszavazás másnapján a tőzsdék olyan szépen emelkedtek, mintha semmiféle probléma nem lenne, az euró pedig az eurószkepticizmus előretörése ellenére ütemes erősödésbe kezdett. Az olaj tavaly augusztus óta nem látott csúcson van, a forint tovább gyengülget.
Részvény / Deviza / Áru Nyolc BUX-rekord története – és ami utánuk következett
Eidenpenz József | 2016. november 8. 06:08
Sok más tőzsde után végre a BUX index is megdöntötte válság előtti rekordját. Mi lehet ennek az oka? Mikor voltak korábban, miért történhettek a korábbi csúcsdöntések, és hogyan végződtek? Megnéztük a BUX index eddig eltelt több mint 25 évének történetét.
Részvény / Deviza / Áru Hová tűnt mindenki Budapestről?
Privátbankár.hu | 2016. augusztus 21. 14:14
Nem túlzás azt mondani, hogy unalomba fulladt a hét a hazai piacokon. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 27 599,77 ponton zárt pénteken, az előző hetinél 213 ponttal, 0,77 százalékkal alacsonyabban, jelentősen kisebb forgalom, nyári uborkaszezon mellett. Lassan vége a nyárnak, újra felélénkülnek majd a piacok is.
Részvény / Deviza / Áru Záporoznak a gyorsjelentések, holnap jelent a Richter
Eidenpenz József | 2016. július 27. 18:31
Az európai tőzsdék optimisták voltak a hét középső napján, főleg az autógyártóknak köszönhetően. Záporoznak a gyorsjelentések, hoznak hideget is, meleget is. Az olaj újra lefelé tart, a forint kissé gyengült, a magyar részvényeket valamiért nem vásárolták ma. Jön a Fed döntése.
Részvény / Deviza / Áru Hektikus félév után ennyit hoztak az abszolút hozamú alapok
Eidenpenz József | 2016. július 11. 14:30
Az év elején esés, aztán szép emelkedés, a végén megint egy nagy esés, ingadoztak a részvényárak, az olaj, a kötvények, kitört az arany. Eléggé izgalmas félév után sok abszolút hozam mínuszban zárt, mások meg két számjegyű eredményt értek el. A nagy átlag valamivel meghaladta az állampapír-hozamokat.
Részvény / Deviza / Áru Csináljuk azt, amit Csányi? A brit tőzsde emelkedett legjobban
Eidenpenz József | 2016. június 30. 19:09
Nap közben már úgy látszott, hogy az európai tőzsdék emelkedése megállt, de aztán magukhoz tértek, és a Brexit utáni ötödik napon ismét felmentek. A BUX-ot az OTP húzta le, az olaj megint esik, a dollár és az ezüst emelkedik. A brókercégek inkább pesszimisták, de az OTP-t vételre ajánlják.
Részvény / Deviza / Áru Ne légy tipikus kisbefektető, ne ess pánikba!
Eidenpenz József | 2016. június 30. 08:15
A válságok, pánikok sokszor a legjobb lehetőségeket nyújtják arra, hogy részvényeket vegyünk, ha hosszú távon gondolkodunk. De legalábbis nem érdemes abba a hibába esni, hogy ilyenkor adjuk el mindenünket. Aki a 2009-es pánik mélypontja közelében vásárolt, az mára megháromszorozhatta a pénzét, de korábban is volt erre példa.
Részvény / Deviza / Áru Csökkent a félelem, mindent vesznek – nálunk leginkább a Richtert
Eidenpenz József | 2016. június 29. 18:52
Úgy látszik, csökken a Brexittől való félelem a tőkepiacokon, szépen emelkednek a részvényárak, a nyersanyagárak, az angol font erősödik, a dollár gyengült. Az európai tőzsdék nagyot emelkedtek, a BUX kisebbet, a forint stabil.
Részvény / Deviza / Áru Ezért érdemes kisebb cégek részvényeit venni
Eidenpenz József | 2016. június 21. 09:10
Az utóbbi három évben a közepes és kisebb hazai tőzsdei társaságok részvényei jobban teljesítettek, mint a nagyok. A múltban időről időre lemaradtak, máskor belehúztak és túlteljesítették a vezető részvényeket. Ebben a körben átlag feletti osztalékfizető papírokat is szép számmal találunk.
Részvény / Deviza / Áru Mi az a BUX index, és miért volt nagyszerű befektetés?
Eidenpenz József | 2016. június 6. 13:20
A BUX index nem egy bonyolult dolog, például magunk is befektethetünk a mutatónak megfelelően, akár egyetlen adásvétellel is. A magyar részvények hozama az utóbbi három, öt, húsz évben nagyon kedvező volt, jól járt, aki hosszú távon kitartott mellettük.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG